Review door de redactie

Door Sim Kranenburg - Redacteur 5 december 2021

Philips OLED 806 - Aanrader met Android en Ambilight

De Philips 806 is een oled-uhd-tv die draait op Android TV van Google. De tv is voorzien van twee HDMI 2.1-ingangen en kan dus 4k-beelden met 120fps weergeven. Ook is er ondersteuning voor variabele framerates en is de inputlag prima in orde. Het toestel levert een schitterend beeld en ondersteunt alle hdr-formaten. Het heeft een goed geluid en biedt daarbij ondersteuning voor alle belangrijke audiocodecs. Als kers op de taart heeft deze tv ook nog eens vierzijdig Ambilight en een afstandsbediening met toetsverlichting. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
2
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
Mark030 4 oktober 2021 Product gekocht

Philips 77OLED806/12 Zwart

Deze tv koop je natuurlijk voor het Ambilight , anders kun je net zo goed een LG C1 Oled televisie kopen die aanzienlijk goedkoper is. Klik aub op uitgebreide review hieronder :

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • 4 Zijdig Ambilight
  • Menusnelheid
  • Afstandsbediening

Minpunten

  • Geluid van de tv
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+2
Theo74 10 oktober 2021 Product gekocht

Philips 48OLED806/12 Zwart

Lang gewacht op een kleiner model OLED TV met Ambilight dus deze blind gekocht, zonder showroombezoek. In vergelijking met mijn oude TV, een ouder model Samsung HD media TV met prima scherp beeld was de overstap maar OLED toch goed zichtbaar, zeker als je in het menu de beeldscherpte opvoert.

Pluspunten

  • TV voetjes in aluminium of antraciet
  • Prettig en autodidact instellingenmenu
  • Veel Ambilight instellingen mogelijk
  • OLED cleaning/refreshing tijdens stand-by
  • Uitgebreid menu apart onder basic menu

Minpunten

  • (Minor) Afstandsbediening smal en wat lang, ligt minder fijn in de hand
  • (Minor) Afstandsbediening knopjes dicht op elkaar, altijd kijken waarop je drukt
  • (Minor) Rode stand-by led iets fel
  • Philips app menu plus Android app menu, dubbelop en overdone
  • Afdekkap over kabels klemt niet erg vast, kabels goed invouwen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
Yzord 3 mei 2022 Product gekocht

Philips 77OLED806/12 Zwart

Nadat we de Philips 65OLED855 hadden werd het tijd voor een upgrade. En dat werd dus de 77 inch. En ja, het is een plaatje. Alleen Philips snapt niks meer van afstandbedieningen.

Pluspunten

  • Mooi beeld met plex
  • Ambilight is waar ik het ook voor doe
  • Android TV

Minpunten

  • De voeding tikt/klikt/klakt als de tv uit is
  • Afstandbediening is niet jofel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 3

0
_FlasH_ 4 augustus 2021 Product gekocht

Philips 48OLED806/12 Zwart

Direct gekocht toen hij beschikbaar kwam omdat ik al een tijdje zat te wachten op een OLED met een dergelijk formaat. Mooi ding. Tot nu toe goed tevreden. Minpuntje vind ik dat de onderste ambilight veel dichter op de muur zit dan de andere drie randen.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Ingebouwde chromecast
  • Opdek-paneeltje zijkant om de kabels uit zicht te houden

Minpunten

  • Onderste ambilight zit dicht op de muur
  • Onderste ambilight reageert op ondertiteling

Eindoordeel

Score: 4

Sjnarruf 21 september 2022 Product gekocht

Philips 48OLED806/12 Zwart

Tv met een prachtig beeld, maar audio over HDMI naar soundbar geeft na paar uur gebruik grote problemen (statisch gekraak, alleen op te lossen door reboot tv). Niet wat ik verwacht had na alle uitstekende reviews.

Pluspunten

  • Prachtige beeldkwaliteit
  • Verlichte afstandsbediening
  • Vierzijdig ambilight verhoogt kijkervaring

Minpunten

  • Audio via HDMI geeft grote problemen
  • Afstandsbediening zonder toetsenbordje

Eindoordeel

Score: 2
kappeerke 29 november 2021 Product gekocht

Philips 77OLED806/12 Zwart

Gekocht bij Kamera Express. Schitterend mooi beeld...... en nu ook nog 3 jaar gratis extra garantie !!!!

Pluspunten

  • prijs
  • formaat
  • service

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
enibasifyNewbie 28 juli 2021 Product gekocht

Philips 55OLED806/12 Zwart

Prachtig.

Pluspunten

  • HDMI 2.0

Minpunten

  • Niks

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Philips OLED 8 series OLED806?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee