Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk had een bestelling geplaatst en deze netjes ontvangen, alles was keurig in orde, maar vanwege een verbouwing had ik niet direct de tijd om te kijken of ik de juiste producten had voor mijn doel. Ik heb dit gecheckt en kwam erachter dat ik niet het juiste product had, ik had een retourverzoek aangemaakt en een mail gestuurd omdat mijn zichttermijn van 14 dagen was verstreken, was geen probleem, ik mocht het opsturen en de werkplaats zou kijken naar de staat en daarop baseren wat ik terug gestort zou krijgen. Ik heb mijn volledige aankoop bedrag terug ontvangen. Al met al een top service! Top winkel en zeker het aanraden waard!
VerzendingAlles was netjes verpakt en beschermd met opvulling, de zending was onbeschadigd.
KlantenserviceNette, snelle en duidelijke reactie van de klantenservice! Alles was zeer snel geregeld.
AlgemeenIk heb reeds 2 keer een probleem met een product (Cherry Stream Desktop RECHARGE) onder garantie gehad. Dit hebben ze netjes en snel opgelost door me een nieuw product toe te sturen. De verzend kosten worden netjes vergoed.
Ik blijf hier zeker klant!
Alles is netje ingepakt en snelle verzending. Niks te klagen
KlantenserviceNette en duidelijke communicatie over de staat van de RMA. Alles netjes opgelost zonder gedoe.
AlgemeenProduct duurder erg lang voordat die binnenkwam. Was niet op voorraad. Ik werd echter wel vaak bijgehouden met wanneer een nieuwe lading binnen zou komen. Dat is er wel erg fijn en klantvriendelijk. Product kwam uiteindelijk binnen. Goed verpakt en precies wat ik nodig heb. Raad iedereen aan
VerzendingVerliep goed. Pakket kwam netjes verpakt binnen, erg tevreden mee
KlantenserviceVaak ter herinnering gebracht wanneer product zou komen. Erg tevreden.
Algemeeneen goede online shop
prima service altijd
koop al meer dan 10 spullen bij hun
op tijd en goed verpakt
wat moet ik nog meer zeggen gewoon prima
ik heb tot nog toe nooit problemen gehad met hun service
als er iets niet goed was werd dat naar tevredenheid opgelost
AlgemeenIk koop regelmatig ICT spullen bij Azerty wegens het ruime assortiment en prima prijzen. Snelle levering . De aftersales is ook prima.
VerzendingSnelle levering en je wordt prima op de hoogte gehouden van de status.
AlgemeenIn combinatie met de website van Tweakers kwam ik al gauw bij de juiste producten. Grootste reden dat ik deze website gebruik is omdat de prijs die tweakers aangeeft accuraat is met wat Azerty aanbiedt. Ook is de website van Azerty overzichtelijk en zijn er verschillende tips waar je rekening mee moet houden bij het kopen van computer onderdelen. Ze denken dus echt mee.
De betaling ging snel met genoeg opties om de betaling te doen zoals je dat zelf wil.
De verzending was snel geregeld. De deadline voor verzending klopte precies. Ik had 10 minuten ervoor besteld en kreeg het de volgende dag in de ochtend binnen. De verpakking zorgde ervoor dat alles strak in de doos zat wat minder kans op schade met zich meebracht.
Enige minpuntje was dat ze vragen om een opmerking bij de verzending waarbij ik aan had gegeven dat de processor van de vorige verzending daar wel kon blijven. Ik had namelijk last minute geswitcht en had gehoopt dat ik niet zelf de retour procedure had moeten doen.
AlgemeenIk heb inmiddels twee keer bij Azerty besteld, maar mijn vertrouwen in deze webshop is geschaad. Mijn laatste bestelling betrof een monitor, die anderhalve week te laat geleverd werd. Via de website zelf was er geen duidelijke communicatie over de vertraging. Eén of twee dagen vertraging is niet zo'n punt, maar anderhalve week vind ik onacceptabel; ik hoop dus dat dit incidenteel was. Na een week wachten heb ik zelf contact opgenomen via de telefoon (waar ik zo'n 15 minuten in de wacht heb gestaan op plek 1), en toen kreeg ik te horen dat ik de monitor binnenkort zou ontvangen. Die duidelijkheid was in ieder geval fijn, en de meneer aan de telefoon was ook vriendelijk. Uiteindelijk ontving ik de monitor inderdaad een paar dagen later.
