Gebruikers over webshop Amac
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenAan de sales kant is er vrij weinig op te merken, maar als je service nodig hebt (in dit geval heeft Amac mij een kromme iPad verkocht) laten ze het enorm afweten. Ze verzinnen van alles om zich niet aan de wet te houden
KlantenserviceDe Amac heeft geen service. Ze verzinnen wetten en regels om onder hun verantwoordelijkheid uit te komen. Ze communiceren ook enkel per mail, via de telefoon schepen ze je af.
Denk echt 3x na voordat je hier iets koopt.
AlgemeenSlechte service bij amac amersfoort! 2 weken terug gaf mijn laptop aan schijf vol , Apple klanten service gebeld en ik werd doorgestuurd naar amac store! Ik nam een externe schijf mee om doc op te slaan want thuis lukte het niet
In de winkel wil de dame mij een abo aansmeren voor de service! Ik weigerde en toen zei ze dat de schijf schoongemaakt moest worden! Maakt iCloud aan en ik gaf aan wat erg belangrijk was om op te slaan
Ze sleept link van programma naar iCloud en zegt is veilig opgeslagen
Voor ik wegga moet ik nog een formulier ondertekenen en dat had ik niet moeten doen! Feit dat er zo een formulier onder je neus word gedrukt is al alarmerend maar goed ik ging ervan uit dat dit professionals zijn want hè Apple heeft mij doorgestuurd toch?! De dag erna start ze mijn laptop en mag ik al betalen en nogmaals mijn handtekening zetten! Wwer ben ik te goed van vertrouwen en wat blijkt!? Programma is niet opgeslagen maar de snelkoppeling ernaar en ik krijg als antwoord tja het kan gebeuren, ik heb mijn best gedaan! Bel onze klachtenlijn maar! De manager Mathijs gesproken en hij geeft aan dat maura een fout heeft gemaakt en ze hun best gaan doen om mij tegemoet te komen! Ik wacht nog steeds op een telefoontje.. ik heb nu een data recovery bedrijf op mijn laptop gezet. Maar wat een slechte service bij amac en ook de manier waarop ik de winkel uit word gepoeierd en manager die mij aan het lijntje houdt! Blijf weg bij amac er werken pubers die niets weten van Apple en onzorgvuldig met je gegevens omgaan! Nooit meer amac of Apple voor mij
Ze sleept link van programma naar iCloud en zegt is veilig opgeslagen
AlgemeenKoptelefoon ontvangen waarvan de doos duidelijk reeds geopend was. De zegel was verbroken en helemaal verstoft, draadjes waar de koptelefoon mee vast hoorde te zitten lagen los in de doos, er zat een prijskaartje op en het inklapmechanisme was "losjes". Duidelijk een showmodel uit een winkel verkocht als nieuw. Grote schande. Product gaat retour. Geen vervangend product voor mij op voorraad dus enige optie is geld terug waardoor ik geen gebruik kan maken van de goede aanbieding. Teleurgesteld in deze zaak en dat er niet fatsoenlijk wordt meegedacht over een oplossing.
VerzendingProduct werd matig verpakt en verzonden via UPS, wat niet de snelste en meest duidelijke van de vervoerders is.
KlantenserviceDoos kon retour maar er kon niets voor mij gedaan worden.
AlgemeenGoede prijzen en prima service. Enige verbeterpunt is wellicht de levertijd aangezien deze aan de hoge kant is in vergelijking met andere webshops. Al met al, een goede webshop.
VerzendingWordt voorzien van een trackingcode. Levertijd kan iets verbeterd worden.
KlantenserviceUitstekende service indien nodig.
AlgemeenVanaf het moment tot ik binnen liep tot het moment dat ik een oplossing had voor het probleem werd ik zeer vriendelijk ontvangen, geholpen en er werd ruim de tijd genomen om alles toe te lichten
KlantenserviceEen goede service en goede informatie over het product. Er werd de tijd genomen om het probleem vast te stellen (lightning kabel die niet meer werkte) en daarna werden de opties genoemd om het probleem op te lossen
AlgemeenTop service en goede prijs! Handige site, nummer 1 voor mij om apple producten te kopen.
VerzendingSnelle levering
Klantenservicereageren snel en helpen graag
AlgemeenUitstekend geholpen bij Amac The Wall in Utrecht. Erg blij met mijn aankoop. Ben imember geworden om allerlei interessante workshops te volgen.
AlgemeenPrima advies gehad in de winkel, ze geven je alle opties leggen het goed uit, maar dwingen je niet het duurste te kopen.
