Gebruikers over webshop Belsimpel
Review toevoegenBelsimpel had de laagste prijs en complete informatie, dus de keus was niet moeilijk. De betaling verliep vlot en de bevestiging ontving ik direct.
VerzendingHet product werd geleverd volgens afspraak: snel dus.
Defect toestel, "gerepareerd" door Teleplan.
Belsimpel en Teleplan beweren dat het mijn toestel is dat hersteld is teruggestuurd, maar het serienummer is anders. Belsimpel en Teleplan houden vast dat het IMEI-nummer leidend is, terwijl het reparatierapport "Flash/Imei writing" aangeeft en dat het serienummer niet overeenkomt.
Het toestel is ook beschadigd tijdens reparatie. Teleplan melde via Belsimpel dat ze het toestel zo ontvangen hebben en dat het reeds beschadigd was bij aankomst.
Dit terwijl ik nog nooit een SIM-kaart in het toestel heb gedaan (het is een toestel voor Android ontwikkeling, niet voor normaal gebruik).
Oorspronkelijke verzending was ok, maar reparatieverzending heb ik zelf moeten betalen. Ik kan dat geld terug krijgen, maar dit zou zonder moeite moeten worden geregeld vind ik. (bijvoorbeeld door verzenden van retour-enveloppe naar mijn adres)
KlantenserviceSlecht geïnformeerde klantendienst, herhaalt simpelweg wat hersteldienst zegt zonder kritisch na te denken.
Men doet zelfs uitspraken over fotobewijs dat niet klopt:
Foto toont aan dat serienummer niet overeenkomt, maar klantendienst zegt dat de foto bewijst dat het serienummer wél overeenkomt.
De wachttijden aan de telefoon zijn ontzettend lang (tot +- 30min) en antwoorden via email duren ongeveer 1 week.
[edit] Er is een onderzoek gaande sinds 24/11/2016 door Belsimpel om te achterhalen wat er precies met mijn toestel is gebeurd. De communicatie is een stuk fijner en er wordt daadwerkelijk geluisterd en elke paar dagen een email-update gestuurd. Vandaar dat ik mijn algehele ervaring van "Waardeloos" naar "Slecht" verander.
Via de site makkelijk bestellen en betalen, via iDeal. En de bevestiging was al snel binnen, en de track en trace code.
VerzendingDe volgende dag al in huis!
Alles is vlot verlopen.
Geen klachten, mijn mail aan de klantenservers is ook netjes beantwoord.
Bestelling plaatsen was helder en ging gemakkelijk. Zeer snelle verzending, zaterdags besteld en zondag in huis. Over het algemeen zeer tevreden met de gang van zaken van de bestelling.
VerzendingZaterdag besteld en zondags geleverd. Niks aan op te merken.
Prima om te bestellen maar er staat niet duidelijk dat de telefoons niet in aanmerking komen voor promoties dus uiteindelijk een stuk duurder dan bij Mediamarkt.
KlantenserviceBeetje simpel antwoord, misschien had ik niet meer moeten verwachten. Ik kreeg een telefoon uit een oostblokland en dat had ik niet verwacht. Instellingen op zich wel makkelijk om te zetten, maar gezien het feit dat de toestellen niet veel verschillen in prijs, voelt het toch fout.
Prima site waar je prima iets kan bestellen. Na veel communicatie eindelijk geholpen met een vervangend toestel waarbij de eerste voorstel was een tegoed van 50 euro.
VerzendingVerzending ging goed. Duurde allemaal iets langer maar daar werd duidelijk over gecommuniceerd.
KlantenserviceKlantenservice is uiteindelijk prima. Echter moet je een lange adem hebben. Na het 'kwijt raken' van een reparatie die ik heb laten opsturen op het advies van de klantenservice van Belsimpel namen ze geen verantwoordelijkheid.
Na veel heen-en-weer gemail en telefonisch contact hebben ze toestel opgestuurd uit hun retour proces.
Het product was vrij simpel te bestellen, je hoefde ook geen account te hebben om iets te bestellen, wat erg fijn is. Je hoefde ook niet meer in te vullen dan nodig was, zeer prettig. Het product was vrij snel besteld en ik werd met emailtjes op de hoogte gehouden van de gereedheid van mijn bestelling.
VerzendingDe bestelling was zeer snel aan postnl doorgegeven, ik bestelde mijn product 's avondslaat en het product was nog diezelfde avond aan postnl geleverd. Wel had postnl vertraging, volgens track&trace kwam hij rond 10:00/12:00 en hij werd om half zes 's avonds pas geleverd, maar dat was niet de schuld van belsimpel.nl. Erg fijn was ook dat je door middel van e-mailberichten goed op de hoogte gehouden werd van je bestelling, van de melding dat je pakketje uit het magazijn was gehaald tot de melding dat ze het stokje aan postnl hadden doorgegeven. Levering dus prima.
als ik commentaar wil geven dat moet ik echt zoeken.
het ergste is dat je een paar dagen later een mail krijg, met daarin allemaal extra dingen voor je nieuwe telefoon. maarja dat stelt ook niks voor, dus ik ben heel tevreden
Vertrouw jij ook de banken niet meer? Geen nood, je kunt nu je geld veilig kwijt bij belsimpel. Bestel een telefoon met een levertijd van 2-4 werkdagen en betaal met iDeal. (In mijn geval was het de Axon 7, maar ik hoor van collega's dat sommige iPhones ook werken). Vervolgens hoef je je geen zorgen te maken dat dit toestel ooit geleverd wordt, en als je belt met de klantenservice dan zeggen ze steeds dat de levertijd in gaat vanaf die dag, waarmee de leverdatum dus eindeloos in de toekomst wordt gepushed. Op die manier staat je geld dus altijd veilig ergens, en je hoeft je ook geen zorgen te maken over een lage rente want dat krijg je toch niet. Zodra je je geld nodig hebt annuleer je de order (de medewerker zegt heel braaf dat hij je niet tegen gaat houden...) en dan kan je je geld gebruiken voor bijvoorbeeld het kopen van een telefoon.
VerzendingGrappig, ook bij belsimpel is de verzendig schijnbaar optioneel, in mijn geval hebben we dat niet gedaan. Terwijl er constant volgehouden wordt dat het toestel op voorraad is bij de leverancier, dus waarom dat niet gebeurd is volledig onduidelijk, ook de klantenservice heeft geen idee.
KlantenserviceZelden zo'n slechte klantenservice meegemaakt, de helft van de medewerkers is aardig, maar daar is dan ook meteen alles mee gezegd. Antwoorden zijn dom, tegenstrijdig, nietszeggend, en het gebrek aan kennis en kunde straalt er vanaf. Als je door een andere afdeling teruggebeld wordt is dat schijnbaar exact dezelfde afdeling die je al belt en die kunnen dus niks meer vertellen. Je wordt tot in den treure getutoyeerd ook als je aangeeft dat je dat liever niet hebt. E-mails worden genegeerd als de vraag te ingewikkeld wordt en niemand neemt initiatief om iets op te lossen als er duidelijk iets mis gaat.
Op 28 oktober heb ik een telefoon besteld bij belsimpel.nl . De verwachte levertijd was toen 2-4 dagen. We zijn inmiddels bijna 3 weken verder en ik heb nog geen idee wanneer mijn telefoon verzonden wordt. De klantenservice geeft aan dat de levertijd onbekend is, maar ondertussen wordt de telefoon nog steeds online aangeboden met een levertijd van 5-7 dagen.
KlantenserviceDe klantenservice reageert binnen een aantal uur op vragen, maar wel pas nadat ik contact opneem. Ik word vanuit Belsimpel niet op de hoogte gehouden.
Inhoudelijk zijn de reacties waardeloos. 2 november: 'We verwachten dat we het toestel binnen 2-4 werkdagen weer kunnen uitleveren.', 9 november: 'Op dit moment is de levertijd inderdaad 5-7 werkdagen.' (niet dus, de levertijd staat nog steeds op onbekend.). Het is nu 16 november en belsimpel.nl weet nog steeds niet wanneer ze de telefoon kunnen leveren, maar verkoopt de telefoon nog wel gewoon met een verwachte levertijd van 5-7 dagen.
Je leert een bedrijf pas echt kennen als er een beroep gedaan moet worden op hun service.
Ik heb zelf meerdere jaren bij diverse telecom-bedrijven gewerkt en weet welke service je ongeveer mag verwachten.
Belsimpel heeft met afstand de slechtste service die ik ooit bij een telecom aanbieder heb ervaren als zowel werknemer als klant.
Telefoon is bij levering defect, fotos willen maar niet scherp worden. Mijn vriendin (van wie de telefoon is) herkent dit niet direct als hardware probleem en gaat eerst zelf proberen dit op te lossen (andere camerainstellingen, software update etc). Uiteindelijk net buiten 2 weken bedenktijd bij belsimpel aangeklopt en aangegeven dat defect toch echt in toestel zit.
Hun policy; Sorry, net buiten bedenktijd, dus belsimpel mag tot 3 maal (!!) het toestel opsturen voor reparatie. Dit is overigens niet vermeld tijdens de koop in de winkel. Met de opmerking ' hij is vanaf begin defect, dus ik wens dan graag een nieuw goed werkend exemplaar zodat ik mijn toestel niet weken kwijt ben, wordt niks gedaan. Daarnaast wil ik geen model wat bij aanvang al defect gebleken is (maandagochtend model). Niks mogelijk, hij moet opgestuurd worden. Dit moet je eigenlijk ook zelf doen. Het kan via de winkel, maar dan ben je het toestel in de realiteit een maand of langer kwijt (2x gehad).
Bij terugkomst blijkt het probleem niet verholpen. Belsimpel legt uit; We doen niet aan nacontrole. We hebben het moederbord vervangen en in 80% van de gevallen verhelpt dat het probleem. De overige 20% heeft dus pech en zal wederom een maand of langer moeten wachten zonder dat gecontroleerd wordt of het probleem dan is opgelost. Zo geschiedde; we hebben weer een maand moeten wachten op repareren van het toestel wat dus vanaf begin niet werkte.
Tijdens deze periode heb ik kennis mogen maken met de slechte bereikbaarheid en servicelevel van Belsimpel. Zo heeft Belsimpel geen klachtenafdeling. Belsimpel zegt je hoe zij handelen, als je het er dan niet mee eens bent....tja, heb je pech.
Nu heb ik werkervaring in deze branche en weet ik dat je als klant ook een stem hebt en niet alles hoeft te slikken wat een bedrijf je voorschrijft. Ik ben helaas maar de vervelende klant gaan uithangen en vroeg waar mijn klacht heen kon. De medewerker herhaalde dat ik de klacht bij hem en haar (meerdere gesprekken) neer kon leggen maar dat de uitkomst hetzelfde bleef.
Uiteindelijk hield ik vol en kreeg ik een service mailadres van een agent, daar kon ik heen mailen en dan zou die afdeling het oppakken. Er is dus wel een klachtenafdeling? En deze is dus enkel na lang aandringen per mail bereikbaar? Vreemd.. Maar goed, ik mail naar het adres.
Er was me toegezegd dat ik binnen 3 dagen teruggebeld zou worden. Deze toezegging is meerdere keren niet nagekomen. Soms werd ik sowieso niet gebeld. Het duurde langer, soms 5 dagen. Ook deze klachtenafdeling bleef voet bij stuk houden. 3 maal ter reparatie aanbieden is de policy, ook al is het toestel bij aanvang stuk. Dat dit 3 maanden kan duren, er geen nacontrole wordt gedaan, geen extra service wordt geboden, er officieel geen plek is om de klacht neer te leggen, terugbelafspraken niet nagekomen worden etc.... dat is dan jammer. De situatie blijft zoals die is.
De enige tegemoetkoming was dat er in de winkel ineens werd toegezegd dat hij maximaal dan twee keer ter reparatie werd aangeboden. Zou dan niet 3 keer hoeven. Wat dit concreet dan inhield, wist de verkoper niet. Dat moest dan weer via die klachtenafdeling die officieel dus niet bestaat.
Uiteindelijk is de mobiel voor tweede keer opgestuurd, is deze langer weggebleven dan de verwerktijd die belsimpel hiervoor rekent en zijn we op Belsimpel werkende wijze hierover teruggebeld; Een dame belt en zegt; sorry voor het feit dat u in totaal een toestel een kleine 3 maand niet heeft kunnen gebruiken. U krijgt 20 eu korting op een artikel uit onze shop. Wederom geen gesprek en geen hoor-en wederhoor.
Bij andere bedrijven wordt gevraagd naar hoe de klant dingen ziet, wat deze verwacht. Geef je ruimte aan de klant en ga je een gesprek aan.
Bij Belsimpel is het continu geweest; Dit is hoe we werken en dit is wat we gaan doen. En ondertussen geen nacontrole doen, niet aan afspraken houden, inconsequent en onduidelijk zijn in het aanbieden van een klachtenafdeling....
In al deze contactmomenten ben ik correct gebleven. Heb nooit gescholden of iemand onrespectvol bejegend. Ik ben wel kritisch geweest en doorgevraagd als een toezegging of antwoord van een medewerker vaag bleef over hele simpele zaken zoals wanneer uiterlijk terug gebeld gaat worden, wie een klacht oppakt, wanneer een toestel uiterlijk geretourneerd wordt etc.
De slogan van Belsimpel is:
'Tot het uiterste voor jou....'
Ik ben het daar dus niet helemaal mee eens...
Een bedrijf dat schrikbarend tekort schiet op gebied van service, bereikbaarheid en transparantie.
Zonde.
Ps. Op internet circuleren meerdere soortgelijke 'reviews'. Nu heeft natuurlijk elk bedrijf negatieve uitschieters, maar belsimpel maakt het volgens mij echt wel (te) bont.
Zie boven het verhaal bij algemene beoordeling voor de totale review
KlantenserviceZie boven het verhaal bij algemene beoordeling voor de totale review
Update:
Achteraf is in een telefoongesprek het netjes opgelost en excuses aangeboden. Tevens hebben we een presentje gekregen. Netjes opgelost!
Belsimpel verkoopt geretourneerde hardware als nieuw. Dit is de tweede maal dat een belsimpel produkt geopend ontvangen werd. De tweede keer betrof het een iPad. Deze iPad was bedoeld voor de middelbare school waar deze gebruikt wordt. Apple levert gratis applicaties die op school gebruikt worden. Deze konden niet meer worden geinstalleerd omdat de iPad reeds eerder geregistreerd was. Het heeft meer dan twee uur bellen en nog heel veel meer frustratie gekost voordat het probleem helder was en uiteindelijk met uitstekende ondersteuning van Apple kon worden opgelost.
Geconfronteerd met deze informatie wordt door belsimpel ontkend dat deze iPad gebruikt was. Ze verwijzen naar hun leveranciers. De iPad was minder dan een week voor levering bij Apple geregistreerd door de eerste houder.
Produkt was voorzien van nieuwe "zegeltjes" waarmee de doos was dichtgemaakt. Achteraf had ik moeten kunnen zien dat dit nooit originele Apple "zegeltjes" waren
KlantenserviceBij de afhandeling van bovenstaande geen enkele bereidwilligheid om ook maar de fout te erkennen. Belsimpel is heel makkelijk in het rertourneren van hardware waarover geen kwaad woord maar lever dit niet als nieuw aan klanten. Een concurent heeft hier hele mooie "2e kansjes" voor bedacht waarbij de gebruiker zelf de keuze hiervoor kan maken.
Ofschoon wij uren hebben besteed aan herstel van het produkt en dit fysiek in nieuwstaat was was het produkt softwarematig "zwaar beschadigd". Belsimpel wilde eigenlijk geen tegemoetkoming geven anders dan twee tientjes te besteden in de webwinkel wat ik niet heb geaccepteerd. Hierna nooit meer contact geweest en het er maar bij gelaten. Zal er zelf nooit meer bestellen.
Vrij snelle bezorging in een mooie doos. Overzichtelijk emails. Het betaalproces verliep gemakkelijk. Bezorging was een halfuur na gepland.
VerzendingHalfuur te laat bezorgd.
