Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

Ana Amari is de eerste nieuwe Hero in Overwatch

12-07-2016 • 19:17

45 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Blizzard heeft een nieuwe Hero toegevoegd aan Overwatch en toont daar gameplaybeelden van. Ana Amari is een 'support sniper', die met haar geweer niet alleen vijanden neer kan halen, maar ook teamleden kan oplappen. Het nieuwe personage wordt gratis toegevoegd aan het spel.

Reacties (45)

45
43
18
5
0
20
Wijzig sortering
http://masteroverwatch.co...ch-notes-for-july-12-2016

Hier de volledige patchnotes. Grote aanpassingen voor D.va, Zenyatta.
21:9 support, ik dacht dat ze dit niet wilde doen ivm eerlijkheid vs 16:9. Apart.
Je gaat er in 21:9 op achteruit doordat de boel ge-letterboxed wordt.
http://www.pcgamer.com/ov...ly-reduces-field-of-view/
Dat is ruk.

Voor competitive althans, voor casual slackis de ervaring natuurlijk wel wat mooier zonder die mega zwarte balken :(
Ik zie het als ruk voor 21:9 eigenaren, maar Blizzard maakt bewust de keuze om geen competetief voordeel te geven aan iets anders dan 16:9.

Als ik een 21:9 had zou ik ook casual met zwarte balkjes gaan spelen voor de grootste FOV.
Nou ja, ze hadden de FOV wat kunnen matchen dat het meer in balans is, ipv nu feitelijk een duidelijk nadeel voor 21:9 eigenaren.
woohooo eindelijk! \o/

Als 21:9 monitor bezitter kan ik zeggen dat ik het zeer matig vind dat:
- Netflix hun 21:9 content allemaal 16:9 letterboxed is
- heel veel competitieve spellen 16:9 gelimiteerd zijn, en tegenwoordig bijna elk nieuw spel wel competitief tracht te zijn (want dat is 'the big thing' op het moment) dus heel veel frustratie voor mij
- Youtube geen 21:9 ondersteunt (of de uploaders allemaal hun 21:9 content letterboxed uploaden).. ik weet nog wel dat ik de legacy of the void trailer keek en zeer ontdaan was over het feit dat het letterboxed was aan alle kanten.

Dus hier word ik heel blij van.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 13 juli 2016 12:14]

Hoewel het in principe fijn zou zijn als alle games en video-media 21:9 zouden ondersteunen, is dat voor competitieve games een lastige kwestie. Om 21:9 op de goede manier te ondersteunen, is het nodig om de Field Of View (FOV) te verhogen. In veel shooters, en met name een vrij open shooter als Overwatch, zou dat een groot oneerlijk voordeel opleveren. Meer kunnen zien, en meer overzicht hebben, zorgt er in Overwatch voor dat je het vijandige team beter kunt volgen, en zaken beter kunt zien aankomen.

Daarom had Blizzard eerst besloten om 21:9 niet te ondersteunen. Nu hebben ze besloten om dat wel te doen, maar dan in de vorm van cropping en zooming. Op 21:9 zie je dus gewoon minder qua hoogte, in plaats van meer qua breedte. Oftewel: spelers gaan er op achteruit als ze kiezen voor 21:9. Het is vooral een optie voor wie z'n scherm per se helemaal gevuld wil hebben (visueel mooier), maar tactisch gezien gaan spelers er licht op achteruit. Ik verwacht niet dat veel competitieve spelers hiervoor zullen kiezen.

Maar zoals ik zei, "echte" 21:9-ondersteuning zou ook problematisch zijn. Competitieve spelers zouden zich dan gedwongen voelen om deze beeldverhouding te gebruiken, en zouden er dan zelfs een nieuwe monitor voor moeten halen. Dat is uiteindelijk ook geen heel wenselijke situatie, zeker niet voor wie vast zit aan 16:9 vanwege geldgebrek of wat dan ook. Dit probleem is dus niet oplosbaar op een manier waar iedereen blij van wordt; volgens mij is dit een niet te voorkomen gevolg van de diversiteit van hardware. De reactie van Blizzard over deze verandering lees je hier.

Wat video betreft zijn er weer andere lastige uitdagingen. Zo wordt veel tv-content opgenomen in 16:9, en zou er dus geknipt en gezoomd moeten worden om er 21:9 van te maken. Dat kan ten koste gaan van de zorgvuldig gekozen uitsneden van scènes, en het kost een hoop extra werk. Voor bioscoopfilms is het wel eenvoudiger, want die draaien in de bios ook al op een bredere verhouding dan 16:9.

