Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Prima service weer van Azerty! Ik bestel hier regelmatig computer accessoires vanwege het grote aanbod, zowel zakelijk als privé. Nog nooit problemen gehad.

Onderdelen 's avonds besteld, de volgende dag geleverd in een goed verpakte doos. Azerty doet wat het belooft!

Nog nooit klachten gehad dus geen ervaring mee.

Je bestelling plaatsen is heel makkelijk, alles netjes gecategoriseerd, afrekenen gaat ook heel gemakkelijk via iDeal. Alleen jammer dat je de verzendkosten moet betalen, want alle webshops hoef je dat tegenwoordig niet meer te betalen, maar dat valt goed te overzien.

Bij Azerty doen ze niet moeilijk over het retour sturen van producten! Je wordt gebeld of je wel echt het pakketje terug hebt gestuurd. (Het is trouwens beter om het pakketje te weigeren aan de deur of bij het ophaalpunt, dat kan via PostNL ook gemakkelijk in de app, retour te laten sturen, want dan hoef je geen servicekosten te betalen).

Als je vragen hebt kan dat via de email, telefoon of social media, jammer genoeg geen whatsapp, dan zou het helemaal perfect zijn! Het kan soms zijn als je mailt dat het wat lang duurt voordat je reactie krijgt, dus misschien is het handig zijn om een whatsapp service te krijgen van Azerty!

Zeker een aanrader als je een computer-nerd bent! Zeker weten vaker bestellen op Azerty.nl!

Het product bestelt, een paar minuten later kwam ik erachter dat er voor een iets hogere prijs een betere versie te bestellen was, heb met Azerty contact opgenomen en de bestelling kunnen annuleren, geld terug gekregen en de betere versie bestelt! Top service Azerty!

Mijn producten kwamen de volgende dag netjes in een kartonnen doos aan, geen gedeukte doos of iets in die richting! Als je de doos opent ligt er tussen de producten een hele hoop opvullingsmateriaal, om je producten netjes en beschermd aan de deur te kunnen brengen!

Tot nu toe geen problemen gehad met mijn producten en ik voorspel dat dat nog wel eventjes zo blijft, althans daar ga ik van uit!

De klantenservice reageerde altijd binnen drie uur, op een uitzondering na. Ze geven goede en realistische reactie op mijn vragen! Verders is er niets mis mee, vol houden zo!

Nieuw moederbord, processor en RAM besteld voor upgrade. Zowel qua prijs, levering en service was Azerty de beste keuze. Betaling verliep zonder problemen.

Niet de schuld van Azerty, maar van PostNL. Op de dag dat de bestelling moest toekomen kreeg ik opeens op de track & trace pagina van PostNL te zien dat de bestelling geleverd zou zijn. Hier stond ook een handtekening voor ontvangst bij die mij niet bekend was.
De bezorger had niet aangebeld en geen briefje in de bus gestoken. Ik was bang dat mijn bestelling gestolen was door iemand. Later bleek dat de zoon van de buren (die daar niet eens woont) de bestelling ontvangen had.

Zeer frustrerend dat PostNL zulke fouten blijft maken, zeker bij bestellingen met een hoge waarde.

Niets op te merken op de klantenservice.

HP ZBook Studio x360 G5 gekocht via Azerty. Een redelijk dure laptop om online te laten leveren vind ik, maar dankzij de goede reputatie en eigen ervaringen bij Azerty toch online besteld. Betaling verliep zonder problemen.

Ondanks dat de website aangaf dat de laptop op voorraad was (en de volgende dag geleverd zou worden) bleek hij toch niet binnen te zijn. Heb uiteindelijk een weekje moeten wachten.

Verder geen klacht voor Azerty, maar voor PostNL. Normaal was een handtekening vereist voor ontvangst. De bezorger van PostNL zei dat het 'niet uitmaakte'. Redelijk vreemd. Er is dus ook geen bewijs dat ik mijn bestelling effectief ontvangen heb.

Klantenservice is uitstekend. Ik werd zeer goed op de hoogte gehouden van de status van de bestelling. Zowel via Facebook als mail.

overzichtelijke site, goed en uitgebreid assortiment met fatsoenlijke prijzen. Daarnaast wordt alles snel bezorgt en wordt je snel geholpen bij vragen of problemen. Al met al, raad ik deze organisatie graag aan.

Eenvoudig om een bestelling te plaatsen Geen probleem om de producten te vinden in de navigatie van de site. IDEAL betaling gebruikt. dit verliep soepel.

Duidelijk aangegeven welke producten in voorraad waren. aangezien alle producten in het magazijn aanwezig waren was er binnen een half uur een verzend bevestiging. Zeer netjes gecommuniceerd via de mail.
Producten waren netjes verpakt.

Goeie prijzen en website, ook een ruime keuze. Vaak ook de nieuwste producten te krijgen (via importeur).

Opsturen is natuurlijk gratis bij een bepaalde prijs maar bij retour sturen, ook bij herroepingsrecht, .moet je zelf betalen.

Moederbord besteld maar was stuk, omruilen zou een week duren dus ik (niet Azerty) kwam met de optie om een nieuwe te bestellen en de oude via herroepingsrecht terug te sturen en geld terug te laten storten. Ze gingen akkoord maar vervolgens kreeg ik mijn geld niet terug. Na een paar mails waarop ik op sommige geen reactie kreeg uiteindelijk na bijna een maand bericht gekregen dat het geld op vrijdagavond terug zou worden geboekt. Het is nu de maandag erna in de avond en heb mijn geld nog steeds niet.
Inmiddels donderdagavond en een mail aan de persoon van Azerty die reageerde op mijn review later (geen antwoord) en nog geen geld...Inmiddels een maand later dus! Uiteindelijk weer een mail met antwoord dat het vrijdag(avond) gestort is, je hebt je geld dan pas maandag natuurlijk, en inderdaad! Na ruim 5 weken kan de vlag uit, het geld is binnen!!! Geen excuus of niks natuurlijk van Azerty.
Ik lees meer klachten over geld, problemen bij Azerty?
Zo jammer, vroeger was dit een prima bedrijf maar nooit meer.

Ps: Ordernummer klopt gewoon hoor, dat is een afleidingstrucje dat meer winkels gebruiken om de schuld af te schuiven.

Goedemiddag,

Bedankt voor je feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.

Helaas kunnen we jouw ordergegevens niet achterhalen. Zou je daarom zo vriendelijk willen zijn jouw ordergegevens te mailen naar michiel.vanaartsen@azerty.nl zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.

Michiel van Aartsen

Ik koop al jaren mijn computeronderdelen bij Azerty omdat het een betrouwbaar internetbedrijf is met een ruim aanbod aan vooral A-merken computeronderdelen tegen acceptabele prijzen die gepaard gaan met een uitstekende levering en service condities.

Het gekochte bij Azerty, ongeacht de grootte van het producten wordt altijd zorgvuldig verpakt en netjes afgeleverd. In de ruim 12 jaar dat ik producten van Azerty afneem heb nog nooit een beschadigd product ontvangen. Altijd keurig en veilig verpakt, chapeau!

Deze afdeling van Azerty is zowel bij direct contact (telefonisch of via e-mail) snel te vinden en lost op een proactieve manier mijn problemen met producten (retourzendingen) vakkundig af. De instructies bij retourzendingen (serviceaanvragen) zijn meer dan duidelijk. Een en ander verloopt heel erg soepeltjes, wat je ook van een top Internetbedrijf zou mogen verwachten. Ik zal dan ook iedereen die computeronderdelen wilt doorverwijzen naar Azerty, the place to be!!

Kon alles makkelijk vinden, levertijd indicatie is duidelijk. Prijzen uit pricewatch komen allemaal overeen. Ook blij met optionele extra service zoals bios update, wat met de nieuwe ryzen wel handig was. Mis nog wel suggesties in de zoekbalk.

Alles was goed verpakt en op tijd bezorgd.

Had probleem met inloggen, kreeg snel antwoord en kon weer inloggen.

Bij m'n bestelling ook een defect product ontvangen. Teruggestuurd en na onderzoek en vaststelling van het defect ook een nieuw product ontvangen. Erg tevreden mee.

De service-aanvraag duurde langer dan verwacht. Na een belletje bleek dat het product 'kwijt' was. Diezelfde dag zou nog een oplossing geboden worden. Uiteindelijk hebben ze product op een verkeerde plek gevonden, het defect was geconstateerd en meteen een nieuwe naar mij toegestuurd. Volgende dag in huis.

Levering is fantastisch snel, service is een topper, duidelijke bestelstatusupdates via email is ook een pluspunt. Misschien alleen wat kleinere verzenddozen voor sommige dingen gebruiken.

Bestelling was zo geplaatst en kan vrijwel direct afgehaald worden. Kon bij afhalen zelfs nog extra kabels bijkopen die op voorraad waren. Helemaal top!

Zoals aangegeven kon het bestelde product vrijwel direct afgehaald worden.

Toen mijn product kapot was kon ik deze netjes opsturen. Nadat ook door hun geconstateerd was dat het product kapot was kreeg ik netjes een nieuwe binnen een dag opgestuurd.

