ALTERNATE België

Gebruikers over webshop ALTERNATE België

Ik heb onlangs een pc samen gesteld via hun site . De site is duidelijk en overzichtelijk . De pc- builder op de site is ook heel gemakkelijk en geeft ook aan als er sommige items niet met elkaar compatibel zijn en geeft ook andere suggesties aan.
Nog eens een nieuwe pc samenstellen zal zeker niet meer voor dit jaar zijn maar als ik ooit nog eens iets nodig zou hebben of een ander projectje wil doen. Zal ik heel zeker hier terug komen.

Mijn pc bestaat uit :
Case : antec c8 full tower
Deepcool ls720 liquid cooler (plug and play 360 mm )
Moederbord : tuf gaming B550-plus wifi 2
AMD RYZEN 7 7500 X3D
AMD RADEON RX7800 XT gaming oc grafische kaart
Corsair DDR4 32 GB 3200MHz
Ssd: samsung 990 evoplus 2TB
Corsair RM850x voeding

Was heel erg snel geleverd en alles mooi en netjes ingepakt.

Had een aantal vragen gesteld over mijn build en of ze wouden kijke of er eventuele items zijn waar betere opties zouden zijn qua compatibiliteit. Of dat deze samenstelling goed is. Ze hebben hier snel op geantwoord en advies en nodige informatie gegeven. Heel erg vriendelijk en behulpzaam.

Heel erg bedankt voor je fijne review. Veel plezier met je nieuwe pc! 😀

Goede website en aanbod, niet altijd de goedkoopste maar wel steeds correcte prijzen.
Ook de toonzaal is een groot pluspunt. Als het druk is moet je daar soms wat wachten maar daar staat wel tegenover dat de medewerkers uitgebreid de tijd nemen om advies te geven.

Heel erg bedankt voor je fijne review!😊

Aankoop van een behuizing Sharkoon ELITE SHARK CA200M (Mesh versie) + Samsung 990 Evo Plus 1TB. Samen besteld op dezelfde dag en tijdstip, dus 1 bestelling met 2 items.

Over de bestelling geen kwaad woord, alles verliep goed en ook de levering was zoals vermeld.

Echter werd voor elke bestelde item aparte leveringskosten aangerekend !!!
Dus 2x 6.99 euro: 1x pakketkost en 1x briefpost.

Contact opgenomen met de service desk via online formulier, telefonisch werd er op zaterdag niet opgenomen. Als antwoord kreeg ik via email dat ze er niet onderuit kunnen omdat het 2 aparte bestellingen zijn die niet samen kunnen verstuurd worden !?!?!?
Nochtans samen geleverd door Bpost.

Mijn licht eens opgestoken bij Testaankoop en daar krijg ik de melding als bestellingen op hetzelfde tijdstip aangekocht en betaald worden, dat dit als 1 bestelling moet gezien worden.

Bij de concurrentie even gekeken en daar kon ik daadwerkelijk de items als 1 pakket en 1x verzendkosten krijgen. Spijtig was dat de behuizing met een venster (glas) was vooraan en niet met mesh (gaas).

De prijs was bij beiden shops gelijk en ik was al klant bij Alternate.
Kortom: winkel is ok, maar als je meerdere items besteld moet men toch rekening houden met 1x pakket verzendingskosten.

2x verzendkosten aangerekend voor een bestelling met 2 items: behuizing + SSD M.2.

Vraag gestuurd waarom 2x verzendkosten werden aangerekend.
Pas 4 dagen nadien antwoord dat het 2 afzonderlijke items zijn en niet samen kunnen verstuurd worden. Reply gedaan om de email van de servicedesk, maar na meer dan 1 week nog geen antwoord gekregen :-((

Bedankt voor je feedback. Een behuizing wordt altijd gezien als een apart pakket. Als er daarnaast nog producten worden aangekocht zal dit als een tweede pakket worden gezien. De opgesplitste verzendingskosten worden ook duidelijk weergegeven in je winkelmandje.

Onlangs volledig op maat gebouwde pc besteld, inclusief assemblage.

