Gebruikers over webshop Azerty

Diverse componenten gekocht bij Azerty, zeer tevreden over de levering, het contact met de service desk, het kundige technische personeel wat ik over de telefoon gesproken heb en de after sales.

Versturing en bestellingen retourneren is uitstekend, goed verpakt en snel in huis

Met betrekking tot onderstaande bestelling heb ik contact gehad met de klantenservice over een missend onderdeel (dit was een zogenaamde 2e keus waar helaas een essentiel onderdeel mistte). Dit is keurig opgelost met een retourlabel. Er is zelfs nog geprobeerd om het onderdeel te zoeken in het magazijn maar dit heeft helaas niets opgeleverd. Het probleem was binnen 1 werkdag opgelost, iets waar andere webshops nog wat van kunnen leren.

Als IT manager koop ik in 9 v/d 10 gevallen blind mijn IT spullen bij Azerty. Altijd scherpe prijs, snelle levering en aardige garantieafhandeling.

Altijd snelle levering en daarbij komt altijd netjes de track en trace per mail.

Webshop met een goed aanbod. Prijzen zijn redelijk en ze hebben veel spul dat je niet in andere webshops kan krijgen. Zoals keychron toetsenborden en endgame gear muizen.

Producten waarbij staat "morgen in huis" zijn bijna altijd optijd maar als er staat 2-3 werkdagen kunnen het er af en toe 4 worden

Producten retour sturen binnen garantie is een beetje onhandig. Je krijgt geen label zoals bij andere webshops maar moet zelf je pakketje versturen via postnl en dan daarna de verzendkosten declareren. Had liever gewoon een label gekregen dat ik kan uitprinten.

Sinds 2019 bestel ik hier elke dag meerdere pc/laptp of printers en andere hardware. Tot op heden nog geen klagen gehad. Laatste bestelling ging over 20 tablets van Samsung. Even e-mail de verkoop gestuurd met hetgeen ik wilde hebben. Binnen een dag antwoord dat alles leverbaar is en beschikbaar. Vandaag akkoord gegeven en de bestelling is onder weg. Dit was maar een bestelling van rond de 7 k. Is een kleintje maar toch. Alles wat je bestelt is of de volgende dag binnen of met een paar dagen. Muv postnl. Dat begint een ruk bezorger te worden. maar dat heeft hier niets mee te maken. DE retourservice prima voldoet prima. Geen klachten over.

De reparatie service is goed maar kan beter. Als je als klant alles al heb uitgezocht en jje geeft aan dat de lan verbinding stuk is. kwamen ze na 2 weken tot de concl;usiee datr de wlan verbinding prima werkte maar ze vergaten de text te lezen dat er duidelijk stond lan verbinding. Dus produkt alsnog verzonden en pas nq 8weken retour. dit moetr sneller je kan een klant niet 8weken zonder pc laten zitten zeker niet als hij hier ook zijn boekhouding op doet.

Ik hoop nog jaren met jullie zaken te blijven doen

verzending altijd goed. De bezorger heb ik meer klachten over. postnl. maar die hoort hier niet thuis

Ik koop al jaren mijn IT spullen bij Azerty. Ik woon er gelukkig dichtbij en haal altijd mijn bestellingen af op locatie. Voorraad is nooit een probleem geweest tot nu toe.

Heb tot nu toe 1x een defect product gehad welke binnen de garantie viel. Is opgestuurd en redelijk snel weer gerepareerd! Dus ook die service is perfect!

Ik heb oprecht geen op en/of aanmerkingen.

Ik wordt altijd telefonisch snel en goed te woord gestaan. Medewerkers weten waar ze over praten.

Klantenservice medewerkers op locatie zijn aardig en hebben veel kennis. Ik vind het heel prettig om hier zaken te doen.

Bestelling was makkelijk te plaatsen de klantenservice reageert wel erg traag dus besloot ik te bellen, goed gesprek gehad ben goed geholpen dus daar ben ik erg tevreden mee heb me product eindelijk gekregen ik had ene moederbord besteld en goeie packaging

Ik heb het na eenweek ontvangen terwijl er stond 2-3 werkdagen levertijd maar het kan gebeuren

goeie klantenservice werd goed geholpe vriendelijk geduldig mensen dus erg fijn

Bestellingen was makkelijk te plaatsen. Betalen ging snel en het product werkte meteen zonder problemen

De bestelling werd verzonden zodra het klaar was en kwam de volgende dag binnen. Het product was goed ingepakt en kwam zonder enige shade binnen.

