Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Preview - Logitech Craft Preview - Multifunctionele draai aan je toetsenbord

De Craft is een toetsenbord van Logitech dat zich onderscheidt met een knop in de linkerbovenhoek en wij hebben daar tijdens de IFA een draai aan kunnen geven.

64    2 sep '17

Videopreview - Logitech Craft Preview - Multifunctionele draai aan je toetsenbord

De IFA is een beurs waar we veel nieuwe smartphones, laptops en televisies zien, maar dit jaar kwamen we ook interessante randapparatuur tegen. Logitech toonde namelijk de Craft, een toetsenbord dat zich onderscheidt met een draaiknop in de linker...

28    2 sep '17

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
1
Score: 4
4
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
1
+1
Sebben 13 januari 2019 Product gekocht

Logitech Craft (US)

Visueel niks mis mee, straalt kwaliteit uit en typt fijn. Het idee van de crown is goed, voor designwerk kan die zeker praktisch zijn. Dat je hem niet wired kunt gebruiken (alleen om batterij te laden) en bluetooth problemen, is niet acceptabel voor deze prijs. Ik heb twee verschillende geprobeerd.

Pluspunten

  • Robuust
  • Mooie afwerking

Minpunten

  • Bluetooth problemen
  • Kan niet wired
  • Plaatsing van crown
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 3
Functionaliteit Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
AApostolovski 14 augustus 2018 Product gekocht

Logitech Craft (US)

Stevige (zware) toetsenbord met witte oplichtende toetsen. Net als de MX Master zeer flexibel instelbaar mbv de software. Let op: Dit model is "Querty US" = "English International", Logitech noemt het "US International". (Andere vorm Enter en linker Shift toets)

Pluspunten

  • Zwaar, verplaatst niet zomaar
  • Verlichte toetsen
  • Stil
  • Zeer programmeerbaar
  • Met 3 BT devices connecteerbaar

Minpunten

  • F balk toets direct op de getallen
  • Verdeling F toetsen is anders
  • Niet US international
  • Dial heeft slechts 5 functies per applicatie

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

0
Dimtemp 14 september 2020 Product gekocht

Logitech Craft (US)

Veel te weinig voordelen vergeleken met de nadelen. Indeling en ergonomie is slecht vergeleken met normale keyboards. Bluetooth hapert af en toe. Draaiwiel voegt weinig toe. Ik kan het keyboard iedereen afraden die een goed keyboard nodig heeft.

Pluspunten

  • Ziet er mooi uit
  • Programmeerbaar wiel
  • Accu gaat meerdere maanden mee
  • Stil

Minpunten

  • Functietoetsen zijn niet per vier ingedeeld, waardoor het blind vinden van een toets lastig is
  • Numeriek eiland maakt het keyboard zo breed dat ik spontaan weer last heb van RSI omdat mijn muis verder opschuift
  • Boven insert, home, pageup zittten drie nieuwe knoppen, waardoor ik deze knoppen regelmatig door elkaar haal
  • Programmeerbaar wiel van weinig nut
  • Travel is niet meer dan redelijk
  • Af en toe irritante bluetooth verbinding
  • Veel te duur voor het gebodene
  • Mac-compatible opdruk

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 2
Vormgeving Score: 1
Drivers / support Score: 3
Ergonomie Score: 1
Functionaliteit Score: 3
Precisie Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4

redniels 8 september 2020 Product gekocht

Logitech Craft (US)

Fijne rammelplaat. Soms twijfel ik over de absolute meerwaarde van de "dial", ik bedoel degene zonder dat ding is veel goedkoper. En dan blijkt, op het eind van de dag, dat ik het toch veel gebruik zonder er erg in te hebben...

Pluspunten

  • heerlijke toetsaanslag
  • goede accu duur
  • usb-c
  • logilink OF bluetooth
  • verlichting voor in het donker.
  • stevig

Minpunten

  • duur
  • accu gaat altijd leeg op het verkeerde moment

Eindoordeel

Score: 5
1972 24 juni 2020 Product gekocht

Logitech Craft (US)

Eén keyboard + muis (MX master 2s) op m'n bureau voor m’n laptop, PC en Android telefoon. Het switchen gaat supersnel. Beperkte ondersteuning voor Office en Adobe. Bijvoorbeeld in Lightroom is het niet mogelijk de brush te koppelen. In Photoshop gaat dit wel. De mogelijkheden worden opgelegd door Logitech.

Pluspunten

  • Stevig, hoge kwaliteit
  • Fijne toetsen. stille aanslag
  • backlight
  • Programmeerbare draaiknop
  • Makkelijk te koppelen met meerdere apparaten (pc/laptop/Android phone/tablet)
  • Zowel geschikt voor Windows/Apple
  • Mooi design

Minpunten

  • Beperkte mogelijkheden van de programmeerbare draaiknop
  • Onduidelijkheid over updates
  • Accu vrij snel leeg i.c.m. backlight

Eindoordeel

Score: 4
Youri135 9 mei 2020 Product gekocht

Logitech Craft (US)

Zeer aangenaam om op te typen, maar de extra functionaliteit laat nog te wensen over. Creative input crasht regelmatig Adobe Premiere en verliest nog wel eens verbinding. Voor de helft van de prijs heb je dezelfde typ-ervaring met de MX Keys.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Typ-ervaring
  • Backlight
  • Ontwerp

Minpunten

  • Crown werkt niet overal even goed
  • Crasht sommige software
  • Backlight niet permanent aan te zetten
  • Prijs (MX Keys kost ongeveer de helft)

Eindoordeel

Score: 3
lucasvm 25 juli 2018 Product gekocht

Logitech Craft (US)

Een premium toetsenbord voor een premium prijs. Ondanks de vrij korte accuduur (led knippert vaak rood) zorgt de software en mooi design voor een uitstekende ervaring. Heerlijke multidevice experience (logitech flow) en stabiele verbindig.

Pluspunten

  • design
  • integratie met MX master 2s
  • software Logitech options

Minpunten

  • accuduur
  • pittige prijs
  • bluetooth verbinding na opstarten duurt vaak een kort moment.

Eindoordeel

Score: 4
Von Henkel 27 december 2017 Product gekocht

Logitech Craft (US)

Zeer fijn te bedienen toetsenbord, Waarvan de "Crown" draaiknop wel zijn meeste meerwaarde heeft. Deze is aan veel applicaties toe te wijzen waardoor bij het openen daarvan de functies van de Crown kunnen veranderen. Toetsenbord aan de achterzijde heb ik 3 mm extra verhoogt (typt fijner).

Pluspunten

  • Crown (Draaiknop)
  • Design
  • Draadloos
  • Switch makkelijk tussen Pc/Telefoon/Surface Pro
  • Zwaar (degelijk uitgevoerd)
  • Korte toets aanslag
  • USB-C
  • Toetsen Keyboard, programmeerbaar

Minpunten

  • Toetsenbordverlichting (sterkte word niet vastgehouden)
  • Opladen ( geen indicatie wanneer vol)
  • Geen uitklapbare pootjes onder het toetsenbord
  • Accuduur (1 week)
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Logitech Craft?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True