MediaMarkt

Gebruikers over webshop MediaMarkt

Gisteren Nintendo Switch besteld. Volgens de website op voorraad.
Vandaag mail: "je bestelling is geannuleerd."
Nog geen geld terug gezien noch uitleg waarom men een product wat men op voorraad heeft niet kan leveren.

Besteld en zou de volgende dag geleverd worden. Niet gebeurd

Nul toelichting op waarom men weigert te leveren of wanneer ik mijn geld terug krijg

Zaterdag 19 december The Last of Us part 2 besteld. Gisteren controleerde ik de status en stond er op de website dat het product naar een magazijn in Rijswijk was gestuurd en zou worden overgedragen aan de vervoerder. Vandaag ontving ik een ietwat lullig mailtje "Bevestiging van annulering".

In de mail staat
"We vind het jammer, je bestelling is geannuleerd. Dit kan de volgende redenen hebben":

- het bestelde product is niet op voorraad
- op jouw verzoek is je bestelling geannuleerd
- een ophaalbestelling is niet binnen 7 dagen opgehaald

Wat raar dat ze aangeven dat het product naar een magazijn is verplaatst en dan vervolgens niet meer op voorraad is. Ik heb ook niet geannuleerd en van ophaalbestelling is geen sprake want het zou bezorgd worden.

Als je als verkoper een koop annuleert, geef dan een specifieke reden op en noem het niet 'bevestiging van annulering' als je van de klant geen annulering ontvang. Dit is verwarrend. Het kan voorkomen dat het product toch niet op voorraad is maar waarom lees is dan dat jullie fysiek het product verplaatsen. Wees open en transparant en geef duidelijk aan waarom het is geannuleerd. Vervelend dat het 2 werkdagen duurt dat jullie door hebben dat het product niet op voorraad is.

Gelijk gereageerd op advertentie LG 48 inch, krijg ik de melding uitverkocht niet online bestelbaar! Lijkt een “slimme” markering truc van Mediamarkt! Schandalig

Onlangs heb ik 2x LG UltraGear 27GL650F-B.AEU monitor gekocht, op de website stond het is een AMD-Sync, maar het zijn Nvidia G-SYNC monitors dus geen AMD-Sync.
Zoals jullie weten MediaMarkt heeft geen klanten service nummer alleen maar bereikbaar via chat, op de chat heb ik probleem uitgelegd en te horen gekregen het is content fout verder geen excuses aangeboden alleen werd gezegd stuur die terug.
Ik vind schandalig dit MediaMarkt mensen voor de gek houdt.

hier is link naar de product: https://www.mediamarkt.nl...gl650f-b-aeu-1618255.html

Als een bv heegt geen klanten service nummer dan valt die niet in categorie van service

juiste apparaat op het juiste adres ontvangen, echter de bezorging liet dagen op zicht wachten

bezorging 4 dagen na bestelling, de wedstrijd met Cool Blue hebben ze verloren, want via Cool Blue werd dezelfde inductiekookplaat de volgende dag bezorgd, na bestelling op dezelfde middag van beide identieke apparaten.

Ik kocht tijdens Black Friday een Sonos Move. Deze was bij bestelling nog netjes op voorraad en zou niet veel later geleverd worden.
Zonder bericht ging Mediamarkt over tot annulering van de bestelling. De reden voor annuleren is vermoedelijk omdat Mediamarkt een groter aantal speakers had verkocht dan op voorraad. Al weet ik dit niet zeker.
Ik heb na de annulering geprobeerd in contact met Mediamarkt te komen. Mediamarkt biedt namelijk geen alternatief of compensatie, terwijl ze dit wel verplicht is om te doen.
Contact via Facebook en de chat levert niets op. Je krijgt weken geen reactie.

Contact via Facebook en de chat levert niets op. Je krijgt weken geen reactie.

Bestellen op de website ging zonder problemen. Het is een overzichtelijke website waar je eenvoudig het juiste product kunt selecteren. Diverse betaalmogelijkheden.

De bestelling is snel verzonden en geleverd.

Perfect voor gaming, moderne design. Goed geluid, scherpe beeld snel en groot genoeg. Zeker een aanrader, beste van allemaal voor t huidige prijs.

Goede monitor voor gaming goed geluid scherp beeld

Behulpzaam

Op 19Nov. een ASus RT-AC86u besteld voor 99,-
Net op tijd om gebruik te kunnen maken van de cashback van 45,- zodat de router uiteindelijk 54,- zou kosten.De router diende uiterlijk 22 Nov te zijn aangeschaft en de cashback moest voor 4 Dec te zijn gedaan.
20 Nov in de avond "Uw bestelling is verzonden met een T&Tcode.Tot 26 Nov niets....geen ding, dong....noppes en die dag maar een mailtje gestuurd met de vraag " Waar blijft het ? Want PostNL moet nog iets krijgen om te bezorgen.
Met 9 Dec was mijn geduld maar op en er een belletje aan gewaagd, met de zelfde vraag.Situatie uitgelegd.....Niks ontvangen, cashback aanvraag periode is voorbij en nu ?Bla, Bla, Bla..... ik moet het doorsturen naar back-office en u hoor van ons.
Vandaag 11 Dec een mail ontvangen " Ontvangstbevestiging retourzending "  Bijgaand tref je de creditfactuur aan voor het bedrag van 99,00 Euro.
Lekker makkelijk, doen alsof je neus bloedt.

Wel T&Tcode versturen, maar niet aan de bezorgdienst afstaan.
Daarna doen alsof je hun een financiële loer wil draaien.

Cashback actie werd alleen maar begrepen door de medewerkster als dat ik mijn geld terug wilde van de aankoop.

Een bestelling gedaan op een product met lange levertijd 5-7 werkdagen. Na 1 werkdag contact opgenomen omdat ik het product wil annuleren. Geen respons behalve dat het magischer wijs ineens binnen enkele uren 'doorgezet naar het magazijn was'. Annuleren is dan niet meer mogelijk.

Er is geen annulatie optie/knop bij je bestelling. Als je vervolgens contact wilt opnemen dan moet dat via een chatbot. Deze heeft wel een annulerings 'flow'. Maar ondanks dat je dat nou net goed kan automatiseren wordt dat uiteindelijk doodleuk doorgestuurd naar een medewerker. Je krijgt verder geen bevestiging van je chat. Vervolgens gebeurt er niks, en begin je je af te vragen of die chatbot wel werkt. Dan maar via facebook chat proberen. Hier krijg je doodleuk weer diezelfde bot.

Als winkel is het prima, en ben blij dat de MediaMarkt (nog) bestaat in haar kolossale staat, maar dingen online bestellen is echt de hel. De website is oud en slecht geoptimaliseerd, de filters waardeloos, de service nog veel erger. Als je twijfelt over een aankoop, zou ik het niet bij deze webwinkel kopen.

Waardeloos beschrijft het wel redelijk. Mocht er iets misgaan met je bestelling, dan is de MediaMarkt erg slecht te bereiken. Ze hebben een waardeloze chatbot die vastloopt, en op WhatsApp krijg je de volgende dag een geautomatiseerd bericht, en schiet je dus ook niet op. Als het goed gaat, niks aan de hand, is er ook maar een kleine hobbel in de weg, dan is dit de hel.

Welke klantenservice? Je kan niet meer bellen, de chatbot functioneert niet, en via WhatsApp krijg je eerst de chatbot, en na wat zeuren na een volle dag een medewerker, die ook alleen geautomatiseerde berichten stuurt. Huilen dus.

Een stofzuiger besteld en deze zou binnen een aantal werkdagen geleverd worden. Na enkele dagen een mail gekregen dat deze pas aan het eind van het jaar geleverd zou worden. Hierop naar de winkel gegaan en deze in de winkel gekocht. Men zou de bestelling online annuleren maar helaas ging dat niet, ze wisten zelf ook niet waarom. Hierop online aangegeven dat ik de bestelling wilde annuleren. Dit zou geregeld worden, echter na anderhalve week is de bestelling toch ineens verstuurd. Nu wil ik de bestelling terug sturen maar is het niet morgelijk om een retour aan te melden.
De klantenservice is op geen enkele manier te bereiken (niet via mail/telefoon/chat). Enige waar je antwoord van krijgt is een chatbot die niet naar behoren werkt.

Voor mij nooit meer iets van deze toko.

Eerst zou het artikel binnen enkele dagen verzonden worden, later is dit met een maand verlengd waarna het artikel na 2 weken alsnog verstuurd is terwijl deze geannuleerd zou moeten zijn.

Welke klantenservice?
De klantservice is niet bereikbaar. Niet via mail, telefoon of chat. Voelt erg aan als oplichting!

Bestelling geplaatst van een set van 3 Eufy cameras met homebase. Een dag later dan gepland kon ik het ophalen in de door mij aangegeven winkel. Netjes behandeld daar. Ondanks dat ik tijdens ophalen mocht afrekenen, heb ik gekozen voor ideal bij bestellen. Prijs was goed (natuurlijk gecheckt bij diverse zaken)

Klantenservice alleen contact mee gehad tijdens het ophalen van de bestelling. Netjes en correct zoals het hoort

Tijdens black friday de sonos beam besteld. Netjes een bestelbevestiging ontvangen en de mededeling dat het door de extreme drukte bij het magazijn en vervoerders langer kon duren (uiteraard geen probleem en geheel logisch). Ondertussen had ik elders nog 2 andere sonos producten besteld voor een mooie set-up. Een dag later vanuit Mediamarkt het volgende bericht:

"Het door jou bestelde product was sneller uitverkocht dan verwacht. Hiervoor willen we onze excusesnaanbieden.

De exacte levertijd is onbekend. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben, word je per e-mail geïnformeerd.

Indien je de bestelling wenst te annuleren kun je dit latenweten door te reageren op deze e-mail. Zodra wij je reactie hebben verwerkt, ontvang je automatisch een terugkoppeling." (en ja; de typfouten staan zo in de mail van de mediamarkt ;) )

Minder fijn natuurlijk om te horen maar dat kan altijd gebeuren. Dus geen probleem en ik wacht gewoon op nader bericht. Ondertussen heb ik de andere sonos producten voor de set-up al ontvangen en ontvang ik een kleine week later het volgende bericht vanuit de Mediamarkt:

"
Beste meneer,

We vinden het jammer, je bestelling is geannuleerd."

Nee mediamarkt.. ik wil het dus niet annuleren en op het moment dat het (bij jullie, of elders) weer op voorraad is (duurder) kopen. Ik wil gewoon wachten totdat jullie het product weer op voorraad hebben.

Je had of de bestelling eerder moeten annuleren (zodat ik het tijdens black friday ergens anders had kunnen kopen) of je voorraad/shop beter op orde moeten hebben.

Contact met Mediamarkt is vrijwel niet mogelijk. De virtuele chatbot snapt de vraag niet en het is erg lastig om vervolgens uit te vogelen hoe je een echte medewerker kunt spreken. Uiteindelijk wordt je doorgeschakeld.. maar na 2 uur wachten is er nog niemand beschikbaar. Via de telefoon sta je ook ±1 uur in de wacht (heb het daarna maar opgegeven). En via whatsapp na 3 dagen ook nog geen reactie.

Korte samenvatting; tot op heden onmogelijk om contact te krijgen.

Het bestelproces ging snel tot aan betaling ging zoals het hoort, ruime betalingsmogelijkheden. De bestelling had ik, zoals beloofd door Mediamarkt, de volgende dag in huis. Ik werd tussentijds goed geïnformeerd over mijn bestelling. De meeste reviews hier op Tweakers lijken alleen te zijn geplaatst nadat er klachten zijn ontstaan.

Pakket netjes ontvangen op de door PostNL opgegeven tijdstip. Dit allemaal in deze drukke tijden.

Xbox play and charge kit voor de Series X besteld via de site. Alles is hierbij probleemloos verlopen.

Conform afspraak geleverd

Een Samsung-televisie gekocht via MediaMarkt Outlet. De televisie is in goede staat ontvangen (wel 5 uur later dan het verwachte tijd), maar er is blijkbaar geen enkele controle want er werd geen voet meegeleverd. Direct contact proberen te leggen met de MediaMarkt, maar dat is simpelweg onmogelijk.

5 uur later dan het verwachte tijdstip en televisie blijkt incompleet te zijn. Doos had ook wel wat beter opgeknapt mogen worden, want je kon de bovenkant er zo afschuiven.

Na een week een reactie waarmee je helemaal niks kan. Reageren kan inmiddels niet meer, want het e-mailadres van MediaMarkt Outlet is uit de lucht.

Update: inmiddels is er nu toch contact geweest en zal de voet worden geleverd door Samsung. Communicatie was verder netjes en direct.

ASUS-router besteld tijdens Black Friday. Dezelfde dag nog 'verstuurd', maar PostNL heeft het pakketje nooit ontvangen. Klantendienst nagenoeg volledig onbereikbaar en zeggen eerst dat het pakketje onderweg is (klopt niet) en laat direct zien dat ze je helemaal niet serieus nemen. Daarna zeggen ze 'we sturen je een nieuwe op' maar ook dat is nooit gebeurd. Inmiddels is de cashbackactie verlopen, dus ze mogen de router houden.

Langzaam en lezen je berichten simpelweg niet. Stellen gewoon standaard vragen in plaats van even naar de T&T-code te kijken, waaruit blijkt dat er helemaal niks van klopt.

Website was traag tijdens het bestellen. Ik moest een paar keer refreshen voor dat ik kon bestellen. En ongeacht een drukke dag, moest de website alle bestellingen gewoon aankunnen

Op vrijdag 27 november heb ik de sony HTST5000 soundbar besteld. Namelijk mijn bestelling is op diezelfde dag geannuleerd door mediamarkt. Dan wordt er een generieke mail gestuued met 3 mogelijke redenen voor annuleren. Ik moet bellen om een duidelijk reden voor het annuleren te krijgen, nl de sony soundbar HTST5000 is niet meer op voorraad. Nou geef ik aan dat ze mijn geld ook net zosnel terug moeten storten. Daar moet ik 5 tog 7 dagen opwachten. Ikheb online gekeken het staat nog altijd te koop met als status "op voorraad". Dit is echt waardeloos!!!!!! Doordat ik op mijn geld moet wachten kan ik niet gebruik maken van de specials bij andere zaken om deze soundbar toch te kopen. Wat ze doen is onacceptabel.

Heel afstandelijk en nonchalant. Dus ze verergeren de situatie. Ze zijn even slecht als de rest van mediamarkt.

Extreem slecht, zo simpel is het. Eerst een bestelling kwijtgeraakt na betaling (was gewoon volledig verdwenen), daarna een bestelling met verzendbevestiging die ook foetsie is en een derde bestelling die niet vooruitgaat in het proces. Klantenservice komt met smoesjes. Echt bizar slecht, punt.

Bestellingen raken kwijt. Verzendbevestiging zonder T&T en zonder daadwerkelijk pakket. Hoe krijg je het voor elkaar.

Klantenservice is extreem sloom, komt met smoesjes en heeft uiteindelijk NIET geholpen.

Scorekaart voor MediaMarkt