Ruim assortiment, alleen jammer dat de telefoons niet op volgorde staan qua model en qua gb. Verder een prima stappenplan tot aan de betaling. Ook zeer fijn was de snelle, binnen een dag, bezorging. Dit geeft zeker vertrouwen in de site bij zo'n duur product.
VerzendingEen goede, fijne, snelle en vriendelijke service zowel op de site als bij het afleveren. De iphone werd compleet en zonder enige beschadigingen aan de telefoon of aan de doos afgeleverd.
KlantenserviceHier heb ik geen gebruik van hoeven maken. Uitstekend dus.
De website van Belsimpel is duidelijk en overzichtelijk. Dankzij de duidelijke bestellingsprocedure kon ik mijn bestelling snel afronden. Het product werd daarna de volgende dag (zeer snel dus) geleverd. Hartelijk dank hiervoor
VerzendingSnelle levering
Verkopen willen ze wel maar service bieden ho maar, Waardeloze klantenservice schepen je gewoon af met de woorden we kunnen niks voor je betekenen.
VerzendingWij hadden alles netjes verpakt dat het onbeschadigd aan zou komen,
de telefoon was ook krasvrij en geen beschadigingen.
Toen de reparatie klaar was,kregen wij de telefoon terug waardeloos ingepakt door belsimpel.
Het beeldscherm van de iphone 6s is helemaal beschadigd.
Gebeld met belsimpel hoe dit mogelijk was en dat het ook waardeloos naar mij toegestuurd is.
Hun zouden het gaan uitzoeken en contact opnemen met hun reparatiecentrum in luxemburg.
Toen werd ik een dag later weer terug gebeld door belsimpel met de mededeling dat de telefoon zo ook aangekomen is met beschadigingen bij het reparatiecentrum.
Ik zei en wat is nu de oplossing dan omdat ik 1000% zeker weet dat hij onbeschadigd was.
Toen zeiden meneer wij kunnen niks voor u betekenen.
Ik heb op 13 februari 2016 een telefoonabonnement verlengt bij belsimpel.
Dat ging allemaal soepel en keurig.
Maar een half jaar later werkte mij accu niet goed meer.
Dus contact gezocht met belsimpel hun zeiden stuur hem maar op naar belsimpel in groningen.
Dat hebben we gedaan.
Wij hadden alles netjes verpakt dat het onbeschadigd aan zou komen,
de telefoon was ook krasvrij en geen beschadigingen.
Het beeldscherm van de iphone 6s is helemaal beschadigd.
Toen zeiden meneer wij kunnen niks voor u betekenen.
Als het nu ging om een telefoon van een paar tientjes had ik niet zoveel moeite mee gehad.
Maar het is een telefoon van een paar honderd euro waar ik altijd zuinig op ben geweest.
Dus conclusie stuur nooit een reparatie naar belsimpel.
Verkopen willen ze wel maar service bieden ho maar.
Alle betaal mogelijkheden zijn aanwezig. Gekozen voor credit card en dit verliep prima. Geen klachten
VerzendingNog een vraag gesteld nav berichten over gekocht product. Deze vraag werd snel benantwoord.
Belsimpel zet producten op hun website die ze niet op voorraad hebben. Ze geven een indicatie van een levertijd maar die klopt niet. De telefoon die ik besteld had zte axon 7 staat nu op de website met een levertijd van 5 tot 7 werkdagen, bij bestelling was dit 2 tot 4. Ik heb zelf moeten vragen waarom de telefoon na een week nog niet geleverd is. In een reactie geeft belsimpel aan niet te weten wanneer deze geleverd word omdat ze afhankelijk zijn van hun leverancier. Intussen staat deze telefoon gewoon te koop op hun website.
KlantenserviceKlantenservice reageert laat en denkt niet mee aan een oplossing.
Goede prijzen en een goede service. Mobiel was als beloofd volgende dag in huis in prima staat.
VerzendingVoor 23:30 besteld is morgen in huis ook op zondag! Mijn broer en ik hebben allebei (niet tegelijk) onze mobiel bij Belsimpel gekocht en zelf op zaterdag besteld betekent zondag in huis.