Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Voor het bouwen van een desktop voor een kennis besloten om een gedeelte van de onderdelen bij Azerty te bestellen. Dit vanwege een eerdere (positieve) ervaring met daar te bestellen en goede reviews op Tweakers. De website van Azerty is vrij overzichtelijk en de bestelling was snel geplaatst. Helaas is het bij Azerty niet mogelijk om als particulier een bestelling te plaatsen zonder daarvoor een account aan te moeten maken.

Van de bestelde onderdelen waren er enkele direct leverbaar en andere hadden een levertijd van 2-3 werkdagen. De volgende dag zag ik dat voor een van de onderdelen de levertijd veranderd was naar meer dan 10 werkdagen op de productpagina. Na de drie werkdagen heb ik Azerty een mail gestuurd over de levertijd van het onderdeel, meer daarover onder "Klantenservice". Omdat PostNL er een dag extra voor nodig had om had het pakket te bezorgen heb ik uiteindelijk een week na bestelling het pakket ontvangen. Het pakket was goed verpakt.

Mijns inziens was het prettig geweest als er op de pagina met het status van een bestelling bij Azerty per artikel de verwachtte levertijd ervan zou staan (omdat deze niet gelijk hoeft te zijn aan de levertijd voor nieuwe bestellingen van een artikel); enkel de term "gereserveerd" per artikel is iets beperkt.

Verder zou een FAQ of iets dergelijks met de verschillende mogelijke statussen van een een bestelling prettig zijn geweest. Het status "wachten op verzamelen" kan bijvoorbeeld geïnterpreteerd worden als dat Azerty wacht op een artikel van een leverancier, of dat er bij Azerty reeds aanwezige artikelen in een doos gedaan moeten worden.

Na drie werkdagen heb ik een mail gestuurd over de levertijd van een artikel dat nog niet bij Azerty ontvangen was en waarvan de levertijd voor nieuwe bestellingen meer dan 10 werkdagen was. Omdat na een dag ik geen reactie ontvangen had, heb ik de klantenservice gebeld om te informeren naar de levertijd met het idee om mogelijk het desbetreffende bestelde artikel te wijzigen naar een andere vergelijkbaar artikel dat wel snel leverbaar was. Na ongeveer 10 minuten in de wacht te hebben gestaan ben ik prima geholpen door een medewerker die mij kon vertellen dat het artikel net was binnengekomen en diezelfde dag verzonden zou worden (dat PostNL er wat langer voor nodig had om het pakket te bezorgen, daar kan Azerty niets aan doen). Kort na het telefoongesprek ontving ik ook een reactie op mijn mail; telefonisch informeren lijkt dus bij Azerty de snellere optie te zijn om contact te krijgen met de klantenservice.

Ondanks dat de bestelling later binnenkwam ben ik erg tevreden over Azerty en hoe ik geholpen ben door de klantenservice. In de toekomst zal ik zeker weer bij Azerty bestellen.

Optijd geleverd, Prima prijs, Aardig, Als er iets is wordt je goed geholpen en netjes

Snel geleverd en netjes

Het proces tot betaling was heel overzichtelijk. De goede informatie en verzendkosten kon je gelijk zien. Bij de betaling krijg je gelijk een bevestiging.

Levering is ook goed. De paketten worden verzonden in goed passende dozen. Nog niet één klacht!

Bij mijn vraag over de levering van een bepaald product werd ik goed geholpen door de telefonische klantenservice. De service was heel attent, en duidelijk.
Zij hebben mij erg geholpen.

Een nieuwe voeding en een HDD gekocht. Eerst via pricewatch gekeken welke producten het beste paste bij mijn eisen. Er waren wel goedkopere aanbieders maar voor een paar euro verschil ga ik dan toch liever voor een partij die ik ken.

Het pakket kwam eerder dan ik dacht. Er stond een langere indicatie bij een van de items maar alsnog kreeg ik het pakket binnen een paar dagen binnen. Netje verpakt en alles was nog sealed (zoals het hoort)

Mijn Medion Akoya P6645G i5-512F8 laptop heb ik na vele positieve reviews gelezen te hebben besteld bij de firma Azerty. De andere klanten hebben gelijk. Het is een eerlijk en prima bedrijf.
Zoals verwacht is deze Medion (mijn derde Medion inmiddels ) ook weer van geweldige kwaliteit. En staat windows al na 10 seconden klaar voor zijn taken. !

