Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenGroot assortiment, wel aan de dure kant. Je denkt dat je dan betaald voor wat extra service, maar helaas lijkt dat te ontbreken.
Bestelling ging niet goed bij afhalen. Er ontbrak een onderdeel van de bestelling, na dit aangegeven te hebben duurde was dit alsnog opgelost. Vervolgens bleek een dag later dat ik de verkeerde DDR5 geheugen had gekregen. Ik had de 2x32GB sticks gekocht maar had de 2x16GB sticks gekregen. Beetje slordig. Ik moest hiervoor opnieuw 3 uur in de auto richting Raalte. Ik hoopte op een kleine goedmaker/compensatie, maar dat werd mij niet aangeboden.
Ik had het gezien de situatie zoals hierboven aangegeven wel schappelijk gevonden als jullie mij enigszins konden compenseren.
AlgemeenAl jaren hele goede ervaring met Azerty. De prijzen zijn over het algemeen wat hoger, en ze hebben minder goede aanbiedingen dan andere winkels, maar de service is geweldig en absoluut de moeite waard.
KlantenserviceJaren geleden heb ik een CPU bij ze gekocht (i7 6700k) waar ik op mijn pc stabiliteitsproblemen mee had. We hebben uitgebreid contact gehad over hoe het probleem te reproduceren was, maar op hun test bench lukte het niet om het probleem te achterhalen. De oplossing: u krijgt voor de zekerheid een nieuwe CPU. Die heeft het jaren lang feilloos gedaan.
Vorige week heb ik contact met ze opgenomen over of een specifieke USB4 kabel ondersteuning heeft voor video, iets wat online niet goed vindbaar was, en binnen een dag had ik een goed technisch inhoudelijk antwoord. Helemaal bijzonder voor een product waar waarschijnlijk amper aan verdient kan worden.
Je betaalt dus wat meer, maar de support is wanneer je het nodig hebt echt heel erg goed.
AlgemeenIk vind het belangrijk dat de winkel betrouwbaar is en daarom ben ik al jaren klant. Azerty heeft een ruime keuze en goede prijzen. Mijn laatste bestelling was ook weer goed verpakt en snel verzonden.
VerzendingIs verzonden op de dag dat ik de bestelling heb geplaatst
Algemeenaantal dingen bestelt bij azerty was vrij snel binnen allemaal en zat allemaal goed verpakt
AlgemeenNa altijd een luchtgekoelde pc te hebben gehad besloot ik dat het dit keer tijd was voor een monster met de beste hardware en een volledige waterkoeling. Helaas met het laatste nul ervaring dus besloot dit te laten bouwen bij azerty. Prijzig, ja, maar je hebt wel zekerheid en garantie.
Het resultaat ben ik zeer blij mee, er is goed geluisterd naar mijn wensen en voor de zekerheid werd er enkele malen contact opgenomen voor uitleg wat er wel en niet paste. Ik dank dan ook speciaal Kishan, die er echt wat moois van heeft gemaakt.
Gewoon top! Ondanks dat ze bijna een half jaar mijn onderdelen moesten bewaren omdat het waterkoeling blok op zich liet wachten (via andere leverancier) was het contact altijd prima, paar dingetjes aanpassen was ook geen enkel probleem.
AlgemeenMuismat XXL van Razor bestelt. Website was duidelijk met hoeveel op voorraad, Bestelling ging prima. Geen probleem.
VerzendingPakket was de volgende dag in handen in een doos waar wel 10 matten in konden.
Was helaas verkeerde mat. De Large en geen XXL.
Kan gebeuren dus retour. Wat een gedoe met aanvraag van de retour en dan nog zelf de verzendkosten eerst betalen en die dan later weer terug proberen te halen.
Mail verstuurd met verzendbewijs maar 4 dagen later nog niks gehoord.
Mat opnieuw bestelt, dag later in handen, weer een L en geen XXL.
Na de 2e foute bestelling klantenservice gebeld, 14 min in de hold en ja, contact.
Alles uitgelegd en ze ging meteen aan de gang met het maken van retourlabel.
Ze heeft alle afdelingen in kennis gesteld over het feit dat ik nu 2x de verkeerde muismat kreeg en dat men moet uitzoeken waar de fout zit.
Ook financiële afdeling er bij betrokken dat zo snel mogelijk mijn geld terug moet en geld voor retour pakket afgehandeld word daar de fout bij hun ligt.
Update:
Vandaag is alles netjes terug betaald. Nog niks gehoord over waar het nu is fout gegaan.
AlgemeenEen zeer gewilde product gekocht dat een aanduiding had van 10+ dagen levertijd. datzelfde product werd binnen 3 dagen geleverd ondanks dat zelfs de leverancier geen voorraad had.
VerzendingBezorger was netjes op tijd, enkel mag er wel wat aan de verpakking gedaan worden. gezien het duidelijk te zien was wat ik gekocht had, dus een extra doos meschien?
AlgemeenIn 2018 mijn eerste geassembleerde PC besteld bij Azerty. Die PC werkt nog steeds prima maar past niet meer bij de applicaties die ik gebruik voor mijn fotografie en videobewerking hobby.
Met veel uitzoekwerk uit tweakers.net en een wenslijst bij Azerty die ik steeds maar bleef bijwerken kwam ik uiteindelijk op een systeem met een mooie balans tussen prijs en kwaliteit. De wenslijst heb ik naar advies@A gestuurd ter beoordeling van de onderdelen op de lijst. Heb weer een snel en stabiel systeem.
Bij mijn zoektocht naar een nieuw systeem veel advies gekregen en het bestelde systeem was sneller klaar dan gesteld was bij de bestelling.
AlgemeenWas fijne experience goede levering en klantenservice aldus prima te doen en ook snel afgehandeld.
VerzendingWas snel en gratis goede bezorger erg aardig dat vind ik leuk.
KlantenserviceWaren aardig en behulpzaam ik had een keer dat er iets verkeerd was gegaan en werd snel geholpen
AlgemeenSite staat qua pricing prima bovenin in de ranking bij Tweakers.
Geen reviews bij de producten, maar is voor mij ook niet relevant. De productreviews zoek ik tweakers en elders.
Wel heel duidelijke + en - omschrijvingen bij de artikelen met tips waar je aan moet denken.
De bouwservice is voortreffelijk.
Prima te volgen waar je installatie bestelling zit, componenten verzamelen, bouwen, klaar voor verzenden, etc.
Lang geleden ging ik nog met de auto naar Raalte om een voorgeinstalleerde set zelf op te halen. Uit angst voor het afbreken, doorbuigen in transport.
Inmiddels is het de 3de keer dat ik een processor, koeler en geheugen in de Mobo laat installeren en opsturen. En wederom weer tevreden. Netjes ingepakt en veilig verzonden naar een postnl pickup, daar kan ik niet voor heen&weer rijden.
AlgemeenAlles duidelijk op de website en als je vragen hebt is de klantenservice perfect beeldschermen voldoen aan mijn wensen zijn goed duidelijk
VerzendingLevering was perfect en op de afgesproken tijd goede verpakking
Klantenservicevia de mail heel goede informatie en duidelijk welk product ik moest kiezen.
AlgemeenOmdat mijn oude ASUS laptop de geest begon te geven ben ik opzoek gegaan naar een nieuw alternatief. Deze dacht ik bij een lokaal bedrijf gevonden te hebben toen ik erachter kwam dat de laptop niet met een af fabriek geleverde Windows 11 Pro was geleverd. Het bleek om een zonder OS geproduceerde laptop te gaan waar door de tussen handel Windows 11 was op gezet welke niet correct functioneerde. Deze is retour gegaan naar dat bedrijf.
Gezien Azerty een zelfde modellen in het assortiment heeft met nette prijzen heb ik via de mail met hen contact gezocht. Om te vragen of de modellen die zij leveren wel vanaf fabriek voorzien zijn van Windows 11 Pro. Hier kreeg ik keurig en helder antwoord op, dat het belangrijk is dat het er af fabriek opzit voor de goede werking van de laptop en dat die van hun (mits anders vermeld) ze dat ook hebben.
Mijn ervaring zowel via mail als via telefoon is mij uiterst goed bevallen. Vriendelijk, meedenkend, begripvol en kennis van zaken hebbend personeel.
De prijzen zijn scherp. (pas dat u er niet aan snijd).
Voor verzending leek er wat verwarring te zijn over de voorraad bij de leverancier hierover kreeg ik een mail dat het langer ging duren. Omdat ik de mail niet begreep en de voorraad voldoende leek vroeg ik per mail om duidelijkheid ik had binnen de kortste keren het antwoord dat er wat langs elkaar heen was gegaan maar ik mijn laptop de volgende dag kon ontvangen. Helaas had die dag daarna hadden de posterijen een storing en werd het nog een werkdag later. Hier kon Azerty uiteraard niets aan doen.
De laptop was goed verpakt in een extra doos met bescherming.
De laptop die ik gekocht heb heeft de mogelijkheid om de SSD en DDR5 Ram te vervangen en te vergroten. Omdat mijn oude laptop nog een z.g.a.n. bij Azerty gekochte 1 TB SSD bezat heb ik de vraag gesteld of het van invloed op de garantie is om deze te wisselen in de nieuwe. Ook hier kreeg ik een duidelijk antwoord op, dat dit geen probleem is als ik de oude maar bewaar en geen schade aanbreng aan de laptop tijdens het wisselen of bijzetten.
Dit laatste werd door het lokale bedrijf af geraden en eigenlijk verboden.
De schijf zal ik nog gaan vervangen maar dat gaat goed komen.
