Megekko

Gebruikers over webshop Megekko

Ik heb nog nooit zo vlot en impulsief een aankoop gedaan, en ook nog nooit zo tevreden geweest. De laptop die ik kocht is super, had hem extreem snel in huis en kon hem netjes volgen. Aanrader!!

Bestelling rond een uur of 22:00 geplaatst en alle gevraagde producten de volgende dag in perfecte staat binnen. Ik ben goed op de hoogte gehouden van het proces en ben daarmee een tevreden consument.

Levering heeft plaatsgevonden zoals afgesproken. En met een bestelling om 22:00 van vrijwel een hele nieuwe PC in losse componenten vind ik dit heel netjes.

Megekko ... wat kan ik daar over vertellen ... ?
Eigenlijk bijna niks dan goeds. Al enkele jaren is dit om diverse redenen dé e-shop wat ik bijna elke keer als eerste bezoek als het gaat over de aankoop van vooral IT-materiaal:

Aanbod ...
... is zeer uitgebreid en divers. Je kan niet zeggen dat het ene merk prominenter aanwezig is dan het andere wat doet vermoeden dat deze retailer eerder neutraal en onafhankelijk is. Hun bieden een vrij groot assortiment van grote en kleinere merken voor ieders budget.

De website ...
... is snel en erg responsive. Duidelijk opgebouwd zonder overdreven franjes en makkelijk te navigeren. Het winkelmandje is steeds toegankelijk wat het aanpassen ervan makkelijk maakt: aantallen wijzigen, items toevoegen of verwijderen ... Alles gaat vlotjes. De producten zijn opgedeeld in duidelijke en logische categorieën en dat is handig om snel het gewenste onderdeel terug te vinden. Met het uitgebreid aantal filters vind je snel wat je hebben moet. Een klein puntje van kritiek hier is dat de filtering soms te agressief werkt: artikelen die je kan terugvinden met een simpele zoekopdracht, worden bij het toepassen van de juiste filters soms niet opgenomen in de resultaten.

Bestellen en betalen ...
... werken vlotjes. Er is een keur aan betaalopties en je kan kiezen voor levering of afhalen. Af en toe biedt Megekko gratis verzending aan (ook naar België) maar los daarvan zijn de verzendkosten met € 3,95 meer dan behoorlijk te noemen wat de e-shop nóg aantrekkelijker maakt! Zij informeren je netjes dat je bestelling is ontvangen met een overzicht van de bestelde goederen en houden zich aan hun belofte om te verzenden de dag van bestellen (op voorwaarde dat je artikelen online op voorraad zijn). Heel af en toe zit er een fout op de vermelde voorraad ... maar dit is eerder een uitzondering en bovendien: waar gebeurt dat niet.

Verzenden, verpakken, leveren ...
... is ook hier professioneel aangepakt. Je krijgt een melding dat je pakje is meegegeven aan de bezorger inclusief trackingcode. Artikelen worden, behoudens een enkele uitzondering, 's anderendaags afgeleverd, zelfs in België. De omdozen zijn stevig, netjes dichtgeplakt, hebben de gepaste afmetingen en bevatten voldoende vulmateriaal zodat je order niet heen en weer kan schuiven tijdens de hobbelige reis. Met PostNL halen ze een toegewijde en snelle bezorgdienst in huis. Pakjes zijn zelden tot nooit beschadigd. De koeriers zijn beleefd, correct en bovendien vriendelijk. Heel zelden komt het voor dat een pakketje verkeerd geleverd wordt, maar ook dit is meer uitzondering dan regel. Je krijgt er netjes een gedrukte factuur bij die je bovendien nog eens kan terughalen uit je bestelhistoriek. Dit brengt mij tot het stukje ...

