Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenduidelijke site en aanwijzingen over wat je moet doen, keuzes en opties zijn duidelijk aangeven
Verzendingsnelle levering, zoals beloofd wordt
Bestelling plaatsen ging makkelijk, geen problemen
SSD van Sandisk besteld rond 10u in de avond, de volgende dag rond 16:30 in huis
Niks mis mee
KlantenserviceIk had een kleine fout ontdekt bij de specificaties van een product, heb contact opgenomen met Coolblue via Facebook en zij hebben binnen een dag het stukje tekst aangepast.
Product makkelijk kunnen vinden en het was mogelijk om producten te vergelijken. Na dat gegevens niet consistent leken het product op de website van de fabrikant vergeleken, daaruit bleek dat de details op de site niet allemaal juist waren. Dat mocht de pret niet drukken dus heb de bestelling doorgezet en werd netjes de dag erna geleverd.
Extra opmerking: er bestaat een CoolBlue topic met kortingscodes die mensen overhebben. Deze eenmalige codes zijn vrijwel direct gebruikt, maar wie weet heb je geluk.
Bestel proces was duidelijk en er werd een track & trace naar mijn e-mail verstuurd. De verzend SMS heb ik nooit ontvangen, dat terwijl je verplicht een telefoonnummer moet afgeven in het bestel proces. Pakketje werd de dag erna geleverd.
het bestellen ging gemakkelijk en alles werd snel geregeld en ik werd goed op de hoogte gehouden van de bestelling.
Verzendingheb mijn SSD om 11 uur savonds besteld en heb hem de volgende dag rond 1 uur smiddags binnen gekregen. de verpakking was perfect, niet te groot niet te klein en voldoende verpakkingsmateriaal om de SSD te beschermen tijdens het vervoer.
Bestelling geplaatst via de telefoon. Erg soepeltjes allemaal. Je wordt goed op de hoogte gehouden van je orderstatus.
VerzendingBestelling werd bezorgd met een koerier, allemaal erg vlot geregeld. Voorbeeld voor andere webshops!
KlantenserviceNiet tevreden was ik over het product, dus uiteindelijk via de klantenservice een retouropdracht aangemaakt. Erg snel geregeld, dag erna stond de koerier op de stoep.
Zeer eenvoudig bestellen. Bevestiging, factuur en garantie per email. Waanzinnige customer service (locatie Rotterdam). Top!
KlantenserviceSnel en adequaat geholpen met vraag. Wanneer het druk is kun je heerlijk onderuit gezakt in een bank genieten van een kopje koffie.Was in mijn geval niet nodig, werd direct geholpen.
Vanwege mijn goede ervaring met eerdere bestellingen nu de stap gewaagd om een Galaxy S6 Edge te bestellen met Tele2 abonnement.
Helaas verliep het niet zoals verwacht. Status informatie bleef uit, ik moest zelf steeds achter de status aan bellen. Via Whatsapp reageren ze zeer traag en vragen telkens om dezelfde informatie (werken jullie nog met kladblokjes?). Contactformulier op de website ingevuld, daar kwam nooit reactie op.
Na een halve week werd er een afleverafspraak gepland waarvan die avond nog een bevestigingsmail zou komen, nou niet dus. Toch maar de volgende dag gewacht, want je weet maar nooit. Maar zoals toch al een beetje verwacht kwam er geen koerier. Dus nog maar een keer gebeld en nogmaals een afspraak gepland. Deze keer volgde er wel een bevestiging.
Eindelijk kwam dan de koerier met de GSM! Maar helaas ging hij er ook snel weer vandoor, met de GSM. De naam op het contract was niet juist gespeld, en dat terwijl via e-mail de juiste naam doorgegeven was. Zeer slordig.
De bestelling heb ik diezelfde vrijdag direct geannuleerd. Dezelfde bestelling heb ik vrijdagavond wederom bij een andere webshop geplaatst, zaterdag volledig afgerond en maandag geleverd gekregen. Coolblue, het is dus zeker mogelijk!
