Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Nieuwe harddisk (Seagate ST24000DM001) besteld. Bestelling en betaling verliep probleemloos. Binnengekomen via de Tweakers pricewatch, next next finish.

Disk was netjes en met zorg verpakt. Helaas zat er een deuk in, die er getuige de nette staat van de verpakking al voor het inpakken in gezeten moet hebben.

Al jaren bestel ik af en toe onderdelen bij Azerty (onder andere mijn huidige pc), vanuit de filosofie "liever iets meer betalen bij een degelijke webshop met een klantenservice, dan het allergoedkoopst bij een shady dozenschuiver". Dacht ik.
Door omstandigheden haalde ik mijn nieuwe disk pas 16 dagen na ontvangst uit de verpakking. Er bleek een deuk/vouw in de behuizing te zitten. Helaas net na het verlopen van de 14 dagen waarin je zonder opgave van redenen mag retourneren. Ondanks dat een deuk in een harddisk mij een goede reden voor retour lijkt wil Azerty deze niet retour nemen zolang de disk werkt (hij komt door de zelftest, op dit moment).
Het zou Azerty sieren wanneer ze zouden zeggen "wij leveren geen harddisks met deuken", maar helaas. Ik ben diep teleurgesteld.

Via tweaker een wenslijst gemaakt voor een aantal onderdelen van mijn pc, hierover een melding gekregen toen bij Azerty de koeler en gpu gunstige prijzen waren. Direct besteld en binnen het beloofde levertermijn geleverd. Zeer tevreden met de levering en de producten.

Prima verzending, goed verpakt en netjes tijdig geleverd zoals aangegeven

Kreeg bij mijn aankopen netjes de bevestigen vrijwel direct en hadden goede service inclusief nette overzichtelijke facturen

Aantal keer bij Azerty besteld en nooit problemen gehad. Knappe prijzen, groot aanbod en vaak op voorraad.

Ik bestelde een product, voor mijn bedrijf, waarvan de prijs kennelijk verkeerd stond vermeld op de eigen website. Snap niet hoe dat kan.

Dát werd niet gecommuniceerd, maar in eerste instantie vertelde Azerty team dat het product slecht leverbaar was en langer zou duren (moest van de leverancier komen). Ik ging daarmee akkoord en wachtte af. Toen boden ze me 'alternatieven', die vele malen duurder waren. Dat deed me wel denken, maar ik wachtte nog geduldig af.

Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. Het product was verkeerd geprijst en er was sprake van een 'kennelijke fout'. Ik zou mijn geld terugkrijgen, maar heb nog steeds niet het product dat ik heb besteld. Ook kwam Azerty niet met een oplossing, slechts een lauwwarm excuusje, verpakt in juridische taal. Dat is toch geen manier van zalen doen Azerty?

Kortom (TL;DR), ik raad iedereen (ondernemers in het bijzonder) sterk af om bij Azerty te bestellen.

Azerty is niet eerlijk in de communicatie, draait eromheen wat er gaande is, gebruikt verhullend taalgebruik en gebruikt uiteindelijk juridische prietpraat om te verhullen dat zíj́ een fout hebben gemaakt. Ook komen ze niet met een oplossing die de klant tevreden stelt.

Bij Azerty loopt het bestel proces, zoals altijd, heel soepel en gemakkelijk en de producten worden snel verzonden. Ik had vooraf nog even contact met de klantenservice. Ook daar snel en behulpzaam geholpen. Super winkel.

Verzenden gaat met postNL. Zoals verwacht goed. In de app krijg je een bericth dat je pakketje eraan komt. Het bezorgmoment kwam mij niet goed uit. Ik kon zelf een nieuwe dag kiezen. Super handig.

Ik had vooraf contact met de klantenservice. Snel en behulpzaam geholpen. In een keer afgehandeld. Fijn! Contact met echte mensen via de email.

Ik ben al sinds 2020 klant bij Azerty en heb hier al meerdere bestellingen gedaan, meestal componenten. Maar ze hebben ook een aardig assortiment met mini-pc's van Shuttle, waar ik redelijk fan van ben als thuisserver.

Ze komen in de pricewatch van Tweakers meestal niet als de állergoedkoopste leverancier uit de bus, maar ook zeker niet als duurste. En het assortiment is dusdanig groot dat, als ik meerdere componenten tegelijk zoek, ik dan uiteindelijk toch mijn winkelmandje bij hun vul. Niet alleen omdat ik dan alles makkelijk in 1 bestelling kan doen, maar ook omdat ik tot nu toe nooit teleurgesteld ben in hun service.

Als ik dan 10 of 20 euro meer kwijt ben dan bij de absoluut goedkoopste winkel, dan heb ik het er wel voor over.

De website is overzichtelijk en producten zijn geod te vinden, met ook relevantie filter opties. Het afrekenen verloopt vervolgens altijd soeppel met meerdere mogelijklheden voor betaling en voor bezorging. Eigenlijk gewoon helemaal zoals het hoort, dus!

Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat de daadwerkelijke levertijd van een artikel afweek van wat als levertijd werd opgegeven (hooguit dat het een dag sneller was, wat ik niet erg vind :) ).

Producten worden ook altijd netjes verpakt met passende bescherming/demping in de verzenddoos.

Azerty is een hele fijne site voor computer onderdelen e.d
Heb er vaak wat gekocht de afgelopen jaren, dit keer een beeldscherm die in de aanbieding was met een super goede deal, een psu en een ssd.

Super snelle verzending en duidelijke communicatie .

Super snelle bezorging. Volgende dag alles in huis heel erg fijn

Goede site, veel filters waardoor je makkelijk je spullen kan vinden. Ook account pagina is overzichtelijk

Snelle verzending met Track & Trace tijdig via mail. Levertijd op de site secuur. De Track & Trace codelink lijdt naar azertys eigen tracking site welke ik minder makkelijk en up-to-date vind dan de postnl site zelf.

Goede klantenservice. Met eerdere bestelling software problemen gehad, hen opgebeld en ben vriendelijk tewoord gestaan en heb heb het toen ter reparatie Retour gestuurd. Toen ik hem na een week binnenkreeg, was het probleem verholpen.

Zeer ruim aanbod, zeer overzichtelijke site, goede prijzen en razendsnel verstuurd. Helemaal perfect, altijd een aanrader.

Ruim aanbod, overzichtelijke site, goede prijzen en razendsnel verstuurd. Perfect.

In 2020 mijn eerste game PC bij Azerty gekocht. Deze was eind vorig jaar aan vervanging toe... voor de upgrade koos ik wederom voor Azerty. Dit vanwege de goede en eerlijke service, transparantie en aantrekkelijke prijzen. De site is overzichtelijk en laat de specificaties op een prettige manier zien.

En bijkomend voordeel? Voor mij is Raalte een klein stukje rijden. Het ophalen van de materialen in persoon vind ik toch prettiger. Bij aankomst stond alles netjes klaar, zonder wachttijd.

Maar stel dat je toch even moet wachten? In de wachtruimte staan hele vette gebouwde PC's en race setups, dus tijdens het wachten vermaak je je wel ;)

Als streamer/gamer is het fijn om een professionele zaak als Azerty "om de hoek" te hebben. Zo kun je snel en veilig iets ophalen. Ik zag ook hoe Azerty qua pand is gegroeid, complimenten.

Vriendelijke gesprekken, snelle hulp en geen onnodige wachttijden. Ook op de mail wordt snel en adequaat gereageerd.

Goede snelle levering. Duidelijk bestelproces. Producten waren goed en de combokit die ik heb besteld was goed voorgemonteerd. Geen kritiekpunten.

Levering was op tijd en goed verpakt. het pakket was voldoende beschermd om beschadiging te voorkomen

Levering was op tijd en goed verpakt. Vond het fijn dat het in een anoniem uitziende doos was verzonden.

Ik heb denk ik in totaal 4 PCs aan onderdelen gekocht bij Azerty, mijn eerste bestelling was onderdelen voor mijn eigen PC, en daarna heb ik voor wat vrienden PCs samengesteld, besteld en gebouwd. Ik heb eigenlijk geen klachten, de website is makkelijk te navigeren, het assortiment is breed, en de prijzen zijn meestal het goedkoopst. Soms zijn ze goedkoper te vinden op bijvoorbeeld Amazon, maar ik zou zeggen dat de paar euros die je dan mis loopt het waard zijn voor het vertrouwen en service van Azerty

Alle producten zijn altijd erg goed verpakt, en de volgende werkdag bezoring is tot nu toe altijd optijd geweest. Ik geef alleen niet de maxiumum score omdat de producten die ze niet op voorad hebben in hun magazijn, maar wel bij de leverancier soms langer kunnen duren dan de 2-3 dagen die ze op de webshop aangeven. Het is een paar keer voor gekomen dat dit eerder een week was.

Gezien Windows 10 z'n einde nadert en ik toch over moet stappen op Windows 11 leek het mij het geschikte moment om weer eens een nieuw systeem in elkaar te steken.

En dan ga ik dus weer shoppen bij Azerty. In het verleden altijd goede ervaringen mee gehad, en ik vind het ook wel fijn dat het een winkel is die redelijk in de buurt zit (in het geval je wat op wil halen, of iets terug brengen).

De website is goed te navigeren, dingen als moederborden en processors is goed te vinden, ook met goede filter opties. Ook duidelijk de voorraad te zien, zowel in hun eigen magazijn als bij de leverancier (wel handig, zodat je niet iets besteld en dan vervolgens weken lang moet wachten omdat de leverancier het niet meer heeft).

Levertijd was sneller dan verwacht. Ik had het op een zondag avond besteld, en tot mijn verrassing stond het pakket maandag ochtend al voor de deur. Meestal is iets bestellen in het weekend dat je dan 1 of 2 dagen ná het weekend pas je bestelling krijgt, dus dat was wel fijn. Ook komt hier normaal op maandag meestal geen post (ook geen pakket diensten).

Minder fijn was de bezorgdienst zelf, die ondanks de grote letters 'Handtekening voor ontvangst' m'n pakketje van zo'n 1500 euro gewoon bij de deur had neergelegd, niet aangebeld en al helemaal niet m'n handtekening ontvangen.
Dit is een probleem van de bezorgdienst en kan ik Azerty ook niet aanreken.
De doos was wel neutraal qua uiterlijk dus het schreeuwde niet "hier zit een boel dure hardware in" dus dat scheelde.

Onderdelen waren goed verpakt, ook met luchtkussens ertussen. Doosje van de processor had wel iets schade (denk door een robot van het magazijn?) maar maakte voor de werking verder niets uit. De rest van de dozen waren wel heel, zelfs de kartonnen doos waar alles in zat (dat gebeurt ook niet altijd met pakketdiensten tegenwoordig).

Dus al met al toch tevreden, en zelfs positief verrast door de snelle levering.

Alles goed verpakt in een neutraal ogende doos, opgevuld met luchtkussens zodat de inhoud niet door de open ruimtes in de doos kan schuiven tijdens transport.

had via tweakers preis alarm in gestelt daar kwam azerty uit fijne zaak heb er vaker gekocht. betrouwbaar levering goed verpakt goede service.

product was prime verpakt neutrale doos met airbacks opgevult er fein met computer onderdelen.

Azery is betrouwbaar en betaalbaar. Toen andere winkels de Lian Li 217-behuizing niet op voorraad hadden, hadden zij deze wel.

De levering was snel en nauwkeurig, de ordertracking was duidelijk en transparant, er waren geen extra kosten en het pakket werd tot aan de deur bezorgd

Ik ben tevreden met de informatie die de klantenservice van Azerty heeft gegeven. Tot nu toe heb ik niets om over te klagen.

Azerty is altijd een betrouwbare webshop geweest. Zonder te twijfelen, heb ik daar mijn Thermaltake voeding besteld en sneller gekregen dan gedacht

Levering was snel en goed verpakt. Zoals ik het ook niet anders had verwacht, bij deze betrouwbare webshop

Azerty reageert altijd snel en houd je netjes up to date, naar de status van jouw bestelling. Zeer tevreden

Ik bestel regelmatig bij Azerty, vaak dat ze bijv een onderdeel nog wel op voorraad hebben of nog leverbaar is binnen 2 - 3 werkdagen, gewoon een goede webshop

Alles wordt goed ingepakt en vaak dezelfde werkdag nog versuurd, goede verzending.

Dit is de eerste keer dat ik een pc heb gebouwd en van alle websites die ik kon kiezen om onderdelen te kopen zag Azerty verreweg er het minst sketchy uit, waarschijnlijk zijn er goedkopere alternatieven maar de layout van de website gaf mij toch meer vertrouwen dan bijvoorbeeld Megekko. De webwinkel heeft een erg groot assortiment, en een fijn zoeksysteem filteropties wat het makkelijk te navigeren maakt.

Een klein verbeterpunt bij de filteropties van de muismatten is de manier waarop je de afmetingen kunt aangeven. Je krijgt namelijk een hele lijst met afmetingen en zodra je er een aanklikt schiet het mapje weer dicht, dus kan je maar een maat per keer aanklikken, mijn suggestie is om hier een schuifje van te maken voor beide de lengte en de breedte.

Maar dit kleine verbeterpunt neemt niks weg van het feit dat het een super goede webwinkel is, ik ben erg tevreden, ja ik kan een prijs winnen met deze review, nee ik ben de webshop daarom niet aan het glazen, dit is nogsteeds een eerlijke review.

De verzending is top, meestal heb je het de volgende dag al in huis en het wordt netjes verpakt aangeleverd, je krijgt netjes de factuur in de doos en als iets niet goed is kun je op de website makkelijk vinden hoe je het weer retour kan sturen.

Ik heb niet veel met de klantenservice te maken gehad, wel kan ik zeggen dat het annuleren van een product erg snel verwerkt wordt (Meestal de volgende dag) en het niet lang duurt voordat je geld weer terug is.

Kleine opmerking over het annuleren, zoals het nu werkt moet je een mail sturen naar de klantenservice met in de titel Annuleren order + Ordernummer. Nu heb ik geen idee of het een reden heeft waarom ze het op deze manier doen, en werkt het verder prima, lijkt het mij toch makkelijker om bij de order op de website zelf een knop toe te voegen om het met één klik te kunnen annuleren.

Tja, wat zal ik er nog van zeggen... Als alles klopt, en alles, maar dan ook alles op het gebied van computers is op de site te vinden, de prijzen marktconform zijn en heel vaak het goedkoopst, de kwaliteit top is, de verzending supersnel is, en iedereen heel tevreden is over Azerty...
Wie ben ik dan om nog iets te kunnen toevoegen dat origineel is en mensen over de streep kan trekken...
Maar vooruit dan, een poging: beste mensen, kijk gewoon naar alle reviews, recensies en weet: bij Azerty zit je gewoon goed, en kun je vol vertrouwen je onderdelen of apparaten bestellen. Een absoluut betrouwbare leverancier van vaak toch dure artikelen.
Een heel dikke pluim van een zeer tevreden klant.

Supersnelle verzending, ook voor een bestelling op zondag zodat het maandag al binnen is!

Ook in het contact t.a.v. een oud mailadres na ontvangst van de factuur heb ik heel goede ervaring, het werd meteen beantwoord en opgelost.
Hulde.

Scorekaart voor Azerty