Bestellen en betalen ging zonder problemen. Website niet helemaal duidelijk over de diverse uitvoeringen van de TV-stick.

Geen probleem met de iets langere doorlooptijd. Er moest voor ontvangst getekend worden.

Product heeft andere specificaties dan op factuur en website vermeld.
Na 5 dagen (nog) geen enkele reactie op vraag aan klantenservice daarover, Evenmin een ontvangstbevestiging van mijn bericht ontvangen.

Wel het verzoek om mijn ervaring met Azerty hier te delen te delen. (Bij deze!)

Toegankelijk, ruim voldoende betrokken en vriendelijk bedrijf. Juist ook zakelijk steeds onze voorkeur, al jaren.
Dat heeft redenen; We hebben ook complexere systemen via Azerty aangeschaft. Uiteraard moet je wel zelf goed begrijpen wat je nodig hebt, maar dat leveren ze dan ook echt zonder eigenzinnigheden, en zijn betrokken en geïnteresseerd. Deze combinatie met de meestal goed concurrerende prijzen maakt het tot onze azerty-first "strategie". Ook als bijv. Dell-server verkoper een aanrader. Onze on-premises oVirt HA cluster infra, is vrijwel volledig gebaseerd op hardware via Azerty aangeschaft.
Wat ik wel ervaar is dat je soms bij verzamelorders even moet stilstaan bij de noodzaak van backorder artikelen, versus de rest; een hele order kan bijv. achtergehouden worden tot een standaard kabeltje eens binnenkomt. Dan is het beter dat even te bespreken, dan wel de kabel even elders te halen, zolang de business critical hardware levering maar doorgang kan vinden. Is dat een klacht ? Nee, niet echt, dit gebeurt elders ook, want men begrijpt niet altijd de semantieken achter de bestelde producten, met name als het buiten de scope van het gangbare assortiment valt.
Daarbij valt dan ook soms op dat juist de serieuzere artikelen snel geleverd kunnen worden, en dingen die op "elke straathoek" gekocht kunnen worden, slechter voorradig zijn soms. Dat is m.i. begrijpelijk, maar bij verzamelorders een kleine valkuil, waar je zelf even attent op moet zijn. (Mits je (zakelijk) die haast hebt uiteraard.)

I.v.m. onze soms afwijkende tijden van aanwezigheid, wordt er op ons verzoek, voor zover mogelijk, rekening gehouden met plannen van verzenden.

Voldoende snelle en betrokken wisselwerking. Voor complexere orders, welke soms buiten de scope van Azerty's professie valt, toch een goed resultaat, mits je dan zelf ook uiteraard goed weet wat je wilt en nodig hebt. Maar dat gebeurt dan ook prima. Geen tegen beter weten in "eigenzinnige handel en wandel". Het gebeurt wel eens door pure pech voor beiden, dat er wat meer overtuiging en reminders nodig zijn, maar je komt eruit. Zo heb ik eens a-merk memory-strips gehad welke op firmware level echt waren wat de verpakking aangaf, ook conform de opdruk op de strips zelf, en perfect gesloten en nieuwe verpakkingen (meervoud), maar dat de ram-chips zelf niet de capaciteit hadden die ze zouden moeten hebben. Alsof de fabrikant zelf een fout had gemaakt, en consequent in die batch. Ik kwam daar pas later achter doordat we toen pas toe kwamen aan de ingebruikname. Ga dan maar uitleggen hoe en wat, want dit is extreem onwaarschijnlijk. Dat verliep prima, ik had dan ook wel wat extra foto's beschikbaar van beeldschermen met metingen en firmware string dumps. Het heeft wel wat dagen geduurd, maar eigenlijk zonder ongeloof omgeruild en opgelost. (Ik kon het zelf eigenlijk (ook) niet geloven in eerste instantie, maar het bleek toch echt zo.)
Dat is wat ik wil zeggen; ze nemen hun producten en handel serieus, en dat is al een tijd niet zo vanzelfsprekend meer. Chapeau.

Al meer dan 12 jaar klant en nog steeds een prima bedrijf. Ik heb een apart bedrijfsaccount en een prive-account ivbm retour sturen (dat recht heb je niet bij een bedrijfsaccount). Ik schrik van de lage trust-score die ze hebben en kan dit echt niet onderschrijven. Ze geven ze netjes antwoord op vragen. Anderen op trustpilot hebben blijkbaar problemen met moederborden. Dit was vroeger het eerste wat ik hier kocht en nooit wat mee gehad. Ook met latere moederborden niet Ze hebben ook altijd scherpe prijzen, soms een paar procent duurder maar ik bestel liever niet bij duistere webshops die ik niet ken. Hopelijk krijgen ze daar snel de goede score die ze waardig zijn.

---

Ooit een garantie geval gehad en dat is prima opgelost. Een paar keer gebeld over een monitor en altijd goed antwoord gehad. Als de helpdesk het niet wist dan werd ik doorverbonden met de technische dienst.

Als er in een zending een ding is dat levertijd heeft kun je het er uit laten (halen) en verzenden ze de rest direct. Het is altijd goed verpakt en snel geleverd.

Bestellen makkelijk en een ruik assortiment. Versturen alle artikelen in één keer. Houden je goed op de hoogte van vertragingen en verzenden de zelfde dag nog wanneer je een artikel met een langere levertijd tussentijds annuleert.

Snel verzonden. Ook deelbetrekking snel verzonden na annuleren product. Geen opmerkingen verder.

Antwoorden zijn oplossingsgericht. Wel erg druk aan de telefoon en via whatsapp moet je ook lang wachten op een antwoord.

Een ssd in de aanbieding gekocht. Gevonden via de tweakers.net pricewatch. Dat de ssd goedkoop was was een feit, maar het ging daarbij ook om een relatief goedkoop merk (silicon power), dus dat hier bijv sprake kon zijn van een restpartij of een uitloopmodel, daar kon ik me iets bij voorstellen. Mijn toepassing had heel lage eisen, dus daar was deze ssd prima voor geschikt.

Toen ik via de tweakers.net website de ssd op de azerty website aantrof zou er nog één stuks beschikbaar zijn bij de leverancier. In de hoop dat ik deze éne kon bestellen heb ik hem gekocht. Snel de bestelprocedure doorlopen en de bestelling was rond. Vreemd genoeg, na het bestellen, bleef de voorraadindicatie nog steeds op 1 stuks (bij de leverancier) staan. Dat deed me al zorgen maken. Bij een goed functionerend voorraadbeheersysteem was die ene beschikbare ssd nu aan mijn bestelling toegewezen geweest en had de beschikbare voorraad nu op nul moeten staan.

De volgende dag met ze gebeld. De jongedame welke ik te spreken kreeg was erg vriendelijk, maar gaf meteen aan dat deze ssd erg veel besteld was. Dat bevreemde me des te meer, gezien het vooraadbeheersysteem één stuks op voorraad aangaf. Tot op het moment dat ik over dit artikel belde waren ze zich er überhaupt niet bewust van dat dit gaande was. Na mijn aanwijzing zou men er intern een bericht over doorsturen naar de juiste afdeling. Een dag later (vandaag) kreeg ik spontaan een bericht (om een paar minuten over vijf, net nadat hun klantenservice niet meer bereikbaar was, een tactische zet?) dat de bestelling was geannuleerd, en verder helemaal niets. Geen alternatief aanbod, geen excuses, helemaal niets. Ik vind dit erg onsportief, zeker gezien het hier nog niet eens om een zeer kostbaar artikel gaat.

Wanneer men bijv een cpu twv €800,- door een prijsfout kan bestellen voor vijf euro, begrijp ik dat zo een order geannuleerd word. Maar hier ging het om een el cheapo ssd met een prijsverschil van een paar tientjes ivh tot de reguliere prijs (verkoop, incl btw). Was dan zo sportief geweest om een vergelijkbare goedkope ssd aan te bieden en zelf dat kleine beetje verlies te nemen, of in ieder geval een deel ervan.

Het valt me inmiddels ook op dat veruit de meeste azerty shopreviews hier op tweakers niet uit eigen beweging geschreven zijn, maar veelal door lieden die ze schrijven om kans te maken op een prijs of tegen een vergoeding. Het is azerty er kennelijk alles aan gelegen om goed uit de bus te komen en ze koppelen kennelijk prijsvragen aan het schrijven van shopreviews.

Ik had bij deze firma in ieder geval al een jaar of zes niet besteld, en na deze teleurstellende ervaring zal dat ook niet gauw nog eens gebeuren. Te weten: bij amazon heb ik dit gedoe nooit, ze leveren sneller en eventuele fouten trekken ze naar zich toe in het kader van coulance.