AlgemeenIk kreeg snel een uitgebreid en deskundig antwoord van een medewerker op enkele technische vragen ivm de potentiele bestelling van diverse componenten om een nieuwe pc te bouwen. Dat klinkt heel logisch maar enkele concurrenten wilden niet en/of waren daartoe niet in staat en bleken slechts 'dozenschuivers' te zijn. De eerste order bij Azerty was dan ook snel geplaatst. De rest zal spoedig volgen !
VerzendingEn ondanks de late bestelling op zondagavond kwam die bestelling ook nog eens vlot binnen in een degelijke verpakking. 2x blij dus !
Klantenservicezie de opmerking die ik hierboven al heb gemaakt. TOP !!!
AlgemeenWebsite is duidelijk, bestelling gaat gemakkelijk, zeker als je een account hebt. Dik tevreden over het process. Ook de prijzen zijn gewoon goed.
VerzendingVerzending was snel, volgende dag al in huis. Harde schijf was netjes verpakt in een anti statisch zakje en een halve rol bubbeltjes plastic, fijn dat er extra rekening wordt gehouden met het verzenden van een harde schijf.
AlgemeenBeztellen ging erg gemakkelijk, eerst via tweakers vergelijk gemaakt en daarna doorgeklikt. Info op de website was ook erg duidelijk, met name de zaken die wellicht ook relevant zijn om erbij te bestellen
VerzendingGoed up to date gehouden, omdat ik net innl het weekend bestelde, duurde het wat langer doordat het geen werkdagen waren. Begrijpelijk
AlgemeenAl jaren een terugkerende klant. Aanbod is uitstekend al zitten de prijzen licht boven het gemiddelde. Daar staat wel een prima service tegenover en de verzending is snel. Over het algemeen tevreden over de bestelling afgezien van een slordigheid bij de verzending.
VerzendingIk had (per ongeluk) een tray versie van de cpu besteld (9800x3d). Deze werd verzonden in een klein doosje waar de cpu los in zat zonder enige bescherming. Ik snap dat het mijn schuld is, ik had beter op moeten letten bij het bestellen maar ik begrijp niet dat je als webwinkel zo'n dure cpu gewoon los in het doosje stopt. De doos met onderdelen was enorm dus het doosje met de cpu ging alle kanten op. De pc werkt uitstekend dus alles is goedgekomen maar als je dergelijke dure onderdelen aanbiedt op je site moet je ook zorgen dat je ze veilig en goed beschermd verzend. Een zeldzaam minpunt bij deze winkel waar ik al jaren m'n hardware koop.
KlantenserviceOver het algemeen goede ervaringen met de klantenservice al heb ik deze bestelling geen contact met ze gehad.
AlgemeenKoopproces verloopt snel en duidelijk. Link via tweakers pricewatch gebruikt, middels een filter dat goed werkt, waardoor de tablet en de prijs me naar Azerty brengen. Product was niet op voorraad in het magazijn maar wel bij de toe leverancier, met duidelijke levertijd.
VerzendingIetwat grote omdoos. 1 dag geen feedback over status. Daarna volledige informatie over het verzendproces.
KlantenserviceIk dacht dat mijn bestelling incompleet was, maar er bleek een verschil te zijn in tablets met en zonder stylus, waarbij de duurdere tablet geen stylus meegeleverd kreeg. Ik deed daar sikkeneurig over maar Azerty reageerde professioneel vriendelijk en zelfs complimenteus.
Ik ben er terugkerende klant, al jaren. En met een dergelijke ervaring blijf ik dat. Of ze daar nou AI voor gebruiken of niet.
AlgemeenHele fijne website om te navigeren en snelle levering. Erg tevreden en met track en trace. Ga hier zeker vaker bestellen
VerzendingSnel via PostNL en dag later geleverd, top service met inzichtelijke track en trace
AlgemeenIk heb hier laatst een CPU (R7 7800X3D) en ramgeheugen gekocht. Alles ging flot, met redelijk goedkope prijzen (vergeleken met andere webshops). Alles was een dag van te voren besteld (rond zo een 10 uur s'avonds schat ik) en de volgende dag rond 14:00 aangekomen. Veel sneller vergeleken met mijn andere bestellingen bij andere sites tot nu toe. Een compleet betrouwbaar bedrijf en zeker om aan te raden!
VerzendingRedelijk snelle verzending. Kwam aan op het juiste moment van verwachting.
AlgemeenAzerty heeft een groot aanbod en ik zal hier ook zeker mijn volgende PC halen. Het fijne is dat daarmee alle onderdelen voor een redelijke prijs vanuit 1 winkel kunnen komen.
VerzendingLevertijd en verpakking waren helemaal prima. Ik had helaas net pas na 23u besteld, waardoor mijn bestelling meegenomen werd in de volgende bestelronde. Hierin klopte het echter compleet.
KlantenserviceHet geheugen was niet goed (veel errors). In mijn eerste contact al de gegevens van MemTest86 meegestuurd en Azerty heeft dit vervolgens goed opgepakt. Retour sturen was niet moeilijk en vervanging is onderweg.