MediaMarkt

Gebruikers over webshop MediaMarkt

Lees veel negatieve reviews over MM, wil daarom mijn positieve ervaring delen om ook de andere kant te laten zien.
Bestelling (Asus RT AX-55) bij Mediamarkt geplaatst ivm laagste prijs (destijds 89,-) en duidelijke vermelding cashback actie Asus (25,-). Voorwaarde Asus is plaatsen review (kan op MM, maar mag ook op bijv. tweakers).
Na plaatsen review op MM website kreeg ik een paar dagen later een mail dat mijn review weekwinnaar was (cadeaukaart van 100,- gekregen). Werd een goedkoop routerje ;-)
Na een paar weken zag ik nog geen bon in mijn mailbox, zie Klantenservice voor verdere verloop.

Ook in Corona tijd meerdere bestellingen geplaatst en altijd snel geleverd (volgende dag). Erg betrouwbaar dus. Heb ook hele andere ervaringen over levertijden met andere shops....

Zoals hierboven gezegd, zag ik geen bon in mijn mailbox (en ja, ik kijk (te vaak) in mijn spamfolder. Mailtje gestuurd naar MM of er iets mis was gegaan.
Geen reactie. 2 weken later weer gemaild. Ook geen reactie.
Werd hier een beetje pissig van en toch maar een klacht ingediend (ook al was het een cadeau). De volgende dag keurige reactie met toelichting. De cadeaukaart kreeg ik er (weer)bij. Die bleek al begin januari verstuurd (was blijkbaar toch in mijn spamfolder terecht gekomen. Al met al netjes gereageerd en kreeg ik wat toegezegd is.
Gelijk een soundbar besteld ;-) Ook nog met 25% extra korting bij lidmaatschap mediamarkt club).

Op 4 februari is mijn retourzending bij MediaMarkt te Goes geleverd, vervolgens geen ontvangstbevestiging of dergelijk ontvangen. Nu bijna één maand verder en nog altijd geen reactie van MediaMarkt. Uiteindelijk ervoor gekozen om mijn geld via de creditcard terug te claimen.

Slechte service! Koop je spullen a.u.b. ergens anders!

Lange wachttijd en incompetente medewerkers! Sturen je van het kastje naar de muur.

Koptelefoon ging naar een half jaar stuk door een productiefout en op service of garantie heb je blijkbaar ook geen recht bij MediaMarkt!

Slechtste service die ik ooit heb gehad. Duurt heel lang voordat ik reactie heb op mijn mail of ik krijg geen reactie. Telefonisch kunnen ze niks voor mij betekenen en zeggen ze dat ik het op de mail moet zetten. Ben nu al meer dan 4 weken bezig en ze zijn bereid om naar mijn verhaal te luisteren. NOOIT MEER MEDIAMARKT VOOR MIJ EN ZAL HET IEDEREEN AFRADEN!

MediaMarkt had het scherpste prijs met directe levering. Bestellen en betalen gaat altijd heel makkelijk in mijn ervaring.

Ondanks het slechte weer (sneew) was het product snel geleverd.

Het was een hele goede aanbieding een Lenovo M 10 FHD 2e generatie 64Gb/4Gb voor €169! Direct bestelt, prima order proces. Direct bevestiging per email.

Volgende dag leveren lukt bijna geen enkele webshop ondanks beloften. Binnen twee dagen was de tablet binnen, prima voor mij.

Ik had een Google Nest Duo besteld voor Euro 119,90 (met de nieuwsbriefkortingscode)

Zowel voor als na mijn bestelling stond op de site duidelijk aangegeven dat het product voorraadig was en de volgende dag geleverd zou worden.

Dit werd ook nogmaals bevestigd in de orderbevestigingsmail van MM.

Een dag later krijg ik een mail van Mediamarkt dat ze mijn order gecanceld hebben en dat ik mijn geld ergens wel een keertje teruggestort krijg.

Ik vind dit geen service. Het artikel was als cadeau bedoeld en nu sta ik met lege handen. Bovendien doen ze geen enkele moeite een alternatief te bieden of de klant tegemoet te komen.

Tevens vind ik het heel vreemd dat ze dit uberhaupt mogen doen zonder mijn toestemming. Een koopovereenkomst is toch gemaakt, zeker nadat ik betaald heb?

Daarnaast was dit een gewild artikel en heb ik het gevoel dat ze mijn order gecanceld hebben omdat ze hem aan iemand konden verkopen die geen kortingscode gebruikt had. Een nieuwe code heb ik trouwens ook niet gekregen.

Geen Mediamarkt meer voor mij op deze manier. En deze ervaring zal ik delen ook in mijn omgeving.

Het bestellen op de website van de MediaMarkt is erg eenvoudig, de bestelling wordt netjes in je account gezet zodat je later nog gemakkelijk de gegevens kan terugvinden. Het product was netjes de volgende dag bezorgd.

Het product werd snel geleverd en was goed verpakt.

Na een half jaar werkte een deel van het touchscreen plotseling niet meer. Even telefonisch contact gehad (ivm corona maatregelen) en kon de tablet komen inleveren bij MediaMarkt Zoetermeer. Zeer vriendelijk te woord gestaan en ga met werd netjes ingenomen om te worden gerepareerd. Na 13 dagen kreeg ik een sms en mail dat ik het product weer kon ophalen: top!

tefal airfryer gaat kapot: u krijgt u geld terug... maar dezelfde kost nu 40 euro meer... en dan moet ik hem maar opnieuw bestellen!!!

gratis ontvangen

klantenservice: u krijgt u geld terug, niet meer... en wanneer dat weet ik niet

Ik heb op 2 februari een Bosch wasmachine besteld. Op 4 februari kwam DynaLogistics een Miele brengen. De vervoerder gaf aan dat dit wel vaker voorkomt en dat ze zelf hadden gebeld met Mediamarkt om te controleren of dit klopte. De vervoerder zei tegen mij dat MediaMarkt het zou oplossenen dat ik vooral blij moest zijn met mijn upgrade.
Omdat de Bosch wasmachine in de aanbieding was vond ik dit aannemelijk. vergelijkwaaardig product leveren om toch te voldoen aan de leveringstijd.
Toen de vervoerder weg was ben ik de specificaties gaan vergelijken en werd wel duidelijk dat de Miele echt een vele duurdere machine is. En toen begon de ellende. het vinden van een telefoonnummer is onmogelijk op de site. Ik heb geen Facebook of Twitter en een mail adres kreeg ik ook niet gevonden. Door de supportpagina doorklikken zorgt ook steeds voor hetzelfde rondje.

Op de factuur staat het telefoonnummer 088-4640464 eindelijk vermeld.
Ik heb meerdere keren geprobeerd te bellen maar na 20 minuten werd de verbinding verbroken of doorgeschakeld naar een voicemail van een 06nummer.

Afgelopen maandag nog een keer geprobeerd te bellen en toen kreeg ik iemand aan de lijn. De wasmachine moet omgewisseld worden. Er is een afspraak gemaakt om deze te wisselen en ondanks dat ik meerdere keren via de mail heb aangegeven dat ik gelijk een nieuwe machine wil is vandaag alleen de Miele opgehaald en zit ik nu zonder wasmachine.

Contact met de servicedesk geeft aan dat de procedure is dat het oude apparaat eerst aanwezig moet zijn op hun depot voordat ze een nieuwe aansturen. Diezelfde dame die nu deze bewering doet heeft mij verzekerd dat ik vandaag een nieuwe wasmachine zou krijgen.

Waardeloos MediaMarkt!

Dyna heeft aardige bezorgers maar waarschijnlijk vertelde ze niet de waarheid toen ze zeiden dat ik een beter toestel heb gekregen en dat alles in orde gemaakt zou worden mbt de garantie.

pas na heel veel moeite telefonisch te bereiken.
Slecht verstaanbaar over de telefoon, afspraken worden niet nagemaakt.

Wilde iets snel hebben, en in mijn stad is een mediamarkt.
Tijdens lockdown besteld om 9:15, en om 11:15 in huis!

Hulde!

Voor 14:00 besteld, vandaag in huis.
In mijn geval om 9:15 besteld, om 11:15 in huis!
Vriendelijke bezorger en .. SNEL

Goede webwinkel met goede service. 100 dagen retour termijn is top en stelt je in staat om product echt goed te testen.

Product besteld, Product niet geleverd en de betaling komt niet retour. Klantservice kant niets doen.

Volgens MediaMarkt is het pakket verstuurd, maar het pakket is nooit ontvangen.

Ik heb op 27 januari een koffieautomaat besteld. Deze was/is op voorraad en zou de volgende dag geleverd worden. De volgende dag kreeg ik een melding dat het pakket vertraagd was met 1 dag. Daarna nog een keer. Vervolgens stond de bezorgdatum op “onbekend”. Ik heb ondertussen al zo’n vijf keer contact gehad met de klantenservice maar die kunnen helemaal niets voor me betekenen. Ik had van tevoren betaald met Creditcard. Dit geld krijg ik blijkbaar niet terug omdat het pakket eerst geleverd moet zijn voordat het retour kan. Echter is het pakket nooit geleverd en nu ben ik dus mijn geld kwijt.

Gevraagd de bestelling te annuleren, gebeurd niet. Er zou contact opgenomen worden met mij, gebeurd niet. Product komt binnen, ik wil retourneren, site werkt niet. Ik zoek contact, krijg alleen de bot voor me. Bot weigert me door te verbinden. Wat is dit een lachertje van een winkel geworden. MediaMarkt wilde inzetten op service? Wat een apen.

Website is zwaar, onoverzichtelijk en lelijk. Bestellen ging verder oke maar de bestelling was te laat.

Kan gewoon niet op een normale manier met een medewerker in contact komen. Ik bestel dus echt nooit meer wat bij de MediaMarkt.

Ik had gekozen voor de zelfde dag nog de levering en het kwam optijd binnen gelijk kunnen genieten van het mooie product.

Het product werd de zelfde dag nog bezorgd doos was ook nog helemaal heel.

Word op site aangegeven dat alles op vooraard is en per direct leverbaar. Word echter overal vrolijk aangegeven dat ze per direct, snel bezorgen. Dit is niet waar, en de onderrstaande reviews geven dit ook al aan.

Netjes een track en trace gekregen; 3 dagen verder en postnl heeft het pakketje nog geeneens in ontvangst mogen nemen.

Wel vrolijk overal reclame maken met "voor 14:00 besteld, vandaag in huis" en "voor 22:30 besteld, morgen in huis" op de site.

Ik snap dat er vertraging kan optreden mbt huidige crisis. Echter, wel reclame maken en niet nakomen zonder enige updates is misleiding. ACM klacht ingediend, dat is het enige wat ik kan doen momenteel. Vertraging prima, reclame maken voor snel leveren is simpelweg misleiding.

Er is een zeer slecht te vinden telefoon nummer bewust verstopt. De chatbot is een deadend welke niet zou misstaan op een webshop in 2002, niet 2020.

Op zondag 27 december om 2300 een paar Xbox controllers besteld. Waren alleen online leverbaar. 29 december een bericht dat ze waren verzonden. Track en trace van postNL zou nog volgen maar die kwam nooit. Rustig een weekje afgewacht maar de bestelde controllers werden nooit geleverd. Na veel gedoe om contact te krijgen kwamen ze met het verhaal dat er de 28e al iemand bij me aan de deur was geweest. Overduidelijk een lulsmoes, was namelijk de hele dag thuis, ook geen kaartje in de bus of zo. Verder natuurlijk totaal tegenstrijdig met het bericht dat het de 29e verzonden was. Uiteindelijk vorige week de toezegging dat ik mijn geld terug ga krijgen "binnen enkele werkdagen" maar daar wacht ik ook nog steeds op. NOOIT MEER MEDIAMARKT .... ik ben toch niet gek !

UPDATE: 6 feb 2021 .... eindelijk mijn geld terug ! Dus 6 weken gezeik gehad om voor niet geleverde spullen geld terug te krijgen. DIEP DIEP DIEP TRIEST

Volgens mij helemaal nooit verzonden omdat ze geen voorraad hadden. En zoals gezegd lijken ze dus gewoon glashard te liegen. Hoe kan een artikel dat alleen online op voorraad was ineens de volgende dag vanuit een filiaal geleverd worden ????

De online klantenservice is UITGESCHAKELD. Als je ze belt sta je eindeloos in de wacht en krijg je uiteindelijk een "buitenlander" (India ?) aan de lijn die amper nederlands verstaat en je niet kan helpen. Enige optie is via Facebook Messenger en dan krijg je een waardeloze chatbot waar je ook niets aan hebt. Je eindigt altijd bij de optie "medewerker spreken" en daar krijg je 9 van de 10 keer ook dagen lang geen antwoord.

Vandaag kreeg ik een e-mail met de titel" We hebben jouw hulp nodig" en de tekst: "Je hebt onlangs bij onze MediaMarkt webshop gewinkeld. Om de WOW te vinden horen wij graag hoe jouw ervaring hiermee is geweest.

Je zou ons een groot plezier doen door deze in 4 korte vragen te delen - een kleine moeite met een grote impact!

Op basis van jouw recente ervaring met onze MediaMarkt webshop op 22.1.2021, hoe waarschijnlijk is het dat je MediaMarkt zou aanbevelen bij vrienden, familie of collega's?"

Mijn antwoord: zeer onwaarschijnlijk

Toelichting:

1. Doe wat je belooft: bij bestellen voor 23:30 uur, levering de volgende dag en niet 4 dagen later.

2. Publiceer een telefoonnummer van de klantenservice.

3. Zorg dat klanten een medewerker kunnen spreken. Er wordt niet gereageerd op mijn verzoek aan de chatbot (25 januari) voor contact met een medewerker: "Een van mijn collega's helpt je graag verder. Een momentje. Een van mijn collega's neemt het gesprek over. Op dit moment is het drukker dan normaal, maar we doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen! Bedankt voor je geduld!". Tot vandaag (1 februari) niets meer gehoord. Niet van de chatbot en niet van een echt mens.

4. Lever een bestelling van twee identieke items niet op verschillende data met verschillende bezorgdiensten af (PostNL en Dynalogic).

5. Als het dan niet lukt om de volgende dag te leveren zoals je belooft, doe het dan wel zo snel mogelijk. Ik kreeg van PostNL het aanbod om voor 1,95 een dag eerder te laten bezorgen. Die optie hadden jullie ook, maar daar hebben jullie blijkbaar niet voor gekozen.

6. Zorg voor minder slechte reviews over jullie webshopservice. Na mijn slechte ervaring blijk ik een van de velen. Ik zou mij schamen met zulke rapportcijfers. Mediamarkt.nl scoort bij TrustPilot een-na-laagst van alle MediaMarkt webshops. Ga eens vragen bij je buitenlandse collega's waarom zij het beter doen!

Mij zijn jullie kwijt als vaste klant, ook in de fysieke winkel. Ik was zo boos over de slechte service, dat ik de twee items bij een concurrent heb besteld en die van MediaMarkt heb teruggestuurd (onbeschadigd, netjes in originele verpakking). En, voor het eerst van m'n leven moeite steek in het schrijven van een uitgebreide review. Zoals jullie zelf schrijven: "een kleine moeite met een grote impact!". Ik ben woest! Geen WOW te vinden dus bij de MediaMarkt. Doe er wat aan! En werk je bij de MediaMarkt en geloof je dit verhaal niet: neem gerust contact met mij op. Ik heb alle mailtjes en screenshots bewaard.

Zie mijn verhaal elders in deze review onder de Algemene beoordeling

Zie mijn verhaal elders in deze review onder de Algemene beoordelin

Bijzonder slechte service, retour aanmelden lukt niet op site, telefoon is een half uur in de wacht, en nog verwijzen ze je naar de website, chatrobot loopt vast, al een halve dag bezig deze retour te regelen en nog steeds niets. Laatste keer!

retour aanmelden onmogelijk, klantenservice onbereikbaar en als je ze al bereikt kunnen ze je niet helpen, maar sturen ze je een link naar de website.

Welke service, ze zijn onbereikbaar, ellenlange wachttijden waarna ze je naar de website verwijzen die niet werkt, chatrobot loopt vast, onmogelijk iets terug te sturen

Prima zoekfunctionaliteit en betalen en dergelijke ging soepel. Eigenlijk gewoon zoals je het tegenwoordig mag verwachten. Niet speciaal maar gewoon prima.

Pakket kwam veel later aan dan op de beloofde dag. Updates daarover waren vreemd en tegenstrijdig. Kan ook aan de post gelegen hebben vanwege de drukke periode maar resultaat was dat ik het product niet vlot ontving. Een product wat ik later besteld kwam wel snel aan.

Retoursending lukt niet via de site. Zit naast de bestelling een mooie retour knop maar die doet het voor mijn producten niet. Ook handmatig invullen geeft geen resultaat. Chatten eindigt steeds in een doodlopend pad ondanks dat ik op 'spreek een medewerker' klik. Na lang zoeken een telefoon nummer gevonden. Een heel lang introductie bandje en daarna een aankondiging van een wachttijd van een half uur maar dat viel mee. Na nog geen minuut een medewerker aan de lijn en die heeft mij goed kunnen helpen.

Dus waardeloos op het gebied van vinden van contact maar prima als je dan eenmaal contact hebt. Ze lijken echt niet te willen dat je contact met ze opneemt.

Normaal gesproken schrijf ik niet zo snel een beoordeling, maar deze keer vond ik het toch echt nodig.
Op Vrijdag 29-1-2021 een gamelaptop besteld van bijna 2000 euro waar ik netjes de avond een verzendbevestiging van kreeg. Mooi dacht ik, dan kan ik mooi de Zaterdag de laptop uitproberen en gamen.
Op Zaterdag 30-1-2021 kwam PostNL met het pakket, toen zag ik dat het nogal een vreemde doos was voor een laptop. Het bleek dus ook gewoon een magnetron te zijn.... Hoe kan je nou een magnetron opsturen i.p.v. een laptop, maargoed.
Ikke balen uiteraard, want ik had natuurlijk al willen gamen, maar vervolgens maar de klantenservice gebeld.
Na een half uur! in de wacht te hebben gestaan kreeg ik eindelijk een aardige jongedame aan de telefoon die mij prima heeft geholpen, dacht ik. Ze gaf aan dat ze een retourzending zou aanmaken waarvan ik een nummer krijg en dat de laptop dezelfde dag nog zou worden opgestuurd. Top, dacht ik, helaas heb ik hem dan pas na het weekend, maargoed daar kan ik mee leven.

Nadat ik de avond geen verzendbevestiging had ontvangen heb ik op Zondag 31-1-2021 gereageerd op het ticket wat voor mij was afgemaakt met de vraag hoe dit zat.
Krijg ik doodleuk een reactie dat ze de retourzending afwachten en ze vervolgens contact opnemen over het toesturen van het juiste product of geld teruggave.
Huh wat???
Ik zie namelijk tegelijkertijd op de website dat de laptop een levertijd heeft van minimaal 14 dagen....
Dit terwijl mij beloofd is dat deze direct zou worden verstuurd.

Dit slaat werkelijk nergens op. Dus ze wachten op het product retour, kijken of het product nog op voorraad is, wat niet meer is, en vervolgens geven ze het geld terug wat weer minimaal een week duurt.... Het gaat om 2000 euro, misschien voor jullie een klein bedrag maar voor mij niet.

Verzending is op zich prima geregeld met track en trace, mits ze het juiste product hadden opgestuurd. Daar is dus absoluut iets fout gegaan wat niet fout mag gaan....

De klantenservice is heel vriendelijk als je ze te spreken krijgt (wachttijd van half uur), maar daar worden dingen gezegd die dus niet kloppen. Ook dit vind ik absoluut niet kunnen.

Scorekaart voor MediaMarkt