TL;DR: 21:9-ondersteuning is een lastig verhaal zonder ideale oplossing.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 13 juli 2016 12:37]

Hè gadver, als er gecropt word dan hoeft het van mij al niet meer nee.
Toch maar op 16:9 blijven spelen dan.
Vaak wel handig om dit soort informatie even op te zoeken voordat je een monitor koopt voor je wensen/eisen.
Mwah was niet mijn primaire reden om een 21:9 monitor te kopen vandaar dat ik me er niet in verdiept heb.

Het leek mij vrij logisch dat bijvoorbeeld een bedrijf als Netflix, wiens enkel product het weergeven van videomateriaal is, er aandacht aan zou besteden om 21:9 beeldformaat correct te ondersteunen gezien dit de de-facto standaard is voor films. Dàt is dus blijkbaar niet het geval maar dat vind ik niet dat je dat mij kunt verwijten, eerder Netflix voor hun inferieur product.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 13 juli 2016 13:29]

Hou er wel rekening mee, dat de patch met de nieuwe hero momenteel nog niet is uitgerold en dat er momenteel wel 'iets' zit in PTR, maar dat kan natuurlijk uiteindelijk wel weer wijzigen als het daadwerkelijk live gaat!
Als een fan van de game raak ik nou niet bepaald opgewonden van deze nieuwe hero :(
dan speel je het spel niet goed. perfecte counter dit voor widowmaker.
Ik zeg niet dat de Hero niet goed is ofzo, maar ik vind het niet zo spectaculair..
niet spectaculair? dit is de perfecte counter voor irritante bastions (de tranq gun geeft 6sec sleep) en roadhog counter aangezien de grenade enemy healing blokkeerd
Ik beweer niet dat de hero niet functioneel is, integendeel zelfs :)!
Ik vind het character niet zo boeiend ogen.. dat bedoel ik ... saaie verschijning.
Wat heeft zijn opmerking te maken met een counter o.i.d.?
Ik denk dat hij liever een ander soort class had gezien dan een "support" sniper.
Precies dat. Liever een Ana bij attack dan een Widowmaker
Met 'counter' bedoelt hij 'antwoord'. En Widowmaker is een character in Overwatch.
Hanzo is voor mij de perfecte counter voor widowsmaker. Je peakt veel sneller, schiet je pijl af en je bent weer uit het zicht. Verlies amper in deze duels.
Ben al lang blij dat er een alternatief is voor al die Widowmakers.
Zolang je maar van andere mooie vrouwen wel opgewonden wordt ipv digitale dames... :+
Is dit Pharah's mom? Of was dat weer een andere sniper? Iets met Sombra of zo. XD

[Reactie gewijzigd door Rarz op 12 juli 2016 19:59]

yep, Ana is Pharah's moeder
Ben benieuwd naar de voicelines tussen hun! :Y
Ik denk dat sombra een codenaam was voor deze sniper een van haar skins is de skin die ze van sombra in een animated short hadden gevonden.
Nope Ana is niet Sombra. In de comic Ana: Old Soldiers praat Reaper over Sombra terwijl Ana ook gewoon meeluistert. Sombra is ook iemand die close is bij Reaper.
Damn Blizzard en hun filmpjes, altijd leuk :D

Maar uh, ietwat teleurgesteld na zojuist in te loggen. Ze is vanaf vandaag beschikbaar in de public test realm, maar nog geen officiele releasedatum bekend voor de massa :'(
Release zal nog wel even duren. Blizzard wil nieuwe dingen altijd uitbebreid testen. Ook tijdens de public test. Dus over een maand of 2 ofzo kan je haar wel ingame verwachten denk.
Ik zeg, eerste week nadat het huidige season afgelopen is (ongeveer 18 augustus)
Klinkt redelijk :D

Overigens doelde ik meer op de teleurstelling vanwege de zin onder de video. "Blizzard heeft een nieuwe Hero toegevoegd aan Overwatch" had wel "Overwatch test realm" mogen zijn :D

