Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenTelefoon 2 november besteld. Zou toen 13 november geleverd worden. Via telefoon afspraak gemaakt en email bevestiging gekregen.
Vervolgens mail gekregen dat het 30 november zou worden wegens leverings problemen. Geen probleem kan gebeuren. Vervolgens gebeld voor afspraak en hiervoor 2 december afgesproken,.Weer bevestigingsmail gekregen.
Duurde wat langer als verwacht maar kon gebeuren. Vervolgens 1 december om 17:50 gebeld dat ze nog een klantennummer misten. Klantennummer doorgegeven om vervolgens door te krijgen dat ze telefoon niet meer konden leveren omdat ze te laat waren met gegevens doorgeven aan KPN!
Mijn advies is dan ook geen abonnement via Coolblue. Asociaal laat met het verkrijgen van de benodigde informatie waardoor ze hun afspraken niet waarmaken.
13 november verwacht. 2 december leveren ze nog steeds niet door onzorgvuldigheid.
KlantenserviceTe laat maar wel netjes te woord gestaan. Kan toch niet meer als 2 sterren geven omdat te laat plannen van gegevens doorgeven ook bij klantenservice hoort.
Beste NoodleMage,
Wat vervelend dat de levering zo op zich liet wachten, dit is niet waar we voor staan bij Coolblue. We begrijpen dat het wachten hierop niet prettig is en dat dit u veel tijd heeft gekost. Onze excuses voor het ongemak. Mocht dit nog niet zijn opgelost, vernemen we graag uw ordernummer. We gaan het dan voor u uitzoeken.
Coolblue
Nieuwe Synology NAS bij Coolblue besteld en zoals altijd verliep het vlekkeloos. Zelfde dag bezorging geprobeerd en dat is goed bevallen.
VerzendingVoor het eerst de same-day delivery geprobeerd. Voor 15 bestellen is tussen 18:00 en 22:00 bezorgen. Voor 8 euro vond ik dat goede optie. Kreeg trackingscode waarmee ik op een pagina kon zien waar de koerier was en hoeveel adressen hij nog moest doen voordat hij op mijn adres kwam bezorgen. Heel erg vet gedaan.
Fantastische service, beste (internet)winkel van dit moment. Heel persoonlijk advies/service, proberen je echt te helpen en te adviseren, flexibel, vriendelijk. Duidelijke website. En dan ook nog tegen de beste prijzen. Als je wilt kun je ook nog naar de fisieke winkel, die in iedere grote stad aanwezig is. Dit is hoe een winkel hoort te zijn.
KlantenserviceDe klantenservice zit er echt om je te helpen. Het personeel is zelf geinteresseerd in wat ze verkopen, hebben vaak zelf het product of halen de collega erbij die het product heeft. Daardoor kunnen ze je perfect van dienst zijn. Daarnaast zijn ze flexibel en hebben de beste prijs.
De website is heel duidelijk en de prijs was precies wat er stond. Ook het bestellen was heel eenvoudig te doen.
VerzendingOp zondag besteld en ja inderdaad op maandag geleverd. zelfs met PostNL op maandag en die leveren normaal ook geen pakjes op maandag.
KlantenserviceNiet nodig gehad dit keer maar ik weet van de vorige keer was netjes, behulpaam en vriendelijk.
Bij de bestelling begint gelijk al de ellende om maar gelijk met de deur in huis te vallen.
2 november de bestelling geplaatst van de Microsoft Lumia 950 i.c.m. een Vodafone Red 1 jarig abonnement met nummerbehoud.
Ik kreeg bij mijn bestelling een retour-mailtje dat mijn bestelling nog niet leverbaar was en of ik alvast alle benodigde gegevens in kon vullen zodat de bestelling alvast aangevraagd/ goedekeurd kan worden door Vodafone.
Dit was ook duidelijk want het toestel stond op het moment van bestelling nog in pre-order.
Op een gegeven moment lees ik bericht van op het forum van Tweakers.net dat er al diverse mensen de Lumia 950 binnen hebben, waaronder ook mensen die deze nog de dag ervoor besteld hebben.
Toen toch even contact opgenomen met Coolblue hoe het mogelijk was dat ik nog geen toestel binnen had.
De reactie was dat dit ligt aan Vodafone en dat dit soms nogal op zich laat wachten. Mijn antwoord hierop was dat ik daarom juist alle gegevens ver van te voren al had doorgegeven zoals door Coolblue verzocht werd.
De 1e medewerker van Coolblue gaf mij hierin gelijk en zei dat het contract per abuis is blijven liggen tot het moment dat de telefoon binnen was, dit had eerder verstuuurd moeten worden...
