Ik zit inmiddels aan mijn 2e LG oled tv en ben over het algemeen uitermate tevreden.
Mijn eerste (hangt nu trouwens op de slaapkamer) is een 55B6V. Die tv had last van burn-down op de plek waar de ondertitels komen. Dat is dus een bang waar de pixels aanzienlijk minder licht opbrengen dan de rest van de tv. Dit komt omdat HDR de ondertitels ziet als wit en denkt: De gebruiker wil vast dat die oplichten als vuurtorens. Achteraf (te laat) hebben we die aangepast in alle apps naar een grijstintje en dan is het goed te doen.
Ongeveer 2 jaar geleden hebben we voor onze nieuwe woonkamer een 65G1 gekocht. We wilden een slag groter en eentje die wat mooier tegen de muur hangt. Helemaal gelukkig mee. Tot op heden geen dode pixels, burndown of wat dan ook. Geluid gaat via eARC naar een marantz receiver voor dobly atmos geluid en ook dat werkt allemaal prima. Netflix, amazon etc apps via de tv sturen het geluid netjes naar de receiver. Op de receiver zit wat meuk aangesloten en een xbox series X. Werkt ook prima.
Het enige grote nadeel van de nieuwe(re) gerenaties van LG is het menu. Traag, log, lomp, veel te groot en zwaar onnodig. Ik heb ruim 2k neergelegd voor een tv om vervolgens alsnog de nodige reclame te moeten aanschouwen in de vorm van aanbevolen content. Erg jammer als je mij vraagt.
Maar daar tegenover: Het beeld is wat mij betreft nergens mee te vergelijken.