Gebruikers over webshop CAPS
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenDe bestelling was de volgende dag binnen. echter zat het product vermoedelijk niet in de originele verpakking. Het betrof een aanbieding op hun voorraad hier was echter geen verdere toelichting bij.
VerzendingVolgensde dag ariveerde het pakket, enigzins overvloedig verpakkingsmateriaal maar dit is bij een harde schijf niet verkeerd.
AlgemeenVolgende dag meteen geleverd en geen problemen met het product. De e-mail van de bestelling komt snel en ook de track en trace code was er snel. Erg tevreden! Dank
VerzendingVolgende dag meteen geleverd en geen problemen met het product. Dank!
AlgemeenPrima informatie over verzenden. Ik had overigens via Bol.com plaza besteld, maar dat maakt voor de communicatie geen verschil, behalve dat je dan de aankoop/verzending informatie van zowel Bol als van SiComputers krijgt. Product zoals omschreven tegen prima prijs.
Product wijzigde qua prijs wel meteen na mijn bestelling (80% duurder!), maar was daarmee nog niet de duurste winkel. Andere winkels namen de eerder goedkope prijs van SiComputers vervolgens wel weer over..
Hier gekocht vanwege overwegend goede reviews op Tweakers.
Het waarmerk Q-shops geeft mij overigens eerder negatieve gevoelens wegens eerdere ervaringen bij daar aangesloten winkels en slechte afhandeling van klachten bij Q-shops keurmerk zelf.
Geen omdoos, maar gewoon de productdoos. Dat is in dit geval prima, want productdoos was al een doos-in-doos vanuit de fabrikant.
Bij Bol.com plaza staat er bij: nu besteld, morgen in huis. Dit was helaas niet het geval. Vrijdags besteld, dinsdags geleverd. Was voor mij geen probleem, en zat ook deels al wel in mijn verwachting, maar kan dus wel een tegenvaller zijn als je het product snel nodig hebt. Uiteraard zijn de zondag/maandag geen bezorgdagen bij PostNL, dus die dagen krijg je als vertraging dan meteen cadeau..
Verzending was overigens pas op maandags door SiComputers. Ik beoordeel dit als op tijd hieronder, maar ik kan me voorstellen dat dit in bepaalde situaties als te laat wordt gezien.
AlgemeenNa in mijn vorige review vooral in te zijn gegaan op een negatievere ervaring dan nu beter geslaagde bestelling.
Na de vorige mislukte poging om een 7900xtx te bestellen bij SiComputers toch opnieuw de gok gewaagd.
Als eerste de website. Over het algemeen kom ik op de juiste plek op de site via de links uit de pricewatch van tweakers. Op de website zelf zijn producten redelijk goed te vinden als je de naam weet, maar filtering is beperkt. Producten die niet meer op voorraad zijn worden volledig van de site gehaald wat soms wat jammer is als je nog iets wou nakijken over het product dat je hebt besteld.
Bij mijn bestelling ervaarde ik wel wat problemen met mijn winkelwagentje en het inloggen. Ik had de kaart in mijn winkelwagen en wou bij het afrekenen inloggen. Hierna had ik een leeg winkelwagentje. Bij het opnieuw toevoegen had ik opeens twee kaarten in mijn wagentje. Ook kijkend naar de rest van de betaling voelt het alsof dit een beetje los staat van de rest van de site. De ervaring hier kan beter.
Laatste minpunt is dat ik elk bezoek opnieuw cookie voorkeuren moet aangeven. Of ik nou zeg alles of niks accepteren, ik blijf de melding krijgen.
Zoals ik uiteindelijk vaker zal merken kiest SiComputers ervoor om bestellingen die bij een leverancier weg komen direct te versturen vanuit de leverancier. Het lijkt soms wat verwarrend wat betreft afzender, maar het zal de snelheid van levering wel bevorderen dus dat lijkt me positief.
Het product kwam vanuit Duitsland mijn kant op en werd via UPS gestuurd. Nu heb ik verzending een goed gegeven, maar als ik UPS had moeten beoordelen dan was het een dikke onvoldoende geweest. Het geklungel van UPS zou echter een eigen review waard zijn. De doos van de gfx kaart zat verpakt in een net iets grotere dik kartonnen doos. De buiten doos was iets beschadigd, bij ontvangst, maar de binnen doos zag er onbeschadigd uit.
Net als de vorige keer toen ik de kaart bestelde kreeg ik een mailtje dat hij toch weer uit voorraad was. In de mail kreeg ik weer de keuze tussen geld terug of wachten. Ze konden geen leverdatum geven, maar gaven wel een verwachting dat hij weer op voorraad zou komen. Deze keer gaf ik aan te willen wachten. De klantenservice kwam zelf nog met een alternatieve uitvoering die wel leverbaar was. Ondanks dat ik er niet op in ben gegaan vond ik dit wel een goede service.
AlgemeenIk had een 7900 XTX kaart besteld die op de site als op voorraad stond. Niet veel later kreeg ik mailtje dat deze niet geleverd kon worden. Vervolgende heb ik aangegeven het geld terug te willen. De afhandeling kon sneller maar daarover meer bij klantenservice.
Mijn eerste review over deze bestelling was een stuk negatiever. De hele transactie was nog niet afgehandeld en tweakers heeft die review (terecht) verwijderd. Nu de afhandeling wel voltooid is en ik wat tijd had om mijn teleurstelling over het niet leveren te boven te komen. Hopelijk een nu realistische score.
Na het mailtje waarop ik aangaf mijn geld terug te willen duurde het meer dan de aangegeven veertien dagen voordat ik het geld op mijn rekening had. Ik heb er achteraan gemaild op de laatste dag van de terugbetaaltermijn. Hier kreeg ik twee werk dagen later (zat ook nog een weekend tussen) antwoord op dat het bedrag teruggestort zou zijn.
Nu ben ik vast een pietlut, maar het teruggestorte bedrag was één cent lager dan het aankoopbedrag. In de mail over de terugbetaling stond dat als ik verder nog vragen had ik deze on stellen. Gezien ik al wat minder blij was met de late terugbetaling toch gewoon de vraag gesteld waarom het bedrag een cent lager was. Hier uiteindelijk niks op gehoord, maar nog eens twee weken later kreeg ik alsnog een cent terug gestort. Ik had dat na die tijd niet meer verwacht, dus ergens ook wel weer netjes.
AlgemeenBeste prijzen van Benelux.
laatste koop : rtx 3060 + seasonic PSU core gm-500 (laagste prijs gevonden).
Verpakking heel goed.
betaling met bancontact mogelijk (ik woon in België)
verpakking en verzending zonder probleem. ik zal zeker opnieuw bij hen bestellen.
AlgemeenIk had een Razer Deathadder V2 Pro gekocht, maar deze vertoonde na enige tijd kuren waardoor hij de 2.4ghz verbinding verloor. Ik kreeg direct een retourlabel en na uitgebreid testen konden ze de fout niet vinden bij SI, maar ze boden me toch de optie om een nieuwe te sturen of mijn geld terug. Top service!
AlgemeenOp 12-10-2022 kocht ik bij SI een 3090. Helaas was deze defect, kan gebeuren natuurlijk, en ik stuurde de videokaart terug als DOA (ipv 30 dagen bedenktijd). Helaas ging het snel bergafwaarts met SI.
KlantenserviceZe waren niet in staat om mijn probleem te vinden. Ik heb toen aangegeven dat ik de kaart wel zelf even test gezien het misschien aan mijn eigen PC zou kunnen liggen. Helaas met een nieuwe voeding en moederbord nog steeds hetzelfde probleem. Ik heb de kaart weer teruggestuurd en SI heeft het vervolgens naar Asus gestuurd. Echter na 6 weken was het probleem nog steeds niet verholpen.
Echter nu zegt SI doodleuk dat het product weer terug mag naar de fabrikant, waar ik absoluut niet op zit te wachten. En meehelpen om b.v een andere vervangende videokaart aan te schaffen (ik heb nog zelfs een voorstel gedaan om eventueel bij te betalen gezien de 3090 niet meer word gemaakt) door ook door SI niet geaccepteerd. ''nope weer 6 weken wachten'' is de boodschap.
Dus samengevat:
- De videokaart is al 2x eerder opgestuurd voor hetzelfde probleem, nu de 3e keer.
- De winkel wil niet beloven dat de problemen niet meer terugkeren.
- De vorige keer heb ik 6 weken zonder videokaart gezeten en nu geeft u aan dat het weer 6 weken gaat duren.
- De videokaart is in november gekocht maar is tot nu toe niet zorgeloos gebruikt
En de klantenservice? Die bestaat niet! SI heeft zijn gehele telefonische klantenservice opgedoekt, dus je bent aangewezen op mailcontact.
Dus nu maar een eis om de koopovereenkomst te ontbinden ingediend, en anders een gangetje naar de rechter. Op een gegeven moment moet je maar met je vuist op tafel slaan en je rechten eisen.
TL;dr koop hier nooit iets boven de €200. Ze zullen alles uit de kast trekken om maar niet terug te hoeven betalen. En zorg dat je rechtsbijstand hebt....
Algemeenik heb bij hun een zelf samengestelde pc incl. assemblage gekocht. Door een foutje van mijn kant (ik had 1 m2 ssd te veel geselecteerd) had de man die de pc in elkaar ging zetten mij gemaild met de vraag of ik er echt 3 wilde hebben.
Ik had het geld van de ssd terug gekregen.
na het weekend werd mijn pc bezorgd. top verpakt.
na installeren van win 11 en dingen kwam ik er achter dat mijn cpu erg heet werd.. na wat mail verkeer heb ik eerst alles geprobeerd wat ik kon doen zonder dat ik de garantie zou verliezen dat bij de assemblage inbegrepen zit.
(ik kon niet de koelplaat van de cpu halen om te kijken of er heeeeeeel misschien plastic tussen zou zitten..)
dus.... ik een afspraak gemaakt voor de volgende dag en met de auto naar hun toe.
binnen het uur was het opgelost en klaar. Het was toch het beschermplastic op de koelplaat.. :'D
ze hebben er gratis extra fans ingezet ivm onderdruk en 3 extra fans meegekregen.
En!! het zijn aardige mensen en hebben goede koffie!
AlgemeenOndanks het leveringsprobleem, dat geheel buiten de verantwoordelijkheid van SiComputers viel, ben ik heel tevreden over het gebruiksgemak en het aanbod van deze webwinkel.
VerzendingHet pakket dat geleverd werd aan onze voordeur is helaas gestolen als gevolg van tijdsgebrek van de chauffeur.
KlantenserviceDe klantendienst heeft het leveringsprobleem zeer serieus genomen en heeft direct actie ondernomen om het pakket opnieuw aan te bieden. Ze communiceerden op een uitstekende manier en boden gerichte oplossingen voor het probleem. Het SiComputers-team hecht veel waarde aan goede communicatie en probleemoplossing. Een grote pluim voor hun geweldige inzet!
AlgemeenSnelle levering, goed verpakt. In de doos zat genoeg beschermings materiaal zodat het product onbeschadigt aankwam
VerzendingSnelle levering, goed verpakt. In de doos zat genoeg beschermings materiaal zodat het product onbeschadigt aankwam
AlgemeenDe ironwolf gekocht voor mijn NAS. De productomschrijving op de website was voor mij volledig en accuraat. De betaling verliep soepel.
VerzendingZe hadden het product op voorraad met een verwachtte levertijd van 2-4 dagen. Maar ik had hem vrijdag besteld en had de hardeschijf de volgende dag al binnen. Lekker vlot! Ook super fijn om de keuze te hebben als klant voor de bezorger. De levertijden van DHL komen mij nooit goed uit, maar ik kon ook voor postnl kiezen en zag zelfs nog meer opties qua dag/avond levering etc.