Ik heb gewoon dikke pech gehad met andere woorden, we zijn allemaal mensen dus kan gebeuren.
De dag erna maar even met Vodafone gebeld en mijn contract was inmiddels verwerkt en goedgekeurd.
Weer Coolblue nu via Whatsapp gecontacteerd.
Coolblue gaf wederom aan dat Vodafone soms op zich laat wachten, vervolgens aangegeven dat dit allang rond is bij Vodafone.
Vervolgens zou men een en ander doorgeven aan de afdeling abonnementsafhandeling en zou er z.s.m. contact met mij worden opgenomen.
Helaas werd ik die dag niet gebeld, waar is de snelle service toch van Coolblue dat je binnen 4 uur gebeld wordt i.v.m. afspraak de volgende dag ?
2 dagen later wederom contact met Coolblue, nu kreeg ik het excuus dat Vodafone soms de aanvraag handmatig verwerkt en dat ze dit steeksproefgewijs doen.
Wederom uitgelegd dat de aanvraag allang rond is en dus niet van toepassing is ! Hoe de betreffende medewerker bij deze informatie komt is mij een raadsel, je zou bijna denken dat hij het ter plekke bedacht heeft.
En ja hoor wederom wordt een en ander doorgegeven aan de afdeling abonnementbehandeling.
Ik kreeg nu in ieder geval de aanzegging dat de leveraanspraak op maandag sowieso gaat lukken en dat men dus uiterlijk de volgende dag contact met mij zou opnemen.
U raadt het al, wederom geen telefoontje van Coolblue ontvangen...
Vandaag zijn we maandag en ik heb gisteren u raadt het al weer geen bericht ontvangen van Coolblue waardoor ik dus kan fluiten naar bezorging vandaag zoals eerder wel beloofd werd.
Weer een bericht via whatsapp om ze op deze tekortkoming te wijzen en zich niet aan hun belofte houden.
Via het forum van Tweakers heb ik begrepen dat er inmiddels meerdere mensen wel al hun toestel in hun hebben (ook i.c.m. nummerbehoud en Vodafone), je zou bijna denken dat ze het express doen om mij te stangen
Punt 1: Coolblue had de papieren allang in orde moeten hebben voordat het toestel in orde was, dan hadden zij gelijk kunnen leveren op de dag van release van het toestel.
Punt 2: Coolblue schuift nu de schuld in de schoenen van Vodafone terwijl deze hier niks aan kan doen, niet netjes dus.
Punt 3: Coolblue heeft intern last van miscommunicatie.
Punt 4: Coolblue had dit probleem veel sneller moet oppakken en op de juiste wijze moeten afhandelen
Punt 5: Coolblue houdt zich niet aan de afpraken en komt deze niet na
Punt 6: Coolblue begint erg te irriteren dat ik op het punt sta de bestelling te annuleren en hier in de toekomst niks meer mee te maken wil hebben als het zo door gaat.
Ik zal Coolblue nog een kans geven een en ander op te lossen en deze review daarop later aan passen.
Beste Brabso,
We vinden het zeker vervelend om dit te horen. Het is niet fijn dat u hier zo lang mee bezig bent en we begrijpen goed dat u de nieuwe Lumia 950 wenst te gebruiken. We gaan dit uiteraard doorgeven aan de abonnementenadministratie ter verbetering. Graag vernemen we of dit reeds geregeld is. Mocht dit niet zo zijn, ontvangen we graag uw ordernummer, zodat we het voor u uit kunnen zoeken.
Coolblue
Uitstekend te woord gestaan, goede communicatie over uit sturen van de order, producten netjes op tijd ontvangen.