Voor telefoonabonnementen kan ik Coolblue helaas niet adviseren. Als dozenschuivers daarentegen wel, daar heb ik geen slechte ervaringen mee.
De koerier deed netjes zijn werk, niets op aan te merken.
KlantenserviceInformatie is slecht in te winnen. Je krijgt echt het gevoel dat de afdelingen totaal niet met elkaar communiceren. Via e-mail krijg je geen reactie. Ook niet via hun eigen contactformulier.
De bestelling heb ik vrijdag direct geannuleerd. Vandaag, maandag, staat de status nog steeds op "Je bestelling is verzonden". Dus mijn geld zie ik ook nog niet terug.
Alles voor een glimlach is de slogan.. Ja, uiteindelijk wel, toen ik er over nadacht hoe triest het allemaal wel niet verlopen was.
Edit: Zondag e-mail contact gehad over het annuleren/retourneren van de order. Ondertussen zijn we weer 5 dagen verder, is de orderstatus nog steeds ongewijzigd en is mijn geld nog steeds niet retour.
Ik ben klaar met Coolblue en heb via PayPal een geschil geopend. Mochten ze ook daar niet op in gaan, dan ga ik aangifte doen van oplichting. Wat een teleurstellende afhandeling voor zo'n grote internet winkel.
Beste,
Bedankt voor uw review en wat vervelend om te lezen hoe het in zijn geheel is verlopen, wat uiteraard niet de bedoeling is. Wel zijn we blij dat u het toestel ondertussen wel in huis hebt en kunt genieten van de S6 Edge.
Betreft de afhandeling, uw annulering en de terugstorting kijken we graag nog even met u mee. Zou u hiervoor uw ordernummer door willen sturen via Facebook, Twitter of Whatsapp? Dan gaan we direct aan de slag om het aankoopbedrag te crediteren.
Onze excuses voor al het ongemak en alvast bedankt voor uw reactie.
Afgelopen zaterdag en zondag via Marktplaats gereageerd op een 2de-kansje. Tenslotte was er sprake van een aantrekkelijk prijsverschil. Eerste keer gewoon via Marktplaats, de tweede keer vergezeld van mijn emailadres. Wellicht was het feit dat ik mijn adresgegevens niet meestuurde voldoende om geen enkele reactie te krijgen.Het kan ook zijn dat de advertenties waarop ik reageerde niet bestonden, want kort na mijn email stonden ze niet meer op Marktplaats en lijken het wat mij betreft lokkertjes! In ieder geval ga ik ondanks het feit dat hetzelfde nieuwe product daar nu weer verkrijgbaar is, liever zaken doen met een bedrijf wat wel communiceert.
Gezien onderstaande reactie heb ik een ster verwijderd. De 2 producten waarop ik reageerde stonden meer dan 2 weken op Marktplaats en werden binnen 5 minuten na mijn koopaanvraag verwijderd, zonder communicatie met mij. Ik heb deze week nogmaals geprobeerd een product aan te schaffen via de Marktplaats methode en nooit iets vernomen. Dan vind ik het vreemd dat ik daarna via sociale media moet proberen om te vragen of ik misschien een product mag kopen. Hoe gek moet het worden?
Die bestaat niet bij C.B. zij leggen uit hoe zij werken en als het je niet bevalt, dan communiceer je via de sociale media is hun devies.
Beste Sin,
Bedankt voor je review en wat spijtig om te lezen hoe het is gelopen. Onze tweedekans producten zijn geen lokkertjes, maar wel razend populair. Waar het in het weekend erg druk is met berichten voor deze producten is het in zulke gevallen vaak aan te raden om direct contact met ons op te nemen via Facebook, Twitter, Whatsapp of telefonisch.
Uiteraard willen we graag onze excuses aanbieden voor het ongemak en zullen in de toekomst de communicatielijnen een stuk strakker houden.
Een in mijn ogen mooi informeel bedrijf met humor. Niet altijd de goedkoopste oplossing, maar voor mij wel de beste oplossing. Overzichtelijke, duidelijke website. Vooral veel respect voor dit bedrijf gekregen doordat ze - in tegenstelling tot andere bedrijven - niet overkomen als een grote jongen met arrogantie.
VerzendingGewoon prima. Niks op aan te merken.
KlantenserviceErg goede ervaringen mee. Via WhatsApp altijd snel, direct en goed geholpen. Dit bedrijf begrijpt hoe ze met de klant moeten omgaan.
Prima prijs, iets hoger dan de concurrentie maar daar staat wel super service tegenover wat erg welkom is.
Verzending24/7 voor 23:59 besteld, morgen in huis, ja ZÉLFS
Klantenservicezonder problemen een (duur) product kunnen retourneren
De laatste paar maanden elke keer mijn producten besteld bij Coolblue wanneer de prijs niet al teveel af week van de goedkoopste optie in Tweakers Pricewatch.
VerzendingVeel producten zijn op voorraad en ze versturen het snel. Voor als je verwacht een keer niet thuis te zijn heb ik in ieder geval de mogelijkheid de spullen op te halen hier in Utrecht in de Coolblue winkel.
Perfect dat je tot 23.59 uur kunt bestellen om het artikel de volgende dag ( zelfs op zondag! ) te kunnen ontvangen. Contact opnemen kan op diverse manieren. Heb zelf diverse malen via de WhatsApp gechat wat prettig werkt
Hele verzendstatus kun je online volgen en je ontvangt op gezetten tijden mutaties mbt de verzending oa via sms.
Verpakking was eenvoudig maar voldeed prima in de welbekende blauwe doos.
Artikel was op voorraad, rond 20.00 uur besteld en de volgende dag ( zaterdag red. ) om 9.30 in huis. Wat wil een tevreden klant nog meer?
Klantenservicegemakkelijk tot 's avonds laat kun je contact leggen met Coolblue op diverse manieren. Erg prettig
Vandaag om 19:00 een Nexus 6p besteld in combinatie met een abonnement. Bestelling ging vlot. Om 22:00 werd ik gebeld voor een bezorgafspraak. Die kon niet op zaterdag omdat zij een probleem hadden met abonnementen op zaterdag. Maandag kon op zijn vroegst, maar als ik in de avond wilde moest ik 10 euro extra betalen. De afspraak werd dus woensdagochtend, met veel tegenzin.
KlantenserviceZoals in het stukje Algemeen staat had ik met tegenzin afgesproken dat ik de telefoon op woensdag pas zou krijgen omdat zij abonnementen niet op zaterdag konden regelen. Dit stond mij zo tegen dat ik na bestuderen van de order, waar toch duidelijk stond dat het binnen een dag zou worden bezorgd en dat bezorgen in de avond kosteloos was, nog een keer heb gebeld.
Dit keer werd ik op een hele prettige manier geholpen. De medewerker begreep direct mijn frustratie en is aan de slag gegaan voor mij. Na 10 minuten bleek dat het toch mogelijk was om op zaterdag te bezorgen. Na wat aanvullende informatie gegeven te hebben en de meneer heel erg bedankt te hebben voor zijn goede hulp en het meedenken was ik dus van plan hier een geweldige review te schrijven.
Tot ik net na 24:00 een mailtje las dat ze de order hebben gecanceled met een vage reden. De order staat niet meer op mijn account, zal dus hoogstwaarschijnlijk morgen niet bezorgd worden maar het geld hebben ze dan weer niet direct teruggestort.