Product is nooit verzonden ondanks een positieve voorraadindicatie op hun website.

De toon die men hanteerd is vriendelijk echter, helaas koop je hier weinig voor wanneer op een later tijdstip je order zonder uitleg of persoonlijk bericht word geannuleerd.

Beste,

Bedankt voor je review en het delen van je ervaring. We begrijpen dat het annuleren van je bestelling teleurstellend was en bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak.

De SSD die je had besteld, was inderdaad massaal ingekocht door klanten vanwege een foutieve prijs die bij onze leverancier was doorgegeven. Helaas betrof dit een kennelijke vergissing, waarbij de prijs ruim 70% afweek van de normale verkoopprijs. Volgens de wet zijn we in zo’n situatie niet verplicht om het artikel te leveren tegen de foutieve prijs.

We begrijpen dat dit vervelend is, vooral omdat je erop rekende dat de SSD geleverd zou worden. Daarom hebben we klanten vooraf per e-mail geïnformeerd over de situatie, voordat we de orders annuleerden. In deze e-mail hebben we uitgelegd dat het een prijsfout betrof en hebben we aangegeven dat het aankoopbedrag zo snel mogelijk werd teruggestort.

Wat betreft je feedback over onze voorraadindicatie: deze wordt automatisch bijgewerkt op basis van informatie van onze leveranciers. In uitzonderlijke situaties, zoals deze, kan het voorkomen dat een product nog als beschikbaar wordt weergegeven terwijl de voorraad in werkelijkheid al volledig is opgekocht. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn en nemen je feedback mee om onze communicatie hierover verder te verbeteren.

We betreuren dat deze ervaring je vertrouwen in ons heeft geschaad. Mocht je nog verdere vragen hebben of als we ergens mee kunnen helpen, neem dan gerust contact met ons op via reviews@azerty.nl.

Omar
Azerty

Mijn ervaring op Azerty was redelijk goed. De bestelling plaatsen ging gemakkelijk. Maar er was wel iets mis gegaan bij hun tijdens het reservering van mijn bestelling. Ik kreeg namelijk een mailtje over hoe twee van mijn items een vertraging hadden gekregen van 1-2 werk dagen door de leverancier, maar 1 daarvan was al gereserveerd. Ik had dus later die dag gebeld naar hun en het nagevraagd, en het bleek dat beide items al binnen waren gekomen en dat ik tussen de gaatjes in was gevallen, en het toch niet voor mij gelde. Kort daarna kreeg ik een mailtje over mijn bestelling met mijn order nummer die ik uiteindelijk niet kon volgen via Azerty voor dag of 2 omdat hun live tracking update website in maintenance zat. Via de PostNL website kon het uiteindelijk wel gevolgd worden.

In het kort waren er wat probleempjes hier en daar maar het was makkelijk genoeg om op te lossen.

Alles was goed verpakt en het werd in 2 dozen verzonden die uiteindelijk op verschillende dagen werden geleverd, maar dat is vooral de schuld van PostNL. Ik had wel wat problemen met het volgen van mij bestelling, omdat de website van Azerty dat de tracking link naar gaat in maintenance zat, waardoor ik het niet kon volgen maar ik kon het wel via de PostNL website volgen. Alles was heel aangekomen en 7 dagen na de bestelling geleverd.

Ik had een mailtje gekregen over hoe mijn al gereserveerde item blijkbaar nog bij de leverancier lagen en vertraging had. Ik had hier op per email terug gereageerd maar na een paar uur had ik ook voor de zekerheid gebeld. Ik hoefde niet lang te wachten en het probleem werd snel bekeken. Ik was blijkbaar tussen de gaatjes gevallen. De medewerker was vriendelijk en begrip vol en had het snel na nagekeken en laten weten hoe het echt ervoor stond.

Zonder eden is mijn order geannuleerd. Dat heb ik echt nog nooit ergens meegemaakt. Prima dat je annuleer maar zeg dan waarom! Direct de laatste keer dat ik hier iets koop.
Eigenlijk niet eens 1 ster waard.

Geen reden opgeven maar wel annuleren.... Slecht! Geef een reden op als je zoiets doet.

Beste,

Bedankt voor je review. We begrijpen dat het annuleren van je bestelling zonder duidelijke reden als frustrerend kan worden ervaren, en dat is natuurlijk niet onze bedoeling.

