Gebruikers over webshop CAPS
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenGing BBG basic systeem bouwen. Ze konden alle onderdelen leveren voor een scherpe prijs. Op website gaven ze aan dat 2 artikelen bij leverancier vandaan moesten komen toch had ik het dinsdag binnen bij bestelling op zondag. Super dus
VerzendingAantal artikelen moesten bij de importeur vandaan komen toch had ik hem binnen twee dagen binnen
AlgemeenHet verbaasd mij dat deze webshop momenteel 4,5 sterren heeft. Ik lees veel slechte reviews met gelijkaardige verhalen aan dat van mij. ik weet dat deze webshop over de jaren meestal ook een veel lagere score had, en die verdienen ze, helaas...
VerzendingGTX1070 besteld, blijkt dan kort na bestelling niet op vooraad. ik dacht ok ik wacht wel even. Ik zie plots dat het product op hun website weer op vooraad stond maar kreeg geen email hierover, dus ik zocht zelf contact en de lijsting bleek een 'foutje' nadien gebeurde dit nog 2x, het product kwam tevoorschijn als 'op vooraad' en was dat niet, dit duurde 2maanden waarna de webshop duidelijk aangaf dat ze liever hadden dat ik een refund vroeg.
Klantenserviceklantenservice is niet ok. waarschijnlijk is het voor hen ook niet prettig om steeds dezelfde emails van gefrustreerde klanten te beantwoorden. zoals andere reviewers al aanhaalden zijn veel producten veel goedkoper hier, maar niet leverbaar en dus wordt je uiteindelijk verplicht om een refund te vragen.. De klantenservice had hier ook geen verklaring voor, verwees mij enkel door met standaard uitziende emails: beste klant hartelijk dank voor je email, ik begrijp dat je een vraag hebt over de levertijden. deze zijn momenteel onbekend, indien je dit wenst kun je een retour vragen.
AlgemeenEen Google Home Mini bij SiComputers besteld.
Enigste puntje was dat alles in het Duits was, terwijl dit niet op de website stond vermeldt. Maar gelukkig was het vrij simpel om de taal van de speaker aan te passen. Verzending was zeer snel voor deze tijden waar we in leven.
Kortom; niets te klagen en was gewoon meer dan prima! Communicatie was ook zeer goed.
AlgemeenBestelling gedaan op de 21e.
25e had ik nog een onderdeel nodig.
Na even contact te hebben gehad met de shop kon dit zonder problemen worden toegevoegd bij de bestaande bestelling. Gelukkig werd alles nu in een keer verzonden.
Algemeen14 mei besteld, 18 mei verzonden. Beloofde levertijd was ook 3 werkdagen. Dus ik ben prima geholpen door SiComputers! Harde schijf was was goed verpakt verzonden.
AlgemeenProces van bestellen was goed. Niet speciaal maar zoals je mag verwachten, bestellen en betalen gaat eenvoudig genoeg.
VerzendingVerzending was snel, harde schijven waren individueel en goed verpakt.
KlantenserviceVan de 2 harde schijven die ik besteld had, was er 1 DOA. Niet erg, dit kan gebeuren.
De reactie op mijn verzoek tot een retourlabel was nog snel, de week er na heb ik de harde schijf opgestuurd en deze is meteen de volgende dag bij SiComputers terug bezorgd.
Vervolgens duurde het 12 dagen voordat ik een eerste reactie kreeg, waarin vermeld werd dat een eerste test aantoonde dat de harde schijf nog werkte.
Erg vreemd aangezien de harde schijf in 2 PCs getest is en in beide niet herkend werd of pas heel laat (en zelfs dan een error gaf bij initialiseren). De 2e bestelde harde schijf (zelfde type) had dit probleem niet)
Maargoed, ook dat kan natuurlijk gebeuren, echt bleef het na deze initiele reactie weer 16 dagen stil.
De laatste week ongeveer heb ik SiComputers via whatsapp benaderd, hierbij word wel snel gereageerd, echter probeerde deze medewerkers zijn collega's via mail te laten beantwoorden, maar dit lijkt nooit gelukt te zijn, aangezien ik nog steeds geen reactie via email heb. Het laatste bericht via whatsapp is dat er een creditnota aangemaakt is, dus nu maar even kijken of het geld ook daadwerkelijk terug gestort word.
AlgemeenDe zoekfunctie op de website is nogal traag en vindt niet altijd wat je zoekt, maar dit maakt weinig verschil als je van tweakers komt. Naar mijn ervaring (eerste weken van april) waren de levertijden op de website heel onbetrouwbaar door de coronamaatregelen, ik weet niet of dit sindsdien veranderd is. De prijzen zijn weliswaar erg goed, dit lijkt me duidelijk de sterkste kant van deze winkel. Ook helaas wat laat met sommige terugbetalingen (ik wacht momenteel op 400+ euro voor een product dat men drie weken geleden teruggekregen heeft).
VerzendingErg veel problemen gehad met de levertijd:
1 april: 6 producten besteld, normaal gezien binnen 6 werkdagen geleverd.
14 april: Nog niets over gehoord, mail gestuurd.
15 april: Blijkbaar hadden 2 producten onbekende levertijd (hoewel dit niet op de website stond en hier geen bericht over werd gestuurd). Ik heb deze laten verwijderen waarop men antwoordt dat de bestelling op de dag zelf nog verstuurd zou moeten worden en ik een mail zal ontvangen.
16-17 april: Twee mails gekregen dat bestelling verpakt was en met postNL, dan DPD verzonden ging worden.
21 april: Nog geen verder nieuws, mail gestuurd, uit antwoord blijkt dat pakket al bij DPD is maar de mail moet ergens verloren geraakt zijn (ik keek elke dag nochtans spam na).
22 april: Erg onverwacht maar pakket is gelukkig met alles en zonder beschadiging aangekomen.
26 april: Na veel problemen met driver-installatie wil ik mijn grafische kaart inruilen.
Tegen 1 mei: Antwoord, RMA-formulier ontvangen, pakket verstuurd, volgens DPD aangekomen bij de bestemming
23 mei: Nog niets gehoord van pakket of terugbetaling gezien op mijn rekening. Zover ik weet is de wettelijke termijn voor het vaststellen van de terugbetaling twee weken na aankomst ... ik probeer natuurlijk wat flexibel te zijn in deze tijden maar niets horen na 3 weken is ook niet bepaald ideaal ...
TL;DR: Als je bereid bent om iets extra te betalen om veel gedoe te vermijden, zou ik SiComputers voorlopig ontwijken ... aan oude reviews te zien ging het waarschijnlijk wel beter onder normale omstandigheden.
Zoals in het verhaal hierboven te zien is, zelfs in deze tijden erg snelle klantenservice die veel alternatieven aanbood om problemen op te lossen. Alleen spijtig dat niet 100% van de informatie die ik kreeg klopte, maar op dit vlak heb ik echt niet veel om over te klagen.
AlgemeenSiComputers heeft mij mede gedeeld dat ze geen Tisis koelers meer leverden. De eigenaar heeft zelf in een mail aangegeven dat de laatste keer dat ze Tisis koelers adverteerden dit een administratieve fout was. Nu adverteren ze dezelfde koelers opnieuw.
Destijds hadden ze een Tisis voor 29 euro. Hiervan kocht ik er twee maar ze gaven aan dat ze maar 1 konden leveren omdat hun leverancier deze koelers niet meer leverde. De koeler die ze mij opstuurden was ook nog eens beschadigd.
SiComputers is bereid de klant te misleiden om van hun kapotte producten af te komen.
AlgemeenZou hierna nooit meer bestellen bij SiComputers. Slechte klantenservice! slecht opgelost door hun. Bestel liever gewoon weer bij azerty.
VerzendingZe kiezen automatisch voor DPD! Hier komt mijn uitleg van mijn bestelling:
Dus ik had besteld voor een groot bedrag in 1 bestelling. Dus van uitgaande dat je ook 1 pakket krijgt.
Wat er is gebeurd:
Kreeg pakket nummer 1 binnen. Zag nog de buitenschade niet zo goed aangezien er een plakband overheen zat. DPD had het pakketje gewoon zo bij de voordeur neergezet. Hoefde niet te tekenen? Super raar dat dat al niet eens hoeft???? Doos gecontroleerd miste de kast, ventilator en werkgeheugen. Gelijk gebeld! Meneer er komt nog een 2de pakketje. Ik denk oke prima vanuit gaande dat de kast + ventilator +werkgeheugen wordt geleverd. Komt het 2de pakketje binnen. Weer neergezet, weer geen handtekening.... Was het ook alleen de kast. Kapot binnen gekregen!!! Hierover contact gehad en mag ik een nieuwe ophalen want wil niet nog een keer verzenden. Dit was helemaal prima. Maar nu: de 1e doos die binnen was gekomen is naar gekeken zat er van binnen een grootte scheur en kwam ik later dan 7 dagen achter... waardoor sicomputers geen schadeclaim meer kan doen bij DPD. Sicomputers zegt dat ze camerabeelden hebben nagekeken en dat alles erin zat. En nu zeggen ze dat ze er helemaal niks mee kunnen doen. Dus hierbij ben ik gewoon even 215 euro voor kwijt.... Niet normaal.
Ze reageren op e-mail wel snel of je moet bellen. Wel vriendelijk personeel aan de telefoon. Maar hoe ze omgaan met de klacht is eigenlijk gewoon belachelijk. Heb de verzekering er maar bijgehaald.....
AlgemeenIn de afgelopen maand 2x onderdelen besteld voor een complete PC. Kende de webshop zelf niet, maar ze boden de beste prijs en stonden er goed voor op Tweakers. Met een levertijd van 2-3 dagen op alle onderdelen leek het ook prima.
Feit blijft dat de prijs goed was, anders had ik het nooit een tweede keer gedaan.
In realiteit heb ik de eerste keer zo'n 7 dagen gewacht en de tweede keer zo'n 14 dagen. Qua levertijd is het dus helemaal niets.
KlantenserviceTelefonisch zijn ze ook slecht bereikbaar, uiteraard telt corona mee. Wanneer wel bereikbaar ook uiterst meewerkend en vriendelijk.
AlgemeenGoede productinformatie, duidelijke webshop, geen nonsens aanbiedingen, kortom een prima winkelervaring voor een doelgerichte aankoop.
VerzendingIn principe een prima levering, bij de bestelling werd al aangegeven dat het ivm Corona langer kon duren, maar de onderdelen werden alsnog de volgende werkdag geleverd. Enige verbeterpunt: de verpakking had kleiner gekund, een A5-bubbelenvelop was genoeg geweest, terwijl ik nu een doosje toegestuurd kreeg.
AlgemeenMet Si Computers contact gehad over een nieuwe interne harddisk, die stuk bleek te zijn, een DOA dus.
De support medewerker, Peter, heeft de nieuwe schijf al opgestuurd nadat zichtbaar was dat de kapotte schijf verstuurd was. Tijdwinst dus door meedenken.
Doordat Peter deze DOA met voorrang behandelde hadden wij de volgende dag de schijf in huis. Hierdoor kon het nog langer "out of order" zijn van de NAS beperkt worden.
KlantenserviceEr werd begrepen dat snel actie ondernomen moest worden om nog langere stagnatie in mijn bedrijf te voorkomen. Dit is slagvaardig opgepakt en waarderen wij.
Algemeenpluspunten:
- topprijzen!
- ruime keuze!
minpunt:
- het is wat onhandig om de juiste onderdelen te vinden aangezien er geen uitgebreide filteropties zijn op de website. Dit maakt het proces van computeronderdelen bij elkaar zoeken lang. Hopelijk vinden ze hier een oplossing voor, want ik raad SiComputers zeker aan!
topservice! Ik heb tot 2 keer toe mijn bestelling aangepast en de klantenservice heeft dit heel vriendelijk en correct verwerkt!
AlgemeenIk wilde een bepaalde monitor kopen, maar die was in geen enkele webshop op voorraad. Ik koos vervolgens bewust niet de allergoedkoopste aanbieders, omdat die slechte reviews hadden en ik ze niet vertrouwde voor snelle levering. Zo kwam ik bij SIComputers uit, dat ik totaal niet kende, maar wel goede reviews had. Ik gokte dat die misschien sneller kon leveren , en koos voor afhalen om zo snel mogelijk de monitor in huis zou hebben. De indicatie was dat de monitor binnen 2 a 3 dagen bij hun binnen zou zijn.
Misschien had ik geluk, maar het pakte goed uit. Maandagmiddag besteld, en woensdagochtend kreeg ik bericht dat ik de monitor kon afhalen. Er is niet echt een winkel, en het ziet er allemaal lekker simpel uit, maar ik werd prima geholpen bij het afhalen. Dat ik me moest legitimeren, vind ik een pluspunt.
Voldoet volledig aan de verwachting.
AlgemeenProduct besteld terwijl er genoeg voorraad was op het moment.
Krijg ik een email van de klantenservice dat het artikel niet op voorraad is en ook niet kan worden nabesteld bij de leverancier.
Altijd wat met deze webwinkel, trap niet in de goedkope prijzen want ze maken er niets van waar. Gewoon bestellen bij een betrouwbare webshop zoals Amazon of Azerty!
Kwamen ze maar aan verzenden toe. Dat zou al een hele prestatie zijn.
KlantenserviceHet woord klantenservice is überhaupt niet geschikt voor het personeel dat daar werkt.
AlgemeenErg vaak onjuiste prijzen bij producten, na bestelling moet je zelf contact opnemen met de webshop en tenslotte moet je ook nog een zelf annuleren om je geld terug te krijgen.
KlantenserviceWordt geen gelijkwaardig alternatief aangeboden of een kortingscode vanwege een probleem waar ze keer op keer tegenaanlopen maar waar ze geen concrete oplossing voor lijken te willen vinden.
AlgemeenIk had 2 seround setjes besteld bleek helaas temooi te zijn voor de prijs .helaas heb ik daar bijna een week later zelf achter moeten komen.
KlantenserviceZelf na een week achter me bestelling aan moeten gaan .
Maar wel me geld terug gekregen natuurlijk
Algemeenduidelijke website en goede prijs kwaliteit. order had 2-3 werkdagen levertijd maar was alsnog erg snel geleverd!
Klantenservicebleek verkeerde kleur te zijn binnen gekomen en dit was al door SIcomputers gezien.
Netjes mail gekregen of ik erg vond om andere kleur te ontvangen etc.
Goede afhandeling en goede snelle support!!
AlgemeenBestel proces is goed en gemakkelijk te doorlopen. kan verder niet meer woorden bedenken om dit nog meer uit te leggen (maar moet 15 woorden invullen)
VerzendingSnel verzonden, 3 dagen levertijd maar dat werd op de site aangegeven voor het desbetreffende product.
KlantenserviceOk, ivm corona is het druk. Maar 1,5 week moeten wachten op antwoord? Echt belachelijk. Niet eens een email met 'sorry, het duurt toch langer dan we dachten om je email te beantwoorden maar we doen ons best'. Telkens zelf actie moeten ondernemen, komt niks van hun uit. Slechte dienstverlening
AlgemeenAl eens eerder bij Sicomputers besteld. Ook nu weer vlotte en heldere verwerking. Telefonisch benaderbaar toen product even niet op voorraad was. Het was ook mogelijk om de order te annuleren, maar toch bij de bestelling gebleven en na een week had ik hem binnen.
VerzendingDPD gaf een dag aan dat de bestelling geleverd zou worden, werd uiteindelijk een dag later en toen was de route goed te volgen en werd het keurig afgeleverd binnen het aangegeven tijdstip.
KlantenserviceTwee maal telefonisch contact gehad. Doen niet moeilijk, leveren prima en adequate service.