Gebruikers over webshop Coolblue.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenMakkelijke vergelijkingssite, goede prijs, makkelijk bestellen en betalen. Goede opties voorgelegd zoals verzekering nemen op het product
Verzendingsnelle bezorging, goede verpakking
AlgemeenKoelkast overleden (vrijdag), snel op de site gekeken, supersnel te vinden omdat het zoeken gemakkelijk gaat (prijs, wat voor een soort koelkast zoek je etc.). Duidelijke uitleg over inhoud, verbruik etc.
Verzending's Avonds besteld, kreeg duidelijke melding dat bezorging volgende dag in mijn regio vol zat (zaterdag). Heel fijn dat er ook op zondag geleverd wordt.
KlantenserviceEven voor de zekerheid gebeld of de oude koelkast meegenomen wordt. Vriendelijke heer aan de telefoon met duidelijke uitleg, keurig!.
AlgemeenDroger ging stuk op zaterdag. Meteen nieuwe besteld bij Coolblue en volgende dag geleverd. Daarnaast bijzonder prettige jongens die de droger hebben geïnstalleerd en de oude mee terug hebben genomen. Gewoon prima service.
AlgemeenVrijdagavond voor 22.00 uur besteld en al zaterdag aan begin van de middag bezorgd. Heel knap georganiseerd!
VerzendingPhilips espressomachine. In korte tijd gereed voor eerste bakkie leut.
Alles functioneert prima en de koffie smaakt goed.
Eerder probleem gehad met AirPod die niet goed werkte. Gebeld met winkel. Keurig geholpen. Werd meteen opgelost onder garantie. Gratis opgestuurd per post naar CoolBlue met ontvangstbevestiging. Was snel weer terug en werkt weer uitstekend. Ondertussen heel goed geïnformeerd over het proces. Klasse!
AlgemeenHad een kleine tube koelpasta gekocht, dus die paste mooi door de brievenbus. Kwam in een bubbelenvelop de volgende dag binnen. Werd ook netjes aangegeven dat het door de brievenbus paste en kreeg daarom geen T&T.
AlgemeenDe techniek achter Coolblue is echt een bende (al jaren). Mijn broer heeft dit kunnen verifiëren, want hij heeft een keer een kijkje in de 'keuken' mogen nemen. Altijd gezeur met bestellen als je iets te snel bent voor de website. Nooit deze issues met bol.com, Wehkamp of Amazon gehad. Ze lopen mijlenver achter en steken energie en geld in sinterklaas video's, onbegrijpbaar. Ik voorspel dat ze in de toekomst overgenomen gaan worden door een groter bedrijf dat de techniek wel voor elkaar heeft.
AlgemeenVolgens afspraak, correct en vriendelijk. Het product is ook geweldig zoals aangegeven in de informatie op de website.
VerzendingOp tijd en heel nette bezorgers
AlgemeenCoolblue is al sinds eind jaren 90 een van mijn favoriete leveranciers. Waar het begon met een Cowon mp3 speler
VerzendingVoor mijn dochter die op zichzelf is gaan wonen diverse zaken besteld, ideaal dat je bij Coolblue alles kunt bestellen en ook nog eens kunt afspreken wanneer het bezorgd gaat worden. Bezorging met een glimlach, 3 heren, een Coolblue Bus en de koelkast, wasmachine, oven, inductiekookplaat, stofzuiger en TV werden gewoon op de 3e etage (geen lift) afgeleverd, aangesloten.
KlantenserviceBij deze bestelling geen klantenservice nodig gehad, maar de sporadische keer dat dat nodig was, geen enkel probleem, gewoon zoals het hoort
AlgemeenDe bestelling ging in eerste instantie goed. De verzekering was ook makkelijk toe te voegen aan mijn bestelling.
KlantenserviceOm te zorgen dat alles goed zou verlopen als er iets met mijn toestel zou gebeuren heb ik bij aanschaf van mijn toestel een telefoonverzekering bij Coolblue aangeschaft. Dit was een grote fout.
Mijn telefoon heeft val- en waterschade opgelopen dus heb ik hem ingeleverd bij de Coolbluewinkel. Hiervoor moest ik een aantal keer terugkomen. De derde keer was het na een half uur wachten eindelijk geregeld, mijn telefoon was ingenomen. Blijkbaar was er een probleem bij het invoeren van het IMEI nummer. Er werd mij verteld dat ik de telefoon binnen drie weken gerepareerd retour zou ontvangen.
