Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Sandisk Ultra Fit USB 3.0. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
14
Score: 4
7
Score: 3
4
Score: 2
8
Score: 1
5
+2
Remag22 6 mei 2021 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

Kleinste maat USB stick: "always connected", maar verbruikt wel veel stroom en word heet. Daarom niet in de laptop laten, daar loopt je accu van leeg. Hoge leessnelheid maar een lage continu schrijfsnelheid van 20 MB/s

Pluspunten

  • Zo compact mogelijk
  • Snel lezen met 135 MB/s
  • Relatief duur

Minpunten

  • Hoog stroomverbruik
  • Wordt Heet tijdens gebruik
  • Trekt de accu leeg van de laptop
  • Lage continu schrijfsnelheid 20 MB/s

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4

+2
cj1 23 oktober 2016 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 32GB Zwart

De 32GB uitvoering is weinig energiezuinig, meestal 505 mW in standby. Bij schrijven stijgt dit naar 633-867 mW. Zelfs nadat de schrijfopdracht voltooid is, blijft het verhoogde energieverbruik zo'n 20 seconde aanhouden. Gaat bij falen (in dit geval na 1078 dagen) niet in read-only modus.

Pluspunten

  • relatief snel voor het random schrijven van 4K blokken
  • licht: 2,13 gram
  • de snelste micro USB volgens userbenchmark.com
  • de snelste micro USB volgens eigen testresultaten

Minpunten

  • 505mW standby energieverbruik
  • 250mW standby pas na uren
  • gaat bij falen niet in read-only

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 1

+2
Anonnymous! 18 maart 2016 Product gekregen

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

De SanDisk Cruzer Ultra Fit is een USB 3.0 stick van klein formaat, uitstekend voor het gebruik met een laptop, de lees snelheid is prima, de schrijf snelheid tijdens het kopiëren van een collectie kleine bestanden valt tegen.

Pluspunten

  • Klein van formaat, ideaal voor in een laptop
  • Goede lees snelheid
  • Bijgeleverde software simpel te gebruiken

Minpunten

  • Slechte schrijf snelheid (kleine bestanden)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4

+1
phubert 11 oktober 2019 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 16GB Zwart

Klein en compact voor aan je sleutelbos, leek handig maar komt met een hele waslijst aan haken en ogen.

Pluspunten

  • Klein en compact

Minpunten

  • Slechte herkenning verschillende PC's en Mac's
  • Wordt bloedheet bij gebruik
  • Wordt heet in stand-by

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 1
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 1

+1
Lucb1e 18 augustus 2016

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 32GB Zwart

Voor mij is het onhandig klein en het schrijft bestanden vrij traag. Ik twijfelde tussen dit en een grotere (qua fysiek formaat) en snellere, en dit leek handiger omdat het zo klein is, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Pluspunten

  • Leessnelheid is redelijk (niet bijzonder goed, maar beter dan schrijfsnelheid)
  • Zit niet in de weg in je broekzak (je hebt het altijd bij je)

Minpunten

  • Je raakt het makkelijk kwijt
  • Lage schrijfsnelheid
  • Wordt erg warm (47*C idle), ik vraag me af wat dat met de levensduur doet

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 2
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3

+1
Bluepenguin 23 januari 2016

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

Overall een uitstekende usb-stick. Geeft met intensief schrijven een heel behoorlijke snelheid; lezen gaat lekker snel. Bij intensief gebruik loopt de UltraFit enigszins warm. I.c.m. de licht beperkte schrijfsnelheid maakt dit net geen 5 sterren waardige stick. 4,5* van de 5*.

Pluspunten

  • Prima verhouding prijs / opslag-capaciteit verhouding
  • Compact
  • Zeer stabiele lees- en schrijfsnelheden

Minpunten

  • Wordt warm bij intensief gebruik

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5

+1
TheOneAndOnly 12 januari 2016

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 32GB Zwart

Klein maar fijn. Direct klaar voor gebruik op alle systemen: standaard geformatteerd in FAT32, geen bloatware erop. Voelt aangenaam snel in gebruik, zie benchmarks in de volledige review. Voordelige keuze. Juist opletten dat je het dopje (en de stick) zelf niet kwijtraakt. ;)

Pluspunten

  • Klein formaat
  • Aangenaam snel
  • Goedkoop
  • Ready to use (FAT32, geen bloatware partitie oid)
  • Lusje voor bevestiging aan sleutelhanger (via touwtje oid)

Minpunten

  • Onhandig dopje, niet aan de USB stick te bevestigen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5

0
phshannon 27 mei 2022 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 32GB Zwart

32GB versie, meer dan 5 jaar in gebruik. CrystalDiskMark meet nu nog 150MB/s lezen (zoals de specificatie) & 106MB/s schrijven (veel sneller dan de aangegeven 40MB/s).