Tjah, dan zie je opeens dat bij CoolBlue de Lumia 950 beschikbaar is. En dat rond 14:30… 25 minuten lang getwijfeld en nog even overlegd met een collega (waar ik mee naar het Windows Insder event zou gaan) en toch maar besloten om om 14:58 op de “koop nu” knop te klikken in combinatie met CoolBlue VandaagNog. Kost je €9,- extra maar in mijn hoofd was ik allang bezig met het schrijven van een review. Het duurde geloof ik 5 minuten voor CoolBlue mijn betaling had geaccepteerd. Nog eens 20 minuten later kreeg ik de verzend bevestiging. Na een geweldig schouwspel (je kunt namelijk op Google Maps zien waar de coureur euhm koerier is). Ik zou de 9e zijn waar hij ging afleveren…
Eerst scheurde hij rond 19:00 over de A2 langs mijn huis om eerst naar Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Geleen en Sittard te gaan… Dat was wel even balen… Want hij had natuurlijk ook even bij mij kunnen stoppen ;-) … Maar goed. Het werd steeds spannender. Nog 5, 4, 3, 2 en jawel hoor ik was aan de beurt. Om 22:00 zou de koerier der zijn.. Dat bleek toch 22:08 te worden. Ik slaak nog een klein kreetje toen ik een busje zag stoppen. Hyperactief zoals ik op dat moment ben ren ik naar onderen en richting de voordeur om daar die geweldige blauwe doos met oranje stip in ontvangst te nemen…
Oef wat is die doos zwaar! Het zal toch niet zo zijn dat de Lumia ook zo zwaar is… Gelukkig blijkt het de verpakking te zijn want de Lumia zelf weegt maar 150 gram. Wat volgt is dat ik nog diep in de nacht door heb gewerkt aan mijn review… Tot ik het echt niet meer trek en bijna in slaap val. Tijd om de 950 op z’n Qi plankje te leggen en ik mijn Qi bedje te kruipen… Wat een geweldige aflevering en service van CoolBlue! Ik heb er echt van genoten en die €9,- is het meer dan waard. A. omdat ik de Lumia razendsnel had op lanceerdag en B. omdat ik zo mijn review enorm snel de lucht in kon krijgen.
Paar uur later krijg ik een e-mail dat ik niet geselecteerd was voor het Windows Insider event. Ik ben dus héél blij dat ik niet nog een week gewacht heb en toch maar gewoon gekocht heb… Heel erg jammer dat ik nu geen gratis dock kan scoren maar ach er zijn ergere dingen in het leven.
P.s. mijn review kun je hier lezen: http://tweakers.net/produ...soft-lumia-950-zwart.html
Thanks CoolBlue!
VandaagNog is gewoonweg ge-wel-dig!
KlantenserviceVia e-mail perfect op de hoogte gebleven van mijn status.
Duidelijke website, veel op voorraad, verschillende betaal- en aflevermogelijkheden. Concurrenten hebben over het algemeen beduidend minder duidelijke websites.
VerzendingZaterdaglevering 1500 - 1800 gekozen voor € 3,95 extra. 1800 geen levering via Dynalogic. Om 1801 geautomatiseerde mail van Dynalogic dat levering is verplaatst naar 5 dec, wat dus een week later is.
KlantenserviceKlantenservice gebeld met het verzoek zaterdagavond te leveren, eerstvolgende mogelijkheid zou maandag zijn. Heb order geannuleerd, omdat ik geen vertrouwen heb dat de levering nog goed komt.
Heb meer dan 110 bestellingen geplaatst, maar daar is nu echt een eind aan gekomen (zie mijn eerdere reviews). Tegen beter weten in heb ik het nog een keer geprobeerd en dat ging weer niet goed. Coolblue is de controle over zijn logistieke proces en de opvolging daarvan via klantenservice volledig kwijt. Je ziet dit ook aan het aantal sterren op Tweakers. Kies je voor 'Alles' dan is hun rating hoger dan als je alleen voor 'Laatste 6 maanden' kiest.
Mijn advies is dan ook: koop niet bij Coolbue.
5 dec: We zijn inmiddels een week verder. Coolblue heeft laten weten dat ze me pas gaan terugbetalen als ze de artikelen terug hebben van hun vervoerder Dynalogic. Dit is niet mijn probleem, Coolblue behoort een annulering te betalen. Wel tijd voor een obligate reactie op Tweakers, geen tijd om een klant terug te betalen.
Zoals gezegd: nooit meer Coolblue.
5 dec avond: Coolblue antwoordt: "volgens ons protocol moeten de producten eerst bij ons retour zijn, voordat wij tot betaling over kunnen gaan." Ik heb de order geannuleerd, producten zijn door Coolblue nooit verzonden, na een week hebben ze de producten nog steeds niet terug van hun vervoerder? Of de producten bij hun retour komen is niet mijn probleem. Ik heb ditzelfde probleem een keer eerder bij ze gehad, waarna het lang duurde, voordat ik het geld terug kreeg. Heb gesommeerd uiterlijk maandag het bedrag te retourneren, anders vorder ik het bedrag, waarbij (buiten)gerechtelijke (incasso)kosten en rente voor hun rekening komen.
Koop NIET bij Coolblue!
9 dec: klacht bij thuiswinkel.org gelegd. Ze weigeren te betalen, ondanks dat de order is geannuleerd.
15 dec. Na zeer, zeer veel gemali uiteindelijk de betaling ontvangen, alleen zonder de extra kosten die ik voor de koerier had betaald. Zelfs dat kunnen ze niet goed doen.