De laptop is razendsnel bezorgd. Binnen 20 uur had ik hem al ontvangen. En zeer goed ingepakt.

Ik heb een nieuwe computer besteld. Deze is goed verstuurd en was in goede staat.

verzending was uitstekend

bij een klein probleempje werd ik uitstekend geholpen aan de telefoon

Monitor besteld die (in heel het land) weken lang slecht leverbaar was. Goed op de hoogte gehouden van status en vooruitzicht. Snelle replies op email. Prijs goed en uiteindelijk levering vlot.

Snelle levering toen eenmaal leverbaar was.

Azerty heb ik geen enkele problemen mee gehad. Azerty heeft vorig jaar mijn PC onderdelen uitstekend geleverd zonder enkele schade. De componenten waren goed verpakt. Ik heb bij Azerty later mijn toetsenbord ook nog besteld die ook uitstekend en op tijd geleverd is. Absoluut geen klachten, er ontbrak nog een code voor een game die ik er bij zou krijgen en die hebben ze mij na het contacteren meteen toegestuurd. Ook hebben ze mij geholpen bij de klantenservice om mijn PC zo goed mogelijk samen te stellen. Ik blijf in de toekomst hier zeker bestellen, echt een aanrader.

Alles was netjes en op tijd bezorgd. Ik kreeg een track en trace code en alles was goed gegaan. (PostNL)

Er ontbrak een code voor een game die ik er bij zou krijgen en die hebben ze mij na het contacteren meteen toegestuurd. Ook hebben ze mij geholpen bij de klantenservice om mijn PC zo goed mogelijk samen te stellen.

Ik was altijd zeer te spreken over azerty maar het is niet meer wat het geweest is daar. Allereerst is het inpakken de laatste tijd van ontzettend laag niveau, zo lag mijn harde schijf los in de doos met weinig tot geen opvulmateriaal. Prima, kan een keer gebeuren denk je dan, dus even gemeld maar verder niet over geklaagd meer. Vervolgens had ik een moederbord verkeerd besteld, contact opgenomen en ze zouden overgaan op het (gedeeltelijk) retourneren van mijn geld. Prima dacht ik, het product was onbeschadigd en er was niets mee aan de hand verder dus ik was overtuigd dat ik zo goed als het volledige aankoopbedrag terug zou krijgen. Niet dus! Ze hebben mij 30 euro te weinig overgemaakt en als ik vervolgens vraag waarom dit komt kunnen ze mij geen duidelijk antwoord verschaffen behalve zich te verschuilen achter een zogenaamde restockingfee terwijl ze zelf het product wel voor praktisch de nieuwprijs weer verkopen. M.a.w. Pakken ze nu dubbel winst, zowel op het artikel zelf als wel op de winst die ze pakken over het te weinig uitgekeerde bedrag naar mij! Ik vind het ronduit schandalig en zal hier nooit meer wat bestellen in ieder geval.

Harde schijf los in de doos zonder enige bescherming en geen opvulmateriaal in de doos.

Zoals hierboven al aangegeven, de klantenservice komt enkel aan met kopieer en plakwerk wanneer je ze vraagt om uitleg van het gedeeltelijk uitgekeerde geld met een retouraanvraag. Inhoudelijk komt er niets uit.

Goedemiddag, bedankt voor je review.

Vervelend om te lezen dat jij niet tevreden bent over Azerty.

De opmerking omtrent de verzending van de harde schijf heb ik intern doorgezet, zodat wij hierop kunnen letten en ons verzendproces kunnen verbeteren.

Uiteraard kijk ik graag even met je mee omtrent de situatie van het moederbord wat geretourneerd is aan ons. Echter kan ik op basis van deze gegevens, geen informatie achterhalen in ons systeem. Daarom zou ik je willen vragen om een servicenummer / klantnummer te mailen naar feedback@azerty.nl of kan je ons telefonisch bereiken op 0572-328120 en mag je vragen naar mij.

Matthijs

Een aantal componenten besteld, en volgende dag in huis. De communicatie was zeer goed, aangeraden!

De website is erg duidelijk, waardoor het bestellen makkelijk verloopt. Ook de betaling was een fluitje van een cent.

