Coolblue.nl

Gebruikers over webshop Coolblue.nl

Website is toegankelijk. Producten zijn gemakkelijk te vergelijken. Er staat duidelijke uitleg bij de onbekende begrippen.

Vrijdag 3 februari een diepvries besteld omdat wij deze zaterdag nodig hadden. Coolblue beloofd levering de volgende dag dus mooi op tijd. Na al 3x witgoed bij Coolblue besteld te hebben waarbij de levering door Dynalogic 2x NIET goed was gegaan hoopte ik dat het deze keer wel zou lukken.
Zaterdag middag bij de Track & Trace van Dynalogic gekeken. Hier stond dat het pakket beschadigd was en dat er deze dag geen levering ging plaatsvinden. Spijtig dat ik hier zelf naar moest kijken en niet door Coolblue op de hoogte was gesteld. Door deze late reactie heb ik niet meer de tijd gehad om naar een alternatieve partij te gaan kijken.
Coolblue beloofd mij zo snel mogelijk terug te bellen, de dame van het callcenter weet mij ook niet meer te vertellen dan dat het product ooit geleverd gaat worden. Dit belletje komt nooit, wel om 17:00 een mailtje dat het ze enorm spijt en dat ze in plaats van zaterdag op maandag de diepvries kunnen leveren. Ik mag zelf het tijdvlak kiezen: 's morgens, 's middags of 's avonds. Daar mijn vrouw net bevallen is via een keizersnede en niets mag tillen en ik maandag aan het werk ben stel ik 's avonds tussen 18:00 en 20:00 voor. Ik kan dan de diepvries op de juiste plek zetten. Als maandag avond niet mogelijk is vraag ik de order te annuleren.

Ik krijg zondag avond antwoord dat ze gaan kijken of levering 's avonds lukt en dat anders de order geannuleerd gaat worden. Hier zal ik nog een e-mail over krijgen.
Deze e-mail krijg ik niet, wel een bericht van Dynalogic dat ze de diepvries hebben ontvangen en deze tussen 10 uur 's morgens en 14 uur 's middags gaan leveren.

Mijn antwoord is redelijk kort, ik stuur terug: "Serieus?!?!"

Het antwoord hierop is dat het ze spijt dat de levertijd mij niet bevalt. Als het echt een probleem is kan ik proberen een nieuwe afspraak te maken.

Mijn laatste antwoord is:
Heb je de rest van deze mail gelezen? Sorry hoor maar dit was echt de laatste keer dat ik iets bij Coolblue heb besteld. Graag uitvoeren wat in de rest van deze mail staat en in het vervolg niet meer zulke domme antwoorden sturen.

Nu moeten ze het bericht wel lezen en krijg ik een keurig annuleringsverzoek en krijg ik NADAT ze het product terug hebben ontvangen binnen 3 dagen mijn geld terug. Dit terugkrijgen zal ook wel minstens 1 dag duren zodat ik minstens 4 dagen moet wachten voordat ik mijn geld terug heb. Dat je eerst het product wat je al geleverd hebt terug wilt hebben voordat je geld terug gaat sturen begrijp ik. Maar een ongeleverd product?

Sorry coolblue, dit is absoluut geen glimlach. Misschien een glimlach bij de klantenservice maar niet bij mij. Maak gelijk het geld over waarna ik mijn account definitief kan verwijderen en ga hier niet eerst minstens 4 dagen op wachten.

UPDATE 12:45
Helaas is intern communiceren ook moeilijk bij Coolblue. Vanmorgen een mailtje gehad dat de order was geannuleerd, net een briefje op de deur dat er om 12:15 niemand thuis was om de diepvries in ontvangst te nemen. De track en trace staat nog op "Klaar voor vertrek" ondanks dat ze al langs zijn geweest en mijn order bij Coolblue staat op verzonden... Goed bezig Coolblue!

Klantenservice leest niet de historie van de klacht en stuurt een standaard antwoord. Dit levert in ieder geval bij mij een zeer onprettig gevoel op. Ik heb niet het idee dat er serieus met mijn antwoorden wordt omgegaan.

Beste meneer/mevrouw,

Allereerst willen wij onze oprechte excuses aanbieden voor het niet leveren van uw bestelling op het gewenste aflevermoment en de wijze waarop het contact met de klantenservice is verlopen naar aanleiding van het niet leveren van uw diepvries. Normaliter hebben wij degelijk contactmomenten met klanten wanneer een bestelling niet tijdig wordt geleverd. U zou inderdaad een terugkoppeling mogen verwachten nadat het eerste aflevermoment is mislukt voor een defecte diepvries en ook nadat de bestelling is geannuleerd.

Daarnaast verwachten wij ook dat alle berichten aandachtig worden gelezen door al onze medewerkers. Het is spijtig om te lezen dat dit niet is gebeurd waardoor er onnodige contactmomenten zijn ontstaan vanuit uw kant. Dit is ook zeker niet de service die u mag verwachten van Coolblue. Wij streven ernaar om onze klanten van de juiste informatie te voorzien en hen tijdig te informeren als een bestelling misgaat of is vertraagd. Wij verwachten ook niet dat onze klanten zelf grote producten tillen en zeker niet van uw net bevallen vrouw.

We willen de zaak graag voor u oppakken en onderzoeken of wij nog iets meer voor u kunnen betekenen naar aanleiding van deze nare ervaring. Uiteraard zijn wij ook erg benieuwd waarom de Track & Trace code aangeeft dat uw bestelling klaar voor vertrek is. Bent u in staat uw ordernummer met een korte samenvatting van uw ervaring per e-mail te versturen naar geenglimlach@coolblue.nl? Dan pakken we het daar graag verder op.

Wij zien uw reactie graag zo spoedig mogelijk tegemoet.

Groeten,

Coolblue.

Een verkeerde thermostaat geleverd die ook nog eens Spaanse teksten in de display vertoonde. Ik mocht een tweede bestellen en de kapotte retourneren. Na negen jaar en een kleine 8.500 euro aan bestellingen stak mij dit. Leverancier die verkeerd apparaat levert dat ook nog niet functioneert, hoort dit om te ruilen zonder bijbetaling of andere voorwaarden te stellen.
Coolblue weigerde een uitzondering te maken op haar kille regels.
Coolblue zet klanten in de kou.
Bah, Coolbleu!

Coolblue reageert op herhaaldelijke mails (op hun verzoek) eenduidig: "wat vervelend voor u...." maar doet er ijzerenheinig niets mee. Klant krijgt telkens dezelfde reactie. Op deze manier blijft Coolblue schone schijn spelen terwijl zij ogenschijnlijk goede bedoelingen niet waarmaakt. Klant staat in de kou bij Koudblauw.

UPDATE 6-2-2017
En jawel. Zelfs op zondagavond bij elven is de botcrawler van C actief. C vraagt mij ten vijfde male te mailen. Ik weet het antwoord al. Deze reacties zijn volksverlakkerij door Coolblue.

Beste meneer/ mevrouw AbeTheBabe,

Bedankt voor uw bericht en de tijd die u heeft genomen om ons te voorzien van feedback. We vinden het naar dat u niet het gevoel heeft dat we naar u luisteren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. We willen u graag helpen met de situatie waar u in zit en een passende oplossing aanbieden. Zou u zo vriendelijk willen om uw gewenste oplossing voor de situatie, met een kleine toelichting van het verhaal, te mailen naar het volgende mailadres: geenglimlach@coolblue.nl? Zodoende pakken wij dit meteen voor u op en gaan er direct achteraan om een passende oplossing te vinden voor deze stiuatie. We zien uw bericht graag tegemoet. Alvast bedankt.

Coolblue

Ongelooflijk snelle service en simpelweg de scherpste prijzen.
Voor mijn techspullen kom ik eigenlijk altijd meteen naar coolblue

Ik heb hier mijn laptop gekocht en vervolgens een bijpassende ssd, deze waren hier beide na minder dan 24 afgeleverd en werken op de dag van vandaag perfect! Mijn vader had een muis nodig dus ik gebruikte een filter om een geschikte te vinden. Hij is erg tevreden en het feit dat het dezelfde dag al hier was hielp daar ook bij

Coolblue werkt zoals altijd prima, scherpe prijs en een gratis cover voor mijn Wileyfox Swift 2+ Blauw

Snel geleverd, op een zondag.Top dat je de bezorgdag mag kiezen en dat dat dan ook nog een zondag mag zijn!

Netjes en snel geleverd, zoals beloofd. Conform specificaties makkelijk te plaatsen en deed het ook direct. Even installeren en werken maar:-)

Correcte productinformatie op de website, goede prijs en de mogelijkheid om te betalen via PayPal, en product de volgende dag in huis.

good service and price and user friendly website. My first online shopping in the Netherland

Keurige site, makkelijke navigatie en up to date. Bestellen was een fluitje van een cent en keurig op de hoogte gehouden via e-mail.

Verzending monitor in een extra doos, dit geeft aan dat er aandacht wordt besteed aan het proces. Ps. de kat vond de doos inderdaad onweerstaanbaar!

Eerst goed onderzoek gedaan en uiteindelijk uitgekomen bij Cool Blue, de goedkoopste en snelste. Het product voldeed helemaal aan mijn wensen, de levering netjes en supersnel! Ik ga hier vaker boodschappen doen!

Snel en correct, precies zoals afgesproken!

Synology 1515+, prima product, prijzig maar is het dubbel en dwars waard. levering conform afspraak uitgevoerd.

Televisie besteld. Prijs was meegegaan met de MediaMarkt BTW vrije dagen. Daar was die echter niet op voorraad, bij CB wél. Snel verzonden, keurige prijs! (577 tegenover 749! LG 55" UHD)

Verzending liep via Dynalogic. De bezorgen was te tracken en het tijdspad was érg duidelijk. Keurige service, de doos werd onbeschadigd geleverd.

De website is overzichtelijk, bestelling en confirmatie email werd goed afgehandeld. Helaas 6x met klantenservice contact op moeten nemen, aangezien na 6 dagen nog steeds niet ontvangen is. Klantenservice heeft beloftes niet waar gemaakt. Wachttijden bij klantenservice goed (zeer korte wachttijd).

Coolblue heeft er in dit geval voor gekozen om het pakketje als brievenbus pakketje (dus geen Track & Trace) door PostNL te laten bezorgen, waarschijnlijk om goedkoper uit te zijn. Het betreft een SSD. Na zes dagen is het pakketje nog steeds niet door mij ontvangen. Inmiddels 6x contact opgenomen (telefonisch) met klantenservice, zonder dat dit tot een resultaat heeft geleid.

Wachttijd voor beantwoording is goed (korte wachttijd). Vriendelijke personen echter heeft nog niet tot een bevredigende oplossing geleid. Plotsklaps werd een storing bij PostNL als reden voor niet bezorgen opgegeven. Uieindelijk op de vijfde dag een actie voor afd. leveringen aangemaakt. Beantwoording kan verwacht worden na 15-24 uur. Eerdere beloftes niet waargemaakt. Een teleurstellende ervaring. Vandaag maar bestellingen voor andere goederen geplaatst bij een andere webshop. Daarvan binnen twee uur T&T ontvangen voor levering volgende dag.---- Aanvulling (08-02-2017): op donderdag, in plaats van zaterdag, twee (!) pakjes ontvangen. Kort na de lunch via PostNL koerier een door Coolblue opnieuw verzonden pakje en surprise om 4 uur 's middags in de brievenbus het pakje van de oorspronkelijke bestelling geplaatst op de vrijdag daarvoor. Uiteraard dit laatste direct naar PostNL inzamelpunt gebracht voor retourzending. Al met al dus geen pakketje "verdwenen". Natuurlijk had Coolblue dit nooit als brievenbus pakje moeten verzenden. Coolblue brengt daarmee haar klant in de problemen als het aanvankelijk niet of zoals hier later (veel later) ontvangen wordt. Geenglimlach is geen optie meer: de concurrentie is 1 klik verder.

Meneer, mevrouw,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om een review over ons achter te laten. Wat naar dat u zo lang hebt moeten wachten op uw bestelling. Dit is natuurlijk niet de service die u van ons mag verwachten. Zeker de hoeveelheid contactmomenten die u met ons hebt gehad waar geen bevredigbaar resultaat voor u uitkwam, betreuren wij zeer.