Wat ik ook niet fijn vond was dat de monitor niet geleverd werd in een neutrale Azerty-doos, maar in de originele verpakking. Voor mensen die in bijvoorbeeld een flat wonen is dat ronduit riskant, omdat zulke dure producten een doelwit zijn voor diefstal in de centrale hal. Ik snap dat een neutrale verpakking bij een product als een monitor niet standaard is, maar als Azerty boven andere webshops wil uitsteken (lijkt mij wel toch?) dan zou onder andere een neutrale verpakking rond zulke producten mij een heel goed idee lijken.
Dit is niet het enige probleem dat ik met Azerty heb gehad. Een muis, die ik bijna een jaar geleden bij Azerty heb besteld, vertoont inmiddels problemen met de sensor. Het gaat om een draadloze muis van EndgameGear, die best prijzig was. Ik heb Azerty woensdag een email gestuurd op klantenservice@azerty.nl, maar nu (op dinsdagavond) nog geen antwoord. Ik zal nog even bellen, en indien mogelijk zal ik het resultaat updaten in deze review. Maar geen reactie op een klantenservice-mail, poeh, dat hoort natuurlijk niet bij een serieuze webshop.
Ik ben hier nog wat meer over gaan nadenken, en ik denk dat Azerty moeite heeft met de basisfunctie van een webshop - betrouwbare levering en goede klantenservice. De functie van een webshop is (lijkt mij tenminste) het doorsturen en het coördineren van artikelen van de leverancier, plus klantenservice. Bij allebei mijn bestellingen heeft Azerty op één van deze twee punten gefaald. Bij de bestelling van mijn monitor had Azerty in feite dus eerst maar één taak: het coördineren van de levering van de fabrikant naar mij als klant. In de praktijk kwam dat neer op het doorschuiven van de monitor zonder extra service. Er zat geen extra verpakking om de monitor — wat vanuit veiligheidsoogpunt wel wenselijk was geweest — en er was geen transparante of proactieve communicatie over de status of vertraging van de levering.
Dan rijst voor mij de vraag: waarom bestel ik eigenlijk nog via Azerty? Als ik dezelfde monitor rechtstreeks bij de leverancier had kunnen bestellen, was het vermoedelijk sneller en duidelijker verlopen. Wat voegt Azerty toe? Het gaat - gemakshalve - om een markt van volledig vrije mededinging: Azerty vraagt dezelfde prijzen als andere webshops, maar lijkt kwalitatief lager te scoren. De enige reden waarom ik hier nog een bestelling zou plaatsen, is in het geval er een product alleen bij Azerty beschikbaar is. Ik bedoel, ik ontvang het product wel, maar als er iets mis mee is kan ik er niet direct op vertrouwen dat ik antwoord krijg, laat staan een passende oplossing. Bij Amazon heb ik vaker problemen gehad met levering, maar dit werd altijd direct opgelost door middel van een nieuw artikel of geld terug.
Als Azerty verbetert op deze aandachtspunten, wil ik best heroverwegen om bij deze webshop te bestellen. Ik heb geen hekel aan Azerty, het is alleen zo dat alles wat ik ervan heb gezien teleurstellend was. Mocht het team van Azerty vragen of opmerkingen hebben over mijn review, dan mogen ze natuurlijk contact met mij opnemen.
Ik moet in dit hokje iets over de verzending vertellen, maar ik heb alles al in het eerste hokje gezet en zie nu pas dat het anders moet. Ik vind het achteraf ook handiger om het verhaal te brengen in één geheel, zoals ik nu heb gedaan. Sorry als dit voor de lezer onhandig is.
KlantenserviceIk moet in dit hokje iets over de klantenservice vertellen, maar ik heb alles al in het eerste hokje gezet en zie nu pas dat het anders moet. Ik vind het achteraf ook handiger om het verhaal te brengen in één geheel, zoals ik nu heb gedaan. Sorry als dit voor de lezer onhandig is.