Voor de assemblage voert Alternate een checkup uit om na te gaan of de door u gekozen componenten wel allemaal samen passen of niet.
In mijn geval had ik enkele fans gekozen die niet in de correcte richting draaiden om esthetisch goed te zijn. en ook dat ik niet genoeg interne fan connectoren had op het moederbord om alles te kunnen doen werken.

Daarop kreeg ik van hen direct een degelijk advies met verschillende opties, met tevens de meer of minder prijs.

Echt top dat ze dit doen.

Was wel even wachten op het toestel omwille van de drukte. Dat is natuurlijk een dingetje als je rijkhalzend uitkijkt naar uw nieuwe game monster.

Ook als je belt, altijd vriendelijke en correcte mensen die u te woord staan.

Afhalen was ook gewoon leuk, mooie winkel, vriendelijk personeel. gewoon een heel leuke sfeer.

Dus ja, een terugkerende tevreden klant !

Wanneer je een vraag hebt, hetzij per mail of per telefoon, krijg je steeds snel, een correct en vriendelijk antwoord.

Heel veel meer kan je daar niet over zeggen, het is zoals het hoort, uitstekend.

Heel erg bedankt voor je review. Altijd fijn om te horen dat klanten een goede ervaring hebben gehad met onze winkel en services. 😀

Al jaren klant en ik ga naar de winkel in mijn rolstoel, word daar altijd goed geholpen met in en uit laden van pc van in de auto. Goede info aan de balie .

Wat ik online bestel komt altijd netjes toe op tijd. Geen opmerkingen in het algemeen ,gewoon dat het goed verloopt.

Al jaren klant en al paar PC's gekocht bij hun, op 1 pc paar jaar geleden de voeding die het opgaf na een tijdje , naar de winkel met pc ,voeding werd vervangen dag zelf en hersteld onder garantie.
In september 2024 weer nieuwe pc , in Juni 2025 CPU stuk ,bekend bij de 14900KS , dag zelf nieuwe CPU erin onder garantie.
Het personeel is altijd vriendelijk en heel behulpzaam, duidelijk in hun uitleg van hoe en wat.
Ze nemen de pc uit mijn auto daar ik rolstoelgebruiker ben en steken die er weer mooi in .
De enige tip ik zou geven over de winkel zelf is een automatische deur aan de ingang, zowel praktisch voor rolstoelgebruikers als voor de klanten die hun pc binnenbrengen of komen halen.

Heel erg bedankt voor je fijne review. Altijd leuk om van trouwe klanten te horen dat ze een goede winkelervaring hebben gehad. 😀

Aankoop in de winkel. Vriendelijke ontvangst en vervolgens een professionele toelichting gekregen om uiteindelijk mijn keuze te kunnen maken bij de aankoop van een laptop. Alternate is een aanrader.

Heel erg bedankt voor je review. Veel plezier met je nieuwe laptop! 😊

Ik kocht een 64GB DDR4 RAM-kit. Alles verliep zonder problemen. De bestelling was snel en gemakkelijk geplaatst. De showroom van Alternate is modern en aangenaam, wat ons vertrouwen in het merk versterkt. Veilige aankoop, conforme en goed presterende producten.

De levering was erg snel: ik ontving mijn pakket de dag nadat ik mijn bestelling had geplaatst. Het pakket was in uitstekende staat, goed beschermd en onbeschadigd.

Ik hoefde geen contact op te nemen met de klantenservice omdat alles de eerste keer perfect verliep. Een goed voorbeeld van geoliede service!

Heel erg bedankt voor je review en je vertrouwen in ons bedrijf! 😊

Ik heb de Western Digital Black SSD SN850X schijf van 4TB gekocht. De service is geweldig omdat de eerste betaling niet lukte.
Maar ik heb de schijf goed ontvangen en deze werkt zoals het zou moeten.
Ideaal!

Het pakje kwam aan in een niet beschadigde doos en was volledig in orde.

De eerste betaling lukte niet maar ik kreeg perfecte support hierbij waardoor de betaling wel gelukt is.

Heel erg bedankt voor je fijne review! 😊

Het plaatsen vande bestelling was makkelijk en snel! Jekan ook alles vinden op hun makkelijk toegankelijke website! Zeker een aanrader!

De levering is sneller dan verwacht! En ik kon de levering stap per stap opvolgen!

Ik had geen klachten! Ben altijd content van de webwinkel!

Heel erg bedankt voor je review! 😊

Inkopen doen bij Alternate BE is geen issue. Bestelling plaatsen, betalen, product wordt geleverd. Loopt allemaal goed. Maar dat is de bare minimum.

Servicedesk, dat is een heel ander paar mouwen. Onbestaande eigenlijk, op één toevallige goele ziel na.

Weinig speciaal aan de aankoop, zoals gemeld: bestellen, betalen, levering.

Meerdere issues gehad in de vorige jaren, zelf 2 keer beroep proberen doen op de klantendienst, maar eigenlijk is hun kennis/expertise onbestaande. Klantgerichtheid en oplossingsgerichtheid ontbreekt ook volledig.

Onlangs nog een issue met een GPU, waar mij behalve behoorlijk advies van één persoon, weinig hulp wordt aangeraden. Finaal is het antwoord: neem het zelf rechtstreeks om met de fabrikant, of probeer het zelf te herstellen.
Splinternieuwe GPU, amper 2 maand oud en de temperaturen zijn goed om een bbq op te doen. Zelf meer dan genoeg ervaring met pc's om te weten dat er iets goed mis is, hetzij de koeling, hetzij de GPU. Maar echt meedenken of een oplossing proberen te bieden ontbreekt volledig.

Bedankt voor je feedback. Zou je jouw klantnummer en ordernummer van de aankoop van je GPU kunnen doormailen naar sales@alternate.be. Mijn collega's gaan je situatie bekijken.

Op 18 mei een game-pc besteld bij Alternate van bijna €2000, en daarbovenop nog eens €150 betaald voor montage. Op de site staat dat ze je pc binnen 10 werkdagen in elkaar zetten. Klinkt goed, dus ik dacht: laat hen het maar doen.

Maar op dag 10 nog steeds niks gehoord. Dus ik bel zelf maar eens. Blijkt dat ze nog niet eens begonnen zijn. Reden? “Drukte” en ze zoeken al een tijdje extra mensen. Prima, maar zeg dat dan gewoon op je site in plaats van mensen valse beloftes te doen.

Als je €150 vraagt voor montage, verwacht ik wel dat je die binnen de afgesproken tijd uitvoert. En blijkbaar ben ik niet de enige, want ik zie in andere reviews dat dit al maanden zo gaat.

de klantenservice was vriendelijk en behulpzaam. De persoon aan de lijn snapte mijn frustratie volledig en bleef netjes en duidelijk. Daar lag het probleem dus zeker niet aan.

Maar goed, feit blijft: ik heb €150 betaald voor een service die te laat komt, zonder dat Alternate daar vooraf eerlijk over is. En als ik andere reviews lees, is dit niet nieuw.

CPU besteld, een AMD 9900X3D, volgende dag goed beschermd aangekomen. Duidelijke communicatie, track and trace, en factuur.

De levering was op tijd, goed verpakt, daar valt verder niks op aan te merken.

Heel erg bedankt voor je fijne review! 😊

ik heb recent een nieuwe CPU en cooler aangekocht, ik was verast en zeer blij te zien dat er een redelijke groot assortiment is voor mensen die een budget build willen maken.

voor 21u besteld, morgen geleverd en mijn aankoop werd inderdaad de volgende dag al geleverd door bpost.

Heel erg bedankt voor je fijne review, Tom! 😊

ik had 3 voedingskabels nodig en wist niet meer welke omdat mijn pc uit elkaar gehaald was voor een upgrade.
Een telefooontje later had ik met behulp van een zeer behulpzame medewerker precies de juiste kabels voor mijn build

Ik heb geen punten toegekend aan de levering omdat ik het product gewoon in de winkel heb opgehaald.

