Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Alles ging zoals het moet: geen problemen gehad, dus ook de klantenservice niet nodig gehad.

Verzending zoals het hoort: op tijd.

Bestel hier vaak. Gaat altijd goed. Makkelijke webshop. Lage prijzen, Ze staan bijna altijd in de bovenste regionen in de prijslijst

Altijd goed verpakt en netjes op tijd.

Ik bestel al jaren bij Azerty, nog nooit gedoe gehad. Goede service, snelle levering en lage prijzen.

Levering is altijd erg snel.

Er wordt snel gereageerd op e-mails, ze denken vaak probleemoplossend mee.

Snel, eenvoudig en duidelijke website, met items die op vele andere websites niet worden aangeboden. Ook qua betaling uitgebreide mogelijkheden.

Product (zotac PCIe X1 )was niet op voorraad maar gemiddelde levertijd was drie dagen. Item was netjes verpakt in een over doos, die inclusief de factuur / pakbon via postNL met track&trace werdt aangeboden. Geen overbodige reclame of iets dergelijks.

Via de website onderdelen besteld voor een nieuwe pc, en door Azerty in elkaar laten zetten, kreeg een bevestiging mail hiervan, met daarbij de opmerking dat het geheugen te hoog geklokt was voor het moederboard, en dat ze gelijk een alternatief aanboden die wel geschikt was voor mijn moederboard, pro actief meedenken !!!

Ze denken pro actief mee, zodat de onderdelen die je koopt, optimaal met elkaar kunnen werken.

Bestelling geplaatst voor 22:00u volgende dag in huis.
Duidelijke webshop met alle nodige product informatie aanwezig.
No nonsense en straight to the point.

Levering was netjes binnen de tijd waar de webshop mee adverteert.

Slechte service indien product niet aan verwachtingen voldoet. Ik heb meerdere mails moeten versturen voordat er een concreet antwoord werd gegeven.

Klachten worden waardeloos behandeld, het lijkt erop dat er gebruik gemaakt wordt van een lijstje met standaard reacties.

Beste Daniel, dank je voor je reactie. We willen uiteraard graag onderzoeken waar dit misgegaan is, en daarin eventuele verbeteringen aanbrengen. Zou je me op de hoogte willen brengen van je klant- of ordernummer op sander.kwakernaak@azerty.nl.

Net een asus gtx 1070 gekocht bij azerty buiten dat ze het goedkoopst waren kreeg ik 2 games erbij.Binnen een dag in huis goede verzending en duidelijk prijs gecommuniceerd op de site(ow ja ook nog korting met gespaarde Azery's::) )

Goed verzonden en verpakt (grote doos met lucht plastic) binnen een dag in huis (voor 22.00 besteld )

Al enkele jaren vaker besteld bij Azerty, ruim assortiment en over het algemeen goed geprijsd. Goed bestelproces en heldere status updates.

Altijd goed verpakt geweest als het nodig was. En volgens voorraad indicatie ook verzonden.

Complete computer besteld na rondkijken op internet zag veel goede reviews,
31 okt besteld bestelling vlot verlopen werd goed op de hoogte gehouden via mail.
Kon zelfs live stream meekijken tijdens het bouwen,wat op zich erg leuk is.
Daarna mail gehad dat tijdens de eind controle het moederbord defect was dus er moest een nieuwe besteld worden ook het geheugen draaide niet stabiel dus ook andere geheugen geplaatst.

Ook hier werd ik via mail op de hoogte gehouden door de td van Azerty.
Dus voor mij dikke 5 sterren waard.

Toen mijn pc na controle klaar was kreeg ik een mail met track en trace code etc

Volgende dag werdt de pc geleverd door post.nl deze was zeer goed ingepakt,met piep schuim om de case en er zat een zak over de case plus doos.

Ook hier dus alles oké,je kunt zien dat Azerty weet hoe het werkt.

Diverse malen via mail en chat contact gehad gewoon goed,ook tijdens blijken van defecte onderdelen tijdens eindcontrole werd ik goed op de hoogte gehouden

Ik ben heel tevreden over azerty. Altijd goede verzending en ook super snel. Dus echt een top winkel!

Bestelling van een Draytek Vigor 2132AC besteld op 8-11 en op 9-11 lag het pakketje zoals beloofd klaar bij het pick-up point. Alles beschermend ingepakt en tot mijn verrassing lag er nog een doosje Merci met een foto van het team van Azerty in. Bedankt!

Service is prima, geen bijzonderheden. Azerty lijkt me betrouwbaar ik heb echter maar een keer iets van ze gekocht.

Eenvoudig en makkelijk bestellen, betalen en afronden. Valt weinig meer over te zeggen toch toch...

Razendsnel en gelukkig met PostNL verzonden en niet met de DPD-klapharken.