Om verwarring te voorkomen, willen we graag verduidelijken dat we alle betrokken klanten vooraf per e-mail hebben geïnformeerd over de annulering. De bestelling betrof een SSD waarvan de prijs bij onze leverancier foutief was ingevoerd, met een afwijking van ruim 70% ten opzichte van de normale verkoopprijs. Dit viel onder een kennelijke vergissing, waardoor we het artikel helaas niet konden leveren tegen de foutieve prijs.

We begrijpen dat dit een teleurstellende ervaring is, en we bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak. Mocht je de e-mail hierover niet hebben ontvangen of als je hier nog vragen over hebt, neem dan gerust contact met ons op via reviews@azerty.nl.

Omar
Azerty

Bestellen geen probleem,de laatste tijd slecht bereikbaar, Reactie op mail duurde 1 week,staat 2 a 3 werkdagen levertijd maar heb na veel bellen na 9 dagen bestelling geleverd gekregen.

Levering wordt niet gehaald wat er wordt weergegeven. Na diverse malen bellen eindelijk een deel van de bestelling in huis

slecht bereikbaar,mail werd een week later op gereageerd,aan de telf zijn ze wel vriendelijk

Was op zoek naar een ITX moederbord. Het model dat ik op het oog had was bij Azerty het goedkoopst. Niet voorradig, 10+ dagen levertijd indicatie. Toch maar gekocht want goedkoopste optie. Betaling ging vlot en eenvoudig. Een dag nadat ik hem had ontvangen werd i wel paar euro goedkoper aangeboden. Maar ja, je kunt niet alles hebben...

Sneller dan gedacht. Hoefde uiteindelijk slechts 9 dagen te wachten op de levering.

Apple Watch gekocht. Stonden heel veel modellen op de site, uiteindelijk keuze gemaakt. Later bleek dat die niet geleverd kon worden, ik kon vrij eenvoudig een andere kopen, maar mijn schoonvader is nu al bijna een week verder en het is nog niet opgelost. Ik vond het contact krijgen met de klantenservice vrij moeizaam, als dat er eenmaal is lukt het wel.

Zoals eerder gezegd, slecht bereikbaar voor bellen. Whatsapp lang wachten op reactie.

Ik bel al jaren fan van Azerty. Altijd de juiste producten voor een nette prijs. Maar als het op service aankomt is Azerty al jaren de beste en betrouwbaarste partij als het gaat om computerzaken. Nog nooit telleurgesteld!

Binnen een dag in huis terwijl dat er niet bij stond. Netjes verpakt. Zakelijk en goed.

Je kan met al je vragen terecht en wordt netjes en respectvol te woord gestaan. Ze helpen je met je probleem en bieden een nette prijs.

Ik heb bijna een maand moeten wachten op mijn spullen, maar dat lag niet aan Azerty. Het ging namelijk om de populaire AMD Ryzen 7 9800X3D. Zodra de processor weer op voorraad was, is mijn bestelling snel afgehandeld. Ik heb ervoor gekozen om mijn bestelling zelf op locatie op te halen, zowel om kosten te besparen als om een schakel minder in het proces te hebben 😊. Bij het ophalen werd ik vriendelijk geholpen door een medewerkster, en we hebben samen gecontroleerd of alles compleet was. Dat heb ik enorm gewaardeerd!

Ik heb ervoor gekozen om de bestelling zelf op te halen, aangezien het om waardevolle computercomponenten gaat die niet altijd goedkoop zijn.

Wat betreft de klantenservice is er nog ruimte voor verbetering. Telefonisch zijn ze soms wat lastig te bereiken, en via e-mail kan de afhandeling soms sneller. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om telefonisch informatie op te vragen over producten; dit moet vaak via e-mail gebeuren. Het zou fijn zijn om af en toe direct met iemand te kunnen praten, zodat je meningen kunt delen en samen tot de beste keuze kunt komen.

Prijzen op Azert staan vaak onder de goedkoopsten en deze keer heb ik een moederbord en CPU koeler gekocht. De reden waarom ik voor Azerty heb gekozen is door hun ABC kortingen. Ik heb een gloed nieuw product gekocht voor 15% korting. Zeker een aanrader als je wat extra geld wilt sparen. Snelle levering en super goed verpakt!

Perfecte en snelle levering. De doos had enorm veel beschermende bubblewrap en luchtzakjes. Top!

Scorekaart voor Azerty