Tijdens het bestellen van de artikelen heeft de medewerker goede vragen gesteld mbt compatibiliteit van de kabels> voor mij waren deze vragen al meegenomen in de keuze van de kabels. Maar toch vind het goed dat deze vragen gesteld werden voor mensen onbekend met deze materie.

zeer goed. er werd meegedacht en artikelen die in aanmerking kwamen werden correct besproken zonder enige druk. zeer goed en efficient

Heel erg bedankt voor je fijne review! 😊

1 van de beste gaming winkels in België, alsniet de enige beste! Ik ben hier al jaren klant, en ookal bestel ik niet zo vaak, zijn de mensen van de winkel en van de community zeer vriendelijk en behulpzaam. Ik heb 3 jaar geleden mijn eerste gaming pc daar laten bouwen en met behulp van de mensen aan de balie nog een paar aanpassingen laten doen vooraleer hij gebouwd werd. Nu 3 jaar later een paar dingen laten upgraden (ook door Alternate) waar ik nog altijd trots op ben. Nu net vandaag nog een nieuwe liquid AIO gekocht aangezien ik nog steeds een stock koeler heb die toch wel iets teveel lawaai begint te maken na een tijdje.

Klantenservice bij Alternate is gewoon de beste die je maar kunt vinden voor een gaming bedrijf. Ze hebben zelfs een discord community waar je andere gamers kunt ontmoeten en je kunnen helpen met technische vragen.

Heel erg bedankt voor je review. Altijd leuk om iets te horen van goede klanten. Veel plezier met je nieuwe waterkoeling! 😀

Zoals een normale webshop, betaling gaat vlot met de bankcontact app. Mailtjes met betalingsbewijs, bestelbon, verzendbewijs komen ook vlot toe.

Kan de leverdatum tot een aantal dagen in de toekomst kiezen. Super handig omdat ik de bestelling kan laten leveren wanneer ik thuis ben. Al een aantal keer gebruikt en ook effectief altijd perfect op tijd aangekomen.

Grote doos met veel beschermingsmateriaal rond zodat het product zeker niet teveel kon bewegen, goed beschermd was tijdens transport.

Heel erg bedankt voor je review. Fijn om te horen dat je een goede ervaring hebt gehad met onze services! 😊

Ik had voor mijn server 2 nieuwe harde schijven nodig. Alternate.be bood deze aan, aan een zeer scherpe prijs. Snel verzonden. Vlotte communicatie en goed verpakt. TOP service. Hartelijk bedankt

Ik werd op zeer regelmatige tijdstippen per mail ingelicht over de verzendstatus

Heel erg bedankt voor je fijne review! 😊

Op zoek beginnen gaan naar een monitor arm voor de Oddysée 49" 1ste gen curve....wat een... :)
Enkele vragen heen en weer want site van ergotron had wat rare informatie en per direct besteld.
bijna direct gaan op te halen, voor een knap scherpe prijs wat wil je nog meer? En persoon aan de chat wist waar hij/zij mee bezig was

Snel antwoord op wat volgens mij niet echt standard vragen waren (mbt de HD Pivot mount van ergo, en correct antwoord gekregen direct)

Heel erg bedankt voor je fijne review. Ook leuk om te horen als klanten een goede ervaring hebben gehad met onze collega's. We helpen iedereen graag met hun (moeilijke) vragen. 😀

Product was makkelijk te vinden, bestelling plaatsen was helemaal geen probleem.
Kortom, ik ben tevreden.

Ik was snel verwittigd dat mijn bestelling klaar lag.
Dus tevreden klant.

Klanten service is goed. Ik werd vlug geholpen. Heb tot hiertoe nog geen klachten over Alternate.

Heel erg bedankt voor je fijne review! 😊

We hebben opnieuw een PC aangeschaft bij Alternate.
Deze winkel geeft goede uitleg en deskundige ondersteuning.
Soms zijn de wachttijden wel lang, maar dit hadden wij niet voor.
Groot voordeel is dat ze ook effectief een technische dienst hebben in geval van problemen en een ruimte winkel/parking.
De info op de website was voldoende gedetailleerd en de verkoop liep dan ook als een fluitje van een cent.

Heel erg bedankt voor je review. 😊

Scorekaart voor ALTERNATE België