Gebruikers over webshop MediaMarkt
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenAirPods geleverd waarvan 1 vanaf begin niet oplaadde. Teruggestuurd naar reparatiecentrum want viel binnen garantie, AirPods werden echter total loss verklaard. Vervolgens raakten de AirPods die retour gestuurd zouden worden kwijt, Post NL wist van niets en de medewerkers aan de telefoon ook niet.
Ik heb inmiddels na meer dan een half jaar, 3x bellen en meer dan 30 mails de AirPods teruggekregen, inmiddels is het hele pakket beschadigd.
Ik heb twee keer een klacht ingediend, ik heb hier bevestigingen van gekregen maar er wordt niet op ingegaan.
Ik stuurde het product terug naar het reparatiecentrum en hoorde hierna een half jaar niets. Nadat ik had gebeld kreeg ik meerdere mails over dat het product heen en weer werd gestuurd tussen het reparatiecentrum en het logistiek centrum. Volgens de mails zou het product teruggestuurd worden naar het Mediamarkt filiaal, dit werd me ook telefonisch bevestigd. Ik heb nog gebeld om dit te controleren want inmiddels (6 maanden later) was ik verhuisd en kon het dus niet meer op mijn oude adres aannemen. Uiteindelijk bleek het na meer dan een half jaar naar mijn oude adres gestuurd te zijn. Vervolgens is het naar een Post-NL punt gegaan. Hier heb ik het beschadigd in ontvangst genomen.
KlantenserviceKlantenservice reageert snel maar gaat niet op de inhoud in en leest zich niet in de eerdere correspondentie in. Ik heb nu maanden geleden de eerste klacht ingediend maar er wordt niet op ingegaan. Meer dan een maand geleden heb ik deze opnieuw ingediend maar wederom is er niet op ingegaan. Echt hopeloos.
AlgemeenLevert product niet voor afgesproken prijs. Weigert om de uitspraak van de geschillencommissie op te volgen. De commissie zei dat Mediamarkt de producten moest leveren (drie computermuizen voor iets meer dan €100). Mediamarkt is het Thuiswinkel predicaat NIET waard.
KlantenserviceMet droge ogen zeggen dat ze de uitspraak van de geschillencommissie niet opvolgen. Tja, waarom ben je als webwinkel dan aangesloten bij een waarborg? Waar sta je dan nog voor als winkel? In ieder geval niet voor betrouwbaarheid.
AlgemeenNegen dagen geleden de SONY WH-1000XM4 koptelefoon besteld. Volgens de Pricewatch was deze bij de MM het goedkoopst en ook volgens de site was deze online op voorraad; bij bestelling vóór 23:59 uur kon ik deze de volgende dag in huis hebben. Maar helaas, vandaag ontving ik een mail dat de 'retourzending is geaccepteerd' en het betaalde bedrag wordt gecrediteerd. De lange uitleg lees je hieronder.
De tldr: ik had in het verleden al eens eerder problemen gehad:
- een dvd box met één schijfje dubbel en een andere ontbrekend
- de voorraadstatus van fysieke winkels klopt werkelijk van geen kanten
- nu de online bestelling verkloot.
Ik koop of bestel hier dus nooit meer.
De Mediamarkt stuurt je eerst e-mail met een orderbevestiging, vervolgens een e-mail met de factuur van de bestelling. De factuur wordt je toegezonden nadat de bestelling "is overgedragen aan de vervoerder". In diezelfde e-mail informeert men ook dat je "op de dag van levering de nadere informatie zal ontvangen". Alleen: ik ontving niks, nada, noppes.
Ook na drie dagen had ik nog geen status update ontvangen, dus via de klantenservice (sic...) maar eens een ticket laten aanmaken. Dat was nog best wel een dingetje. want ze proberen je via een vragenlijst te sturen, maar dit specifieke geval, daar hadden ze geen pasklaar antwoord op. Uiteindelijk is het me wel gelukt en ontving ik een ontvangstbevestiging met de (standaard) reply: "We streven ernaar om je binnen 3 dagen van een antwoord te voorzien".
Goed, twee dagen later, een update. Op het ticket dan, hè, niet op de verzending: "Samen met de vervoerder gaan we onderzoek opstarten om te achterhalen waar het pakket zich bevindt. Dit onderzoek zal maximaal zeven werkdagen in beslag nemen. Ik zal je per e-mail op de hoogte houden". Licht aan het einde van de tunnel...?
...Helaas. Uit de samenvattende omschrijving in de ticket had ik opgemaakt dat ze begrepen hadden wat het probleem was. Maar nee, ik ontving vandaag (weer twee dagen later) twee e-mails. De eerste luidde:
"We hebben jouw retour ontvangen.
Bedankt, we hebben jouw retour in goede orde ontvangen.
We hebben jouw product(en) succesvol ontvangen en 229.0 euro aan je uitbetaald.".
In de tweede e-mail zat de creditnota van terugbetaling.
De bankrekening laat overigens zien dat er nog helemaal niets is terug betaald
De koptelefoon heb ik inmiddels elders besteld.
Update:
ik heb nu weer een paar dagen geduld gehad, maar nog steeds is de betaling NIET gecrediteerd. Via de e-mail die mij op de hoogte bracht van de 'geslaagde retourzending' (sic) heb ik willen aangeven dat de informatie onvoldoende is. Alleen: het ingevulde formulier (2 vragen) laat zich vervolgens niet verzenden...
Het is overigens stuitend te constateren dat er sinds april hier geen positieve reviews meer zijn geplaatst, en dat alle naderhand geplaatste reviews min of meer dezelfde strekking hebben als mijn verhaal. Ik heb dan inmiddels ook een e-mail gestuurd naar de uitgevers van het thuiswinkel waarborgkeurmerk.
Laatste update: nou, het mag in de krant, ik heb mijn geld terug ontvangen. Verder heb ik overigens enkele geen reden om mijn review qua score hierop aan te passen.
AlgemeenNiet de meest overzichtelijke site, maar goed te doen.
Bestellen en betalen werkt zoals het moet werken.
Verzonden ze maar iets. De printer die ik besteld heb wordt simpelweg niet geleverd.
KlantenserviceOp 26 mei een printer besteld, die zou 4 dagen later geleverd worden.
Op de dag zelf: niets.
Geen communicatie, geen track&trace.
Par dagen later contactformulier ingevuld via website.
Paar dagen gewacht: geen enkele reactie.
Ik kon in eerste instantie geen telefoonnummer van klantenservice vinden op de site, dus maar eens contact gezocht via Facebook Messenger. Ordernummer doorgegeven en gevraagd waar de printer bleef.
Via deze route kwam men niet verder dan: gaan we navragen.
Wederom geen enkel contact vanuit MediaMarkt zelf, het bleef weer helemaal stil.
Week later alsnog telefoonnummer van klantenservice gevonden. Die konden zien dat de printer geleverd moest worden vanuit de winkel in Den Haag.
Ze zouden gaan navragen bij de winkel.
Paar dagen gewacht: 0 reactie.
Nogmaals gebeld. Nu was de verwachting dat de printer dan uiterlijk 18 juni (...) geleverd zou worden (het was inmiddels 14 juni, 3 weken na originele bestelling), want dat 'stond op de website'. Mijn tegenwerping dat ik niet zo veel te maken had met generieke informatie over de algemene leverbaarheid van de printer werd weggewoven: gewoon even uiterlijk 18 juni afwachten.
18 juni: Niets. Geen printer, en wederom geen enkele communicatie.
Weer naar klantenservice gebeld, en aangegeven de order te willen annuleren. Nou, raad eens: dat zouden ze doorgeven aan de winkel in Den Haag...
Zowaar (na enig aandringen van mijn kant) wel een bevestiging per email gekregen van het gesprek, maar daarin staat alleen dat ze een incident gelogd hebben.
Geen vermelding van mijn melding dat ik de order wil annuleren. Dus dat nog maar even ingestuurd via het contactformulier.
Heel benieuwd wanneer MediaMarkt bedenkt dat het handig zou kunnen zijn om je klant even op de hoogte te houden van wat er met de bestelling gebeurt.
Ik vrees dat ik het aankoopbedrag nog terug zal moeten gaan halen via m'n creditcard...
AlgemeenHelaas wat slechtere ervaring met MM. Product gekocht en gelijk al kapot. Helaas werd er eerst al gezegd dat het mijn eigen schuld was. Uiteindelijk via een andere medewerker beter te woord gestaan en nu wordt het waarschijnlijk opgelost. Afwachten en dan update ik de review.
AlgemeenDe webshop is goed bruikbaar en de combinatie met fysieke winkels is positief. De klantenservice is ronduit slecht. Ze betalen de retourzending niet terug.
KlantenserviceIk kocht een tablet bij Mediamarkt maar vond die qua gewicht te zwaar. Daarom meldde ik hem tijdig aan voor retour. De retourmelding werd keurig beantwoord en ik ontving de verzenddocumenten. Na het verzenden werd de ontvangst in het logistiek centrum ook netjes door MM bevestigd via een email.
Toen begon de ellende, ik had na een maand mijn geld nog niet terug en ook geen bericht over de terugbetaling. Drie keer gebeld met de klantenservice die telkens opnieuw hun excuses aanboden en "het door zouden geven aan de afdeling". Na ruim twee maanden heb ik een aangetekende brief met bewijsstukken naar MM gestuurd en nu, weer twee weken later, heb ik nog geen enkele reactie.
Er rest mij nu niks anders dan een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie.
Wat een slechte zaak zeg!
AlgemeenMediamarkt is een ralatief dure winkel met personeel dat soms geen enkel verstand heeft van de producten die ze verkopen.
VerzendingHet is fijn dat de verzending wel wat vaker goed gaat, maar de website en het bestel process kan nog zeker beter dan dat het nu is.
KlantenservicePersoneel heeft meestal niet de nodige vakkundigheid, kan daarvoor beter naar de concurent gaan.
AlgemeenDji Air 3 besteld bij MediaMarkt Outlet voor een leuke prijs. Er ging iets mis met de betaling en vervolgens was het artikel verdwenen uit de shop. Half uur later een mail dat de betaling niet geslaagd was. Kon drone alsnog bestellen.
Maar het blijft een rare site.
Eenmaal drone binnen begon de ellende. Zie Klantenservice
Duurde even voor ik een bevestiging kreeg en een track en trace. Uiteindelijk netjes te volgen via PostNL en op tijd geleverd.
KlantenserviceBestellen en leveren ging prima.
Maar toen begon de ellende...
Ik probeerde in de DJI store een Care Refresh te bestellen. Echter kon ik maar een 1-jarige afsluiten. Contact gezocht met DJI support.
Blijkt dat op het serienummer op de doos al een Care Refresh is afgesloten 3 dagen voordat ik de drone bestelde... Op een voor mij totaal onbekend emailadres. Nou, zegt DJI, dan heeft u een gratis Care Refresh voor 1 jaar.
Tenminste dat dachten we...
Serienummer van de drone gecheckt samen met support. Blijkt de drone zelf een totaal ander serienummer te hebben. En dit serienummer/drone is 150 (!) dagen geleden geactiveerd. Én op weer een ander emailadres dan waarop het andere serienummer is geregistreerd. Conclusie van support en mijzelf, er is hier iets geks aan de hand...
Contact gezocht met Mediamarkt. Inmiddels al 4 keer aan de lijn gehangen. U kunt hem bij de winkel retourneren. Twee pogingen gedaan. Winkel weigert want wij kunnen de bestelnummers niet inzien in het systeem, aldus de medewerker. En dat terwijl er in de voorwaarden staat dat het wel kan. Medewerker had overleg met de manager (die notabene beetje koningsdag-filmpjes op zijn telefoon zat te kijken bij de desk bij de ingang).
Manager zegt tegen medewerker meneer moet maar opsturen naar Outlet, die hebben er een zooitje van gemaakt, mogen ze het daar uitzoeken. Serieus wat een 'service'...
Vervolgens zegt klantenservice aan de telefoon stuur maar weer op naar ons. Maar wel verzekerd voor eigen risico. Daar ging ik dus niet mee akkoord. Is niet de eerste eerste keer dat er een duur pakket verdwijnt zelf al is het verzekerd. Dat er bij MediaMarkt gerotzooid is met de drone is wel duidelijk, maar dat moet dan niet mijn probleem worden. Het gaat hier niet om een speelgoed-drone van 3 tientjes.
Nu moet ik maar een klacht indienen via het contactformulier en daar alles (weer...) uitleggen.
Top service MediaMarkt... Not...
Update. Geen positieve helaas. Inmiddels klacht ingediend via contactformulier. Na 4 dagen tot op heden geen enkele reactie.
Nog maar eens bellen dan. Nee meneer ik kan niks vinden mbt contactformulier. En in mijn systeem staat dat u alleen kunt terugsturen en niet kunt inleveren in de winkel. De informatie op de website is verouderd meneer. Ik kan ook geen notitie achterlaten meneer en ook geen terugbelverzoek aanmaken.
AlgemeenIk had een SSD besteld via de webshop voor mijn PS5. Nog geen 2 minuten na het ontvangen van de bestelbevestiging ontvang ik een annulering, zonder enige toelichting helemaal niks? Artikel was nog steeds te bestellen in de webshop!?
Uiteindelijk elders besteld, maar na een week nog steeds niet mijn geld teruggestort, na telefonisch contact kon de medewerker mijn klacht noteren maar niks toezeggen over waarom, wat of wanneer ik mijn geld terug krijg. Best bizar toch voor z'n organisatie!? Als het er over enkele dagen nog niet is moet ik nogmaals even bellen... pffffff
Nooit verzonden, terwijl de shop aangaf wel voorraad te hebben.
KlantenserviceAardige medewerker, maar volkomen niet effectief. Kon me niet verder helpen.
AlgemeenRedelijke prijs, supersnelle bezorging, direct de volgende dag binnen, geen problemen gehad dus geen mening over hun klantenservice
VerzendingSuper. goed verpakt en direct de volgende dag al binnen
AlgemeenWebsite van Mediamarkt is duidelijk en overzichtelijk. Mediamarkt heeft veel keuze.
Prijs en kwaliteitverhouding is ok
---
Gezien alles duidelijk en de levering correct uitgevoerd werd, hebben we geen beroep moeten doen op de klantenservice.
De bestelling werd s avonds gedaan, snelle service.
Pakket werd de volgende dag al geleverd in zeer goede staat.
AlgemeenEen outlet model tv besteld, open doos model en zonder beschadigingen volgens de beschrijving. Heb de tv ontvangen met allemaal krassen op de achterkant. Beeld is ook helemaal niet goed, vertical banding die bij vrijwel elk beeld duidelijk zichtbaar is. Nog nooit zo’n slechte beeldkwaliteit op een tv gehad.
Mediamarkt weigert nu een retour zogenaamd omdat ik de tv al heb gebruikt.
Jammer dat dit zo gaat want in het verleden had ik wel goede ervaring met de mediamarkt, vandaar ook nog wel 2 sterren ipv 1.
Edit: na herhaaldelijk vragen nu toch de retour aan kunnen melden. reviewscore aangepast.
Snel verstuurd en netjes geleverd door het verzendbedrijf. Bezorgd door 2 personen die hem in de hal hebben neergezet. Goed contact ook telefonisch en via sms over aflevermoment.
KlantenserviceKlantenservice laat weinig van zich horen, geeft verkeerde adviezen/opties en weigert mee te werken aan retour.
Edit: na herhaaldelijk contact alsnog kunnen regelen.
AlgemeenVlotte levering tegen een heel leuke prijs, alleen jammer dat het niet was waar ik expliciet om gevraagd had.
VerzendingDe laptop lag heel snel klaar, maar op mijn expliciete vraag of dit een voorgeïnstalleerd exemplaar was werd een onjuist antwoord gegeven.
KlantenserviceEenmaal thuis bleek dat ik - ondanks de ontkenning aan de afhaalbalie - toch een al voorgeïnstalleerd exemplaar had gekregen.
Een tip voor iedereen die daar ook niet van gecharmeerd is: dubbelcheck altijd of het fabriekszegel niet verbroken is. Ik had haast en vergat het, ik ben mijn laptop nu dus maar aan het resetten.
Het zou goed zijn als je al bij het bestellen duidelijk aan kon geven dat je GEEN voorgeïnstalleerd exemplaar wilt krijgen (en daar dan ook op kon vertrouwen).
Algemeenik kon alles goed vinden op de site van medianarkt en ik betaal in de winkel
Verzendinghet is op tijd verzonden en ik kan het morgen op halen bij mediamarkt in eindhovenn
Klantenservicedie was goed ik heb er geen klachten over de klantenservice van mediamarkt ze helpem je goed
AlgemeenIk koop vele hardware artikelen bij mediamarkt, van sdkaartje tot beelschermen en alle apparaten zoals iWatch smartwatch enzv
VerzendingHet word binnen 24 uur verzonden, tenminste dat word geprobeerd, het ophalen kan ook maar dat lukt mij niet want vanwege pijnstillers mag ik de komende dagen niet rijden
KlantenserviceHeb wel ééns een helpdesk mederwerker gesproken via de telefoon en die had naar mijn idee niet de juiste werkplek en kennis in huis
AlgemeenLaptop gekocht, maar bij levering blijkt de doos al open geweest. Bij aankomst blijkt ook dat laptop al een keer is ingesteld geweest en heeft nu ook heel Mediamarkt uiterlijk. Op zich niet erg maar had zeker vermeld moeten worden en concurrentie geeft ook korting op dit soort tweede kansjes.
AlgemeenIets via de MediaMarkt app besteld, dan krijg je de mededeling dat je het over een half uur kan ophalen in de winkel met een qr-code dan denk je......ik ga alvast rijden omdat ik op een half uur afstand woon. Kom je in de winkel blijkt er niemand van het magazijn te zijn......kun je onverrichter zaken weer naar huis en morgen terugkomen.
Zet dat dan niet in de mail dat het 30 minuten duurd, maar dat Je eerst moet wachten op de qr-code. 1 uur voor niks heen-en weer gereden.
Marja
AlgemeenHet bestellen en ophalen in de winkel werkt fantastisch, het bestellen is niet omslachtig en werkt goed en je kunt makkelijk zelf bepalen wanneer je het product kunt ophalen als het uitkomt. Zo hoef ik niet thuis te blijven voor dat ene pakketje. Personeel was vriendelijk en het werkt soepel, volgende keer gewoon weer MediaMarkt!
---
Product was zelfs sneller aanwezig in de desbetreffende winkel dan dat het aanvankelijk verwacht werd.
Vragen over de bestelling en over de mogelijkheden worden snel beantwoord en de werknemers zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam.
AlgemeenHet product was niet in de winkel aanwezig maar ben door de medewerkers uitstekend geholpen ik had ook een kortingscode die op een rare manier gebruikt is maar ik heb de korting alsnog gekregen een 10!!
VerzendingDe levering binnen 1 dag!!! Top nu kan ik gelijk gebruik maken van het product wat ik gekocht heb
KlantenserviceIk ben snel en uitstekend geholpen door de medewerkers ik had €10 korting voucher gekregen maar die is op een rare manier gebruikt maar ik heb van de medewerker alsnog €10 korting gekregen en top!
AlgemeenGoeie winkel en website ik kan altijd alles goed vinden en ik heb hier veel van me gaming accessoires gehaald die tot het heden nog uitstekend werken. Top kwaliteit en goeie producten!
VerzendingHet is heel simpel om een bestelling te plaatsen en het is snel in huis. Top service!
KlantenserviceGoeie klantenservice, ik had een tijdje geleden een headset gekocht bij mediamarkt en die was kapot gegaan had een mail gestuurd naar mediamarkt en krijg vrij snel een antwoord met een aanbod om hem te repareren en een goeie toelichting van hoe lang het kan duren.