Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenGemakkelijke website met goede filters en uitgebreide product informatie. Snelle levering (voor middernacht besteld de volgende dag in huis).
Garantie tot aan de deur. Heb een Lenovo laptop gekocht waarvan scharnieren niet goed liepen waardoor deksel binnen 4 maanden brak bij scharnieren. Beoordeling of dit garantie moet zijn doet Lenovo zelf. Niet CoolBlue. Guess what? Die vind dit gebruiksschade. Gesprekken via de servicedesk lopen tegen een muur. Geen mogelijkheden voor overleg of beroep op een meerdere. Niemand die verantwoordelijkheid neemt dat hier de redelijkheid verloren gaat.
VerzendingDekselconstructie is te zwak ten opzicht van de zware scharnieren van een 2-1 laptop. Daardoor zal tijdens normaal gebruik de deksel afbreken
KlantenserviceHeb met een stuk of 8 verschillende personen gesproken. Er is geen casemanager die zich echt in de case heeft verdiept. Niemand die van de vaste procedures durft af te wijken. Alsof je tegen een muur praat. Iedereen heeft een mening over de juistheid van Lenovo zonder dat iemand echt zelf naar de laptop kijkt om te zien of Lenovo zijn werk wel goed heeft gedaan. Dat na Casema en Tele2 servicedesk schandalen dit soort praktijken nog bestaan...
de producten zijn makkelijk te vinden en de website is duidelijk en uitgebreid.Kortom een prettige ervaring met soms een leuk grapje tussendoor.
Verzendingde producten zijn iedere (8 aankopen in 8 maanden) keer de volgende werkdag in huis, dus niets te klagen.
Van zoeken van producten tot bestellen en afrekenen gaat het erg makkelijk, overzichtelijke site met genoeg filters om snel bij je keuze te komen.
Verzending21:30 besteld en betaald, volgende dag netjes op aangegeven tijd in huis!
Goed product. Er zaten zo goed als alle kabels bij. Alleen geen HDMI kabel die ik net nodig had.
VerzendingDe eerste lever dag was ik niet thuis. De volgende dag gewoon opnieuw aan huis gekomen en geleverd.
Perfecte winkel om iets te bestellen en op tijd geleverd te krijgen. Een uitstekende service voor een meer dan prima prijs!
VerzendingDe bestelling was zoals beloofd de volgende dag in huis.
Product was snel te vinden in de shop, het betalingsproces is goed geintegreerd in het bestelproces.
VerzendingSnel geleverd ondanks de drukke periode tegen het eined van het jaar.
KlantenserviceSnelle reactie, duidelijke afhandeling
Webwinkel is uitstekend, al is het assortiment soms wat beperkt. De shop ziet er wel professioneel uit en werkt goed.
VerzendingErg veel mogelijkheden tot verzending (next day, same day, etc.) en je wordt goed op de hoogte gehouden van de status. Ik had gekozen voor same day delivery en op een koerier die 10 min. buiten het afgesproken tijdvak aankwam na geen enkel probleem gehad.
KlantenserviceIk had een Samsung monitor besteld, hierbij was een actie dat je een Logitech G403 t.w.v. 59 euro cadeau kreeg. De muis die ik er bij kreeg was echter een retourtje (zegels verbroken, gebruikssporen) en het gewichtje ontbrak in de doos. Gelijk gebeld met Coolblue, men vond het zeer vervelend en beloofde mij een gewichtje na te sturen indien dit mogelijk was. Aangezien de muis verder goed werkte en gratis bij de monitor zat vond ik het feit dat het een retourtje was niet zo'n probleem, dat hij incompleet was echter wel.
De volgende dag kreeg ik melding dat er een nieuwe muis zou worden opgestuurd en dat ik dit exemplaar mocht houden. Deze heb ik inmiddels ook ontvangen en deze is wel verzegeld en nieuw. Twee muizen dus aan overgehouden.
Kortom, in mijn ogen een uitstekende service.
Op een maandag een bestelling geplaatst bij coolblue (toestel + abonnement). De bestelling zelf ging vlekkeloos, maar daarna is niet alles even optimaal verlopen...
VerzendingIk zou op dinsdag (de dag na de bestelling dus) het toestel kunnen ophalen, waarna ter plekke mijn abonnement zou worden aangesloten. Echter bleek er volgens de winkelmedewerker een storing in het aansluitsysteem te zitten, waardoor mijn bestelling niet uitgeleverd kon worden. Goed, dat kan gebeuren. De volgende dag (woensdag) kreeg ik s'ochtends een mailtje dat de storing verholpen was, dus ging ik vol goede moed weer richting de winkel. "Helaas meneer, de storing is niet verholpen, probeert u het later nog eens". En ook bij de derde poging, terwijl ik reeds per telefoon op de hoogte was gebracht dat de storing toch echt verholpen zou zijn, kon er niet uitgeleverd worden. Toen ik duidelijk had gemaakt dat ik geen zin had om een 4e keer richting de winkel te komen, wilde de medewerker wel een belletje naar het hoofdkantoor plegen, en ben ik uiteindelijk toch met een telefoon vertrokken! Het viel me toch tegen van coolblue hoe star en niet meedenkend ze waren. Het standaard antwoord was: " ja meneer, helaas nog steeds een storing, ik kan er ook niks aan doen".
KlantenserviceDe medewerkers zijn vriendelijk, dat is het probleem niet, maar ze lijken weinig zin te hebben om je probleem op te lossen. Ook is er dus 3x foutief aangegeven dat ik mijn product kon afhalen. Jammer, ik had toch een betere service verwacht. Pluspunt (in de winkel in Groningen althans) : Ik heb de koffie in de winkel uitgebreid kunnen testen, en die was goed te drinken!
Overzichtelijke website. Gemakkelijk bestellen. Gunstige prijs. Geen extra kosten voor betaling met creditcard of PayPal.
Ondanks kerstdrukte de volgende dag bezorgd.
Ondanks kerstdrukte de volgende dag bezorgd. Met track & trace goed te volgen. De doos had kleiner gekund.
Goede beschrijving van de artikelen, goede prijs en supersnelle levering en nog wat woorden om aan de 15 te komen.
Goede service, uitstekende levering. Wel iets aan de dure kant, maar daar krijg je veel voor terug.
Makkelijk op de sub-site HardeschijfStore een harddisk die voldeed aan mijn wensen gevonden en net zo makkelijk besteld. Naar mijn wens ook niet de volgende werkdag (vrijdag) maar zaterdag laten bezorgen. Allemaal zeer goed, snel en makkelijk gegaan
VerzendingDonderdag besteld maar omdat ik vrijdag nog geen duidelijke werk planning had, gekozen om zaterdag te laten bezorgen. Zaterdagmorgen werd de disk netjes bezorgd door PostNL
Ik kreeg in eerste instantie een melding omdat het geld nog niet overgemaakt zou zijn terwijl dit wel was afgeschreven, maar dit werdt meteen verholpen.
VerzendingLevering was snel, volgende dag had ik mijn pakketje in huis en de info over wanneer precies het pakketje zou komen was ook handig.
Bestelproces is goed door de duidelijke website. Geen problemen ondervonden met retourneren, je wordt prima op de hoogte gehouden en je kunt altijd even nabellen.
VerzendingJe krijgt verscheidene e-mails/sms'jes met de voortgang van de bestellling.
KlantenserviceIk wilde mijn adres wijzigen, ik belde ze op en met 3 minuten was het geregeld.
Op internet besteld, dag later mobiel opgehaald, lag keurig klaar in winkel. Netjes en vriendelijk geholpen.
VerzendingGekozen om produkt op te halen. Hadden zelfde smartphone al ergens anders op internet gekocht en pakket was kwijtgeraakt, zijn nog in afwachting van ons geld. Vandaar gekozen voor coolblue, ze zijn op internet een paar euro duurder, maar we kiezen voortaan voor service, garantie en vooral snelle levering, zeer tevreden over coolblue
Vandaag alle onderdelen gekocht voor een nieuwe computer bij coolblue met een waarde van 1450+ euro.
Producten waren redelijk gemakkelijk te vinden echter ontbraken wel enkele filters op bepaalde pagina's.
Als voorbeeld had ik een behuizing voor de computer gekocht waarbij stond dat de processorkoeler maximaal 158mm hoog mag zijn. Helaas hebben ze dan geen filter voor de hoogte van een processorkoeler bij de categorie voor processorkoelers.
Omdat ik zeker wou weten of deze onderdelen passen besloot ik dit na te vragen bij de klanten support.
Rond 1 uur begin ik aan een chatsessie met een van de support medewerkers en ik stel mijn vraag. Ik krijg de reactie dat ze er naar ging kijken.
