Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenHet begon allemaal op zaterdag 15 Januari.
Ik was met mijn vriendin in het centrum van Rotterdam aan het winkelen omdat de winkels weer open waren na de lockdown. Al een lange tijd wilde ik een vr bril aanschaffen en toen ik in de Decathlon liep dacht ik. Weet je wat ik kijk wel online of de vr bril op voorraad ligt in de vesting van Rotterdam (het ging om de Oculus Quest 2 trouwens) En gelukkig hadden ze hem op voorraad. Ik heb hem toen gelijk gereserveerd wat overigens erg duidelijk en makkelijk te doen was. Daarna meteen naar de vesting in Rotterdam gereden waar ik netjes en vriendelijk ontvangen werd. Ik krijg een uitleg over het product en het gebruik erva, super netjes! Nadat ik betaald had meteen naar huis gegaan om de vr uit te gaan testen. Mijn opa en Oma vinden het overigens ook geweldig en wisten niet wat ze mee maakten toen ze de bril ophadden. Uiteindelijk op maandag de 17e te laat op me werk omdat ik nog tot weet ik veel hoelaat met de vr bezig was. Top ding!!
AlgemeenDiat is nog eens een prima webshop, die zijn beloftes naar de klanten nakomt. Dit maakt het een heel betrouwbare webshop die op een eerlijke en goede manier aan zijn klanten komt. Ook zitten de prijzen van Coolblue nooit gek boven de normale prijzen en meestal zelfs onder de gemiddelde prijs. Waar ze mij echt mee hebben overgehaald zijn de tweedekans producten, dit is echt een gat in de markt (voor mij dan). De producten zijn in perfecte staat en ook nog eens goedkoper dan een nieuw product.
Zo heb ik de 40 euro die ik deze maan aan koopkracht achteruit ga al weer gefikst ;-)
Verzending loopt via PostNL, zoals beloofd altijd voor 23.59 besteld volgende dag Geleverd.
Gebruik een pakketuitomaat zodat ik het op ieder moment kan afhalen dat werkt geweldig!
AlgemeenHet was erg makkelijk om een bestelling te plaatsen en om de verschillende soorten producten te vergelijken. Dit was erg fijn.
VerzendingDe levering was super snel! Zoals beloofd was het: voor 23.59 besteld, morgen in huis.
AlgemeenOverall een prima webshop, die zijn beloftes naar de klanten nakomt. Dit maakt het een heel betrouwbare webshop die op een eerlijke en goede manier aan zijn klanten komt. Ook zitten de prijzen van coolblue nooit gek boven de normale prijzen en meestal zelfs onder de gemiddelde prijs. Waar ze mij echt mee hebben overgehaald zijn de tweedekans producten, dit is echt een gat in de markt (voor mij dan). De producten zijn in perfecte staat en ook nog eens goedkoper dan een nieuw product. Dat maakt het een heel goed systeem voor bijvoorbeeld studenten.
VerzendingVerzending loopt via PostNL, zoals beloofd altijd voor 23.59 besteld volgende dag in huis. Geen op of aanmerkingen!
KlantenserviceAltijd als ik bel naar de klantenservice, wordt ik meteen goed geholpen! Als ik de telefoon neer leg weet ik dat het probleem is of wordt opgelost.
AlgemeenWil ik een veilige en betrouwbare webshop dan kies ik Coolblue, zelfs vaak als ze niet de goedkoopste zijn. Ook niet vanwege advies of support, want vaak is heel voorgekauwd qua antwoorden. Maar wil ik zeker weten dat ik iets bestel en dan ook snel geleverd, dan kies ik Coolblue
AlgemeenIk ga ervan uit dat product in orde is; hier heb ik in het verleden nooit problemen mee gehad
VerzendingProduct (adapter) is direct de volgende dag verzonden. Wel via pakketpost (terwijl dit volgens mij ook via de post mogelijk was). Hierdoor is het product niet in de brievenbus gestopt en heb ik het nog steeds niet.
De bezorger heeft niet (goed?) aangebeld, want ik was wel gewoon thuis. Geen probleem opzich; ik moest dit pakket de volgende dag bij het dichtstbijzijnde PostNL punt afhalen, deze is vlakbij. Blijkt dat ze het afhaalpunt hebben gekozen aan de andere kant van de stad; niet echt fijn.
Vanwege werk is het voor mij niet echt mogelijk om hier doordeweeks langs te gaan (het punt sluit om 5/opent na 9). Ik kan nu pas mijn adapter ophalen (en mijn telefoon normaal opladen) vanaf zaterdag. Dit terwijl ik eigenlijk maandag de adapter had moeten hebben.
Ik begrijp dat Coolblue niet veel invloed heeft op het handelen van PostNL, wel vind ik dat wanneer je gekozen zaken partner een groot deel van je dienst verpest, dit slecht afspiegelt op je bedrijf.