Ach joh, ik vermaak mij tot die tijd prima met Hanzo, Junkrat, Luciom en Ana Jr aka Pharah <3
Al ik al die filmpjes zie die Blizzard tot nu toe heeft gemaakt voor OW dan vind ik dit filmpje er toch heel lomp uitzien en alsof ze de eerste de beste werknemer hebben gebruikt om even wat gameplay beelden te maken (de aiming ziet er nou niet bepaald heel skilled uit). Afgezien van het feit dat ik sowieso niet echt een sniper speler ben, word ik mede door dit filmpje ook niet echt warm van deze hero zoals ze het hier laten zien.
Ik zie in de gameplay ook 'kill assists' voorbij komen voor Ana Amari, wanneer ze een teammate support heeft geleverd.
Dat is volgens mij ook nieuw, zou mooi zijn als je dat ook in het scherm naar voren ziet komen al ben je bijv. Mercy en heb je dmg boost gebruikt bij een teammate.
Zie er echter niets over in de patch notes.
Als je met Mercy damage boost gebruikt op iemand en deze hero scoort een kill krijg je als Mercy ook een assist, dit wordt op dit moment echter niet zo mooi weergeven maar het spel houd het wel bij.
Verwacht dan ook dat dit een globale verandering zal worden waardoor deze soort assists beter in beeld komen.
Assist's zijn niet nieuw hoor, die zitten momenteel ook al in de game en kun je op diverse manieren krijgen, zoals een speler zijn/haar health of damage boosten, of een stun van bijvoorbeel McRee.
Zo net even met Ana gespeeld en hieronder heb ik mijn mening over de hero. Een goede Ana kan een game mee helpen beslissen. maar dat is bijna voor elke hero zo.
 • wat wel leuk is het automatisch switchen van damage/heal als ik dit net als lucio had moeten doen was ik al vrij snel op haar uitgekeken.
 • nadeel t.o.v. andere heroes: je kunt niet door een teammate heenschieten voor damage te doen. In mijn ogen geen gemis maar net was er iemand over aan het klagen vandaar dat ik het even geprobeerd heb.
 • die heal deny is enorm sterk wanneer het enemy team bij elkaar zit. Moet wel nog even kijken of een eigen booster de booster van de tegenstander onschadelijk maakt. of dat het is first come first serve.
 • De ult is degelijk alleen naar mijn mening ben je veels te vlot op 100%
 • Booster plus healshot is echt goed. mischien wel té
 • je kunt geen headshots doen? niet echt een probleem. Wat wel lijkt is wanneer je inzoomt dat je een redelijk grote(re) hitbox hebt? althans meeste shots waren raak. kan ook gewoon placebo zijn.
 • De tranqdart is echt fijn voor het uitschakelen van gevaarlijke heroes die te dicht bij je in de buurt komen. een winston bijvoorbeeld (wel een goede counter voor Ana)
 • Firerate mag van mij wel iets verlaagd worden. je schiet nu redelijk vlot.

[Reactie gewijzigd door Splitinfinitive op 13 juli 2016 13:37]

Misschien wel geheel offtopic: mijn kameraad (hij wordt 41 jaar deze maand, een die-hard absoluut fervent gamer) die al lange tijd zegt dat de hele gamingbusiness kapot gaat van de microtransacties en betaalde DLC, en ik na een inbraak m'n xbox 360 "verloren" ben tijdens carnaval 2014; die laatste zin in het artikel. Ik geloof niet dat er in mijn huis een nieuwe console komt, en net zo min een nieuwe gpu. Misschien zijn we beiden inmiddels te oud om te genieten van het gamen zoals het vroeger was.
Snap niet echt wat je met je post wil zeggen. Overwatch is een complete game zonder dat je ook maar een cent extra hoeft te betalen nadat je het hebt gekocht. Enige dingen wat je kan kopen zijn bepaalde boxes met random cosmetische spulletjes of dan wel voice lines.

Ik denk sowieso dat jullie meer genieten van games zoals Fall out of skyrim of teh witcher. Hoewel dat natuurlijk een aanname is, in ieder geval ook deze spellen zijn gigantisch zonder DLC en f2p
Je kan wel meer dingen krijgen vanuit die lootboxes, maar wat je dan kan krijgen, kun je ook gewoon in-game verdienen door te levelen. :) Elke level up geeft namelijk een lootbox.
Ja ik ken het :P Mijn uitleg was niet helemaal volledig, in ieder geval je hoeft geen cent uit te geven om het zelfde te krijgen als iemand anders die wel geld investeert. Uiteindelijk geeft het je geen enkele voordeel in ieder geval
Aangezien Ana support is en kan healen, zal je met Ana minder (kunnen) campen dan bijvoorbeeld Bastion of Widowmaker. Zie bijvoorbeeld Unit Lost, die Ana gespeeld heeft in de PTR: https://www.youtube.com/watch?v=_GkEo3rDm6k

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 juli 2016 12:10]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee