Gebruikers over webshop Megekko
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenTot nu toe al mijn componenten altijd bij megekko besteld, vaak zijn zij het voordeligst en hebben ook zeker altijd snelle levering. Daarnaast heb ik ook altijd al mijn vrienden het aanbevolen om hier te bestellen. Ik ben denk ik verantwoordelijk voor zo'n 9 misschien wel 10 game pcs ondertussen zonder de 2 die ik zelf heb gebouwd erbij geteld te hebben.
Super fijne website en ik raad het zeker aan om hier te bestellen!
Verzending altijd snel ondanks mijn vertraging waar MeGekko niks aan kon doen, met oplossing gekomen en dezelfde dag nog verzonden!
KlantenserviceToen ik mijn meest recente pc had gebouwd had ik origineel een moederbord besteld die een levertijd van 3 dagen had. Deze bleek uiteindelijk vertraagd te zijn, hier met megekko contact gehad (Dezelfde dag nog zelfs in de avond reactie). Heb ik het artikel makkelijk en snel kunnen annuleren en de rest laten opsturen. Natuurlijk had ik daarnaast een aparte bestelling met een ander moederbord (levertijd 1 dag). Hierdoor kon ik de volgende dag zodra het binnen was gelijk bouwen.
AlgemeenHad een usb-kabeltje nodig. Verschillende websites bekeken, maar nergens gevonden wat ik zocht, behalve bij Megekko. Bestelproces ging soepel en snel.
VerzendingHad het meteen de volgende dag in huis, prima verpakt.
AlgemeenFijne webwinkel waar ik al jaren al m'n computer hardware koop. Nooit problemen mee gehad en de prijzen zijn competitief met de andere goed aangeschreven webshops.
De website heeft weinig poespas, geeft duidelijk de info die je nodig hebt en werkt naar mijn mening erg fijn.
Vaak alles de volgende dag in huis. Alles wordt netjes verpakt en komt in goede orde aan.
KlantenserviceBij mijn laatste bestelling kwam ik er achter dat het moederbord pas 3 dagen later bezorgd kon worden. Aangezien ik zo iemand ben die heel slecht is in wachten op nieuwe spullen heb ik een mailtje gestuurd naar de klantenservice of ik kon inruilen naar een model die wel gelijk beschikbaar was. Binnen 15 minuten had ik reactie, een aangepaste order en een betaallink. Nadat ik dit had betaald heb ik alsnog de volgende dag een nieuw moederbord binnengekregen.
Top service dus en zeer vriendelijk!
AlgemeenMijn Seasonic Focus Plus 850 Platinum begon het te begeven na 7 jaar trouwe dienst, na wat potjes BF6 beta viel de PC om de haverklap uit, daarna zelfs met hele lichte games zoals Overwatch 2.
alles wees op de beruchte transient load spikes.
Gelukkig had ik nog garantie (10 jaar), dus aanmelding bij Megekko gedaan, was volgende dag geaccepteerd, 2½ week later kreeg ik een creditering bericht, 5 dagen later stond het volledig aankoopbedrag op mn rekening.
Nieuwe voeding besteld, NZXT C850 Gold die aan alle moderne ATX 3.1 standaarden voldoet en meer berekend is op transient load spikes. Die draait nu als een zonnetje, we gaan het zien hoelang die meegaat, maar ik heb er vertrouwen in zeker gezien die ook 10 jaar garantie heeft.
*All staat er als motivatie ik maak kans op een prijs, gezien ik een mail van Megekko heb gekregen op kans op een prijs loterij wel zo fair dat ik het dan ook zo aangeef al werkte die meer als reminder, had ik deze ook zonder die mail uit eigen beweging geschreven.
Verzending vanuit Megekko gaat altijd bovenswaardig, volgende dag bezorging, supergoed en degelijk verpakt, tijdens het hele proces wordt je op de hoogte gehouden met mailbericht.
KlantenserviceIk las hier en daar wat nare berichten over dat garantie niet altijd gehonoreerd werd als je 2e eigenaar was, en dit heb ik als proef op de som genomen gezien ook winkels een kans verdienen om te laten zien dat ze verbeterd zijn sindsdien.
En voor mij en denk veel anderen dat het verschil zich maakt in de klantenservice en garantie afhandeling, dat is het echte verschil wat webwinkels kunnen maken onderling.
Want of ik nou bij shop X of Y koop ik moet zeggen verzending en de websites zijn meer dan op orde en ik merk daar amper tot geen verschil in (de bekende shops dan die al een tijd meegaan).
De Seasonic Focus Plus 850 Platinum had ik hier 2e hands gekocht van een tweaker 7 jaar terug, bewust overgekocht gezien er nog 10 jaar garantie op zat en ik de originele factuur van Megekko erbij kreeg.
Seasonic voeding was maar 5 maanden oud toen ik m overkocht, ik besef mij nu dat diegene het waarschijnlijk verkocht omdat die bang was voor transient load spikes failures wat toen erg ten sprake kwam.
Bij mij heeft die t in ieder geval 7 jaar prima gedaan tot een maand geleden, hele pc viel uit om de haverklap bij BF6 beta, en die heeft denk ik toen een soort "klap" gekregen want daarna zelfs bij Overwatch 2 gebeurde het.
Ik nam de proef op de som en melde mijn defect aan bij Megekko via hun website, ik kreeg de volgende dag al een acceptie, dat ging dus vlekkeloos.
Ik kreeg een retourlabel waarmee ik m gratis kon terugsturen naar hun, 2 dagen later kreeg ik bericht dat die opgestuurd was naar de fabrikant.
Ik moest rekening houden met 15 werkdagen, komt neer op ongeveer 3 weken, klinkt lang maar ik ben daarmee bekend gezien ik zelf in de retail heb gewerkt in een grijs verleden en garantie afhandelingen deed, dus ik was enigzins bekend met het proces.
Uiteindelijk kreeg ik 16 dagen (13 werkdagen) later bericht dat het product was gecrediteerd door de fabrikant, en dat ik het geldbedrag op mijn rekening teruggestort zou krijgen, welk geldbedrag werd niet vermeld dat is wellicht wel een aandachtspuntje voor Megekko om te verbeteren om daar direct helder over te zijn.
Gezien ik weet wat crediteren inhoud met mijn verleden met werken in de retail, dat de fabrikant het volledige bedrag terugbetaalt aan de winkel en dus ik ook het volledige bedrag dan terugkrijg, echter zullen er mensen zijn die hier niet mee bekend zijn.
Ik heb hier bewust niet naar gevraagd want ik was wel benieuwd wat Megekko zou gaan doen verder, wellicht dat ze het gebruik van 7 jaar eraf zouden rekenen (zelfs hier was ik blij mee geweest, echter zou dit dan niet in lijn zijn waar ik daadwerkelijk recht op zou hebben), dit werkt bij consumentenrecht zo nadat je garantie is verlopen, zoals een Bosch wasmachine met 2 jaar garantie en het na 5 jaar begeeft dan zou je op basis van verwachting van werking van het product (Nederlands recht) een rest waarde terug kunnen krijgen minus het gebruik van die 5 jaar.
Echter gezien ik 10 jaar garantie had, zou het dus inhouden het volledige originele aankoopbedrag, maakt niet uit of het in het 1e jaar of in het 10e jaar defect zou gaan, garantie bepalingen en condities blijven hetzelfde gedurende die periode.
Ik had na ik het bericht over creditatie had gekregen meteen een nieuwe voeding besteld bij Megekko, omdat de gehele garantie afwikkeling zeer netjes verliep tot nu toe en bevestiging dat ik geld zou terugkrijgen, hoeveel precies dat moest nog blijken, maar dat gingen we wel zien.
Na 5 dagen kan ik nu inderdaad bevestigen dat ik het volledige aankoopbedrag heb teruggekregen van Megekko.
Mijn petje af voor Megekko, niks bleek het geval van eerdere klachten die ik hier las op Tweakers (al waren die wel wat gedateerd, er is dus een hoop verbeterd sindsdien, en dus ook geluisterd kan ik concluderen).
Ze hebben alles volgens het boekje gedaan, garantie afhandeling gaat dus prima. Om het allemaal kot samen te vatten.
1. Mijn defect werd gehonoreerd als 2e eigenaar van het product, en Megekko stond voor de gehele garantie afhandeling garant (gezien je ook direct bij Seasonic kan aanmelden als consument, maar ik kreeg geen afwimpeling oid).
2. Ik heb nergens kosten voor hoeven te maken, ik kreeg een retourlabel voor retourzending.
3. Het is binnen de aangegeven termijn opgelost.
4. Ik heb ze nooit hoeven te bellen of extra hoeven te mailen, ik kreeg op alle relevante informatie mail updates van ze.
5. Het volledige originele aankoop bedrag is teruggestort op mijn rekening.
AlgemeenHet plaatsen van een bestelling was eenvoudig en overzichtelijk. De producten waren makkelijk te vinden en de prijzen stonden duidelijk vermeld. Het afrekenen verliep zonder problemen en de levering was snel en netjes op tijd. Ook het retourproces is pijnloos en efficiënt geregeld, waardoor ik met vertrouwen opnieuw hier zal bestellen.
KlantenserviceDe klantenservice reageerde snel en vriendelijk op mijn vraag. Ik werd netjes geholpen en het retourproces verliep bijzonder vlot en zonder problemen. Mijn klacht werd direct opgelost, waardoor ik een betrouwbare en positieve indruk kreeg.
AlgemeenBij mijn zoektocht naar een nieuwe desktop belandde ik bij Megekko, waar ik al eerder wat kocht.
Wel had ik een paar vragen over mijn keus.
Deze vragen mailde ik naar de klantenservice. Er werd vrij snel teruggekoppeld en via de technische afdeling ontving ik antwoord waar ik tevreden mee was.
Kortom: direct bestelling geplaatst.
De doos met mijn nieuwe computer werd de volgende dag gratis thuisbezorgd. Zoals ook op de website wordt beloofd. Ok, wel met hulp van DHL.
KlantenserviceZoals hiervoor al gezegd: vragen per e-mail worden vrij snel en terdege beantwoord.
AlgemeenAangezien ieder bedrijf tegenwoordig vraagt om een mening over hun product of dienstverlening doet Megekko dat ook. Niets vreemds aan. En ik ben meer dan tevreden. Want een goede prijs en een supersnelle gratis levering, goed verpakt en een mooi product. In mijn geval 2 NAS schijven van 8TB ieder van Iron Wolf.
Bij Tweakers moet je aangeven waarom je gemotiveerd bent om een recensie te schrijven, bij Megekko kun je een bedrag winnen. Dit beïnvloed mijn mening over het bedrijf of product niet maar maakt het wel aantrekkelijker om in de ‘pen’ te klimmen
Vandaag besteld en morgen geleverd is keurig nagekomen, daarbij goed verpakt en onbeschadigd geleverd
KlantenserviceIk werd goed geïnformeerd over de geplaatste bestellingen en track and trace
AlgemeenVoor het eerst besteld bij Megekko, een Dell G2724D monitor. Scherpe prijzen, goede website en snelle verzending.
VerzendingGoed verpakt en de volgende dag thuis. Niets op aan te merken.
AlgemeenVoor alles een eerste keer, zoals thuisnetwerkje shoppen bij het gekgenaamde megekko (mûgekkoo? miegeckow?)
Puike eerste indruk, aangename ervaring, ook voorbij de aantrekkelijke prijzen.
Uitgebreid aanbod, duidelijke voorraadindicatie, goed omschreven artikels, nette vergelijkoptie … what’s not to like? Tot en met een pagina voor kortingjagers (met een grappige twist).
Bestellen gaat vlot (en gaat voor een zeldzame keer niet gepaard met een overload aan statusmails, thank god).
Ik keer tevreden terug, besluit ik met deze boutade.
Verzenden is vanaf €50 gratis en bij mij alvast supersnel bezorgd (< 24h). Alles netjes verpakt in passend doosje.
AlgemeenWD red plus besteld. Bestelproces prima en levering in een werkdag. Product in orde en zoals omschreven.
VerzendingLevering was op tijd. Verpakking was in orde in een doos met voldoende bescherming tegen beweging aan de binnenkant.
AlgemeenIk had hierboven net zo goed uit eigen beweging kunnen zetten maar de mail zorgde wel voor de reminder. Ik koop de laatste 5 jaar enkel nog bij Megekko als het over onderdelen gaat. Veel stock, goede prijzen maar vaak niet 'de beste' - dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de snelheid en kwaliteit van levering. Nooit iets moeten terugsturen over die periode, dat zegt ook veel.
VerzendingPakketjes zijn altijd goed en leuk verpakt -- inclusief de Hello Fresh coupon die onmiddellijk met de krant van gisteren in de papierbak verdwijnt.
AlgemeenMegekko heeft een duidelijke en overzichtelijke website. Prijzen zijn scherp. Niet altijd DE goedkoopste, maar wel bovenaan het lijstje.
VerzendingVerzending is supersnel. Zondag besteld, maandag geleverd. Beter kan niet.