Beste __BlackEyed__,
Bedankt voor uw review. Wat ontzettend vervelend dat de levering niet soepel is verlopen en dat u hier ook geen passende oplossing voor hebt gekregen. We vinden dit heel vervelend en gaan hier uiteraard mee aan de slag. We balen ervan dat we u niet als klant hebben kunnen behouden. We hopen dat we u in de toekomst weer mogen verwelkomen.
Coolblue
Ik had de Shield K1 tablet besteld, met stylus. De stylus bleek helaas niet op voorraad te zijn. De communicatie hierover was onmiddelijk en vriendelijk. Ik vertelde dat ik de tablet graag wel wilde ontvangen maar dat ze de stylus maar moesten laten zitten en het verschil terugstorten op m'n rekening. De tablet werd de volgende dag bezorgd en ik verwacht het geld voor de stylus elk moment terug op m'n rekening.
VerzendingDe levering verliep erg vlot. De verpakking was dik in orde.
KlantenserviceSnelle communicatie over slecht leverbaar product (stylus). Had geen effect op de levering van het andere product (tablet).
Gisteren een Microsoft Lumia 950XL gekocht. Betaald via PayPal en een kortingscode kunnen inwisselen. Allemaal zeer eenvoudig en pijnloos. De site is overzichtelijk, vriendelijk en bied veel info.
VerzendingOp de site stond: Direct Leverbaar. Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis. Dit was ook zo. De bezorging was zelfs eerder dan in eerste instantie vermeld in de bevestiging. Top
Via de website een telefoon, met abonnement verenging en overstap naar multisim gemaakt, overzichtelijk vlot en pijnloos.
VerzendingMultisim niet geleverd terwijl dat wel op de website erbij stond (abonnement inclusief multisim) .... ze gaan het uitzoeken.
Klantenservice10 dagen niets gehoord, standaard emailtje dat ze het niet kunnen omdat het via vodafone loopt en dat het 2 tot 3 weken kan duren... teleurstelling alom
Beste lieb,
Bedankt voor je review. Wat vervelend dat de communcatie omtrent je abonnement niet soepel is verlopen. We vinden dit uiteraard zeer vervelend en gaan dit opnemen ter verbetering. We hopen dat het abonnement helemaal naar wens is en dat je via Vodafone verder goed geholpen bent. Onze excuses voor het ongemak.
Coolblue
Website werkt er goed en is naar mijn mening toegankelijk voor iedereen, oud of jong. Daarnaast een enorm assortiment en een naar ervaring vaak gunstig geprijsd.
VerzendingIk ken op dit moment nog geen andere winkel dan coolblue die producten de volgende dag al levert terwijl je om 11u 's avonds nog een bestelling plaatst. En dat vind ik geweldig, want ik ben overdag druk en in de avond kijk ik vaak naar producten. Hiervoor ben ik bereid iets meer te betalen, maar zelfs dat hoeft nog niet vaak.
Prettige website en goede prijs / kwaliteit verhouding. Ik vind het ook prettig dat ze zoveel shops hebben.
VerzendingSnel in huis en goed verpakt. 2 laptops in een CoolBlue doos, dus niet herkenbaar als laptops.
Het is niet tot een bestelling gekomen. Heb contact gehad met hun klantenservice over een koptelefoon maar kreeg geen bevredigend antwoord op mijn vraag.
KlantenserviceContact gehad met hun klantenservice met een vraag over de afmetingen van een koptelefoon. Die stonden niet in de productbeschrijving en ook niet in die van de klant. Gevraagd of ze dat even na konden meten. Antwoord: nee, bestel maar en stuur maar terug als het je niet bevalt. Dat vind ik geen goede service.
Beste Marrs,
Wat vervelend dat u geen antwoord heeft gekregen op uw vraag. Onze excuses voor het antwoord, want dit hadden we graag voor u uitgezocht. Graag vernemen we of u dit alsnog wilt weten, dan zoeken we het voor u uit. U kunt contact opnemen via klantenservice@coolblue.nl.
Coolblue
Computer gekocht via coolblue tweedekansje. Stond er nog een account met wachtwoord op -,-. Voor de rest webshop ziet er goed uit etc.
VerzendingKwam snel binnen. Was redelijk verpakt, maar had makkelijk kunnen beschadigen.
KlantenserviceToen ik de computer via coolblue tweedekansje kocht stond dat het een zo goed als nieuwe was, alles gereset en al. toen ik hem binnen gekregen had meteen uitgeprobeerd!, nou niet dus. Er stond nog een account van iemand op met een wachtwoord, dus er binnen in komen was onmogelijk. Meteen met coolblue gebeld en ze deden er 15 minuten over om antwoord te geven. Het antwoord: staat in de handleiding. Daar hadden we al gekeken en stond niks. dus nogmaals gebeld. antwoord: dan moet u op google zoeken... na wat geprobeerd te hebben was het gelukt om in de windows achtige bios te komen. vanaf daar gereset.
WAARDELOZE KLANTENSERVICE!
Het is dus na wat googlen gelukt. Maar wel beetje teleurgesteld.
Beste Sanderharton,
Bedankt voor u review. Wat fijn dat u het product snel heeft ontvangen, maar vervelend dat er nog een account op de laptop stond. We begrijpen dat dit niet prettig is bij een aankoop. We verbazen ons wel over uw contact met de klantenservice. We gaan hier uiteraard aan werken, want dit is niet de service die u van Coolblue kunt verwachten. Graag vernemen we of het probleem momenteel is verholpen, of dat de laptop nog steeds niet naar behoren werkt. Kunt u dan het ordernummer sturen? We gaan het dan voor u uitzoeken.
Coolblue
Subwoofer kabel nodig en had nog een kortingsbon liggen dat de iets hogere prijs van CoolBlue recht trekt. 23.40 besteld die zelfde dag netjes verstuurd zoals aangeven.
VerzendingEen van de weinig webwinkels welke zijn beloften wel nakomt over voor een bepaalde tijd besteld die dag verzonden, chapeau!
Ik heb al meerdere bestellingen geplaatst bij Coolblue en telkens weer was het dik in orde. Hetgeen opgestuurd wordt, zit goed verpakt zodat het voor mijn gevoel goed beschermd is tegen vallen en/of stoten.
Er zijn natuurlijk altijd wel webshops waarbij je misschien €10,00 goedkoper uit bent met een product, maar ik kies er dan liever voor om €10,00 meer te betalen wanneer ik weet dat ik hier zekerheid voor terug krijg. De zekerheid die Coolblue mij biedt wanneer ik iets bestel en het graag de volgende dag in huis heb.
Alles wat Coolblue verzend zit goed verpakt.
Playstation 4 gekocht en betaald met mijn mastercard.
Betaling gereserveerd op mijn creditcard, daarna niet door hun "eigen" controle gekomen en dus geweigerd.
Krijg je een mail dat mijn betaling is geweigerd en dat hun controle volgens eigen zeggen te streng is.
Ze geven geen verklaring waarom ze je betaling hebben geweigerd omdat dit mogelijke fraudeurs zou kunnen helpen, met andere woorden zien je eigenlijk niet als klant maar als mogelijke fraudeur.
Nu bij Nedgame een Playstation 4 gekocht en met Ideal betaald
Als je geen klanten wil laten betalen met een creditcard, geef ze dan ook niet die mogelijkheid, dat is beter als eerlijke klanten betitelen als fraudeurs!!
Ik koop nooit meer iets bij ze!!
Geven je geen antwoord of duidelijkheid.
Kon het nog een keer proberen te bestellen met als gevolg dat het bedrag nu 2x gereserveerd is op mijn creditcard, maar 0 levering.
Beste AngelP,
Wat vervelend dat de betaling niet gelukt is en dat u hier geen goede terugkoppeling over hebt ontvangen. Het is zeker niet prettig dat het bedrag twee keer op uw creditcard is gereserveerd. We zoeken dit dan ook graag voor u uit, want dit is absoluut niet de service die u van ons kunt verwachten. Kunt u ons een ordernummer hiervan sturen?
Coolblue
Ik koop al jaren bij coolblue maar heb nooit iets terug gestuurd tot vorige week. Had een laptop gekocht maar vond de kwaliteit niet goed. Kon het gratis terug sturen en kreeg mijn geld direct terug.
VerzendingVerzending was snel en alles was goed aangekomen.
KlantenserviceZe beantwoorden je e-mails heel snel en persoonlijk. Je krijgt niet een standaard antwoord van een email server.
Op zaterdagavond (rond de klok van 21:00) heb ik een bestelling geplaatst. De producten waren in voorraad stond op de site. Ik kon voor zondagsbezorging kiezen bij het uitchecken. Zondag rond de klok van 13:30 had ik de bestelling en de juiste producten in huis. Enerzijds bleek de voorraad op de site te kloppen (heb ik bij een andere winkel wel eens anders ervaren) en anderzijds was de levering supersnel!
VerzendingZaterdagavond besteld, zondagmiddag in huis! top!