Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Min of meer de Tweakers Desktop Best Buy Guide besteld met hier en daar wat aanpassingen (kast enz.). Eigenlijk alles besteld bij Azerty incl. assemblage.
Dat duurde ietsje langer dan de gemelde 2-3 dagen doordat Black Friday in de weg zat. Kan gebeuren. Daarna gevraagd of ze dan woensdag konden leveren. Dat was geen probleem.

Ook de game vouchers die bij de VGA kaart en CPU zaten werden netjes na 2 weken opgestuurd en bij vragen daarover werd ik erg goed geholpen.

Ietsje te laat, maar dat heb je wel eens. Alles werd netjes en goed verpakt geleverd.

Bij vragen over levertijd, aanpassing leverdag werd snel gereageerd. Ik zou ook Alan Wake 2 krijgen ipv Game Pass, maar ontving die laatste. Bij een verzoek of ze die konden omruilen werd dat snel geregeld.

Voor mijn werk was ik op zoek naar een draadloze headset. Via de gemakkelijke filters kwam ik uit bij de Jabra Evolve2 65 Flex MS Stereo. Die dus perfect is voor het Microsoft Teams, en ook scherp is geprijsd in vergelijking met concurrenten.

Na het plaatsen van de bestelling in de avond werd de headset al een dag later geleverd. Zonder een hele grote doos, maar een verpakking die past bij het product dat ik bestelde - wel zo fijn én duurzaam. Ook de factuur waarom ik vroeg bij de klantenservice voor mijn administratie werd snel opgestuurd.

Al met al wederom - bestelde er eerder een desktop PC - een fijne ervaring.

Supersnel geleverd. In een verpakking die past bij het product dat je besteld (dus niet een megadoos voor een klein product).

Uitstekende snelle service - de factuur waarom ik vroeg voor mijn administratie werd erg snel opgestuurd en ook de reactie van de medewerker was vriendelijk en professioneel.

Ik heb een gamecomputer voor een klant samengesteld bij Azerty en de onderdelen hier besteld. Over het algemeen verliep alles soepel, behalve voor wat betreft het RAM-geheugen.

Het bleek dat één van de RAM-modules defect was en moest worden teruggestuurd. Dat kan natuurlijk gebeuren, en ik verwijt Azerty hier niets voor.

Bij telefonisch contact werd mij geadviseerd om het defecte onderdeel terug te sturen. Nadat ik dit had gedaan, bleek dat ze een standaardprocedure hanteerden waarbij het vijf dagen duurde voordat het ontvangen onderdeel werd gecontroleerd en erop werd gereageerd. Hoewel begrijpelijk vanuit het bedrijfsperspectief om onnodige kosten te vermijden, vond ik dit niet klantvriendelijk.

Later werd mij verteld dat ook het andere RAM-bankje teruggestuurd moest worden, wat niet tijdens het telefoongesprek was meegedeeld. Dit kan een foutje zijn geweest van mijzelf of de medewerker.

Na het terugsturen van het tweede bankje duurde het opnieuw vijf dagen voordat het werd gecontroleerd. Het feit dat verzendkosten vooraf moeten worden betaald en pas na het indienen van een bewijs apart naar de e-mail moeten worden gestuurd voor terugbetaling vond ik begrijpelijk maar niet klantvriendelijk.

Na ongeveer 12 dagen ontving ik per e-mail het bericht dat het bestelde RAM-geheugen niet op voorraad was. Ze boden aan een ander setje te bestellen, maar daarvoor moest ik 10 euro extra betalen. Na de betaling kreeg ik te horen dat het nog moest worden besteld en de leveringsdatum onbekend was.

Gelukkig duurde het slechts drie dagen voordat Azerty de nieuwe RAM-modules ontving, en ze werden de volgende dag naar ons verstuurd.

In totaal duurde dit hele proces 15 dagen. Hierdoor moest onze klant ook 15 dagen wachten voordat hij zijn computer kon gebruiken, omdat er geen RAM-geheugen in zat.

Ik heb herhaaldelijk contact opgenomen met de klantenservice om het proces te versnellen, om te zien wat ze voor mij konden betekenen, of om de 10 euro te laten vervallen vanwege de lange wachttijd. De medewerkers waren vriendelijk, maar naar mijn mening waren de protocollen die ze volgden zeer klantonvriendelijk.

Al met al geef ik het daarom 3 keer 1 ster.

Dit is toegelicht in de korte omschrijving. Over het algemeen geen lange verzendtijden bij de bezorgdienst, maar het gehele proces bij Azerty is erg traag,

Bestelling was eenvoudig te plaatsen de webshop is overzichtelijk. toch moet er bij gezegd zijn dat de zoek functie niet veel gebruikt is aangezien ik bij azerty uit kwam d.m.v. de price watch.

De verzending liet even op zich wachten dit kan ook met black Friday drukte te maken hebben gehad. desalniettemin was de bestelling bij azerty eerder binnen als de andere componenten van verschillende webshops. De verpakking was voldoende wel vraag ik me af of het gebruik van karton papier (prop) in alle bezorg gevallen goed zal gaan.

Het plaatsen van de bestelling is makkelijk gelukt door de duidelijke website na de bestelling kreeg ik gelijk een mail waarin ik de bevestiging kreeg dat ze mijn bestelling hebben gekregen een dag later kwam het pakketje aan in een perfecte staat, super blij met de service. Bedankt!

Het pakketje kwam veilig aan met extra veiligheid aspecten dat de onderdelen niet konden beschadigt worden tijdens het transport

Voorheen had ik een laptop via het werk. Nu ik niet meer werk is een laptop toch wel handig. Mooiste laptop die ik ooit heb gehad: Lenovo Ideapad Slim 3 met een instructie om de computer aan te zetten in 4 stappen. Die bewaar ik want het papier beschermt toetsenbord en beeldscherm tegen stof.

Bestelling op zaterdag avond, geleverd maandagochtend. Ik verwacht niet dat bedrijven op zondag orders verwerken. Dat bleek toch het geval.

Het was heel gemakkelijk om een bestelling te plaatsen, geen moeilijkheden. Het was bestelling plaatsen, betalen en je krijgt je bevestiging.

Verzending was supersnel. Ik kreeg ongeveer 15 min na de bevestiging, een postnl mail met de track & trace, waarin er stond dat ik het de volgende dag ontvang.

Ik heb nog geen contact gehad met de klantenservice, maar als er zo een snelle bestelling wordt geplaatst vind ik dat de klantenservice ook gezellig en goed is.

Producten besteld met 2-3 werkdagen verzendtijd. Een dure bestelling en dan krijg ik een automatisch bericht dat het nog niet bekend is wanneer het word bezorgd. Krijg ik het binnen ( cpu & mbu combo) krijg ik me cpu in een llein raar blauw doosje. De ryzen 7800x3d is erg prijzig dus ik verwacht me bestelling volledig niet zo raar als dit gelopen is. Dus 5dec gelijk retour aangevraagd en nog steeds geen reactie. Zie ik nu dat ze hier op tweakers op 7 dec hebben gereageerd op een bericht van dec en ik heb nog geen reactie op me retour aanvraag. En het moment van schrijfen is het 8 dec. Niet voor herhaling vatbaar.

2-3 dagen verzendtijd stond er bij mijn bestelling en het liep uit tot over een week

Meerde emails verstuurd, waaronder retour aanvraag en nog geen reactie. Azerty is een groot bedrijf en ik had er vertrouwen in maar deze ervaring is zeer teleurstellend

Beste,

Wat vervelend om te lezen dat jouw bestelervaring bij Azerty niet naar behoren was. Wanneer je een retouraanvraag indient, dan krijg je vervolgens een mail van ons met daarin de uitleg hoe je dit kan retourneren.

Vanwege de drukte kon het zijn dan wij nog niet op jouw mailverzoek waren ingegaan. Hopelijk is dit inmiddels wel gelukt. Zo niet, dan verneem ik dit graag. Stuur ons dan even een mail naar klantenservice@azerty.nl en vermeld daarin je retourgegevens en refereer naar jouw review.

Stijn
Azerty Klantenservice

Ik heb afgelopen november bij Azerty de MSI G27QPF gekocht, vooral vanwege de black-friday aanbieding. Normaal gesproken laat ik me niet echt verleiden met Black-friday promos, skeptisch als ik ben. het doet me goed om te zien dat na de aanbiedings periode de prijs ruim 50.- euro hoger is. Ook de levering was top, 22:00 besteld, volgende dag om 14:30 geleverd.

Ik schrijf deze review vanwege een actie van MSI, het product kopen is blijkbaar niet promo genoeg... anyhow ben ik wel oprecht blij met de monitor (laatste upgrade was in 2009, dus QHD, 170hz led paneel is mind blowing voor mij)
Maar als Azerty niet de service had geleverd, qua bestel, betaal en leverings-gemak had ik waarschijnlijk voor een "minder" mooi scherm gekozen.

Dus... afgedwongen review....maar wel oprecht blij.

Levering liep zoals werd beloofd op de website, ik had 's avonds besteld en de volgende middag het product in huis

Geen contact met de klanteenservice gehad om de simpele rede dat de service naar de klant (ik in dit geval) top was via de website.

Voor het eerst een bestelling geplaatst bij Azerty, namelijk een schitterend high end PC systeem.

Deze heb ik ook door Azerty laten assembleren en installeren en dat is werkelijk uitstekend gedaan, ik ben meer dan tevreden met dit geweldige systeem!

Azerty heeft er een nieuwe klant bij!

De levertijd duurde iets langer dan verwacht, maar dat is vanzelfsprekend in dit geval. Inzonderheid tijdens de Back Friday deals en de feestdagen.

Het geassembleerde systeem was erg netjes verpakt voor de verzending, eveneens extra bescherming in de kast voor de grote RTX 4080 videokaart, klasse!

Snelle responds via de mail, en er werd goed meegedacht naar aanpassingen / oplossingen! 10/10

OK als alles goed gaat - maar bij problemen weinig tot geen steun van de klantendienst, tevens slordige administratie.

Ik verklaar mij nader ...

Twee producten besteld die volgens site op voorraad waren bij leverancier = levering binnen de 2 tot 3 werkdagen.

Na 5 dagen (automatisch) bericht dat beide producten opeens een 'onbepaalde' leveringstermijn hadden.

Hieromtrent contact opgenomen met de klantendienst en zelfde dag reactie gekregen dat dit foutje was en de producten ondertussen verstuurd waren. Kreeg hieromtrent echter 2 mails van 2 verschillende medewerkers met 1 minuut ertussen - eerste medewerker sprak van één zending en gaf me 1 track & trace nummer, doch van de tweede medewerker kreeg ik de info dat mijn bestelling in 2 (deel)zendingen was verstuurd en kreeg ik 2 track & trace nummers. Daarna kreeg ik nog een automatische verzendbevestiging van Azerty, doch slechts met 1 T&T nummer en tevens een automatische mail van PostNL weerom met slechts 1 (en hetzelfde) T&T nummer.

Volgens de T&T's waren beide pakketen voorzien voor de dag erna.

Uiteindelijk werd 1 van de 2 pakketen geleverd (>21u), doch in de T&T waren de afmetingen van beide pakketen blijkbaar omgewisseld waardoor ik in eerste instantie op zoek was naar een (zeer) groot pakket, terwijl het een bubbelomslag was die men (zonder aanbellen) in de brievenbus had gestoken.

Van het 2de pakket geen spoor die dag en vanaf de dag erna was in de PostNL T&T de (wat verontrustende) status 'fout bij bezorging zending' te lezen.

Hieromtrent in de loop van 3 dagen tijd verschillende mails gestuurd naar de klantendienst, maar tot op heden geen enkele reactie mogen ontvangen

Gelukkig werd het pakket ondertussen en dagen later dan voorzien (via een andere leverancier dan PostNL dan nog wel) toch nog afgeleverd en is het finaal nog goed gekomen, maar niet dankzij de ondersteuning van de klantendienst, want die was er absoluut niet ;-(

Niet voor herhaling vatbaar.

Beste Bruno,

Wat vervelend dat je een onaangename ervaring hebt gehad met onze klantenservice.
Waarvoor onze excuses.

Er lijkt in eerste instantie een miscommunicatie te zijn ontstaan vanuit ons. Daarnaast is het helaas misgegaan bij de vervoerder, wat wij beide enorm betreuren.

Door de drukte rondom Black Friday kampen wij met een achterstand in onze mailing. Daardoor reageren we helaas trager dan normaal. Wij doen ons uiterste best om al onze mails zo snel en goed mogelijk van een antwoord te voorzien. Wij zijn blij dat het pakket inmiddels toch bij je terecht is.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun die altijd aan ons stellen! E-mail: klantenservice@azerty.nl, tel: 0572 328120. Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Stijn
Azerty Klantenservice

Mooie, overzichtelijke website. Prima pc building app met correcte prijzen (via pcpartpicker). Zeer duidelijke uitleg bij de onderdelen.

Iets langere verzendingstijd, maar dit komt door black friday, maar we zijn hier over correct geïnformeerd.

De communicatie loopt heel goed. Voor wijzigingen of extra informatie wordt je ingelicht via mail of telefonisch

Afgelopen dagen voor verschillende PC's diverse onderdelen besteld.
Prijsstelling ligt goed, overzichtelijke website, snelle levering.

Vrijdagavond laat besteld, zaterdag verstuurd en maandag in huis. Prima ingepakt (misschien wel een beetje te, grote doos, veel vulling, klein product).

Azerty heeft mij vaak uitstekend geholpen bij het wijzigen van bestellingen en het op de hoogte stellen vna mogelijke vertragingen. Daarnaast is Azerty vrijwel altijd een van de goedkopere webshops in het lijstje, terwijl de service van zeer goede kwaliteit is. Ik kan iedereen deze webshop aanraden.

