Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk heb de een nieuwe MSI MPG X870E EDGE TI WIFI en AMD Ryzen 9 9950X3D besteld bij Azerty. De bestelling werd op tijd geleverd en was netjes verpakt.
Het MSI moederbord werkt uitstekend en samen met de AMD Ryzen 9950X3D heb ik de ultieme game ervaring.
Azerty krijg van mij een 10/10 voor de verzending en hoe netjes alles afgehandeld wordt. De prijs sluit aan met die van andere bedrijven.
De verzending was op tijd en de volgende dag gelijk al (voor 23:00 besteld) verder niets op aan te merken.
AlgemeenHet bestellen ging makkelijk en had alles snel binnen. Al meerdere keren bij Azerty gekocht en nooit problemen gehad.
VerzendingBezorging was netjes op tijd en via post nl. Dat daar bij ons altijd goed.
KlantenserviceRetours gaan makkelijk kan zijn snel geregeld. Ale met al tevreden.
Algemeenfijne winkel met goede prijzen, vooral handig dat er duidelijk word aangegeven welke producten onder welke actie vallen.
Verzendinggoed ingepakt en netjes optijd bezorgd zonder extra verzend kosten erbij.
AlgemeenNette webwinkel, overzichtelijke website en goed aanbod. Duidelijk in mails en communicatie en de status van de voorraad is accuraat.
Verzendingbesteld tijdens een nationale feestdag en de eerste werkdag erna direct in de ochtend verzonden zoals ook stond aangegeven.
AlgemeenProduct makkelijke te vinden op de website.
Goed geholpen door de klanten serves.
Gemak van Ideal om te betalen.
Product besteld en binnen een dag geleverd.
Goed verpakt.
Kan niet beter zou ik zo zeggen.
Eerst per e-mail informatie opgevraagd over een product wat misschien problemen zou kunnen geven.
Binnen twee dagen gericht terug gekregen dat het geen problemen op zal leveren, en dit blijkt nu ook zo te zijn.
AlgemeenHeb een videokaart gekocht bij azerty wat vlekkeloos was gegaan zo als altijd en top service zo als ik gewend ben.
VerzendingDe levering was top goed in gepakt en was netjes via de mail ge informeert over de zending was de volgende dag geleverd.
KlantenserviceIk had eerst de verkeerde video kaart bestel dus wou die annuleren dus had een mail gestuurd naar Azerty en ze regeerde super snel en hadden de order meteen ge annuleert en had me geld na 3 dagen terug.
dus daarna de juiste besteld.
AlgemeenIk heb een PC/Desktop Voeding gevonden via tweakers en daarna gekocht bij Azerty, er is verder niet echt iets speciaals gewoon kopen en betalen via iDeal
VerzendingIk heb de dag na de bestelling het product ontvangen in een grotere saaie bruine doos met van dat luchtkussen verpakkingsmateriaal erbij.
Enige opmerking dat wel wat raar is dat de afzender vermeld staat bij PostNL als 'Standaard Magazijn' en niet Azerty ofzo.
AlgemeenOverzichtelijke Webshop, met de relevante informatie. Bestelling verloopt soepel zonder gedoe. Levertijd zoals aangegeven in een goede verpakking.
VerzendingHet afleverproces wordt continu ge-update. De levering is te volgen via de website en via de link van de koerier. De verpakking is prima en voorkomt beschadigingen.
AlgemeenZolang je alleen maar besteld en geen service nodig hebt gaat het nog. Vind ze traag betreft service.
VerzendingHeb per ongeluk bij de retour iets meegestuurd wat ook mee terug moest en dat is niet gebeurd. Heb dit meerdere keren aangegeven en is nooit bevestigd. Uiteindelijk bleek het niet erbij te zitten.
KlantenserviceHeb bij Azerty al vaker besteld maar deze review gaat over een PSU. De Corsair RM650. Naast dat ik goedkope PSU's afraad mijn ervaring met Azerty.
De PSU heeft een coil whine (hoge toon). Ik kwam hier achter toen ik een tijdje mijn desktop gebruikte zonder GPU via de iGPU. Al die tijd gedacht dat het de GPU is.
Gelijk een melding gedaan bij Azerty voor garantie. De melding gedaan op 11-5-2025 en mede doordat ik de kabels moest nazenden heeft de behandeling geduurd tot 26-5-2025.
Lang verhaal kort heeft Azery niks kunnen constateren en zit ik nog steeds met een PSU met coil whine en heb ik maar een nieuwe besteld maar niet en nooit meer bij Azerty. Het geluid is duidelijk te horen en dit lijkt gewoon op ontkenning.
AlgemeenEerste keer bestelling bij azerty. Vind het vooral handig dat er altijd bijstaat hoeveel stock er is en waar. Dit was een product ~MSRP (proficiat azerty !) en het product zelf (Gigabyte Windforce) was ook veel beter dan verwacht. Prima ervaring.
VerzendingLevering was via POSTNL dus dit ging heel vlotjes zoals altijd (in België).
AlgemeenSimpele en makkelijke interface, makkelijk een bestelling te plaatsen zonder teveel gedoe.
Mogelijkheid om meerdere adressen op te slaan en snel toe te passen was fijn gezien ik dit keer ergens anders moest laten leveren.
Je wordt goed op de hoogte gehouden van af wanneer de bestekking is geplaatst tot dat de besteling binnen staat.
Goede beschrijvingen van producten met plus- en minpunten.
Aantal familie leden hebben een Azerty prebuilt en waren daar goed over te spreken, dus als je geen zin hebt in zelf bouwen kan dat bij Azerty ook gewoon.
bij Azerty langs geweest tijdens hun 20 jarig jubileum (Azerty Experience). Aantal medewerks gesproken, waren aardige mensen en de manier waarop zij vertelden over hun ervaring bij Azert klinkt het als een gezellig bedrijf.
Klijne doos zodat er niet veel materiaal teniet word gedaan zoals bij andere.
Levering binnen 1 werkdag binnen (besteld op zondag(laat in de avond) en dinsdag binnen).
De bestekking was compleet en de inhoud was netjes. de lege ruimte wat weinig was is alsnog opgevuld zodat er nog minder vrijeruimt is voor mogelijke transport schade.
AlgemeenIk koop al jaren de bulk van mijn computeronderdelen bij Azerty, zowel privé (4 pc's en 2 laptops in huis) als zakelijk (eigen bedrijf en mijn laatste 3 werkgevers).
Altijd zeer tevreden over hun expertise als ik om advies vraag alhoewel het soms enkele dagen duurt voor ze antwoorden.
Nog maar 1 keer een defect product gehad in 10 jaar tijd en dat was met 1 mailtje direct geregeld tot volle tevredenheid.
Producten worden snel, goed verpakt en netjes geleverd, nooit problemen gehad.
KlantenserviceGoede expertise, soms een beetje traag in antwoorden op e-mails.
AlgemeenVan een vriend gehoord dat Azerty een van de meest betrouwbare plekken was om PC onderdelen te halen, en dat geloof ik wel.
Een goede combinatie van goede prijzen, duidelijke product beschrijvingen met nuttig informatie, zoals het feit dat mijn CPU waarschijnlijk een BIOS update nodig ging hebben voordat hij werkte, wat op de meeste andere webshops niet vermeld stond. Het feit dat ze zoveel acties hebben lopen voor merken, waarbij je vaak een gratis game of tegoed kan verdienen, maakte het feit dat ik helaas repair-onderdelen moest kopen een stuk beter te trekken.
Had eerst een ouder model moederbord besteld ter vervanging van mijn kapotte, maar nadat bleek dat de CPU ook kapot was, heb ik besloten gelijk voor een upgrade te gaan, waarna ik gemakkelijk mijn gekochte moederbord retour heb gestuurd en een andere heb besteld.
Het retour sturen was niet helemaal duidelijk, en het feit dat je zelf een verzendlabel moest regelen was een beetje onhandig. Dat de kosten voor mij zijn is begrijpelijk, maar het was handiger geweest om gelijk een verzendlabel te krijgen, en dan bijvoorbeeld alleen het geld min de vezendkosten teruggestort te krijgen.
Levering is super snel, omdat ze eigenlijk alles in voorraad hebben.
Vanwege wat verwarring bij het retour sturen een korte vraag via email naar de klantenservice gestuurd, maar daar kreeg ik helaas pas de volgende dag antwoord op. Niet verkeerd, maar toen was het pakketje al lang opgestuurd.
AlgemeenDe website is erg overzichtelijk en ik kon alles goed vinden. De prijzen zijn ook gewoon prima. Een heel klein minpuntje is dat als er iets mis gaat met de betaling (kleine storing op de wifi hier bij mij) , je de order niet zelf kunt annuleren. Er was er nog maar 1 op voorraad dus ik kon het niet meteen opnieuw bestellen. Maar uiteindelijk toch geslaagd. Bleek ook nog een betere te zijn, dus al met al gewoon goed!
VerzendingInderdaad werd het de volgende dag netjes geleverd. Ondanks dat ik best laat was (bijna 22:30). Het gaat nogal eens mis met de bezorgdiensten maar daar kan azerty niets aan doen. Maar het ging prima!! Was ook netjes en goed verpakt. Gewoon een dikke 10!
AlgemeenBestelling van het product zelf is goed verlopen. Heldere geautomatiseerde communicatie en snelle levering.
Maar de geadverteerde zaken zoals een gratis game en 60 euro online shoptegoed zijn lastig te claimen. Met het shoptegoed claimen ben ik al lange tijd bezig geweest zonder succes. Hierover zijn ook flink wat klachten te vinden op o.a. reddit. Ik krijg een foutmelding dat deze al geclaimd is. En bij het claimen van de game duurt zeer lang terwijl je denkt, ik kan daar meteen de nieuwe GPU mee benutten.
Voor zaken die 10-20% van de aanschafprijs waard zijn, is dit zeer vervelend. Je laat het niet zitten maar bent er uiteindelijk veel tijd en frustratie aan kwijt. Ik begrijp dat de fout waarschijnlijk bij Asus ligt, maar Azerty pronkt met deze actie en is, volgens Reddit, op de hoogte van de issues maar communiceert hier niet over. Vanuit Azerty nog geen reactie op mijn klacht ontvangen.
De levering is goed en spoedig verlopen. Geen opmerkingen over.
KlantenserviceNog geen reactie ontvangen van de klantenservice op mijn klacht. Ik zal de review later bijwerken.
AlgemeenSnel afgerekend en gelijk een mailtje dat je weet dat 't gelukt is. Bij azerty is 't sowieso betrouwbaar.
---
Alles was al prima waardoor ik 't niet nodig heb gehad🙃.
Snelle verzending en zoals beloofd: "volgende werkdag in huis". Prima verpakt en kwam in goede staat aan
AlgemeenAl 2 keer bij Azerty besteld, nog nooit problemen gehad. Snelle levering en goed ingepakte producten.
VerzendingWas er binnen 1 dag, precies zoals bij het bestellen was aangegeven.
AlgemeenIk heb mijn complete setup bij de Azerty Store gekocht. Het ging snel en ik kon er al mijn pc-onderdelen vinden, goedkoper dan op Amazon.
VerzendingAl mijn onderdelen, zodra ze op voorraad zijn, worden dezelfde week geleverd. Voor alle onderdelen die niet op voorraad zijn, werd ik wekelijks op de hoogte gehouden.
KlantenserviceIk heb contact opgenomen met de ondersteuning vanwege een aantal vragen over de promotiecode. Ze reageerden vriendelijk en Snel.
AlgemeenVerschillende losse basis-onderdelen van mijn nieuwe PC besteld. Azerty heeft van de meeste de scherpste prijs. Moederbord, memory, SSD en koeling.
VerzendingDe onderdelen zaten samen verpakt, en goed beschermd. De bestelling kwam op tijd aan.
AlgemeenIk heb dit jaar een nieuwe pc gebouwd. Helaas ging dat niet zonder slag of stoot. Ergens was er iets kapot. Zo kwam ik ook bij Azerty langs.. zij hebben het bij hun gekochte moederbord kostenloos nagekeken voor mij en die was niet het probleem zo bleek. Daarna hebben ze voor mij tegen een zeer redelijke vergoeding de overige onderdelen (die niet bij Azerty vandaan kwamen) nagekeken (SSD, RAM en Processor). De processor bleek de boosdoener. Ik tegen de tijd dat ik bij Azerty aan kwam liep ik al meerdere weken te zoeken, te puzzelen en met klantenservice te praten om er achter te komen wat het probleem was. Azerty had uitsluitsel binnen 2 werkdagen. Daarna heb ik de processor meteen terug gestuurd naar de verkoper die me ruim 7 weken later een nieuwe processor opsturen... Zo kun je zien wat een verschil er zit tussen verkopers.. volgende keer bestel ik denk ik alles maar bij Azerty..
VerzendingSnel genoeg en netjes verpakt, zoals het hoort. Zeer tevreden.
KlantenserviceNiets dan lof voor de klantenservice! Ik voelde me echt gehoord en geholpen.