Accountpagina ...
... wat een niet onbelangrijk onderdeel vormt van een goed werkende webshop. Inloggen gaat snel en makkelijk en het menu bevat slechts drie mogelijkheden waar je alles onder terugvindt. Gegevens en wachtwoord zijn makkelijk aan te passen en worden onmiddellijk doorgevoerd. De bestelhistoriek is zeer uitgebreid en bevat niet enkel het ordernummer maar daar bovenop een gedetailleerd overzicht van wat je besteld hebt. Je kan je factuur in pdf raadplegen, downloaden en afdrukken. Handig als je deze kwijt geraakt in je papierwinkel. Tenslotte is de ...

Service ...
... een essentieel deel van een goede, zichzelf respecterende online shop. Zonder al teveel gedoe kan je zelf makkelijk een retour of reparatie aanmelden. Door middel van e-mails krijg je telkens een update van het verloop van die aanvraag. En in plaats van een oeverloze ketting aan e-mails, pakken hun al snel even de telefoon om je persoonlijk te contacteren voor verdere info of eventuele onduidelijkheden. Bij een gelegitimeerde aanvraag betaalt Megekko vlot het defecte product terug of wordt het omgeruild. Reparatie behoort tevens tot de mogelijkheden. En ook hier krijg je een mooi overzicht te zien op je accountpagina.

100% ...
... bestaat mijns inziens niet, vandaar de mooie score van vier sterren. Samengevat is Megekko een aanrader voor een uitgebreid gamma artikelen aan concurrerende prijzen met een goede dienst na verkoop, een administratie op orde en behulpzame medewerkers!

Verzenden, verpakken, leveren ...

Service ...

Producten zijn makkelijk te vinden.
De producten hebben een duidelijke en accurate omschrijving.
Het afrekenen ging makkelijk en vlot.

Het product was duidelijk toegelicht, en klopte naar de beschrijving. Genoeg detail om zeker te weten dat je het juiste aan het kopen bent.

Erg tevreden, maar misschien één update-mailtje te veel gekregen. Verder snel en duidelijk.

Compleet nieuwe PC besteld bij Megekko, kwam veruit als de goedkoopste uit de bus. Bestelling de volgende dag al meteen binnen. Hardware kwam goed verpakt en werkend binnen. Al met al, uitstekende service.

Uitstekende service, snelle verzending. Tot 22.30 bestellen en de volgende dag in huis. prima verpakking. Zeer betrouwbare partij. Is mijn eerste bestelling.

zeer korte leveringstijdens. goed verpakt.

Geen problemen ondervonden. geen service nodig gehad. snelle levering en goed verpakt. Prima partij.

Wat levering betreft doen ze het uitstekend als word aangegeven. Heb tot nu toe nog geen slechte ervaring meegemaakt. Nog geen gebruik gemaakt van klantenservice houden zo. Uitgebreide assortiment en geeft veel informatie voor elk artikel wat heel belangrijk is.

Zoals ik al had opgenoemd. Bestellingen worden geleverd volgens afspraak tenzij word aangegeven.

Al verschillende keren via Megekko besteld en nooit problemen gehad. Scherpe prijzen en uitgebreid assortiment.

Product was goed verpakt en op tijd verzonden en geleverd.

Al wel vaker via Megekko besteld. Hebben veel artikelen waarvoor ik anders moet uitwijken naar een buitenlandse webshop of veel verzendkosten voorlief moet nemen.

Had van UniFi een UC-DAC-SFP+ kabeltje nodig en hadden ze gewoon op voorraad.

Prima verzending. Kabeltje kon ik de dag na bestellen afhalen op het gekozen afhaal punt.

Communicatie was prima. Wat wel fijn zou zijn is dat in de mail die je krijgt na bestellen ook direct kan zien wat ik besteld heb. Dit scheelt veel heel zoeken, zeker als je niet meer zeker weet waar je iets gekocht hebt.

Megekko doet precies wat ze beloven. Elke keer dat ik hier iets bestelde lag het de volgende dag op de deurmat.

als er staat voor 22:30 besteld morgen in huis dan verwacht ik ook dat dat gebeurt.

Bestelling was snel verzonden en product voldoet aan de beschrijving zoals gegeven op de site.

Pretty straightforward to place the order, didn't even need to necessarily make an account. It was the lowest price there was for the product I wanted to buy.