Wij kijken graag nog even voor u na of er nog iets is dat wij voor u kunnen betekenen en of er een manier is waarop wij deze nare ervaring nog iets voor u kunnen verzachten. Zou u misschien het ordernummer van uw bestelling met een begeleidend schrijven willen sturen naar geenglimlach@coolblue.nl? Dan gaan wij hier meteen mee aan de slag. Alvast bedankt voor uw moeite en medewerking.

Coolblue

Alles gaat makkelijk bij hun, ze doen nergens moeilijk over en zelfs het retouren! Voorbeeld voor de andere webshops.

Voor 12 uur besteld volgende dag binnen.

Zijn vriendelijk en te formeel maar juist meer informeel je aan het helpen. Maakt de gesprekken wat gezelliger.

Ver boven verwachting elke aankoop is werkelijk een feestje.
Website is zeer overzichtelijk met veel details en technische specificaties.
Je kunt makkelijk producten vergelijken en de voorlichtingsfilmpjes zijn de kers op de taart. Dit help je een nog betere keuzen te maken.

Zelfs op zondag wordt er geleverd, hoe mooi is dat na een week hard werken.
Kun je zondag toch nog je spullen in huis hebben.
Alles wordt altijd perfect ingepakt,
Vervelendste van het proces is het is wachten op de blauwe doos :-D
Maar als hij dan binnen is dan is altijd een klein feestje!

Subwoofer gekocht in 2015, en vorige week wou die niet meer.
Hoe irritant is het dat iets ineens niet meer werkt, vooral als het om audiovisuele apparatuur betreft. (en natuurlijk altijd in het weekend)
Bij mij gebeurde dit zondag, ook dan kun je Coolblue gewoon bereiken.
Het fijne is, dat je echt direct de aandacht krijgt van een medewerker en je probleem ook zeer serieus nemen. Denken direct mee, komen met tips. Of bellen je terug om extra tijd voor je te nemen om het probleem op te kunnen lossen. Nu ben ik gelukkig zelf behoorlijk technisch en had al geconstateerd dat hij echt defect was. Binnen een uur had ik netjes een retourticket in mijn mail zodat ik het pakket kosteloos kon verzenden. Het is al vervelend als iets stuk gaat, en vooral een speaker ook al gebruik die meestal alleen in het weekend bij films of het gamen. Alles verzonden.
En nu komt het !!!!

Weer die kers op de taart (volgens mij kweken zij ze zelf bij Coolblue) want krijg heel leuk een handgeschreven kaartje! Met de tekst "Hoop dat het allemaal goed komt met de (subwoofer). NOU hoe leuk is dat dan :-D
Hier wordt je toch intens vrolijk van. Zou zo iemand toch willen zoenen!
Hoe persoonlijk wil je het hebben. Daarom Coolblue, wereld bedrijf waarbij ze elke dag innoveren dat het beter kan voor de klant en dat merk je aan alles.

Ze hebben veel keuze, lage prijs,, een goede service en snelle bezorging, zelfs op zondag.

Bestelling plaatsen was erg gemakkelijk en het door mij bestelde product werd zoals beloofd de volgende dag geleverd.

Erg goede web winkel en alles lekker snel in huis.echt gewoon een top site met altijd mooie producten

Altijd volgende dag in huis

Eeg goede serivce

Overzichtelijke site met duidelijke informatie en mogelijkheden om producten met elkaar te vergelijken. Bestelproces is makkelijk en snel en je wordt goed op de hoogte gehouden.

Duidelijke communicatie over de verzending en de verpakking was top

makkelijk te vinden en duidelijk dat is wat ik wil een goede uitleg en mooie site

1600 de volgen de dag was de afspraak met ptt volgens track en trace en 16.10 was hij er echt de bestelling

niet nodig gehad

Zowel via de gewone als de mobiele website is betalen een eitje. PayPal is een groot voordeel.

Altijd op tijd, voorzien van de juiste informatie. En met een knipoog. De herkenbare blauwe dozen dragen bij aan het positieve gevoel.

Scorekaart voor Coolblue.nl