Gebruikers over webshop MediaMarkt
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenWebsite met je orders tonen veels te oude orders.
Order die je net ingevoerd hebt annuleren is niet mogelijk.
Onduidelijk website hoe je moet annuleren -> je krijgt een chatbot die alles van je vraagt en daarna aangeeft : order geannuleerd.
Ga je naar de winkel ter controle : er is niks geannuleerd en je mag lekker op de postbode wachten - die afwijzen en ooit na heel veel 5'en en 6'en en joost mag weten hoeveel weken kan je je geld terugkrijgen.
Meneer vertelde me droog of ik hem aan het bedreigen was.
Dat de website verkeerde orders toont en het hele verhaal was hij helemaal niet geinteresseerd en zijn systeem had nergens een "bewijs" dat ik de order geannuleerd heb.
Laat staan dat ik mijn geld terugkrijg.
AlgemeenIk heb online een combi magnetron gekocht bij mediamarkt outlet op 14 nov.prijs bruto €559,00 afgeprijsd voor €475,00 niks mis mee, maar 3 dagen later zie Ik bij toeval dit zelfde apparaat voor 534,00 netto en €629,00 bruto ook in de winkel €629,00 bruto en dat net voor black Friday ik was toch wel zeer verbaasd zoveel toeval
VerzendingDe levering was prima en mooi op tijd en verzorgd
Algemeen12 oktober 2019 een sony home cinema 2100e gekocht . Al snel onder vonden we problemen bij deze set . Heeft gewerkt tot 2021 .
Set mee genome naar mediamarkt waar dus een reparatie bon werd aangemaakt . 3 weken later de set retour ontvangen . Zou naar behoren moeten werken .
Set schakeld uit na een paar minuten .blijf aangeven setup . Hiet de instellingen door lopen .niks weer retour gestuurd naar sony . Binnen 2 weken weer retour . Set werkt naar behoren . Weer kijken . Blijf terug gaan naar setup en schakeld weer uit .
Hier op media klantenservice gebeld . Deze raden een service monteur telaten komen . Dus dit besproken met mediamarkt . Wat blijk . Voor een service monteur kom je dus niet in aanmerking . JE MOET ER VOOR BETALEN . Gek genoeg werkte het toen we de set kochten en nu heb je geen rechten . Schandalig . Zit nu dus met een home cinema set die gerepareerd is en niet eens gebruikt kan worden om dat er iets niet klopt . Slechte service
Word van het kasje naar de muur gestuurd
AlgemeenBied “aanbiedingen” die online steevast uitverkocht zijn en lokaal maar bij 1 of 2 filialen zijn af te halen. Regelrechte clickbait.
AlgemeenHarde schijf voor een NAS in de webshop besteld omdat deze het voordeligst was bij de MediaMarkt. Maar ik heb de schijf moeten terugsturen omdat hij waardeloos was verpakt. De schijf kwam los in een anti-statische zak en zonder enige andere doos, bescherming of verpakking van de fabrikant. Dat zat vervolgens weer los in de grotere pakketdoos (25x25x10) zonder enige bescherming of opvulling. Geen luchtzakken, en geen bubbelfolie - niets. De schijf zelf lag dus geheel los in de grotere pakketdoos. De schijf moet nu terug, wat ik erg zonde vind, en het duurt natuurlijk ook langer voordat ik nu aan de slag kan.
VerzendingZie opmerking hierboven: harde schijf zat alleen in anti ESD zak maar verder geheel los in een grotere pakketdoos zonder enige bescherming.
KlantenserviceWel aardig geholpen door de klantenservice voor retour sturen. Excuses gekregen maar in eerste instantie werd wel geprobeerd een nieuw product op te sturen nadat ze deze retour zouden hebben ontvangen. Aangeven dat niet te willen (omdat ik de schijf nu ergens anders wilde bestellen) en geld terug gevraagd.
AlgemeenOp 10 okt 2021 had ik van mediamarkt een bestelling ontvangen. Ik had paar dagen ervoor een bestelling geplaatst een Samsung watch 4 46 mm zwarte kleurige smartwatch. Na ontvangst besloot ik toch het product retour te sturen omdat ik het ergens anders goedkoper vond en dus retour aangemeld en dat ging goed. Maar op de zelfde dag van ontvangst had ik het doosje van Mediamarkt geopend om voor de zekerheid een kopie van de factuur erbij de toen. Onder het openen van het doosje ging ik alles opnemen want dat doe ik een tijdje als ik iets online bestel omdat er in het verleden iets is gebeurt wat ik niet wil dat het weer gebeurt. Onder het opnemen met mijn telefoon deed ik het doos open en viel me gelijk wat op dat de verzegeling van het doosje van het product verdacht uitzag. Omdat ik het toch retour had gemeld deed ik een kopie van de factuur in de buitendoos dus de Mediamarkt doos erin samen met het product. Later op de avond zat het me niet lekker dus ik weer me telefoon gepakt en wou toch weten of er iets in het doosje zit van het product of niet het zat me gewoon niet lekker. Straks stuur ik het op en is er wat mis met het product dus ik het doosje van het product erbij gepakt en tijdens het opnemen de twee verzegelingen open gemaakt met een mesje en tot mijn verbazing zag ik een zwarte kleurige horloge dus ik dacht o het product zit er gewoon niet want de Samsung galaxy watch 4 46mm is ook zwart kleurig. Maar nadat ik het product goed te hebben bekeken zag ik dat het om een Samsung gear S3 ging dus niet de Samsung galaxy watch 4 46mm. en ook geen oplader erin dus ben gewoon bedonder. Volgende dag dit door gegeven aan mediamarkt via facebook en ook gelukkig de opname ook door gestuurd naar mediamarkt. De medewerker van mediamarkt op facebook schrok er ook van en zei meteen goed dat je opnames had gemaakt en foto's. Hij zei ook bewaar ze goed en stuur het product gewoon op en dan komt alles goed want ik maakte me zorgen dat ik straks voor dit probleem op moet draaien. Ik netjes het product opgestuurd en op 15 okt 2021 had mediamarkt het product ontvangen. Helaas kreeg ik op 18 okt 2021 een mail van mediamarkt dat het gewicht niet klopt en het product niet het zelfde is dus de retour wordt geweigerd dus ik moet er voorop draaien. Ik had een mail terug gestuurd dat ik opnames had gestuurd hoe het echt in elkaar zit. Geen antwoord op gekregen helaas. Ik had kort daarna weer contact opgenomen met mediamarkt op facebook en alles uitgelegd en ook de incidentnummer doorgeven waar het om gaat. Meteen ook de opnames weer gestuurd en de mediamarkt medewerker stuurde meteen dat die het door had gestuurd naar de juiste afdeling en dat ik binnen 48 uur wat te horen ga krijgen en ze gaan ook de opnames laten zien. Ik voel me belazerd door mediamarkt heel erg zelfs blijkbaar hadden ze het product eerder verkocht en is het product omgeruild maar weet echt niet hoe want de verzegeling zat er gewoon op. Ik had alles opgenomen van het begin en nog zegt mediamarkt je krijgt je geld niet terug. Ik koop nooit meer wat van mediamarkt want ze lichten mensen op dit is niet de eerste keer dat iets niet goed ging bij mediamarkt. Paar keer een tweedehands product ontvangen en dan zetten ze erbij dat het nieuw is en dan voor een nieuw prijs verkopen. Ik ben niet gek en stuur het weer retour. Maar ik laat het hier niet bij zitten en waarschuw iedereen om op te passen met bestellen bij mediamarkt.
VerzendingSlechte levering ze zeggen wel voor 23:59 uur besteld volgende dag in huis klopt niet.
KlantenserviceZe helpen je niet goed zeer slecht ze laten je wacht en ze zeggen wel van ja binnen 48 uur maar tot op heden niks van ze vernomen dus ik zit nog steeds met het probleem.
AlgemeenIk ben op zoek naar een nieuwe 4K televisie waar je ook goed op kunt gamen.
Mijn keuze is gevallen op de Samsung Neo QLED QE55QN95A.
Ik heb zeker 30-40 minuten in de winkel in Nieuwegein rondgelopen en niet één verkoper die naar mij toekwam.
Er waren niet veel klanten in de winkel dus tijd genoeg voor een verkoper om zijn werk te doen.
Heb er zeker een stuk of 6-7 gezien maar niemand die een tv wilde verkopen blijkbaar.
Ik bestel de tv wel online is hij ook nog eens €660 goedkoper!
Klantenservice is bij de MediaMarkt in Nieuwegein totaal niet aanwezig ze lopen een beetje ongeïnteresseerd rond.
AlgemeenBij product staat voor 24:00 volgende dag in huis. Ik heb het in de middag besteld maar verzenden doen ze niet. Ze leveren wel een T&T code maar daarin staat dat het product nog niet door PostNL is ontvangen. Dit staat al drie dagen zo..., klantenservice geeft aan dat ik gewoon geduld moet hebben.
VerzendingBij product staat voor 24:00 volgende dag in huis. Ik heb het in de middag besteld maar verzenden doen ze niet. Ze leveren wel een T&T code maar daarin staat dat het product nog niet door PostNL is ontvangen. Dit staat al drie dagen zo..., klantenservice geeft aan dat ik gewoon geduld moet hebben.
KlantenserviceBij product staat voor 24:00 volgende dag in huis. Ik heb het in de middag besteld maar verzenden doen ze niet. Ze leveren wel een T&T code maar daarin staat dat het product nog niet door PostNL is ontvangen. Dit staat al drie dagen zo..., klantenservice geeft aan dat ik gewoon geduld moet hebben.
AlgemeenZe hebben een monitor in de aanbieding die ik wil kopen alleen er staat niet bij op het een glans of matscherm is dus ik bel de klantenservice en dan krijg je een bimbo aan de lijn die dan op de website gaat kijken en net als ik concludeert dat het er niet bij staat. Ja duh dat was dus de reden van mijn telefoontje.
KlantenserviceGeen antwoord op mijn vraag. Niet bereid antwoord te achterhalen bijv. door even een telefoontje naar de winkel te plegen. Jammer. Zonde van mijn tijd.
AlgemeenLet op of dat het product wordt verstuurd vanuit een vestiging (1-2 dagen verzendtijd) of via de webshop zelf.
Beetje Bol gewoon vs Bol plaza idee, alleen dan van eigen vestigingen. Had geen idee dat ze dit ook deden, maar is niet goed bevallen. Zou binnen 1-2 dagen verstuurd moeten worden. Na een 6 dagen nog niks ontvangen, dus er maar achteraan gegaan. Uiteindelijk op dag 9 of 10 ontvangen. Amper communicatie, geen compensatie, gewoon best wel slecht dus eigenlijk.
Veel te laat. Je krijgt op de dag van bezorging een T&T en dat is ook hoe je weet dat je bestelling verstuurd is.
KlantenserviceCommuniceren alleen reactief en geven geen compensatie. Ik vond de webchat best goed werken, maar als je doorgezet wordt naar een medewerker, kunnen ze je chatgeschiedenis met de bot niet zien (voor bestelnummer / verificatie gegevens) dus mag je alles nogmaals uit gaan leggen.
AlgemeenHet duurde 3 dagen voordat de bestelbevestiging aankwam terwijl het geld al afgeschreven was. Bovendien werden er veel accessoires bij mijn ps5 geleverd en de helft is echt hele goedkope troep. Hiervan was een deel al kapot en de rest viel niet door te verkopen. Hopelijk of ik hier nooit meer wat te bestellen.
VerzendingHet duurde een week voordat me bestelling verzonden was, terwijl het wel op voorraad was.
KlantenserviceZe waren duidelijk over waarom er zoveel vertraging was. Contact ging tevens redelijk snel via Twitter.
Algemeen3 maal doa Samsung G9 oddyssey geleverd gekregen met dode pixels en andere problemen, scherm dat uitviel
KlantenserviceEr waren afspraken gemaakt dat zo bie zo geen slechte scherm zou terug accepteren en dan geld terug zou krijgen, toen hebben ze aangeven buiten de afspraak om dat als ie repareert zou worden ik mijn retour recht zo bie zo zou kwijt raken, en dat terwijl er 3 maal geen goed scherm geleverd was.
Ik was al moe en van plan op te geven als ie terug zou komen op z'n minst in zelfde staat dat ie was in de periode dat ie goed was, maar toen gingen ze de afspraken spontaan aanpassen en heb ik mijn geld terug gevraagd, dit is inmiddels terug maar dit vind ik echt niet normaal meer, nu zit ik met de stress alternatief te zoeken die er niet of nauwelijks is.
AlgemeenPakket 24/08 verdwenen tussen Mediamarkt vestiging en hun transporteur Trunkrs.
Diverse keren contact en incidenten aangemaakt. Alles wordt genegeerd, er zijn geen updates en annulering mag ook niet. Ze kunnen dus eigenlijk mijn geld net zolang gijzelen als willen tot het onderzoek is 'afgerond'
Standaard afwimpel antwoorden dat er aan gewerkt word en verder veel van kastje naar de muur of vragen waarop ze antwoorden allang hebben.
AlgemeenMediamarkt. Een bedrijf dat wordt gezien als een groot grutter in ons kikkerlandje.
Zoals elk bedrijf gaat het niet altijd even goed, maar als jij redelijk en beleefd blijft is er heel wat te bespreken.
Het personeel is in mijn mening goed op de hoogte van de wensen van de klanten, en is kundig met betrekking tot het product. (mijn ervaring)
Een nadeel vind ik dat het bedrijf niet over eigen vervoer service beschikt en gebruik maakt van een extern vervoersbedrijf.
Ik ben na de balie gegaan van mediamarkt om mijn beklag te doen en te kijken of er een passende en redelijke oplossing te vinden was voor mijn probleem.
Na heel wat overleg werd er besloten dat het showmodel ook tegen korting te leveren was en dat 2 man het eind van de middag kon leveren en installeren.
In mijn ogen een zeer grote waardering voor het personeel dat above and beyond ging voor mij.
AlgemeenOnline bestelling, werd twee keer uitgevoerd. Systeem laat niets zien op de site. Bij directe melding pas veel te laat antwoord, en mag alles zelf weer terug sturen. Klantenservice luistert niet, wil het niet horen.
Verzending1 product besteld, maar die bestelling kwam niet door. Nog een keer besteld, en die kwam wel, maar toen allebei in 1x. Direct contact opgenomen, maar geen gehoord en geen reactie. Bestelsysteem is traag, en heeft veel fouten.
KlantenserviceZe geven wel antwoord maar duurt lang, en lezen je vraag niet goed. Zadelen je op met van kastje tot muur gedoe, je mag het zelf oplossen.
AlgemeenZeer slechte service! Tonen geen begrip, komen beloftes niet na! Levering is niet door gegaan, er zou telefonisch contact opgenomen worden maar niks, geen excuus of wat dan ook!
VerzendingWasmachine besteld, 1e bezorging niet doorgegaan omdat ik van tevoren ben gebeld door de chauffeur dat er een grote schade aan de voorkant zat, merkwaardig want zoiets controleer je toch als chauffeur als je je goederen ophaalt bij een depot. Retour na een paar dagen verwerkt en wat denk je, zelfde apparaat niet meer leverbaar. Ander type besteld, zou op donderdag geleverd worden. Is hem niet geworden, dan een mail dat ie vrijdag geleverd zou worden i.v.m. vertraging en logistieke problemen, oké. Vrijdagochtend een mail dat het weer niet doorgaat, ik zou gebeld worden die dag door de Mediamarkt maar dan kan je laat wachten want ze zijn zo arrogant dat je als consument niks voorstelt. 2 dagen vrij genomen, helaas voor niks (interesseert ze ook niks). Service noemen ze dat, die is ver te zoeken.
KlantenserviceTotaal geen empathie, lezen je mails niet goed, klachten worden genegeerd en je ontvangt alleen standaard antwoorden.
AlgemeenRouter gekocht voor zeer scherpe prijs en de volgende dag netjes afgeleverd in een goed verpakte stevige doos!
Ik lees veel negatieve recensies hier bij Tweakers en vroeg mij oprecht af hoe dit zou komen. Buiten het feit dat de Mediamarkt erg toegankelijk is en veel fysieke winkels heeft is dit beeldvormig eenvoudiger voor een klant om naar binnen te stappen en een artikel terug te brengen. Wellicht zijn er teveel winkels.
Want geloof me, bij die Bolle en die lachebek is ook niet alles wat het lijkt hoor.
Ik ken verhalen genoeg waar je ook niet echt vrolijk van wordt ! Alleen kunnen ze dit beter maskeren en leiden ze hun personeel beter op, bij een klantenservice heb je nu eenmaal iemand nodig die verbaal erg sterk is en goed ABN spreekt. Je doet het niet snel goed als mega store, je hebt allerlei klanten die altijd wel een reden bedenken om iets retour te kunnen brengen of ruilen.
Hoe gek wil je het hebben, Mensen die kleding kopen voor een party en vervolgens het daarna doodleuk weer retourneren!!!
Niet al mijn ervaringen zijn goed bij MediaMarkt maar het over grote deel zeker wel! Zo ook bij die Bolle en schaterbekje, ben ik blij met ze allemaal ;-)
S avonds besteld en de volgende ochtend stond mijn vriend de postbode voor de deur! Super verpakt compleet met retourlabel!
KlantenserviceMensen doen zeker hun best, maar zijn vaak een beetje murw geslagen.
Deze medewerkers verdienen extra aandacht en een interne opleiding.
Goede servicemedewerkers zijn namelijk het gezicht van je bedrijf!
AlgemeenOp de kassabon van de aankoop van mijn (hoofdband) koptelefoon, alsmede in de fysieke winkel, webwinkel en reclames van Media Markt, wordt -- onder verwijzing naar de algemene voorwaarden -- aangegeven dat mijn product binnen 100 dagen geruild kan worden. Ik heb mijn koptelefoon zeer kort opgehad en daarna weer terug gedaan in de doos. De koptelefoon is in nieuwstaat. Ik probeerde de koptelefoon in de winkel te ruilen voor een model van soortgelijke prijs.
De algemene voorwaarden sluiten bepaalde producten uit van retour vanwege hygiëne. Als voorbeelden worden tandenborstels en scheerapparaten genoemd. Media Markt weigert nu mijn retour.
Omdat ik mijn aankoop fysiek heb gedaan, heeft Media Markt geen wettelijke plicht om een bedenktermijn te bieden. Desalniettemin heeft Media Markt mij die bedenktermijn vrijwillig aangeboden (kassabon, reclame en borden in de winkel) en is deze derhalve onderdeel geworden van onze koopovereenkomst. Door mijn retour te weigeren pleegt Media Markt contractbreuk. In dat opzicht ben ik grof misleid door de reclame-uitingen (en omissies) van Media Markt, nu zij achteraf aanvullende voorwaarden (uitsluitingen) aan hun belofte willen verbinden. Een koptelefoon met hoofdband is niet hetzelfde als een tandenborstel of scheerapparaat. Van de laatstgenoemden is het duidelijk dat deze om redenen van hygiëne niet hergebruikt kunnen worden. Dit verschil blijkt ook in de winkel: zo zijn er in het Media Markt filiaal geen mensen te vinden die hun oksels staan te scheren met de demomodellen. Ook bij concurrenten van Media Markt blijkt: (hoofdband) koptelefoons vallen naar algemene verkeersopvattingen simpelweg niet onder de hygiëne uitsluiting (zie ook hieronder).
Was hier wél sprake van koop op afstand, dan had Media Markt niet alleen contractbreuk gepleegd, maar ook het consumentenrecht overtreden. Het Europees Hof van Justitie heeft (in het kader van online bedenktermijn) al lang en breed geoordeeld dat zelfs matrassen niet onder de hygiëne-uitzondering vallen (zie: ECLI:EU:C:2019:255). De toets die kan worden toegepast is: "bestaat er een tweedehands markt?". Is het antwoord ja, dan is de hygiëne-uitzondering niet van toepassing. Hoewel er in mijn geval geen sprake is van koop of afstand, zegt dit natuurlijk wel iets over de algemene verkeersopvattingen rondom de hygiëne-uitsluiting.
Omdat het fysieke verkoop betreft mag Media Markt de koptelefoons wel uitsluiten. Echter moet ze dit wel expliciet doen vóórdat de koopovereenkomst tot stand is gekomen. Dit heeft Media Markt niet gedaan. Media Markt overtreedt daarmee de wet.
Doen vreselijk moeilijk om retouren. Bezigen zich daarbij met misleidende reclame en bedrog. Als ze dit ook online doen, dan overtreden ze in aanvulling daarop ook nog eens het consumentenrecht. Jammer aangezien concurrentie het wel begrijpt.
UPDATE 7 SEPT: ik ben met het bovenstaande verhaal nog eens langsgegaan. Bij de balie werd aangegeven dat ik bij wijze van uitzondering mocht ruilen omdat, in de woorden van de klantenservice, "u weet waar u het over heeft". Ik ben blij dat ik mocht ruilen. Mijn reviewscore ga ik echter niet aanpassen, aangezien het duidelijk is dat de volgende consument die niet een soortgelijk pleidooi kan houden gewoon weer een poot wordt uitgedraaid – totdat iemand eens naar ACM en Reclamecodecommissie (en evt Geschillencommissie consumenten) stapt. Heb nu aan Mediamarkt beloofd dit niet te doen, maar als iemand dit leest en zich geroepen voelt, voel je vrij om het bovenstaamde te gebruiken in je melding bij ACM en je klachten/procedures bij de commissie(s).
AlgemeenLaptop in winkel/stad 1 gekocht, voldeed niet aan de eisen, mocht ik in winkel/stad 2 binnen 100 dagen terugbrengen, zelfde dag geld terug, geen gedoe, vriendelijk, snel. Complimenten waard, dat was 10 jaar geleden (mijn laatste ervaring met de Mediamarkt) wel anders. Chapeau!
KlantenserviceZie hoofdbeschrijving en de eigenlijke reden van deze review. Had me voorgenomen niet meer online te kopen na er- danwel aanvaring met Azerty, bleek dat de enige fysieke winkel in mijn toch wel grote stad de Mediamarkt was, bleek een goede keuze te zijn geweest.
AlgemeenWat een ramp. Hele site is erop gericht om retourneren zo lastig mogelijk te maken. Retourformulier moet handmatig ingevuld worden (voor bestelling via de webshop). 3 dezelfde producten gekocht en retourformulier geeft maar 1 aan.
Klachtenformulier op de website is daarnaast zo diep mogelijk verstopt (contactpagina > zoeken op klacht >klikken op pagina "het WOW even niet" > klikken op klachtenformulier) en deel van het formulier is niet zichtbaar op een 4k monitor.
Het lijkt dat de slogan "altijd op zoek naar de WOW voor jou" vooral neerkomt op WOW wat is dit klantonvriendelijk en slecht.