AlgemeenEen concurrent blufte en had meer tijd nodig om het bestelde product op tijd te leveren. Ik wilde er niet op wachten, heb toen bij azerty besteld. Concurrent krijgt een retour te verwerken. Niets aan te merken op het bestelproces.
VerzendingIn een land waar veel snelle leverbeloftes worden gedaan, worden deze beloftes niet altijd nagekomen. De schuld wordt dan doorgeschoven naar een ander (de koerier).
Toen Azerty het bestelde product op tijd leverde, was ik blij. Ze houden zich aan de afspraak.
AlgemeenIn mijn ogen heeft Azerty een goede website waarin nagenoeg alles wat we willen bestellen makkelijk te vinden is. Je kunt zelfs producten vergelijken. Dat is wel zo makkelijk om een idee te krijgen of een product aan je wensen voldoet of zelfs beter is wat je in gedachten had. Ook een product verwijderen in de eind phase, voordat je de betaling doet, is goed doordacht.
Ook de betaling is een makkie. Er zijn diverse betalings mogelijkheden.
Dit is dan ook de reden dat we al jaren diverse producten bij Azerty bestellen.
Azerty levert pas als alle bestelde producten bij hun in het magazijn aanwezig zodat je niet elke keer een deel van je bestelling opgestuurd krijgt dat is wel zo prettig. Dan kan je je ook volledig concentreren op het bouwen van een PC. De producten zijn ook met zorg verpakt in een doos zodat die niet gaan glijden in de doos. De bestelling was ook netje binnen een gestelde termijn geleverd.
KlantenserviceVoor een vriendin van ons had ik ook een Excel bestellijst opgestuurd naar de klanten service en gevraagd of de te bestellen producten bij elkaar passen. Als antwoord krijg ik de bevestiging daarvan. Achteraf bleek dat de SSD 770N 2830 dus niet past op het Gigabyte moederbord. Dus retour gestuurd met vermelding van geld teruggave. Kennelijk is dat een aandachts foutje geweest.
AlgemeenDe site vind ik netjes ingericht met goede prijzen ten opzichte van concurenten. Het betalen ging ook erg gemakkelijk.
VerzendingIk heb 2 muizen besteld bij Azerty en ze werden keurig binnen 1 dag geleverd.
AlgemeenWat kun je hier toch een fijne computer kopen, dat kan bij Azerty. Het overzicht van producten en de informatie op de Azerty website is erg volledig, er is een ruime keuze aan kwalitatief hoogwaardig en goed omschreven materiaal. De levertijden zijn uitstekend. De website zit perfect in elkaar. De klantenservice is prima. Ik heb al meerdere malen onderdelen voor een computer besteld bij Azerty en ik ben erg tevreden. Ik mag geen concurrenten benoemen in mijn review - toch is Azerty beter dan de concurrent.
VerzendingDe producten worden goed verpakt met voldoende bescherming van luchtkussens in een onherkenbare doos die eigenlijk alleen maar als doos kan worden herkend.
KlantenserviceDe klantenservice reageert prima op vragen per mail. Uitstekende service.
AlgemeenAl jaren een vertrouwd adres voor al mijn IT aankopen. Recentelijk viel een schijf van mijn NAS uit en die wil je toch zo gauw mogelijk vervangen. De avond voor Hemelvaartsdag (woensdag) besteld met het idee dat het er dan op vrijdag of zaterdag wel zou zijn, maar ik werd bijzonder verrast dat ik hem op Hemelvaart zelf al ontving. Binnen no-time kon het volume rebuilden en was mijn data weer veilig ^_^.
VerzendingDe schijf werd zorgvuldig verpakt en boven verwachting snel geleverd.
AlgemeenHeb laatst een bestelling geplaatst, en de volgende middag lag hij voor de deur! Goed verpakt, en een fijne bestellingsprocedure. Ben ontzettend blij met mijn nieuwe gpu en moederbord. Groetjes, Sam
VerzendingPerfect! Heel blij mee, en super secuur ingepakt.
Is super snel aangekomen!