Pluspunten

  • snel
  • goedkoop
  • duurzaam
  • minimaal klein

Minpunten

  • wordt niet altijd meteen herkend

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4

0
playon1955 2 januari 2018 Product gekregen

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 64 Zwart

Kleine USB stick die niet in de weg zit. Prestaties niet geweldig

Pluspunten

  • Klein formaat

Minpunten

  • Snelheid

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3

0
nesoor 12 juni 2017

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

Slechte USB ! Disconnect bij bestanden groter dan 3/4GB door oververhitting.

Pluspunten

  • Klein
  • USB 3

Minpunten

  • Disconnect door overhitting
  • Werkt beter op een USB2 aansluiting
  • 10 seconde snel daarna langzaam

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 2
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1

Borromini 29 augustus 2021 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 32GB Zwart

Aangekocht eind 2014, nu op weg naar uitgang. Mag niet klagen qua levensduur of prijs, maar werd nauwelijks gebruikt. Occasioneel voor opslag, als installatiestick (ISO's), dus heeft het eigenlijk niet lang uitgehouden. Afgelopen weken veel I/O-errors in de logs, verdween constant uit schijfbeheer, niet meer te beschrijven (read-only).

Pluspunten

  • Snel genoeg voor occasioneel gebruik
  • Niet duur
  • Compact

Minpunten

  • Bij heel licht gebruik na bijna zeven jaar kapot

Eindoordeel

Score: 2
DarkPyr00 15 mei 2021 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

Ik raad dit product af. Ik heb hem 2 maal vervangen gekregen van de webshop. Hij werd ontiegelijk heet bij grotere bestanden transfers en hij herkent dan het apparaatje niet meer tot dat ik hem opnieuw koppel als die afgekoelt is. Dit maakt hem voor mij onbruikbaar

Pluspunten

  • Klein

Minpunten

  • Oververhittingsproblemen bij grotere file-transvers

Eindoordeel

Score: 1
Redboost 13 oktober 2018 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

Goede leessnelheid, maar waardeloze schrijfsnelheid. Hij wordt snel heet!

Pluspunten

  • Klein
  • Leessnelheid

Minpunten

  • Heet!
  • Schrijfsnelheid
  • Levensduur

Eindoordeel

Score: 2
erikmeuk3 26 september 2018 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 16GB Zwart

Klein compact. Wordt extreem warm. Heb hem gebruikt als opslag in een fritz!box. Nu blijkt dat de hoge stroom opname problemen geeft.

Pluspunten

  • Klein

Minpunten

  • Neemt 596mA op
  • Onhandig dopje

Eindoordeel

Score: 2
Freakster86 8 maart 2018 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

Compact, maar daar houdt het ook wel op. Schrijfprestaties van kleine bestanden is erg slecht met nog geen 10Mb/s via USB 3.0. Verder klopt de capaciteit niet 128GB = 119GiB, maar volgens Sandisk is dat dus 114,5Gib.... om prestaties op peil te houden...Nee, je stopt er te weinig geheugen in!

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Formaat

Minpunten

  • Schrijfsnelheid
  • Capaciteit

Eindoordeel

Score: 2
Frukt 13 februari 2018 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 32GB Zwart

Ik gebruik deze kleine USB-sticks in combinatie met Raspberry Pi3's. Het booten vanaf deze sticks gaat prima en in tegenstelling tot micro SD kaartjes sneuvelen deze USB-sticks nagenoen niet bij het vele schrijven en lezen. Vooral de grootte is een groot pluspunt i.c.m. een Raspberry Pi.