Toen de drie weken begonnen te naderen heb ik maar contact opgenomen met Coolblue. Zij konden mij alleen vertellen dat ze nog aan het wachten waren op goedkeuring door de verzekeraar.
Nadat de drie weken waren verstreken heb ik weer contact opgenomen. Ik kreeg dezelfde boodschap. Op eigen initiatief heb ik toen de verzekeraar benaderd. Die gaf aan dat het IMEI nummer dat Coolblue had opgegeven bij het afsluiten van de verzekering en het IMEI nummer dat ze door hebben gegeven voor de reparatie niet overeen kwamen. Omdat mijn telefoon een dualsim toestel is zijn beide IMEI nummers bijbehorend. Ik heb een foto van mijn telefoondoosje opgestuurd naar de verzekeraar opgestuurd om het op te lossen. Ik vertrouwde erop dat het hiermee geregeld zou zijn.
Een paar dagen later had ik nog niets gehoord. Ik nam weer contact op met Coolblue. De medewerker van de klantenservice gaf aan dat er maar één IMEI nummer bij een toestel kan horen. Na hem uitgelegd te hebben (!) dat dit niet zo is bij een dualsim toestel, vertelde hij dat ze voor me aan de slag zouden gaan.
Nogmaals er achteraan gebeld. Na doorvragen kreeg ik de bevestiging dat de reparatie alleen nog afhankelijk was van interne processen bij Coolblue. Ondertussen heb ik weer dagen niets gehoord. Het lukt Coolblue blijkbaar niet om hun interne processen binnen redelijke tijd uit te voeren, ook niet als de beloofde termijn ondertussen is verstreken.
Ronduit belachelijk. Koop nooit een telefoonverzekering bij Coolblue! Kijk ook uit wanneer je een reparatie door ze wil laten uitvoeren.
AlgemeenCoolblue heeft het bij mij niet gemaakt. Alles voor een glimlach is hun slogan.
Ik vraag me af voor wie die glimlach bedoeld is!
Synology DX-517 uitbreidingsunit en WD Red 10Tb Harde schijf besteld.
Bij levering op woensdag 20-03-2019 een grote doos ontvangen. De harde schijf was niet met noppenschuim of ander materiaal tegen rondslingeren in de doosbeveiligd. Knalde alle kant en op.
Vrijdag 22-03-2019 zou een tweede harde schif WD red 10Tb worden bezorgd ook geen beveiliging tegen schuiven in doos bleek later.
Over de levering van 20-03-2019 contact opgenomen met de klantenservice. Ze zouden dit onder aandacht brengen van het magazijn. Wat schetst mijn verbazing.....neen dus. Het wordt nog erger.
De tweedeharde schijf van vrijdag had ik voor 15:00 uur besteld om dezelfde avond nog geleverd te krijgen tegen betaling van 4,95 extra. Ik greeg geen track en trace..... Dan maar bellen. De mederwerker van de klantenservice (gesprek heb ik opgenomen) liet mij weten dat het probleem bij de verzender Dynalogics zou liggen. Die hadden een fout gemaakt. Moest maar afwachten.
Ik belde een tweede maal enkele uren later en hoorde van een andere medewerkster dat Coolblue een computerstoring had gehad... Dus een totale andere reden. Fouten maakt iedereen. Maar ik wacht er niet op om voorgelogen te worden.
AlgemeenWebsite is overzichtelijk en het is ook makkelijk om een tweedekans product te kiezen tegen een aanzienlijk lagere prijs. Prijzen zijn goed. Werkt zoals een webshop hoort te werken.
Verzending3 vrolijke heren kwamen de dozen op de afgesproken dag afleveren. Paar uur te vroeg, maar dat was op zich niet erg. Nog een vraag gesteld over het aansluiten van een perilex, maar daar konden ze me helaas niet bij helpen. Bleek uiteindelijk een stuk cake en hing nog af van de aansluiting die de electricién had achtergelaten.
AlgemeenArtikelen altijd goed en snel te vinden. Overzichtelijke site. Bestellen en betalen gaan snel en soepel.
Je wordt netjes op de hoogte gehouden van de bezorging. Goed dat ze met een fiets bezorgen, misschien niet overal, maar alle beetjes helpen.
AlgemeenArtikel snel gevonden, prijzen volledig, product specs goed aan gegeven en makkelijk via ideal te betalen.
VerzendingVolgende dag in goede staat geleverd.
KlantenserviceZeer goed. Voor mijn bestelling een vraag over dode pixels waar ik snel antwoord op had. Scherm had geen dode pixels. Ik had wel wat problemen met de nieuwe monitor en na wat googlen was ik er redelijk zeker van dat de displaykabel het probleem was. Contact opgenomen en uur later al antwoord en gelijk daarna een mail met track&trace voor de nieuwe kabel.
AlgemeenPlezierige website. Altijd een zeer ruim aanbod aan reviews op je artikel in kwestie terug te te vinden. Heldere informatie over levertijden, het artikel, de website en Coolblue zelf.
VerzendingDe volgende ochtend al in huis! Goed verpakt in de oorspronkelijke doos en nog een extra Coolblue omdoos.
KlantenserviceIk had een Samsung game monitor voor mijn zoontje besteld, voor zijn nieuwe game PC. Helaas herkende ie vaak niet automatisch dat er een signaal binnenkwam, waardoor ie vaak uitgezet moest worden en weer aan en deed het geluid het regelmatig ineens niet meer (via koptelefoonaansluiting). De klacht was zo onregelmatig dat ik het lang zo liet, maar net binnen de tevredenheidsgarantieperiode van 30 dagen (ik wist niet eens dat die er was) een RMA ingediend, waardoor ik in de luxe positie zat, dat ik kon kiezen uit geld terug of een geheel nieuwe monitor. Ik koos voor het laatste en ontving via mail mijn verzendbon. Maar, gezien de onregelmatigheid van de klacht en het feit dat mijn zoontje maar moeilijk afstand kon doen van zijn nieuwe PC, heb ik hem pas na drie weken verstuurd naar ze. Ik kreeg daarvoor een nieuwe verzendbon, want de oude was al verlopen.
Na ontvangst werd het initieel in behandeling genomen als zijnde buiten de 30 dagen tevredenheidsgarantie, aangezien ik zo laat was met versturen, maar nadat ik aangaf dat ik het scherm maar moelijk kon missen en met de vraag of het moment van ontvangst wel een officieel meetpunt was, werd er overlegd met de backoffice afdeling of ik alsnog een nieuwe zou mogen ontvangen. Ik zou binnen 2 dagen via mail bericht krijgen.
Maar....wat stond er tot mijn (en mijn zoontje's) grote verassing de volgende ochtend al voor de deur? Onwaarschijnlijk, toch? Bedankt Coolblue!
AlgemeenSuper service! Gelijk de volgende dag geleverd, mailtje gehad rond welke tijd ze kwamen, sms half uur van te voren en 10 min voor aankomst een belletje. Super nette monteurs dr eigen voorstellen bij binnenkomst! Oude wasmachine meegenomen en nieuwe keurig netjes waterpas aangesloten! Zeker een aanrader Coolblue!! Top
AlgemeenFijne shop met gemiddeld goede leveringen. Kan zo nu en dan fout gaan, maar het loont om te bellen. Qua service koning, maar op leveringen (derde partijen zoals Cool Blue VandaagNog) is is het niet altijd 100%.
VerzendingMet name leveringen via DynaLogic lopen niet altijd even goed. Het is niet goed in te schatten hoe zaken worden geleverd, dus daardoor geen uitstekende score.
KlantenserviceGemiddeld genomen snelle en goede service. Zeker geen rompslomp met overbodige vragen.
AlgemeenEenvoudig bestelproces. Vrij uitgebreide productinformatie. Na levering van de bestelde router nog aanvullende mail met tips en tricks voor het optimaal instellen van aangeschafte product.
AlgemeenMakkelijk op te zoeken en eenvoudig te bestellingen en te betalen.
Zeer snelle levering, s’avonds om 22.00 uur besteld volgende morgen rond 11.00 uur in huis.TOP
Super verpakt.
Algemeensnel en behulpzaam de beschrijving van het product is goed op de site en de specificaties kloppen
Verzendingverzending ging snel zaterdag besteld maandag thuis
Klantenservicedeze is gewoon altijd top bij coolblue
AlgemeenIt was easy to find what I was looking for, with various sizes and price options. Simple to order and pay
VerzendingOn time as promised & not too much packaging
KlantenserviceContact was as expected