AlgemeenVia bol.com bij SiComputers 2 Seagate IronWolf 8TB disken gekocht voor mijn DS220+. De bestelling werd hetzelfde dag verstuurd en de dag er op werd het netjes geleverd.
VerzendingDe disks waren heel erg goed verpakt.
KlantenserviceHelaas is een van de schijven die ik had gekocht na een weekje gecrasht. Dit bij Bol.com gemeld, retourlabel gekregen en opgestuurd op zaterdag. De maandag erop werd ik benaderd door de klantenservice en ze vertelde me dat ze de disk ontvangen hebben en deze niet meer te repareren valt en dat er een nieuwe zou verstuurd worden. Helaas was dit niet meteen op voorraad en moest ik 2 dagen wachten.
AlgemeenGoede webshop. Al meerdere malen besteld en het kwam binnen 1-2 werkdagen aan zonder enige schade! Top winkel.
VerzendingGoede verzending, alles zat netjes verpakt en niks was kapot gegaan tijdens de verzending.
AlgemeenLG Ultrafine besteld via SIComputers, Binnen de vooraf aangegeven periode ontvangen (5 dagen). Scherm bevalt tot nu toe goed dus geen hulp van de klantenservice nodig.
VerzendingGoede verpakking om de daadwerkelijke doos.
AlgemeenBestelproces verliep soepel, niks op aan te merken.
Wel eerder gemerkt dat voorraad niet altijd correct blijkt, maar ik had er verder geen last van.
Op tijd geleverd, zoals beloofd.
KlantenserviceBij levering bleek de PSU niet correct, Ion Platinum besteld maar Ion Gold ontvangen. Binnen half uur via de e-mail opgelost, foto gestuurd van het label en credit nota direct binnen, top!
AlgemeenGPU besteld. Na 4 dagen gecanceld omdat ze blijkbaar toch niet konden leveren. Worden alternatieven geboden van 200 euro+ duurder. Verkoop geen kaarten als je ze niet hebt.
KlantenserviceKlantenservice is niet bereikbaar op de manieren die via hun eigen klantenservice wordt geopperd.
Algemeen3070Ti besteld voor een naar mijn idee (te) scherpe prijs. Maar goed, hij was op voorraad volgens de site dus wel besteld. Twee dagen later een mailtje dat product niet leverbaar is. Helaas niet gelijk excuses en een bericht 'we hebben het geld direct aan u terug over gemaakt' maar een vraag of ik wil annuleren of een veel duurdere wil uitzoeken. Ik lees hier nu dat dit regelmatig gebeurd en vraag me af of het niet het doel heeft je uiteindelijk een duurdere te verkopen. En nu maar hopen dat het geen weken duurt voor ik mijn geld terug krijg.
Ik ben op het verkeerde been gezet doordat de totaalscore hier nog 4 sterren is. Op basis van meer recente reviews zou ik afraden hier te bestellen omdat de kwaliteit snel dalende is. Zowel de voorraadstand als de geadverteerde prijzen lijken niet te kloppen en je bent er onzeker van hoe lang je je geld kwijt bent.
Alleen contact via mail mogelijk. Geboden (eerste) oplossing kortaf en niet servicegericht.
AlgemeenBestelling geplaatst, maar product is niet leverbaar. Lijkt, gezien eerdere reviews, een MO van het bedrijf te zijn. Nu afwachten hoe lang restitutie gaat duren. Dat schijnt nogal eens mis te gaan.
KlantenserviceKlantenservice is alleen via email te bereiken. Geen telefoonnummer, chat of WhatsApp. Ik ontving bericht; of een alternatief, of annuleren. Ik heb voor annuleren gekozen. Nog geen reactie maar ik hoop dat het niet te lang gaat duren.
AlgemeenBestellen ging prima en snel via de website. De bezorging was snel en conform de aangegeven levertijden. Zeer goed!