Ik vind het niet normaal dat ze, net nadat ze een order hebben bevestigd, zonder ook maar even terug te bellen, een order cancelen zonder duidelijke opgaaf van reden (ze gaven aan dat de provider de oorzaak was en dat ik met hen contact moest opnemen, maar ik ben al met andere producten 5 jaar klant bij die provider dus geloof er niets van dat die mij als klant afwijzen).
Morgen maar bellen om te vragen wanneer ze mijn geld dan denken terug te storten, maar zal niet snel weer iets bestellen bij dit bedrijf. Er zitten hele goede medewerkers bij de klantenservice die helaas worden tegengewerkt door een aantal wat minder servicegerichte mensen.
*Update:
Vanmorgen gebeld om te vragen wanneer mijn geld werd teruggestort en om mijn onvrede te uiten. Ik gaf aan dat ze me hadden moeten bellen en niet zomaar de order moeten cancellen. Mevrouw was het er wel mee eens maar kon me niet verder helpen: Probleem lag volgens hen echt bij KPN, mijn nieuwe provider.
Ik heb KPN gebeld en heb met de klantenservice bij wijze van test gekeken of ik wel een abo kon afsluiten. Dat ging zonder problemen. Oorzaak moest dus wel bij Coolblue liggen. Teruggebeld naar Coolblue en eindelijk iemand aan de telefoon gekregen die wel bereid was een extra stap te doen. Het bleek dat ze een verkeerde geboortedatum hadden doorgegeven.
Ik heb met ze afgesproken dat ik best naar een winkel wilde om de telefoon en abonnement af te sluiten maar dat ze me dan wel moesten compenseren, aangezien de fout bij hen lag. Daar gingen ze mee akkoord.
Ben vervolgens bij de winkel voortreffelijk geholpen, wat mijn vertrouwen in deze winkel weer een beetje heeft hersteld. Om die reden heb ik uiteindelijk voor klantenservice een voldoende gegeven: Van de 4 medewerkers die ik heb gesproken waren er 2 super en 2 niet om over naar huis te schrijven.
Beste Bob,
Wat een verschrikkelijk verhaal om te horen. Hier balen we echt enorm van en we willen dan ook graag kijken wat we op dit moment nog voor je kunnen doen om dit probleem op te lossen.
Helaas kunnen we je niet bellen, omdat we niet weten om welk ordernummer het gaat. We zouden het dan ook enorm op prijs stellen als je contact met ons kan opnemen, of dat je ons het ordernummer stuurt. We gaan het dan direct uitzoeken voor u en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Dit is absoluut nooit de bedoeling geweest en we willen dit dan ook op een nette manier met u oplossen.
Voor nu willen we u onze oprechte excuses aanbieden.
Besloten om een Nest v3 thermostat te bestellen. Bestelling gedaan, betaald, en netjes op de hoogte gehouden van de voortgang de bestelling
VerzendingVerzending was lekker vlot. Besteld op een vrijdag en op zaterdag al mijn pakketje op kunnen halen bij PostNL
KlantenserviceOmdat de Nest v3 niet goed werkt heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Binnen een uur al een (goede) reactie, top!
Na de reviews hier op tweakers een Dirt Devil M607 besteld. Coolblue was de goedkoopste en leverde binnen één dag, makkelijke keuze dus. Duidelijke & webshop, bedrijf heeft ook een erg positieve uitstraling.
VerzendingPrima verzend-opties. Ik had de bestelling savonds rond 22:30 geplaatst, de volgende dag al in huis. Ook opties om te kiezen voor levering op postkantoor e.d., erg prettig.
KlantenserviceNa 1x opladen een weer leeg laten raken van de accu laadde deze meteen niet meer bij. Sochtend via chat aangemeld bij de klantenservice, ik kon de robotzuiger direct komen omruilen bij de Coolblue-winkel die toevallig in de buurt zit. Beetje druk daar in de winkel, maar na ongeveer een kwartier stond ik weer buiten met een nieuwe, no questions asked. Prima dus
Coolblue tweedekansje gekocht maar met vertraging geleverd doordat het adres foutief werd overgenomen. Verder heel tevreden over het geleverde product en de leverstaat.
KlantenserviceEr werd door Coolblue een foutje gemaakt met het adres waardoor enige communicatie heen- en weer nodig was. De reacties waren altijd snel, beleefd en behulpzaam. Dat is belangrijker dan dat er eens een foutje gemaakt wordt.
De zaak is nog niet afgerond, wil de review weer verwijderd zien. Bij voorbaat dank.
Beste Ivo,
Wij vinden het ontzettend vervelend hoe de zaken rondom uw pre-order zijn gelopen. Dit is absoluut niet onze bedoeling en dit is ook niet de service die u van ons mag verwachten.
Wij zijn bekend met het feit dat er rondom deze order een aantal zaken niet goed zijn gelopen. Hiervoor willen wij ook onze oprechte excuses aanbieden. Wij nemen deze specifieke casus mee in ons evaluatie gesprekken rondom de afhandeling van pre-orders en rondom onze communicatie met Vodafone.
De order is geannuleerd en het geld wordt zo snel mogelijk gecrediteerd. Nogmaals onze oprechte excuses voor het ongemak.
Een Lumia 950 pre-geordert/gepre-ordert samen met een Tele 2 abbo. Zoals gewoonlijk goede klantenservice en prima verzending.
VerzendingTele2 had de boel wel een klein beetje verprutst, maar daar kan CB weinig aan doen. Uiteindelijk alsnog snel mijn pakketje gekregen, keurig in de tijd die aangegeven was.
KlantenserviceVeel moeten bellen met klantenservice voor mijn telefoon, maar altijd vriendelijk te woord gestaan, en de mensen de klantenservice werken graag aan een oplossing, ook om 23:45. Uiteindelijk, al was het buiten hun fout dat mijn order vertraagd was, een 10 euro kortings coupon gekregen, zonder dat je er eerst voor een vermogen moet bestellen.
Top service dus.
Ik heb bij CoolBlue een synology NAS gekocht en een nieuwe router (gigabit) op aanraden van de klantenservice.
VerzendingVerzending was dezelfde avond nog verpakt en aangeboden aan PostNL. Via het nieuws kreeg ik mee dat PostNL precies de volgende dag in aanloop naar sinterklaas een record aantal pakketjes zou bezorgen. De tijd die via de PostNL app was opgegeven werd met 4 uur overschreden maar dat was in mijn geval niet zo erg. Ik was al lang blij dat ik ze alsnog die dag kreeg zodat ik er in de avond mee aan de slag kon. CoolBlue valt dat in ieder geval niet aan te rekenen. Vandaar 5 sterren. (alsnog binnen 24 uur na bestelling bezorgd trouwens)
KlantenserviceVia de whatsapp contact gehad met de klantenservice over de combinatie NAS en router. Werd redelijk snel en goed geholpen. Whatsapp was voor mij ideaal en heeft me in totaal waarschijnlijk minder tijd gekost dan als ik zou bellen.
De website is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Het assortiment is uitgebreid. Verzending gebeurt netjes en snel. Retourzendingen zijn op kosten van Coolblue. De prijzen zijn wel wat hoger dan bij de meeste concurrenten.
KlantenserviceDe klantenservice reageert redelijk snel op mailtjes. Wel krijg je bij een probleem steeds antwoord van een ander persoon. Ook krijg je dezelfde standaard mailtjes waardoor je de indruk krijgt dat jouw mailtje niet echt goed wordt gelezen. Tijdens de fabrieksgarantie is de afhandeling van problemen prima. Na het verstrijken van de garantieperiode is het echter direct afgelopen met de service en hoef je niet op enige tegemoetkoming te rekening. Wat dat betreft is er geen enkel verschil met de gemiddelde dozenschuiver terwijl de hogere prijzen en "alles voor een glimlach" toch een andere verwachting scheppen.