KlantenserviceIk heb 2 videokaarten besteld (2 verschillende bestellingen) en helaas werkte ze allebei niet waar ik ze voor wilde gebruiken. Terugsturen ging vlekkeloos en de retouren waren snel verwerkt. De volgende dag had ik het geld alweer op mijn rekening.
Dit is de rede dat ik bij Megekko bestel. Onderdelen leveren kan iedereen, maar garantie/retouren/service is waar het moeilijker wordt voor een hoop bedrijven.
Megekko stelt niet teleur
AlgemeenDeze webwinkel biedt concurrerende prijzen en het bestelproces is zeer gebruiksvriendelijk. De snelle levering was een prettige verrassing. Ik ben tevreden over mijn aankoop!
VerzendingMijn bestelling werd binnen 24 uur geleverd. De harde schijf was ook nog eens zeer zorgvuldig verpakt, wat ik erg waardeer.
AlgemeenAl met al een prima webshop, ruime keuze en goede prijzen, soms kun je er flinke kortingen scoren. Er zijn wel wat minpunten, zoals de bezorging naar België, maar dat zijn al klachten van PostNL.
VerzendingIk heb twee bestellingen geplaatst voor levering in België, maar die zijn beide niet thuis aangekomen, naar verluidt omdat ik niet thuis was. Hoewel ik speciaal thuisbleef om de deur open te doen voor de postbode. Ik bestelde onderdelen voor mijn pc, waaronder een kast die meer dan 10 kg woog, en ik moest alles 1,5 km te voet vanaf het afhaalpunt dragen.
KlantenserviceIk heb de RAM geretourneerd om hem te ruilen voor een andere en heb een aanvraag ingediend op de website, die zeer snel werd verwerkt. Bovendien werd de retourzending zelf gecontroleerd op de dag dat de winkel hem ontving. Alles is prima.
AlgemeenDe eerste keer dat ik iets Bij Megekko bestel.
Site is duidelijk en gemakkelijk.
Ik zocht DDR4 ram, snel gevonden en je kan ze onderling gemakkelijk vergelijken.
s'avonds voor 10:30u besteld en de dag nadien geleverd in Belgie!
AlgemeenIk zocht een 9800x3d die ik in drie delen kon betalen. Megekko bood dat aan. Meteen volgende dag in huis na eerste betaling.
VerzendingPakketje was goed verpakt: kartonnen doosje met daarin het product kartonnen pakketje. Het was goed opgevuld zodat er geen beweging kon ontstaan.
Goed pluspunt!
Ik kreeg een tracking code en qr code zodat het pakketje niet bij buren geleverd kon worden!
AlgemeenHeb een Ubiquiti CloudKey+ besteld en alles ging soepel. Website was makkelijk te gebruiken, vond snel wat ik zocht. Prijzen waren duidelijk en correct. Betalen ging zonder problemen. Kreeg mijn bestelling binnen twee dagen geleverd, product was authentiek. Best tevreden met de hele ervaring, zou weer bestellen.
Algemeenheel simple en super service! Mails waren gelijk gestuurd ook over mn pakketje. Echt nog nooit zoon goede zaak gezien.
VerzendingIk heb laatst bij Megekko een PC en een koptelefoon besteld en ben erg tevreden. Alles verliep soepel: duidelijke meldingen over de status van de bestelling, heldere instructies bij levering en de service voelde persoonlijk en betrouwbaar. Het pakket was netjes en stevig verpakt. Ik vind Megekko echt een geweldige zaak en zeker een aanrader!
KlantenserviceIk heb het niet hoeven te gebruiken, voor mij was het niet nodig en gehoord dat het bijna niet nodig is en ze helpen je helemaal.
AlgemeenMegekko heeft een mooie, overzichtelijke webshop en concurrerende prijzen. Alle onderdelen die ik nodig had waren op voorraad en werden snel verzonden.
VerzendingSnelle verzending en goed verpakt. Bij mijn bestellingen werd tot nu toe verzonden via DHL, in het verleden slechte ervaringen met DHL gehad, maar nu ging alles goed.
AlgemeenEen bestelling plaatsen gaat super makkelijk en zeer vlot, ook de levering gaat supervlot. Was niet mijn eerste bestelling maar ook zeker niet de laatste.
VerzendingDe verzending is altijd supervlot en deftig. En hun levertijd op de site klopt bij mij altijd.
KlantenserviceOok de klantenservice is top. Deze keer niet nodig gehad, maar in het verleden altijd super vlot en goed geholpen.