Prima verzending, weinig plastic maar goed beschermd tegen mogelijke (val)schade. Eigenlijk zou ik niet weten wat er beter gedaan kan worden.

Ik ben meermalig perfect geholpen door de service medewerkers, wel duurde (waarschijnlijk door black friday) het wat langer voordat ik geholpen werd (vier werkdagen ipv de gebruikelijke 1).

Duidelijke website met een groot aanbod. Ik heb hier een paar PC onderdelen gekocht en ik heb ze de dag nadien thuis aangekregen. Je krijgt een tracker die alle stappen bijhoud. Op de website geven ze ook aan welke producten deel uitmaken van promoties die de producenten geven. Ik raad azerty zeker aan.

Ik heb in september een PC bij Azerty laten samenstellen en een nieuw scherm gekocht. Ik vond het best spannend om zo'n grote aankoop bij een winkel te doen die op twee uur rijden afstand van mij is gevestigd, maar de ervaring was zo positief dat ik nu voortaan al mijn elektronica bij Azerty ga bestellen.
Voordat ik had besteld had ik enkele vragen over de de componenten waar ze me goed mee hebben geholpen. Toen ik de bestelling daadwerkelijk had geplaatst kreeg ik nog een goede suggestie om ivm de connecties in de case een ander moederbord te kiezen. Het voorgestelde moederbord was ook in dezelfde prijsklasse. Bij de videokaart zat een activeringscode voor Starfield, maar omdat de actie zou aflopen tijdens de periode waarin ze de PC zouden assembleren had ik gevraagd of ze de code konden alvast konden opsturen. Dat hebben ze meteen gedaan, dus daar kon ik gelukkig nog van gebruik maken. De PC was zeer goed ingepakt en is onbeschadigd gearriveerd.
Achteraf had ik nog wat vragen over een schermpje op de case, en over een schroefje van het raam in de case dat ik niet kon vinden. Ook daar hebben ze me goed en snel mee geholpen. De PC ziet er van binnen heel netjes uit, alle kabels zijn goed weggewerkt. Ik gebruik de PC nu zes weken, en alles werkt perfect. Al met al dus een zeer prettige winkelervaring!

De PC was zeer goed ingepakt en is onbeschadigd gearriveerd.

Ik kreeg op al mijn vragen snel antwoord, en ze hebben me overal erg goed mee geholpen. Iedereen met wie ik heb gemaild was vriendelijk en behulpzaam

alles in overweging genomen is dit mogelijk de beste webshop van dit moment of wellicht al meerdere jaren.

Goede producten en prijzen en heldere informatie.
Prijs/kwaliteit en levertijd is prima, niets op aan te merken.

Computerbouw kon alles in één keer besteld worden en na één dag geleverd worden (wel met een onderdeel gewisseld voor één die voorradig was).

Klantenservice kan wellicht iets beter, was telefonisch prima geholpen maar contact via e-mail werd wel aan de late kant beantwoord.

Als fervent computerliefhebber ben ik enorm tevreden met Azerty. Hun uitgebreide assortiment aan computeronderdelen heeft mijn verwachtingen overtroffen. De gebruiksvriendelijke website en snelle levering maakten mijn winkelervaring zeer aangenaam. Ik raad Azerty ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar kwalitatieve computeronderdelen

---

hoewel ik geen direct contact heb gehad met de klantenservice van Azerty, heb ik gehoord dat ze een uitstekende reputatie hebben. Hun professionaliteit en bereidheid om te helpen, zelfs als ik geen persoonlijke ervaring heb gehad, spreken voor zich

De verzendtijden van Azerty zijn indrukwekkend snel en betrouwbaar. Hun beleid omtrent verzending is efficiënt en transparant, waardoor ik altijd precies weet wanneer mijn bestelling aankomt. Een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar snelle en betrouwbare leveringen

Was een tock probleem met de case, maar is opgelost en bestellingg werd dezelfde dag nog verzonden.

Na het laten verwijderen van de case is de bestelling de dag zelf nog verzonden en kwam de dag nadien aan.

Mail, whatsapp en messenger duurde lang voor ik een antwoord kreeg. Kwam er pas an een paar dagen achter dat ik de onderwerpsregel moest aanpassen om een bestelling te wijziogen

Pluspunten:
+ lage prijzen
+ officieel dealer van veel fabrikanten
+ vertrouwbare winkel

Minus punten:
- irritant product filters op website
- weinig keuze uit meer professionele producten

Plus punten:
+ Snelle standard levering
+ Eerlijke levering prijzen

Minus punten:
- Geen optie van hetzelfde dag levering

Scorekaart voor Azerty