VerzendingKon het gelijk meenemen
AlgemeenGaat niet over de webshop maar behandeling in de winkel, na constatering van defect aan ipad pro
VerzendingUiteindelijk ging het om vervanging van ipad pro, na defect
KlantenservicePrima uitleg over de gang van zaken, door Yoep, winkel Wijchen
AlgemeenMacBook Air proberen te bestellen voor een kennis/leerling, via een deal die de middelbare school (waar de leerling op zit) heeft met Amac.
Amac beweert 20% korting te geven via het leerlingenprogramma, maar hanteert oude prijzen t.o.v. de actuele prijzen op hun eigen webshop, waardoor de klant (ouders van de leerlingen) bedrogen wordt en zelf duurder uit zijn. En dat onder het mom van het solidariteitsprogramma, wat als doel heeft om ouders te helpen die "de kosten niet kunnen permitteren". Deze ouders komen bedrogen uit bij Amac.
Het bestellen gaat via een apart gedeelte van de website, welke niet functioneert. Aan het einde van de bestelprocedure verschijnt een 404 error, wat aangeeft dat er elementen ontbreken op het systeem van Amac. Na meerdere telefoontjes, emails en het constateren dat je bij Amac bedrogen wordt, maar de zaak afgebroken en bij een andere winkel besteld (zonder korting) voor een goedkopere prijs.
Er is meerdere malen contact opgenomen met de klantenservice over het niet functioneren van de website, wat het onmogelijk maakt om een order te plaatsen. De klantenservice reageerde met antwoorden als: 1) probeer het nog maar een keer, 2) we zullen er op terugkomen, 3) we hebben een email gestuurd (welke niet ontvangen is). Ook vonden ze het normaal dat ze het verkopen onder "20% korting", ondanks dat er helemaal geen sprake is van korting en je zelfs duurder uit bent.
AlgemeenVoor de aankoop van nieuwe Apple producten staan meteen 5 medewerkers in de winkel voor je klaar. Dan is het een geweldige winkel en word je snel geholpen. Maar verwacht geen service als er iets met je Apple apparaat aan de hand is. Wil je je iPhone accu laten vervangen? Dan wacht je gewoon een half uur in de winkel (met 5 Amac medewerkers die het niet druk lijken te hebben) en word je na nog eens 10 minuten verteld dat het niet kan omdat je iPhone krom is. Zelfs als dat waar was, geeft Apple notabene voor een van haar eigen producten (iPad Pro) aan dat het normaal is dat ze krom uit de doos komen. Tsja, met dit soort smoezen vraag je dus gewoon om een negatieve review.
KlantenserviceEen iPhone afgeven bij de Amac om de accu te laten verwisselen, dat moet niet al te ingewikkeld zijn dacht ik. Ik had het helaas mis...
Ik was naar de Amac winkel in Eindhoven gegaan om de accu van mijn iPhone SE te laten vervangen. Een medewerker vulde mijn gegevens in op een tablet en vroeg mij in de winkel te wachten op een collega die mijn telefoon in zou gaan nemen. Na in totaal bijna een half uur wachten in de winkel met 5 Amac medewerkers mocht ik dan eindelijk meelopen naar boven om mijn telefoon in te leveren. Nadat een medewerkster een kabeltje aan de telefoon hing, werd de telefoon daarna aan de buitenkant gecontroleerd. Ze concludeerde dat mijn telefoon "getordeerd" was (oftewel, krom), terwijl hij altijd in een hoesje heeft gezeten en kaarsrecht is. Verder gaf ze aan dat als ik mijn telefoon in zou leveren, ik een prijsopgave zou krijgen om de telefoon te laten vervangen door een nieuwe voor 340 euro. Uiteraard ben ik daar niet mee akkoord gegaan en heb ik de winkel teleurgesteld verlaten.
Apple geeft zelf aan dat het normaal is dat hun iPad Pro nieuw krom uit de doos kan komen: https://tweakers.net/nieu...olgens-apple-normaal.html. Vervang je daar dan wel de accu van, Amac? Of moet je dan ook maar gewoon een nieuwe iPad Pro kopen? Hoe dan ook lijkt Amac vooral kostengericht en absoluut niet klantgericht.
Daarom een kleine tip voor Amac: als een klant vraagt om een nieuwe accu voor zijn/haar telefoon, zorg dan gewoon dat die klant zijn/haar telefoon kan inleveren zonder smoesjes en binnen een redelijke tijd (<10 minuten). En niet dat de klant na bijna 3 kwartier te horen krijgt dat hij/zij maar een nieuw toestel moet kopen. Het overtuigt mij in ieder geval ervan dat Amac maling heeft aan de klant. Is dat wat je als bedrijf wil bereiken?
AlgemeenMij werd in twee verschillende winkels van Amac verteld dat ik mijn telefoon 3 tot 5 werkdagen kwijt ben wanneer ik een nieuwe accu wil laten plaatsen.