Pluspunten

  • De grootte van de USB-stick
  • De prijs
  • USB 3.0

Minpunten

  • Misschien niet de snelste USB-stick, maar geen probleem i.c.m. RPi

Eindoordeel

Score: 4
jbtjee 25 januari 2018 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 16GB Zwart

Heb 2x 16GB gekocht. Bij kleine bestanden zakt schijfsnelheid in naar 5-10 MB/s. Voor grote bestanden zie hieronder. Uitstekend product voor de prijs, gekocht voor $8,-. De USB word geleverd met een vault programma van Sandisk.

Pluspunten

  • Leessnelheid (new) 114MB/s
  • Schrijfsnelheid (new) 30-35MB/s
  • Compact
  • Opening voor keyring
  • Goedkoop

Minpunten

  • Lage schrijfsnelheid kleine bestanden

Eindoordeel

Score: 4
Iruk1981 24 juli 2017 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 16GB Zwart

Werkt prima. Door het formaat kan je het makkelijk in je pc laten zitten zonder dat je het er af kan stoten. Ik gebruik ze voor freenas als os station in mirror (dus 2 van deze jongens)

Pluspunten

  • Klein en makkelijk weg te werken
  • Werkt uitstekend en snel

Minpunten

  • Verpakking had kleiner gekunt

Eindoordeel

Score: 5
jeantje 13 juli 2017 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 16GB Zwart

Het is een mooi stickje. Helaas wordt hij warm en verliest hij zijn connectie waardoor het schrijven faalt. Ik ga hem terugbrengen. Kan er zo niets mee.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Meegeleverde encryptie software

Minpunten

  • Connectie valt weg bij veel data schrijven
  • Dopje niet vast te maken

Eindoordeel

Score: 2
dusti 20 juni 2017 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

ik kocht deze vooral omdat ik deze continu beschikbaar wil hebben in een laptop Bij aansluiten op usb3 kan je enkel kleine hoeveelheden data wegschrijven Ik wou 17,8Gb wegschrijven maar na een 3Gb werd het apparaat uitgeworpen door oververhitting - dat geeft weinig vertrouwen in het apparaat

Pluspunten

  • Klein

Minpunten

  • Disconnect door overhitting
  • werkt enkel stabiel op usb2
  • traag

Eindoordeel

Score: 1
S_Chief 7 december 2016 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

Vanwege het formaat deze USB-stick (128GB) aangeschaft. Helaas wordt het product zo heet dat het stopt met werken totdat 'ie weer is afgekoeld. Je kan je vingers er letterlijk aan verbranden. Forum van SanDisk staat vol met klachten. Gelukkig om kunnen ruilen voor een andere (grotere) USB-stick.

Pluspunten

  • Formaat

Minpunten

  • Onbruikbaar vanwege hitte

Eindoordeel

Score: 1
Vincm 22 oktober 2016

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 64 Zwart

Ik ben normaal niet zo van de reviews, maar deze USB-stick verdient er een. Nadat ik hem een paar weken kwijt was, viel hij uit een versgewassen overhemd. Ik was bang dat ik mijn data kwijt was, maar hij bleek nog prima te werken!

Pluspunten

  • Klein
  • Snel
  • Wasmachinebestendig

Minpunten

  • Zo klein dat je 'm makkelijk kwijtraakt

Eindoordeel

Score: 5
OB1 7 augustus 2016 Product gekocht

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 64 Zwart

Ik gebruik deze 'stick' als uitbereiding van de opslag van mijn Macbook Air 11'. Ik heb nu 2x zoveel opslag en het werkt snel genoeg om er games op te draaien.

Pluspunten

  • Compact
  • Snel genoeg om bijv. OS X te booten
  • Prijs!

Minpunten

  • Steekt iets uit (iets minder dan 1cm)
  • Wordt warm
  • Schrijft kleine files traag

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Donderwolk 22 juni 2016

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 64 Zwart

Mooie compacte usb stick. Alleen de warmte die dit ding produceert is echt absurd als je het mij vraagt.

Pluspunten

  • Compact

Minpunten

  • Abnormaal warm

Eindoordeel

Score: 2
DeDooieVent 4 juni 2016

Sandisk Ultra Fit USB 3.0 128GB Zwart

128 GB usb stick voor 35 euro... dat ik dat nog mag meemaken.... man man... tja verder... hij is klein... heel klein

Pluspunten

  • 128GB
  • lage prijs
  • klein

Minpunten

  • ben het dopje nu al kwijt

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sandisk Ultra Fit USB 3.0?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee