MediaMarkt

Gebruikers over webshop MediaMarkt

Ik had bij MM een keuken apparaat gekocht.
Daar kreeg ik korting op omdat het een showmodel was.
Het is altijd mooi meegenomen dat je minder moet betalen.

Helaas bleek er een verkeerd onderdeel te zijn meegeleverd.
Dat zou betekenen dat er heen en weer gesjouwd moest worden.
Ook was het een beetje een puzzel waar de fout precies zat.

MM heeft dat fantastisch weten op te lossen door het apparaat zelf te brengen.
Ook het oude apparaat ging weer mee terug en de korting mocht ik houden.

Dit is uitzonderlijk goede service waarvoor van mijn kant veel respect. d:)b

Er was geen sprake van verzending, door ophalen en brengen / halen.

MM heeft iets fantastisch weten op te lossen door een apparaat zelf te brengen.
Ook het oude apparaat ging weer mee terug en de korting mocht ik houden. (y)

De cross-sell praktijken van dit bedrijf lijken vanuit onze ervaring ondertussen helaas voorbij het grijze gebied.
Dit blijkt na onze laatste zoektocht voor een specifieke laptop welke op hun website als leverbaar én op voorraad in de winkel stond voor 555 euro.
Aangezien we toch even fysiek eerst wilden kijken, zijn we fysiek eerst naar de winkel gereden alvorens te kopen/bestellen. Daar aangekomen hielp de verkoper ons vriendelijk, echter, toen het aankwam op de aankoop bleek dat ze alleen nog dit model op voorraad hadden liggen in combinatie met hun 'Computer StartKlaar' service van 40 euro extra, waardoor het totaal op 595 kwam.
Onze vraag/opmerking 'maar jullie bieden hem aan voor 555 als op voorraad in dit filiaal' kwam uiteindelijk neer op geen andere opties behalve daadwerkelijk 595 te gaan betalen voor de laptop van 555 euro op de website,of, de versie zonder die "optionele" service te laten bestellen met een langere levertijd.
We hebben vriendelijk doch verontwaardigd hiervoor bedankt, en we hebben onderweg naar de uitgang via hun website de laptop besteld en betaald voor 555 euro met ophaal-optie in diezelfde winkel. Tot onze grote verbazing konden we +/- 10 á 15 minuten na ons gesprek met de verkoper al dezelfde laptop ophalen in DEZELFDE winkel voor 555 euro...
Alle lof trouwens nog voor de servicemedewerker waar ik de laptop heb opgehaald na bestelling, diegene moest in zijn eentje een flinke rij klanten wegwerken alvorens er pas later een collega bij kwam. Ondanks die druk bleef hij aardig en servicegericht.

Ditzelfde voorval met cross-sale heb ik eerder al meegemaakt met een mobiel (Motorola), welke ook alleen nog met "optionele" (maar dus eigenlijk bijna verplichte) screenprotector van rond de 20 euro rijkelijk op voorraad lag. (heb hem toen bij de Coolblue gehaald uiteindelijk uit principe).

Natuurlijk hebben we in het verleden ook goede ervaringen gehad, en het eigen personeel is altijd vriendelijk. Deze laatste ervaring geeft echter een nare nasmaak waardoor ik tóch deze review schrijf.

We konden na een kwartier de bestelling al ophalen en de medewerker was ondanks de druk (hij stond eerst alleen met een lange rij) vriendelijk en servicegericht bleef.

Op 7 juli 2025 kwam ik erachter dat de oplaadkabel van mijn MacBook Air (de MagSafe-variant) niet meer werkte. Helaas, beetje pech maar kan gebeuren. Omdat de MacBook besteld is in april verwachtte ik geen enkel probleem, de MediaMarkt in Nijmegen is voor mij de dichtstbijzijnde en dus daar naartoe gegaan.

In de winkel prima geholpen door een jonge dame die aangaf dat de kabel opgestuurd moet worden naar Apple. Ik dacht toen gelijk: bijzonder, gezien het om een kabel van 55 euro gaat. Maar goed, als dat de policy is van MM en Apple dan doen we het er maar mee. Case aangemaakt, contactgegevens gedeeld, SN van de MacBook overgedragen en wachten maar.

Week verder (14 juli) prijsopgave vanuit MediaMarkt van 75 euro exclusief btw voor de vervanging van de kabel. In de mail zit geen toelichting behalve: "Omdat uw serviceopdracht niet kosteloos kan worden uitgevoerd hebben wij van het geautoriseerde servicecentrum van Apple een prijsopgave ontvangen."
Ik heb dezelfde dag op die prijsopgave gereageerd met: wat gebeurt hier nou?
De volgende dag (15 juli) ontvang ik een mail dat de aankoopbon zou missen in het systeem. Ik vroeg mij wel af hoe ze dat op basis van het serienummer niet zelf terug kunnen vinden, maar goed. 15 juli de aankoopbon opgestuurd naar MM.

22 juli ontvang ik dan eindelijk weer een reactie: "Helaas verleent Apple geen garantie omdat het serienummer van de MacBook mist." KOM OP ZEG, het serienummer is bij registratie van het ticket opgegeven, het ordernummer is bij jullie bekend en je hebt de factuur van mij ontvangen. Alle informatie zou bekend moeten zijn om dit gewoon op te lossen. Mijn reactie was dat ik oprecht teleurgesteld ben in het serviceniveau van MediaMarkt en dat dit echt zou moeten verbeteren.

Na mijn laatste mail is het stil. Vandaag (21 augustus) heb ik maar wederom weer een mail gestuurd. Echt, wat een teleurstelling dit.

De mensen die er zitten zullen vast oke/prima bedoelingen hebben. Maar even de reactie tijden op een rij:
7 juli - 14 juli - 15 juli - 22-juli - geen reactie tot nu

Dan is mijn conclusie dat MM het niet op orde heeft en zijn service moet verbeteren. Het gaat om een kabel van 55 euro meen ik. Dit hele circus had voorkomen kunnen worden met een directe swap. Was voor iedereen goedkoper geweest. 1,5 maand nu aan het laden met een simpel USB-c kabeltje en daar zijn we goed klaar mee.

Tergend slecht. Wat een tentoonstelling.

Een fatsoenlijk bedrijf zou de machine op komen halen. Zeker als het een formaat als mediamarkt betreft. Niets is minder waar. Mediamarkt, schaam je.

Ik ga in het vervolg wel langs bij een concurrent en zal iedereen jullie afraden.

Wasmachine gekocht waarbij de schroeven uit de verpakking rolde. Vervolgens de trommel bouten eruit proberen te halen en 3 van de 4 waren afgebroken en gingen met gemak los. 1 bout was 70 graden verbogen en er niet uit te krijgen. De bouten zijn bijna 1 cm dik.

Na contact met mediamarkt krijg je eerst een buitenlander aan de lijn, welke gebrekkig Nederlands spreekt maar wel vriendelijk is. Vervolgens een Belg welke ook vriendelijk is maar praat volgens een robot. Ik heb meerdere foto's als bewijs toegestuurd via hun platform en email.

Dit hele process heeft me al meer gekost aan tijd dan dat de wasmachine waard is.

In de reacties op het incident wordt er gevraagd nogmaals foto's en video's te sturen. Ook wordt er gevraagd de machine proberen aan te doen zodat er een reparatie procedure gestart kan worden. Juist...

Bij MediaMarkt word ik altijd snel en soepel geholpen, ook als ik wat bestel en ik ga het opgalen, altijd klantvriendelijke medewerkers. Ben er erg blij mee

Levering duurt max 2 dagen, maar ik bestel liever en haal get zelf op, zo heb ik nog informatie kunnen vragen over de product die ik besteld heb

De klantenservice van MediaMarkt is helemaal tof, ik word er altijd precies mee geholpen als ik ergens tegen aan loop bij mijn bestellingen

Oordopjes gekocht die niet goed bleken te werken. Toen ik ze terug wilde sturen op de website een retourlabel aangevraagd. Deze kwam niet binnen op mijn mail. De klantenservice gebeld die beloofden het retourlabel op te sturen. Ook niet ontvangen. Via een support ticket een mail weten te sturen (met een omweg) aan de klantenservice. Die gaven aan dat ik online een retourlabel moest aanvragen, toen ik aangaf dit al gedaan te hebben vertelden ze mij dat ik online een retourlabel moest aanvragen. Toen ik opnieuw vertelde dat ik dit al gedaan had, maar dit niet werkte vertelden ze mij dat ik online een retourlabel moest aanvragen. Uiteraard vertelde ik ze dat ik dit al gedaan had, maar dit niet werkte. Dit ging nog even zo door tot een medewerker zei dat ik het bij de winkel moest inleveren.

Aangekomen in de winkel werd mij verteld dat het een hygiëne product betreft en dat ik het maar online moest proberen. Ik wilde natuurlijk niet nog een keer mailen voor exact hetzelfde antwoord dus ik nam telefonisch contact op. De persoon aan de telefoon zou direct het retourlabel naar mijn mail sturen. Ik ontving een reparatiebon, geen retourlabel. Ik vroeg (weer per mail) van welke postmaatschappij het label was. De medewerker gaf aan dat deze van DHL was.

Enkele dagen later ontving ik van Mediamarkt een nieuwe mail met daarin een uitleg dat het online retoursysteem kapot was en dat ik online opnieuw een retourlabel moest opvragen. Ik reageerde dat ze even moesten kijken naar het 'DHL Label' dat hun collega mij had opgestuurd. Ik kreeg geen reactie meer, maar een dag kreeg ik het bericht dat mijn geretourneerde pakket door hun ontvangen was en dat ik mijn aankoop bedrag terugkreeg.

Onvoorstelbaar idioot.

Het duurde drie dagen in plaats van de beloofde volgende dag.

Zie toelichting bij de korte toelichting op de algemene beoordeling. Dergelijke klantenservice wens je je ergste vijand nog niet toe.

Router gekocht. Eerst fysiek langsgeweest in winkel. Alleen de displaydoos lag er (leeg). Aan medewerker gevraagd of ze 'm nog op voorraad hadden, nee was het antwoord. Thuis maar even besteld, kon m diezelfde dag, misschien een uur nadat ik langs was geweest, nog ophalen in diezelfde mediamarkt. Kortom, medewerker had er niet echt zin in. Voorderest prima service met goede garantievoorwaarden.

Bestelling al meer dan een maand vertraagd, terwijl het product volgens de website wel op voorraad is.

Bestelling wordt niet verzonden en ik krijg geen info over levertijd.

Chatbot is waardeloos. Telefoonnummer is onbereikbaar (5x op verschillende momenten geprobeerd, AI stem, "het is nu te druk.."). Online contactformulier is gewoon een mirror van de FAQ pagina. Kan gewoon niemand bereiken en intussen maar wachten...

Een URBMOB KICK&GO step gekocht bij mediamarkt op 28 maart 2025.

Deze ging binnen een maand kapot en op 22-04-2025 gebracht voor reparatie.

Een hele opgave om zowiezo een telefoonnummer te vinden waarop je de servicedesk kan bellen.

2 keer gebeld over de status van de reparatie, de eerste keer zou ik dezelfde dag teruggebeld worden, maar zoals verwacht gebeurde dat niet.

De 2e keer zou de case een hoge prioriteit krijgen en binnen een week opgelost worden, maar ook hier heb ik tot op heden niets van vernomen (nu 2 weken verder)

Voor de rest staat de reparatie al sinds 03-05-2025 in dezelfde status, aangekomen bij reparateur. Dit zou max. 15 dagen mogen duren volgens Mediamarkt zelf

Ik heb een artikel besteld .
De bestelling was op tijd
Precies wat was op de foto’s

---

Ik heb het artikel op in de winkel op gehaald
Prima service goed klant service

Perfect contant met klant service
Duidelijk informatie
Goed personeel die heb ik gesproken

De status van de hoes was beschikbaar bij mediamarkt Hengelo. Bij het ophalen blijkt hij er toch niet meer te zijn.

Vorige week was mijn dochter jarig. Ik dacht ik ga de telefoon + hoesje online bestellen en ophalen bij mediamarkt. De telefoon zou een dag later komen en het hoesje was op voorraad. Helemaal prima, dan weet ik zeker dat ik de spullen heb voor haar verjaardag. Ik de bestelling ophalen, na een kwartier wachten in Hengelo bij de balie bleek alleen de telefoon er te zijn. Mijn bestelling was er dus toch niet. Super irritant! Ik besloot ter plaatse om niet meer bij mediamarkt iets te kopen in het vervolg.

Dan online naar de status kijken, want het duurt wel erg lang. In het ene venster staat dat ik moet wachten tot ik het item kan ophalen. In het detailvenster staat dat bestelling is geannuleerd. Dat heb ik nooit gedaan! Hoe kan dat? Klantenservice reageert na 3 werkdagen. Heel verhaal, maar ik heb het hoesje nu elders besteld, want mijn dochter wil haar telefoon gebruiken.
Bij navragen bij klantenservice wordt heel zakelijk gezegd dat de bestelling is geannuleerd. Verder niets, geen sorry ofzo, of iets over het proces. Zo voelde ik me ook.... een nummer.

Niet normaal,je probeert ze te bereiken via mail en ze negeren je compleet ik weet echt niet hoe het komt dat ze nog open zijn want oh mijn god wat een communicatie.

Als ik zo moet communiceren op het werk of zo moest werken dan werd ik direct buiten gegooid maar blijkbaar is dit de normale gang van zaken bij de Mediamarkt.

Dit kost jullie klanten

Dji neo online besteld,zou zaterdag in de winkel zijn,ik rij naar de winkel om af te halen en is het er opeens niet

Ik bel,ik krijg iemand aan de lijn die gewoon alles van de website afleest,ik mail (geen antwoord)

Ik mail de volgende dag (geen antwoord)

Ik mail en bel de andere dag (geen antwoord en standaard guy aan de lijn die website afleest (goeie training "not")

Breek me hier de bek niet van open,deze is waardeloze dan een waterkoker voor koud water

Nog waardelozer dan een pen gebruiken in het zwembad

Omdat Mediamarkt zo ongeveer alle concurrentie succesvol heeft weten uit te schakelen kom je toch in die winkel terecht om een product daadwerkelijk te kunnen bekijken.

Onverschillige en/of arrogante verkopers, producten die niet aanwezig zijn, Mediamarkt blijft een heel bijzondere winkelervaring. Geen idee waarom deze keten nou zo groot is geworden, want goedkoop zijn ze ook niet echt.

En ook weer eens een slechte ervaring met de aftersales van Mediamarkt. Je koopt een product, daar zit een verzekering bij waarvan je achteraf denkt, doe toch maar niet, je mag hem volgens de voorwaarden elke maand opzeggen, maar een normale manier om dat dan te doen is er gewoon niet.

Het blijft hinderlijk dat aankoop en aanschaf maximaal ondersteunt wordt, maar dat de aftersales gewoon zwaar ondermaats is.

Mediamarkt is naar mijn ervaring altijd goed en vloeiend. Klantvriendelijk en denken met je mee.

Bestelling is nog niet binnen het is een pre order.

Moeilijk te bereieken maar als je ze hebt zijn ze behulpzaam.

Simpele wifi repeater besteld, om mogelijk m'n tesla updates die 15 mtr verderop staat te kunnen updaten. Snelheid is niet belangrijk. Hoop dat ie 'm pakt dat is het enige. Hoop ook dat ik met een knopje de repeater uit kan schakelen want een repeater verlaagt je wifi snelheid. Daarom een el-cheapo repeater gekocht die ik hopelijk uit kan zetten. 2.4ghz band is voldoende. Scheelt me de mobiele data.

Koop er regelmatig iets en wordt altijd goed behandeld. Iedereen is erg aardig daar ook.

De bezorging was er al snel. Goed en stevig verpakt. Het is gewoon goed. Weinig over te klagen

Ik verwachtte een nieuw product, maar kreeg een beschadigde doos zonder zegels en een andere kleur MacBook Pro.

Ik heb een MacBook Pro besteld bij MediaMarkt, in de kleur Space Zwart. Tot mijn grote teleurstelling ontving ik echter een grijs model. Wat nog erger is: de verpakking was duidelijk eerder geopend. De originele verzegelingen aan de achterkant van de doos waren volledig verwijderd, en de doos zelf was beschadigd alsof deze al door iemand anders is gebruikt of geopend. Het voelde absoluut niet als een nieuw product.

Voor een gerenommeerd bedrijf als MediaMarkt is dit onacceptabel. Je verwacht als klant een gloednieuw product, geen gebruikte of omgeruilde artikelen. Ik voel me echt misleid en zwaar teleurgesteld. Dit soort praktijken horen niet thuis bij een grote keten die betrouwbaarheid en kwaliteit zou moeten garanderen.

Ik heb de klantenservice benaderd en wacht nog steeds op een reactie. Ondertussen zit ik met een product dat niet voldoet aan wat ik besteld heb.

Jammer dat zij mij niet op de hoögte hebben gesteld , volgende maar een andere winkel nemen

Levering mediamarkt zeer vertraagd , en bellen helpt niet 😡 erg jammer , 2 telefoons besteld , even geduld

Klantenservice niet duidelijk over leverdatum , zij konden mïj niet vertellen wanneer en hoe nu anders

I bought a LG UltraGear 34 inch screen in Media Markt and I am really happy with the product. The quality of the product is really good if I compare with with my previous regular monitor.

Thank you Media Markt! I will be back soon!

The delivery came by the day and hour range specified which makes me really happy with the instructions provided when I bought the monitor.

The customer service provided in the store was excellent, and it was really helpful when I received the explanation about the difference between different products, which was a motivation to buy the product.

Hoewel ik wat problemen had met de levering en de mediamarkt hiervan afhankelijk is ben ik erg goed geholpen door de Mediamarkt. Ik ben heel blij met ze

Tijdens de eerste levering werd de bestelde product beschadigd waardoor de hele planning mis liep. 2e poging ging prima

Vriendelijke mensen hebben de info wat je zoekt of nodig hebt.

Scorekaart voor MediaMarkt