Het product zal wel in orde zijn, mijn ervaring is in ieder geval niet goed. Volgende keer haal ik mn adapter wel op in de winkel bij amac ofzo
AlgemeenBestelling ging zeer eenvoudig. Heb ook zonder problemen een cadeaubon gebruikt. Bestel bevesting vrijwel direct in de mailbox met status wat er gebeuren gaat.
VerzendingIk had mijn product om 23.30 op vrijdag besteld. Het bleef lang op status "inpakken" staan en zondag morgen ging het proces pas door. Geen zaterdag levering dus. Ik had er geen probleem mee omdat ik geen haast had. Het product werd diezelfde zondag geleverd wat misschien een goedmakertje van Coolblue was?
AlgemeenHet bestelde is de volgende dag op mijn adres afgeleverd, raad Coolblue zeer zkers aan
VerzendingDuidelijk site en communicatie.
AlgemeenVoorheen klant van Bol.com qua elektronica, vanwege het verkopen van derden op die website overgestapt op Coolblue. Meer dan tevreden, van snelle levering tot klantenservice altijd vriendelijk en goed geholpen.
VerzendingOm 11:00 uur 's avonds besteld en volgende ochtend in huis
KlantenserviceAlleen bij vorige verkeerde levering ervaring met klantenservice gehad, daar werd het probleem opgepakt en verholpen.
AlgemeenRuim aanbod producten. Ook het product dat ik zocht hadden ze. In eerste instantie niet op voorraad, maar na het aanzetten van de voorraad waarschuwing kreeg ik 4 uur later netjes een mail dat het artikel er weer was.
De prijs bij Coolblue was op dit moment niet de meest gunstige, maar omdat ik een cadeaubon uit een kerstpakket had, bij Coolblue besteld.
Net als eerdere bestellingen bij Coolblue ook nu geen problemen gehad met het bestelproces en betaling.
De zondag levering (besteld op zaterdag middag) van het product was inderdaad rond het van te voren opgegeven tijdstip. Ik woon blijkbaar redelijk dichtbij het distributiepunt waardoor de bestelling via bakfiets is geleverd.
AlgemeenOp 18 december wilde ik een laptop kopen a €699 en betalen met mijn Mastercard.
De aankoop werd geweigerd omdat mijn card niet werd geaccepteerd.
Het bedrag stond wel als gereserveerd op mijn Mastercard rekening.
Via de chat met Coolblue werd ik niet veel wijzer,maar werd mij wel verteld dat binnen enkele dagen de reservering zou worden ingetrokken.
Ik heb daarop nogmaals geprobeerd de laptop te kopen,maar ook de 2e keer werd de aankoop geweigerd.
De 2 reserververingen werden niet ingetrokken ,maar omgezet in 2 betalingen.
Het totaalbedrag van €1398 ben ik nu voorlopig kwijt.Coolblue heeft het bedrag nog steeds niet teruggestort.
Op 6 januari 2022,krijg ik van Coolblue te horen dat er een vermoeden van fraude bestond en dat daarom de aankoop werd geweigerd.
Vreemd is dan wel dat ze hebben toegezegd het bedrag terug te storten,ondanks het vermoeden van fraude.
Ook hadden ze zo kunnen zien dat ik daar al een jaar of 7 klant ben en eerder een aankoop heb verricht met exact dezelfde Mastercard.
Een drogreden dus.
Het is schandalig dat ik nu rood sta ben mijn bank,omdat Coolblue dat geld maar niet terugstort.
Ongelooflijk dat ze dit zomaar ff kunnen bepalen en mij in de problemen brengen.
Zelfs excuses heb ik nog niet van hun kant gehoord.
ICS gaat er nu achteraan,omdat ze ook daar vinden dat Coolbue dit niet kan maken.
Ze geven algemene antwoorden,zoals bij de meeste KCC's,maar oplossingen worden niet geboden.Als je dan ook nog eens wordt uitgemaakt voor een fraudeur dan begint mijn bloed wel wat te koken.
AlgemeenTweede kans product besteld. Snel afgehandeld en geleverd. Werkt als een tierelier . Knap werk Cool Blue
VerzendingGoed verpakt , snel geleverd
AlgemeenIk had een Tweede Kans product besteld (en betaald). Geopende verpakking met grofweg 10% korting tov nieuwprijs en met behoud van garantie.
In eerste instantie leek alles okee, maar de volgende dag werd mijn bestelling gecanceld.
Ik ging er vanuit dat ik simpelweg te laat was.
De dag erop kreeg ik bericht dat ze bereid waren een nieuw product te leveren tegen dezelfde (lagere) prijs.
Dat vind ik een waanzinnig goede compensatie voor het mislopen van zo'n deal.