Vervolgens na ongeveer 5 minuten wordt de chat zonder enige aanleiding afgesloten door de medewerker.
Vervolgens opnieuw de chat gestart met dit keer een andere medewerker. Uit eindelijk zet deze de vraag door.
Omdat ik deze onderdelen snel wou ontvangen wou ik voor 15:00 bestellen voor de snellere bezorg mogelijkheid en begin ik dus met het bestellen ongeveer kwart voor 3 zonder nog een reactie te hebben gehad.
Verder gaat het bestel proces vlot en zonder problemen. Meegenomen in de beoordeling heb ik echter ook de ervaring van de klantenservice meegenomen m.b.t. de pre-sale vragen.
Om 15:52 ontvang ik een reactie of de onderdelen bij elkaar passen.
Omdat ik graag op zaterdag bezig wil gaan en zaterdagmiddag mij niet echt uitkomt qua leveringsdatum ben ik gegaan voor de optie "Voor 15:00 besteld, de zelfde avond bezorgd" (die op dit moment 10 euro extra kost) en betaald met PayPal.
Om 14:56 ontvang ik een bevestiging dat de bestelling geplaatst is en ontvang ik om 15:14 de orderbevestiging.
In deze bevestiging wordt nogmaals aangegeven dat het om dezelfde dag bezorging gaat:
"In de verzendbevestiging staat een link naar de website van Dynalogic. Hier kunt u de actuele status van uw bestelling terugvinden."
en
"We versturen uw bestelling vanmiddag nog. Zodra uw bestelling is ingepakt, ontvangt u de verzendbevestiging."
Vervolgens ontvang ik om 15:55 een e-mail dat dezelfde dag bezorging niet mogelijk is omdat de betaalbevestiging te laat zou zijn binnen gekomen.
Een van de redenen dat ik bij Coolblue bestelde was de snelle levering. Echter beide keren dat ik dezelfde dag bezorging heb gekozen (deze en 1 keer eerder) is het gebleken dat Coolblue zijn verplichtingen niet nakomt.
Er staat trouwens op de website: "voor 15:00 BESTELD". Dat de betaalbevestiging dan blijkbaar door hun systeem 10 minuten later wordt verwerkt doet niet af aan het feit dat er besteld was.
Daarnaast vind ik het raar dat ik mijn betaalbevestiging van PayPal wel ruim voor 15:00 binnen heb gekregen...
Tevens is het zo dat ik al voor ruim 2200 euro aan eerdere bestellingen had bij coolblue op het zelfde adress en account, het ging dan dus ook niet om een verdachte betaling oid.
(Tevens had ik waarschijnlijk veel geld kunnen besparen door bij goedkopere webwinkels deze onderdelen te kopen...)
Hoewel de support vaak top is en ze ook advies willen geven vond ik de ervaring vandaag toch slecht.
Dat een gesprek blijkbaar zonder iets te zeggen wordt afgesloten vind ik bijzonder slecht.
Beste meneer/mevrouw,
Bedankt voor uw review. Wat vervelend dat u niet de service en ondersteuning van ons hebt gekregen die u verwachtte. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest een wij bieden u ook onze excuses hiervoor aan. We kijken graag nog even voor u na of we nog iets voor u kunnen betekenen. U kunt uw klacht onder vermelding van het ordernummer van uw bestelling sturen naar geenglimlach@coolblue.nl. Dan gaan wij hier meteen mee aan de slag voor u!
Coolblue
Zoals altijd nu ook weer snel je product vinden, uitgebreide reviews lezen, en bestellen maar.
VerzendingPerfect geleverd de volgende dag op de afgesproken tijd. Persoonlijk zou ik de omdoos van Coolblue vullen met verpakkingsmateriaal zodat de doos zelf niet kan schuiven.
KlantenserviceSinds tijden niet zo'n goede service gezien als die van Coolblue. Binnen tien minuten werd ik terug gemaild, zo ook met de volgende mailtjes. Wat een snelle reacties. Vervolgens kon ik mijn harde schijf de volgende dag omruilen voor een nieuw exemplaar.
Prijs een paar euro duurder als de goedkoopste, maar levering binnen een paar uur. Site is zeer overzichtelijk betaling is goed te volgen en bestellen zelf gemakkelijk.
Zeer eenvoudige bestel site en gewoon click to pay met ideal, dag erna volgt de levering.
VerzendingLevering meteen dag erna, dus prima.