The shipping was extremely fast, order at around 22pm and got it at 13 the next day more or less.
Neatly packaged and pretty secure.

Gekozen op basis van eerdere reviews op Tweakers.
De verwachtingen werden bevestigd ttz. alles naar wens.

Ik heb een Samsung 980 Pro gekocht met (gratis) heatsink voor de PS5. Besteld en de volgende dag gekregen.
Het pakket was goed verpakt en alles was compleet.

De volgende dag geleverd. Verpakking was goed met beschermende verpakkingsvulling waardoor de elektronica heel is gebleven tijdens transport.

Klaarblijkelijk kan ik een iPad winnen (we gaan het zien...) maar ook uit eigen beweging: prima webshop, goed assortiment, strakke prijzen, snelle verzending en als eerste keer besteller bij Megekko vond ik de achteraf betalen via Klarna erg prettig. Je weet nooit waar je aan toe bent en er zijn gewoon shady partijen die niet goed zijn ongeacht de reviews. Megekko voegt woord bij daad en levert gewoon kwaliteit hardware voor een strakke prijs gevolgd door goede service. Hou dit vol en houd de kwaliteit hoog - te veel bedrijven zijn slachtoffer van hun eigen succes!

De verzending was vrij snel geregeld. Het pakketje wat binnen kwam kwam het DHL. Ik schrok een beetje want het was een behoorlijk klein pakketje maar toch vrij duur. Ik dacht: daar moet wat misgegaan zijn maar nee, alles zat er in incl. bubbelfolie. Prima geregeld.

Prijs kwaliteit 1 van de beste. Goede service, duidelijke website, duidelijke informatie mbt het product. Goede site navigatie online. Fijn dat er een actuele pagina stond met huidige acties van externe bedrijven. Ook daarom heb ik voor MEGEKKO gekozen omdat er een ASUS CASHBACK van 50,- actie was op het product waar ik interesse in had. Fijn! Niet iedereen vermeld dat zo duidelijk. Duurt wel lang, want 2 maanden verder en heb nog steeds niks ontvangen, maar goed. Er stond bij dat het 90 dagen kan duren (3mnd).

Volgende dag thuis

Duidelijke status updates mbt de gehele bestelling en producten, Thanks

De prijs bij Megekko is mooi. Verzending: ook niets mis mee.

Maar het is ook belangrijk om een factuur te hebben. Megekko zegt daarover: die krijg je van Klarna.
Maar het betaalsysteem van Klarna laat mij de steek.
Ook na tijdige betaling van de totale som is de factuur niet te downloaden.
Beste Megekko, maak alsjeblieft betere serviceafspraken met Klarna.

Ik ben niet van de reviews. Noch positief, noch negatief. Echter, wanneer Megekko er zelf om vraagt en ik zelfs kans maak op een Apple iPad, dan maak ik een uitzondering. Een echte kans maak ik echter niet, want de review is niet positief.

Ik had al gemengde gevoelens bij eerdere bestellingen. Toen betrof het niet nakomen van de op de website beloofde levertijd. Wil ik kost wat kost het bestelde een dag later in huis? Niet per se. Maar aan niet nakomen van beloften, heb ik een grote hekel. Als je de levertijd niet kunt garanderen, om wat voor reden dan ook, beloof het dan niet. Als er meer zijn zoals ik, dan wordt een goeie service aanzienlijk meer gewaardeerd, dan de laagste prijs of snelste levering.

Mijn laatste bestelling was wel op tijd. Alleen was het geen nieuw, compleet product. Dat vind ik echt niet kunnen. Ofwel je biedt het aan als "tweede kans", ofwel je levert hagelnieuw product in ongeopende verpakking. In dit geval stond enkele ontbrekende schroeven het gebruik niet in de weg, maar het feit dat het product uit de verpakking is geweest en er onderdelen ontbraken, vind ik zeer laakbaar. Voor mij een reden om een volgende keer eerst andere leveranciers te overwegen.

Scorekaart voor Megekko