Goed gedaan, Coolblue!
Verzending ging met levering op zondag ging prima. Geen probleem.
Ik ging er zelf vanuit dat het maandag zou worden.
Naar aanleiding van het verloop het ik geprobeerd Coolblue te bellen hierover.
Echter, telefonisch zijn ze slecht te bereiken ik kreeg ik ze niet te pakken.
5x geprobeerd over 2-tal dagen, meer dan 30 minuten in de wacht gestaan.
Uiteindelijk een email gestuurd, maar een reply hierop duurde ook 2 dagen.
AlgemeenZaterdag besteld.Belooft levering zondag.hele zondag zitten wachten.bezorger onderweg maar met 5 bezorgen nog te gaan had hij er geen zin meer in.dus helemaal niets maar wel geld geïncasseerd.
VerzendingBelooft levering zondag.niet dus.moet je het niet beloven als je het niet kunt waarmaken.postnl is heel onbetrouwbaar.zoek een andere besteller
KlantenserviceNiet te bereiken als je pakket niet geleverd wordt.vanalles geprobeerd
AlgemeenService en informatie in de winkel was top. Duidelijke uitleg gekregen over het witgoed en de installatie opties. De TV die ik eigenlijk wilde was uitverkocht, dus ook daarvoor een mooi alternatief gevonden door de winkel medewerker en ook de installatie service en ophangbeugel bijgekocht. Daarna nooit meer wat gehoord. Op de dag van levering en installaties is er geen mail gestuurd, geen telefoontje, helemaal niks. Niemand langsgekomen.
Bij navraag bleek dat mijn bezorging was geannuleerd ivm corona en geen bezorgers. Nu nog altijd niks gehoord, geen nieuwe datum, geen excuses, niks.
De spullen zijn nog steeds niet geleverd. Zowel het witgoed, de tv en de hue lamp en accessoires. Helemaal niets.
KlantenserviceVia de winkel proberen ze van alles voor je. Maar via de telefoon moet je maar hopen dat je iemand krijgt die iets kan of wil uitzoeken.
AlgemeenDe bezorger kwam goed op tijd zelfs wat eerder . Uitstekend klantenservice online en in de winkel was makkelijk te bestellen en heb het aan andere mensen aangeraden om daar te bestellen . Coolblue is een grote shop waar je van alles kan vinden je vergelijkbare producten ziet staan.
VerzendingWas goed verpakt en milieu vriendelijk. Een goede stap voor minder plastic .de bezorg verpakking wordt mooi afgeleverd en netjes in gepakt
KlantenserviceWas perfect leggen goed dingen uit . Helpen je er g graag naar een goeie oplossing en met reparatie doen ze erg snel en lossen snel dingen op .Ze kunnen helpen om producten uit te kiezen wat het beste bij jouw beschrijving past en op de site zelf staat soms coolblue’s keuze
AlgemeenCoolblue, wie kent het niet? Wat valt er nog over te zeggen? De website is een typische ‘grote webwinkel’ site met alle toeters en bellen als: “anderen bestelden ook…”, “misschien vind je dit ook interessant…” en “combinatie-deals”.
Mijn bestelling betrof een afvoercombinatie om de wasdroger op dezelfde afvoer aan te kunnen sluiten als de wasmachine. Een klein pakketje dus.
Na de bestelling kwam er een mailtje binnen dat het per fiets geleverd zou worden met een verwachtte aankomsttijd. Ik kijk naar buiten en zie donkere wolken samenpakken. Ik check buienradar… en begin al medelijden te krijgen met de bezorger.
Tezamen met het bezorgwindow komt en gaat een enorme regenbui. Van de bezorger of het pakketje ontbreekt elk spoor. Dan gaat de bel en staat er een verzopen bezorger voor de deur die mij een kartonnen zakje geeft die wonderwel slechts licht vochtig aanvoelde.
Gezien de plensbui die hij heeft moeten trotseren is het hem vergeven. Net als het missen van het bezorgwindow.
AlgemeenGebruik gemaakt van Click&Collect. Ik werd te woord gestaan in de winkel door een hele vriendelijke en behulpzame medewerker die vroeg of ik eventueel nog hulp nodig had bij het instellen van m’n apparaat. Dit was niet nodig, waarop zij wees op het feit dat ik altijd contact op kan nemen mocht dit wel zo zijn. Ook werd mij duidelijk gewezen op mijn herroepingsrecht e.d.
Zeer goed geholpen.
Toen ik het product laat op de avond bestelde stond er dat het product niet voorradig was in het filiaal waar ik het wilde halen. Met Click&Collect kon ik alsnog de volgende ochtend het pakket halen vanaf 09.00. Top
AlgemeenWebsite is prima, producten makkelijk te vinden, weinig mis mee.