Een nieuwe Intel NUC + geheugenmodule set besteld. Product netjes en op tijd geleverd. Bij de bestelling hoorde dus een set van 2x 8gb geheugenmodules. Eéntje was kapot, kan gebeuren. Ik heb de kapotte teruggestuurd, en degene die het wel deed in de nieuwe Intel NUC gestopt zodat mijn moeder, voor wie die was, wel vast aan de slag kon met de nieuwe computer.

Prima!

De service is echter prut. Ik moet nu van Azerty beide modules terugsturen voordat ik mijn garantie kan claimen vanwege 'systeemtechnische redenen'. De oplossing die ze bieden is dat ik een nieuwe set bestel én betaal, en dan de geheugenmodule die ik al heb terugstuur. Dan krijg ik daarna mijn geld weer terug voor de dubbele bestelling. Hoop gedoe voor mij. Slechte service, had ik niet verwacht van Azerty. Jammer.

Goedemiddag,

Bedankt voor je feedback.

Wij willen even kijken of dit ongelukkige voor geval opgelost kan worden en vragen of wij jouw ordergegevens mogen weten. Zou je daarom zo vriendelijk willen zijn jouw ordergegevens te mailen naar michiel.vanaartsen@azerty.nl zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.

Michiel van Aartsen

Bij mijn eerste bestelling had ik het verkeerde huisnummer ingevuld waardoor de levering fout ging. Dat is toen naar behoren goed opgelost. Helaas stond het foute nummer nog als afleveradres, dat ging bijna fout.
Deze keer ging wel alles in 1 keer goed.
Verbeterpunt voor de website: Als de factuur en aflever adressen verschillen een bewuste keuze uit de adressen, zonder een default.

Mooi plat pakketje, niet zo'n onzinnig grote doos. Helaas was de inhoud net te dik voor de brievenbus maar dat lag niet aan Azerty.

Weer een prima levering, niks op aan te merken.
Ik heb helaas alleen het door mij gewenste moederbord elders moeten bestellen omdat levertijd onbekend was (Azerty was wel goedkoper, maar de boog kan niet altijd gespannen staan).

Ondanks verschillende levertijden alles tegelijk in 1 doos geleverd.

De bestelling plaatsen was gemakkelijk netjes bevestiging ontvangen en voortdurend updates ontvangen wanneer het proces weer een stap verder was.

Hoewel Azerty de bestelling netjes afgerond en overgedragen had aan PostNL, was mijn ervaring met de partij die ze verkozen hadden echt waardeloos. De postNL bestuurder zou tussen 16:15 en 18:15 komen. Natuurlijk wordt dit bij mij systematisch niet gehaald dus had ik er al rekening mee gehouden dat hij de hele dag kon komen. Mijn schoonfamilie was op bezoek uit China en ik heb er dus een waardevolle dag voor opgeofferd omdat je nooit weet of ze eerder of later komen. Het enige dat vast staat is dat ze waarschijnlijk niet tussen 16:15 en 18:15 komen. Contact met de PostNL klantenservice wanneer ze te laat zijn is ook waardeloos je krijgt dan te horen dat het een indicatieve tijdstermijn is maar als hij 3 uur te laat is is het nog steeds indicatief.

Enfin, eenmaal 21:15 ontvang ik netjes een bericht dat mijn bestelling bezorgd was, en een gefraudeerde handtekening toegevoegd aan het bericht om zeker te weten dat ik het niet was die het pakketje kreeg, contact met PostNL opgenomen, ze waren ervan overtuigd dat het pakketje bij de buren bezorgd was ondanks dat ik ze meerdere malen aan heb gegeven dat dat onmogelijk was aldaar ik thuis was en voor de raam zat te wachten op mijn pakketje met de schoonfamilie, als de bezorger geweest was had iemand van ons dat gemerkt het is per slotte een eenrichtingsverkeersweg. Maar de stugge klantenservice die compleet blind is voor de ellende met ZZPers bleef stug volhouden dat het niet aan hun lag.

Als ik dacht dat het probleem wel bij PostNL zat mocht ik netjes contact opnemen met azerty zodat hun de klacht in proxy voor mij in konden dienen. Terwijl ik wachtende was op 3 pakketjes van 3 verschillende partijen die allemaal een vervalste handtekening hadden die niet consistent was. Maar nee het moest via azerty omdat azerty wel binding heeft met postNL en ik niet, kortom de ontvanger mag nooit klagen want dat is per definitie niet gegrond.

Enfin, om 22:10 belt er plots iemand aan van PostNL. met 1 pakketje in de hand. Waarop ik heel boos tegen hem zei dat hij te laat was, volgens hem was dat de normale gang van zaken (wij bezorgen altijd zo). Toen heb ik hem nog een minuut moeten overtuigen om naar zijn auto te lopen en de andere pakketjes erbij te pakken. Want volgens hem had hij maar 1 pakketje voor mij. Wat uiteindelijk nadat ik hem terug gestuurd had niet waar bleek te zijn.

Nu ik bewijs had dat de chauffeur gefraudeerd had met zijn handtekening werd er eindelijk gehoor gegeven aan mijn klacht bij PostNL. Het is ongekend hoe volhardend doch incorrect ze zijn over de juistheid van hun koeriers. P.S. dit is al de 5e opeenvolgende keer dat ik problemen heb met bestellingen van postNL. 100% faal ratio dus.

Ondanks dat azerty alles wat binnen hun macht viel dus goed afgehandeld heeft, kan ik de levering niet beter als waardeloos bestempelen.

Ik kan alleen maar aannemen dat de klantenservice van azerty dit probleem relatief gezien aan PostNL uitstekend opgepakt zou hebben, maar gelukkig is het niet tot klantenservice van azerty gekomen aangezien mijn pakketje ontvangen was. Hopelijk kunnen ze met bovenstaande informatie over de levering toch postNL op scherp zetten of gezien de systematische problematiek op zoek naar alternatieven.

Een goede en brede product line-up met goede (lage) prijzen, snelle verzending en fijne communicatie omtrent de bestelling. Je persoonlijke pagina bevat veel informatie, ook eventueel voor retouren etc.
De website is overzichtelijk en filteren werkt prettig.

Mijn bestelde onderdelen waren:
Intel NUC8i3BEK2 - Barebone
Adata XPG SX8200 Pro 256GB - Solid state drive
Corsair Value Select 2x4GB - Geheugen
en
Transcend JetFlash 700 - USB-flashstation
Alles in 1 batch geleverd en zoals te verwachten in goede onbeschadigde staat. Een half uur na uitpakken was de NUC draaiend en klaar voor gebruik als HTPC.

Ik bestel al 10 jaar bij Azerty en het blijft een absolute aanrader! Zonder twijfel kom ik hier terug.

Netjes geleverd in een PostNL PakjeGemak afhaalpunt. De verpakking was netjes en onbeschadigd. De goederen ook zo verpakt dat ze niet snel zouden kunnen beschadigen. Alles perfect op tijd, binnen een dag geleverd.

Ik heb Azerty als computers en -onderdelen verkoper als zeer betrouwbaar ervaren. Van eerste bestellingen 3 jaar geleden tot laatste bestelling in begin september en reparaties op garantie verliep het helemaal zonder problemen. Bestellingen worden duidelijk door e-mails aangegeven, je weet precies waar je aan toe bent, waar en wanneer je bestelling wordt bezorgd. Ik ben ook blij met postNL door Azerty als de postbezorger uitgekozen want de bezorging is bij mij als op tijd volgens verzendbericht gebeurd, niet zoals door DHL - die bij mijn buurt - veel en vaak misging (zeer te laat, verloren, teruggestuurd, geen kaartje in de bus, enz enz). Over het algemeen zijn de producten bij Azerty voordelig (lees: vaak goedkoper) geprijsd, wel blijft je (lage) verzendkosten betalen. Bij andere kom je soms toch goedkoper uit omdat er vanaf bepaalde bedrag geen verzendkosten te hoeven betalen. Op computer gebied biedt Azerty veel (installatie, emballage, update) services die mensen aantrekkelijk zullen vinden om bij Azerty te bestellen dan bij andere verkopers.

Ik ben blij met postNL door Azerty als de postbezorger uitgekozen want de bezorging is bij mij als op tijd volgens verzendbericht gebeurd, niet zoals door DHL - die bij mijn buurt - veel en vaak misging (zeer te laat, verloren, teruggestuurd, geen kaartje in de bus, enz enz)

Ik heb zelden contact met de klantenservice gehad omdat in de meeste gevallen er helemaal geen reden was om klantenservice te benaderen laat staan een klacht in te dienen, dit komt doordat alles ging precies naar wens en verwachtingen, bestelproces is gemakkelijk en duidelijk te volgen via e-mails en op je account.

Ik zocht een goede koeler voor mijn 3700X, uiteindelijk heb ik er 3 gekocht, de 1e paste niet, de 2e koelde niet goed. Heb alles wat ik niet kon gebruiken terug kunnen sturen, er werd totaal niet moeilijk gedaan over producten die niet meer zijn zoals ze geleverd werden ( koelpasta op/ weg, plastic gesloopt etc )

Producten komen netjes aan in genoeg verpakking eromheen, levering is vlot.

Snel geholpen, en ondanks dat de site wat onduidelijk is, is alles helemaal gelukt.

Snelle levering, netjes verpakt en tegen een goede prijs. Dit is de 2e keer dat ik hier iets bestel naar volle tevredenheid.

Netjes verpakt zodat kans op beschadiging klein is.

Scorekaart voor Azerty