Kennelijk verdient men niet genoeg aan deze reparatie werkzaamheden als onderdeel van Apple support en word je zo in de kou gezet.
Men is vriendelijk, maar totaal niet service gericht. Ik heb dit in twee verschillende winkels ervaren.
AlgemeenProduct (AirPods) in de fysieke winkel gehaald, verkoper was vriendelijk, behulpzaam en boodt aan het product meteen in de winkel te testen. Dat was niet nodig, maar dergelijke attentie wordt altijd gewaardeerd. Voor de prijs mag dat uiteraard wel, want AMac was helaas niet bepaald de goedkoopste.
KlantenserviceAirPods gekocht omdat ik een dag voor vakantie dacht mijn eigen AirPods te zijn verloren, na lang zoeken daarom maar een vervanging gehaald vanwege de tijdsnood. AirPods na aankoop thuis even uit de verpakking gehaald om te testen of er geen defect was en vervolgens niet gebruikt. De volgende ochtend vond ik gelukkig mijn eigen setje en heb ik de nieuwe gekochte set in de originele doos, in originele staat, zonder daadwerkelijk gebruik retourneerd.
In de winkel werd ik geconfronteerd met een “restocking fee” van 10%. Inderdaad, voor het ontbrekende plastic celofaan moest ik 18 Euro inleveren. Schijnbaar is dat legaal in Nederland, maar klantvriendelijk allerminst. Voor mij genoeg reden hier nooit meer een aankoop te doen.
AlgemeenIk begrijp het niet meer. Bestel een toestel bij Telfort krijg het toestel via ?? maar krijg weer van Amac een vraag voor een review, wel alles omslachtig toch.
Ik heb gemeld bij Telfort via een mail dat het glas los zit, waardoor er breuk of lekkage kan ontstaan. Maar helaas geen reactie van Telfort. MIJN vraag bij wie moet ik zijn??? Wie geeft mij antwoord?
Geen reacties niet van Telfort of Amac of komt de reactie van Tweakers?
AlgemeenIn de winkel heb ik voor mijn IPhone x een Belkin screenprotector laten plaatsen en dat ging hartstikke soepel en zit er strak op!
AlgemeenMijn ervaringen met Amac zijn goed. Goede service en aandacht voor klant. Echter bij de levertijd op Tweakers van de Apple watch staat binnen 8 dagen en dat klopt helaas niet. Dat heeft meer dan 4 weken geduurd, wat te wijte; was aan de leveringen vanuit Apple. Blijft het feit dat de info niet correct is / was.
VerzendingPrima geregeld vanuit Amac gezien. De levering werd gedaan door UPS en dat was niet zo soepel. Dat heb ik ook aan UPS gemeld.
KlantenserviceMijn ervaringen met Amac’s service zijn verder prima. Attent en correct.
AlgemeenAltijd goede service en vriendelijk in de winkel. Ik heb al mijn Apple producten tot nu toe bij Amac gekocht en nooit een probleem gehad. Ook online bestellingen gedaan voor hoesjes en meestal was het de volgende dag thuis en 1 keer hadden ze de verkeerde kleur opgestuurd omdat het verkeerd in de webshop was aangegeven. Ik ben toen langs gegaan in de winkel en het was meteen opgelost binnen een paar minuten.
VerzendingSnelle levering. Meestal wordt het geleverd binnen 1 werkdag, maar soms een dag later.
AlgemeenAan de kassa word je snel geholpen met de aankoop van je product.
Fijn dat ze nog extra uitleg geven.
Mijn aankoop heb ik in de winkel gedaan dus kon ik meteen thuis gaan genieten van mijn aankoop
AlgemeenIk heb de nieuw ipad pro besteld, week voor release datum, en netjes op de dag van uit komen gekregen. Helaas was het hoesje nog niet binnen. Maar dat hebben ze van te voren ook gezegd dat die waarschijnlijk later zou komen.
AlgemeenScreenprotector op mijn 3 maanden geleden gekochte iPhone 8 Plus (beide bij Amac gekocht) was inmiddels op 2 plekken gebarsten en dus wou ik een nieuwe.
Eenmaal in de Amac in Amstelveen gaf de verkoper nog netjes aan dat de screen protector wel zijn werk doet qua bescherming en het dus niet per se aan vervanging toe was. Omdat bij de homeknop wel een vervelend plekje was, heb ik toch voor vervanging gekozen. Ter plekke is de screen protector netjes met een hulpapparaat aangebracht en binnen 10 minuten was ik weer onderweg. Had via internet vast een paar euro kunnen besparen, maar dan zit je zelf weer te klooien en krijg je (lees: ik) nooit zo strak als in de winkel met een machine die alles perfect uitlijnt.