AlgemeenGisteren besteld en de volgende dag netjes bezorgd. Ook tevens de goedkoopste optie voor het scherm destijds.
VerzendingNetjes verpakt en er was een handtekening vereist zoals eerder was aangegeven.
AlgemeenEen muis besteld bij Azerty. Het proces loopt soepel en zoals je mag verwachten. De verwachtte levertijd (in voorraad bij leverancier) werd niet gehaald, maar daarvan werd ik netjes op de hoogte gehouden.
Prima winkel waar ik vaker besteld heb en vaker zal blijven bestellen.
Iets later dan de verwachtte tijd, maar daarvan werd ik goed op de hoogte gehouden.
AlgemeenEnige tijd terug kreeg ik een verontrustende melding.... Schijf gefaald in de Array. Paar minuten later een tweede melding. Tweede schijf read errors! Een donkere hand nam mijn hart en kneep met alle macht zodat mijn benauwd hart mijn keel in schoot.
2 falende schijven.... Het zwaard van Damocles hangt boven mijn Raid 6 Array! En ik kan met geen mogelijkheid langs een winkel om er twee nieuwe te halen en dat zwaard snel weg te meppen!
Hop naar de website van Azerty, 2 nieuwe schijven bestellen. Bij thuiskomt stond er keurig een doos met 2 heel goed verpakte schijven op me te wachten. De koffer en de was kunnen wachten, eerst mijn data redden!
16 uur later is mijn array re-silvered, en zijn er geen fouten meer *pfew*. Thanks Azerty!
AlgemeenWat onderdelen voor een mini pc gekocht, werd supersnel en zeer netjes verpakt verzonden.
Soms zijn onderdelen wat duurder dan elders, en soms goedkoper.
De onderdelen waren netjes verpakt in een stevige doos gevuld met bubbelplastic. Prettig aangezien er een harde schijf bij zat.
AlgemeenIk wilde informatie over de aanschaf van een Mac mini Pro M4. Als antwoord kreeg ik de opdracht om eerst een klantnummer aan te maken en daarna kon men mij pas advies geven. Mijn reactie daarop was simpel, ik ben nog geen klant en voordat ik dat wordt wil ik eerst een advies over mijn geplande aankoop. Vervolgens hoor ik niets meer. Nu een week later vroeg Azerty om een beoordeling om te zien hoe hun dienstverlening is. Daarbij ook de vraag of ik een review op dit platform wil achterlaten. Wel, ik ben zeer ontevreden over de "niet" dienstverlening. Het zag er goed uit om daar de aanschaf te doen maar helaas.
KlantenserviceDe wijze waarop de "klantenservice" werkt lijkt nergens op. Vrij Amerikaans systeem waar je ook dit soort ongein tegen komt. Het zou een stuk beter, vriendelijker en vooruitstrevender kunnen zijn, denk mee met een mogelijk nieuwe klant die een aardige aanschaf wil doen en je haalt hem feilloos binnen.
Ik vroeg alleen maar of de Mac in mijn configuratie die ik beschreef de juiste keuze zou zijn. Helaas zonder resultaat anders dan hierboven beschreven.
AlgemeenAzerty is wat prijs kwaliteit een goede winkel. je kan er makkelijk betalen met meerdere mogelijkheden. Ook hebben ze veel op voorraad. en is het duidelijk wanneer je je producten krijgt.
VerzendingMeestal geven ze aan wanneer je producten aan komen. Wel zijn ze afhankelijk van pakket bezorger. Die diensten zijn wat mij betreft niet heel betrouwbaar. Daar kan Azerty niets aan doen. Dit probleem heb ik ook met andere winkels.
AlgemeenDe keuze aan barebones -ik wilde er een- was op de site van Azerty groot, met een duidelijke beschrijving van de barebone zelf en de benodigde zaken zoalsgeheugen en processor.
Het resultaat is een perfect naar mijn wensen werkend systeem, binnen twee dagen compleet geleverd en in dezelfde tijd geassembleerd -door mezelf!
Heel tevreden met Azerty en niet voor de eerste keer!
Levering zou na twee dagen gebeuren en dat was ook de tijd die er voor nodig was.