De hoeveelheid verpakking was echt enorm. Het product dat ik bestelde is door de fabrikant al erg ruim ingepakt, maar Azerty heeft er nog een werkelijk gigantische doos omheen gedaan. Erg jammer en niet duurzaam. Verder ging de levering op tijd en zonder problemen.

Echt super alles gegaan. 2 pakketjes besteld. Snel verzonden en snel ook ontvangen. Ik heb voorheen al een keer wat besteld wat vroegtijdig niet meer werkte. En de service die ik kreeg was echt super. Vandaar dat ik ook persoonlijk liever iets bij AZERTY haal.

Goed verpakt en alles zat er bij.

De service bij AZERTY is tot nu toe de beste die ik ken. Hierdoor bestel ik eerder bij AZERTY iets dan bij een van de concurrenten.a

Paar onderdelen bij Azerty besteld voor een nieuw te bouwen pc (Noctua NH-D15 CPU-koeler en een 500GB Samsung 980 PRO. Later ook een 1660 Super van INNO3D besteld. Beide orders waren binnen een dag thuis en kon ze direct inbouwen!

Supersnelle verzending en de producten in goede orde ontvangen.

Groot assortiment met goede service zelfs in de Corona periode helemaal op tijd aan gekomen

Snelle levering

Top service super aardige mensen

Woensdagavond een Gigabyte A520 moederbord besteld, de volgende dag verzendbericht in de mail en ook het product ontvangen.
Probleemloos, alsvanouds.

Gigabyte Aorus Z490 Master board, CORSAIR RM Series RM750 en Crucial Ballistix Gaming geheugen besteld en alles goed verpakt en op tijd ontvangen. Ik wilde eerst de MSI Z490 Unify bestelen maar deze had geen ondersteuning voor Intel Quick Sync.

Ik had eerst de MSI Z490 Unify besteld maar wilde deze omzetten in Gigabyte Aorus Z490 Master en dit ging zonder problemen. Na het bestellen van de Master heb ik het geld voor de Unify binnen 3 dagen terug ontvangen op mijn rekening.

bestellen ging vlot en ook de communicatie tot de verzending was wat je er van mocht verwachten
(daarna ging het mis bij de Post NL...duurde 2 dagen langer...)

dvd drive ne HD dock werken allebei zonder probleem

Normale website met alle functionaliteit die je mag verwachten van een webshop. Prettig te navigeren en je kunt er vinden wat je zoekt.

Had een monitor (34 inch ultrawide) en een toetsenbord besteld. De monitor was direct leverbaar maar het toetsenbord had een dagje nodig. Uiteindelijk kwam het allemaal 2 dagen later. Ik had er geen haast mee dus was prima voor mij. Pakketje kwam met PostNL en werd bezorgd op mijn werkadres. Daar liet de postbezorger de pakketjes achter bij de receptie die om half 9 nog onbemand was en tekende zelf af. Beetje slordig maar dat is meer een opmerking voor PostNL dan voor Azerty.

Ik heb onlangs een moederbordje met cpu gekocht en persoonlijk opgehaald bij Azerty in Raalte. Omdat ik die dag op de kleine moest passen vroeg ik of ik bij de auto mocht wachten. Dat was geen enkel probleem. Tot mijn verbazing kwam de medewerker zelfs naar buiten om de spullen aan mij te overhandigen. Dat had niet gehoeven, en toont een klantgerichte houding van het personeel. Dat maakte voor mij de ervaring van gewoontjes tot een ervaring waar ik oprecht vrolijk van werd.

Nu al de 2e keer dat ik een complete PC in losse onderdelen bij Azerty heb besteld. Beide keren telefonisch snel te bereiken en kundig beantwoord als ik vragen/problemen had. Verzonden (qua tijd) volgens indicatie op de website en alles komt netjes verpakt aan. Omschrijvingen op de site kloppen goed zodat alles ook in elkaar past.

Goed verzonden; enige nadeel was dat ik niet in kon stellen wanneer het product werd geleverd/product te leveren op een PostNL punt dus ik was niet thuis en heb de (redelijk grote) pakketten op moeten halen.

Deze is in mijn ervaring uitstekend. In het geval van een RMA of andere soort ruilactie wordt er snel gehandeld en is men goed bereikbaar en duidelijk over wat er moet gebeuren.

Scorekaart voor Azerty