Mijn zoveelste bestelling bij Azerty. Kort & bondig gezegd : het is zonder problemen makkelijk je keuze te maken uit het ruime assortiment. Extra info ook probleemloos te verkrijgen... betalen is altijd een makkie ( natuurlijk :) ) Levering volgens afspraak en op tijd conform afspraak!
Tot de volgende keer Azerty !

Per e-mail word je goed op de hoogte gehouden - en gewoon op tijd thuis afgeleverd :)

1 groot drama, Hun verdienmodel zit duidelijk in de telefoon service. (kom ik later op terug)

Ik was opzoek naar een SSD en wat extra geheugen voor een Vaio laptop.
Mijn keuze was gevallen op en Plextor M5 Pro SSD van 128GB waarvan Azerty claimde er 1 in eigen voorraad te hebben. (voor 22:00 besteld, volgende dag in huis)
Op de website viel mij op dat er ook een nieuwer model SSD was (de M6 Pro) van dezelfde capaciteit die 15,- goedkoper was.
Dat vond ik vreemd dus ging ik even bellen naar hun nummer: 0572 328120, na 5 minuten hangen en 2x proberen gaf ik dat op.

Ik via Twitter een bericht gestuurd wat daar de reden van was van het prijsverschil en dat ze slecht bereikbaar waren.
Reactie was dat het vreemd vonden dat ze niet bereikbaar waren want iedereen was druk aan het bellen.
En de prijzen waren berekend op de inkoopprijs (standaard copy-paste reden van vele webwinkels), maar ik moest maar even mailen naar balie@azery.nl of er nog iets aan die prijs te doen was.

Ik dacht, ik ga even kijken op de website of die balie misschien een eigen directe lijn heeft, en daar zag ik dat ze tegenwoordig alleen een 0900 nummer van € 1,- per gesprek hebben.

Ook daar 3 a 4x geprobeerd maar dat duurde mij te lang (had ook andere bezigheden en haast) dus dacht ik dan toch maar een mailtje sturen.

Ik het mailtje gestuurd en daarin de vraag en de SSD benoemd: hun reaktie "Heeft u voor mij een artikelnummer waar het om gaat?"

Duh! dat kunnen ze zelf ook opzoeken, typisch gevalletje van niet pro-actief en geen zin om uit de stoel te komen, dus dan maar vraag met vraag beantwoorden :-/

Ok, dus artikelnummer doorgegeven, en gelukkig een binnen 10min. reaktie daarop:

""Ik heb het voor u nagekeken maar helaas kunnen wij niks met de prijs doen.
Onze marges zijn zo laag dat wij dan verlies maken op het artikel.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd."

Goed dan, geen korting voor een oud model, kan ik mee leven.

Ik heb dan toch maar de bestelling gedaan omdat ik het de volgende dag in huis wilde hebben en er geen wenselijke alternatieven in voorraad waren.
Dezelfde avond belde een medewerker van Azerty dat ze de SSD niet kunnen vinden, ik mijn onvrede geuit en afgesproken dan ze morgen verder gingen zoeken het was tenslotte al 21:45) en mij dan een update zouden geven.

De volgende dag netjes gebeld door Azerty, "Wij kunnen helaas de SSD niet vinden"
Ja DUH dacht ik dat heb ik gisteren ook al met iemand besproken, maar ok het kwam er dus op neer dat de SSD er toch niet was waarop ik de hele bestelling maar geannuleerd heb.

Daarop zeer snel en netjes een mail gehad met de vraag op welk rekening nummer de betaling retour kan.
Hierop wel nog even aangevuld dat ik ook de dure telefoonkosten terug wil.

Kort samengevat is Azerty helaas en bedrijf dat de voorraad niet op orde heeft, ook de interne communicatie gaat volledig langs elkaar heen.
Iets pro-actiever naar de klant bij sommige medewerkers mag best want dat had mij een dag vertraging bespaard.
Misschien had ik met een stagiaire te doen, geen idee. maar een medewerker met zo'n houding zit in mijn bedrijf op de verkeerde plek.

De klant (die met zijn aankopen het salaris van dit volk betaald) ook nog dik laten betaling voor service via de telefoon is echt een dikke afknapper.
Als ik die telefoonkosten terug krijg (dat laat ik hier nog weten) zou ze dat sieren al zou ik als bedrijf dit soort goede service vooraf bieden en gewoon normaal bereikbaar zijn.

Ik besteld voortaan wel weer bij vertrouwde shops als Afuture, 4Launch en Alternate.

Helaas ben ik in misleidende voorraadstussen en slogans als "voor 22:00 besteld, morgen in huis" getrapt, bewijs is dat dat hier dus niet waar is.

:'(

UPDATE 15-11-2016

Helaas nogsteeds mn geld niet terug, Na een mailtje gestuurd te hebben vroegen ze voor een 3e keer om mijn IBAN nummer en werd doodleuk verteld dat de terugbetaling inderdaad nog niet gedaan was.

Ik zou iedereen willen aanraden alleen bij deze webshop te bestellen als je achteraf betaald en driedubbel checkt of het product in eigen voorraad is.

Werkelijk schadalig hoe ze hier (ook met ontevreden klanten) omgaan.

Beste crack_en_hack, welgemeende excuses voor het verloop. Graag wil ik uitzoeken waar dit misgegaan is, en nagaan wanneer de creditfactuur zal worden verwerkt. Kunt u mij uw klantnummer mailen zodat ik u verder kan helpen? Ik zie uw mail graag tegemoet op sander.kwakernaak@azerty.nl

Al vaker heb ik bij Azerty door de jaren heen producten besteld. Ook deze keer weer en werden mijn eerdere positieve ervaringen weer bevestigd.
De communicatie bij de bestelling was weer uitstekend en het was duidelijk wanneer het product afgeleverd zou worden.
Ook in de toekomst zou ik zeer zeker weer bij Azerty bestellen en ik kan hun dan ook zeer aanbevelen.
Met de klantenservice heb ik bij deze bestelling geen contact gehad, maar in het verleden wel en werd toen keurig behandeld.

Zoals hierboven genoemd. De levering was op tijd en over de leveringstijd werd keurig gecommuniceerd. Ook het pakketje was keurig verpakt.

Heb een bewuste keuze voor onderdelen gemaakt welke op voorraad waren vlgns de webshop, (dit is nog aleens een punt van discussie)
Azerty heeft de levertijd perfect waargemaakt.Wat eigenlijk normaal zou moeten zijn anno 2016 qua realtime voorraad inzage koppelingen .leveranciers enz. Prima website.
Prima verpakt , handige tas erbij, doosje chocolaatjes... Kijk dat is lekker binnenkomen!
Als klapstuk had ik ook nog om een leuke bijdrage van mijn lege spaarpot gevraagd (zie inventaris mini itx systeem;) ) waar ook een super leuke alerte respons op geweest is.Waarvoor dank.
Dit zijn de webshops die zich onderscheiden mensen , aanrader dus

zoals eerder aangegeven prima verpakt!,
kan ook weinig aan mis gaan , doos in een doos in een doos , maar toch.

Weinig meegemaakt bij webshops waar de marges klein zijn, ook een leuk aanbod om de pc toch samen te bouwen, wat ik liever zelf deed.

Werkgeheugen, muis en toetsenbord en nog een toetsenbord besteld. Afhandeling was zoals gewend erg vlot en precies wat je mag verwachten.

De bestelling zat goed verpakt en alles werkt naar behoren.

Website werkt prima, bestellen en betalen gaat gemakkelijk. Ook heel veel aanbod en het zoeken en filteren gaat gemakkelijk.

Snelle levering, ook als deze eerst nog van hun leverancier moet komen.
Levering is met track en trace en handtekening.

En hier schiet Azerty in te kort. Ik had in januari van dit jaar twee Western Digital HDD’s besteld voor mijn NAS. Deze NAS staat alleen aan in het weekend, vanwege te draaien backups. Helaas heeft een van die HDD’s na 9 maanden gebruik een zulk groot aantal slechte sectoren gekregen, dat de NAS de HDD uitgeschakeld heeft en deze ook niet meer wil formateren (daar gaat het ook steeds bij fout).
Helaas heeft Azerty, om voor mij onbekende redenen, mijn email account geblokkeerd, zodat ik niet meer bij de facturen kan van al mijn bestellingen onder dat account. Bij navraag, moest ik maar een willekeurig ander product aanklikken en daarbij dan vermelden, dat ik niet dat product zou insturen, maar het defecte product. Ik kan me voorstellen, dat een webshop hier niet mee akkoord gaat. Hoe kan ik, anders dan de bevestiging per mail, bewijzen dat ik het bij hun heb gekocht? Ik verwacht dus problemen en heb de “gok” niet genomen. Ik heb bij hen wel een nieuwe besteld (met een nieuw account), maar heb contact gezocht met Western Digital zelf en de schijf is inmiddels, onder garantie, naar hen onderweg.
Wat mij met name steekt, is dat zomaar mijn account, zonder enig overleg of waarschuwing, zomaar geblokkeerd wordt en het mij zeer moeilijk gemaakt wordt om überhaupt nog garantie te claimen op de door mij gedane aankopen. Ik ga van een dwaling uit (hoop ik) en geef ze nog de voordeel van de twijfel, maar mooi is anders. Daarom ook maar twee sterren. Ik hoop dat dit in de toekomst hopelijk weer beter gaat worden.

Scorekaart voor Azerty