Contactmogelijkheden voor bijv. klantenservice zouden wat makkelijker vindbaar mogen zijn en vooral uitgebreider (chat, bijvoorbeeld. Of e-mail.)
Eigenlijk een vervolg op de vorige bestelling (zie mijn vorige shopreview): ik besloot een bestelling te annuleren en een iPad hoes in andere kleur te bestellen. Daarover gaat deze review dus:
Bewust gekozen voor een hoes die bij filiaal 'Utrecht' op voorraad was. En om gedoe met inpakken, verzenden, bezorgen te voorkomen, besloten om te kiezen voor zelf afhalen. Meteen met iDeal afgerekend.
Ofwel: het lag in de vestiging al op voorraad, hoefde verder niets meer aan gedaan te worden behalve aan mij uitreiken.
Volgende dag opnieuw een mail van Coolblue: belofte "Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis" ging opnieuw niet gehaald worden. Eh, waarom?!? Wat moest Coolblue er dan nog aan doen?
Ik baalde, maar vooruit, dan zou het wel een dag langer duren. De volgende dag had ik om 08:00 nog steeds geen bericht dat ik 'm kon afhalen. Opnieuw besloot ik dan maar de klantenservice te bellen - wellicht was er iets misgegaan, immers lag de hoes al vanaf het bestelmoment klaar om opgehaald te worden. Zucht.
Maar goed, bellen (30 december, 08:10) - en weer in de wacht. Kwartier lang in de wacht. Geen indicatie hoe lang het nog zou duren... maar weer opgehangen. Tien minuten later nog maar eens geprobeerd, je moet toch wat - en tijdens het in de wacht hangen zag ik de mail binnenkomen dat ik 'm kon ophalen.
Ook hier kom ik toch weer op 'waardeloos' als beoordeling: als je structureel onbereikbaar bent voor je klanten, dan heb je geen service. Dan ben je bezig met de opgebouwde goede naam uit te hollen in een poging te blijven groeien.
AlgemeenWebsite is prima, producten makkelijk te vinden, weinig mis mee.
Cover voor een iPad besteld, die op het moment van bestellen op voorraad was.
Volgende dag een mail: de belofte 'voor 23:59 besteld, volgende dag in huis' kon niet worden waargemaakt, wegens onvoorziene drukte.
Nou was het volgens mij niet door drukte, maar door te weinig voorraad: de hoes stond nu op 'uitverkocht' en is dat volgens mij ook twee weken lang zo gebleven. Slecht: Coolblue heeft sinds die ene mail niet uit zichzelf laten weten wanneer het product WEL geleverd zou worden.
Dus na twee weken besloot ik de klantenservice te benaderen: wanneer is de hoes naar verwachting weer binnen? En kan ik anders een andere kleur hoes bestellen? Echter: Coolblue heeft maar beperkte contactmogelijkheden. Facebook, Twitter - beide doe ik niet aan - of ouderwets bellen. E-mail en chatten staat niet bij de contactmogelijkheden.
Dus dan maar bellen.
Poging 1, dinsdag 28-dec om 16:30: 30 minuten in de wacht gestaan. Geen informatie over hoe lang het zou duren, geen indicatie hoeveel wachtenden er voor je zijn.
Poging 2, dezelfde dag om 20:00 uur: 10 minuten in de wacht. Omdat je echt geen idee hebt hoe lang je nog moet wachten vond ik het nu genoeg geweest.
Daarop besloten deze bestelling te annuleren en een andere kleur hoes als nieuwe bestelling te plaatsen.
De annuleringsbevestiging kwam snel binnen, inclusief "Binnen 3 werkdagen heb je het geld terug op je rekening."
En ook die belofte kon Coolblue niet waarmaken: na 6 werkdagen maar eens besloten te informeren en dan blijkt: er is WEL een e-mail contactmogelijkheid, door te replyen op hun bevestigingsmail (klantenservice@coolblue.nl). Jammer dat die mogelijkheid niet op hun website genoemd wordt.
Anyway, die mail werd gelukkig snel beantwoord en een dag later was het geld teruggestort.
Echter: als je het zo moeilijk maakt voor je klanten om contact te leggen, dan is dat waardeloos. Dan kan je wel zeggen dat er 'onverwachte drukte' is, maar: druk is 5 minuten wachttijd. Of misschien 10 minuten wachttijd. Als ik meer dan 30 minuten in de wacht sta zonder zicht op wanneer ik er door kom, dan heb je eenvoudigweg veel te weinig service-capaciteit. Dan heb je te weinig mensen aangenomen voor klantenservice - en wat mij betreft dan bewust aangestuurd op verkoop in plaats van service.
Wat mij betreft een reden om Coolblue voorlopig te mijden. Ze zijn prima als het goed gaat, maar als er iets fout loopt zijn ze onbereikbaar.