Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenHet was zeer gemakkelijk om te bestellen. Je kreeg ook een mail waarin stond of alles in orde was en zoo niet wat er dan anders kon. Zeer vriendelijke en zeker om aan te raden.
VerzendingDe verzending ging zeer vlot en ik kreeg ook een mail waar ik mijn pakje goed kon bij opvolgen.
KlantenserviceAls er problemen waren kon je ze makkelijke contacteren. En als zij problemen ondervonden gingen ze je ook snel contacteren.
AlgemeenIk bestelde de 4070 super aero-kaart en ik was verbaasd over de beschikbaarheid ervan op de markt op dezelfde dag als de officiële uitgiftedatum van de kaart. Ik ontving deze de dag na aankoop van de bestelling, en het product was in nieuwe staat en de verpakking was Goed verzorgd. Gelukkig voor mij kocht ik het tegen een prijs die iets lager was dan de huidige prijs vanaf de datum van deze recensie. De betaling met Azerty was heel eenvoudig en mijn bestelling werd onmiddellijk geaccepteerd en beoordeeld. Het kwam bij mij goed en uitstekend aan staat en was de moeite waard om te kopen.
VerzendingDe levering was uitstekend en vlekkeloos. Ik ontving het pakket de volgende dag nadat ik de bestelling had gekocht en het werd afgeleverd via PostNL, maar er werd 4 € betaald voor verzending, wat werd betaald op de totale Azerty-rekening. Ik denk dat het verband hield met het pakket verzorgen, daarom is het in de beste staat aangekomen 👍🏻
AlgemeenAls dit nummer 1 PC webshop is dan zegt dat iets over de rest van de PC webshops denk ik.
Voor ons bedrijf hebben wij op 14-11-2023 in 1 order voor 3 computers de componnenten ingekocht voor 1805.99 Euro in totaal.
Na een week of 4 wachten en diverse statusupdates verder maar eens contact opgenomen met de helpdesk van Azerty hoe het nu met de order staat.
Contact:
- Aztery blijkt per telefoon feitelijk onbereikbaar te zijn. 3x geprobeerd en nooit iemand aan de lijn gekregen.
- Per email zit er een vorm van procmail tussen die alle vragen per email minimaal 2 a 3 dagen in een FIFO stopt. Niet handig voor klanten.
Mijn order:
Bijna alles was binnen op 2 onderdelen na.
Waarom komt de hele order in een deadlock als 2 items van de 12 moeilijk en/of niet leverbaar blijken te zijn ? Gewoon uitsturen wat er al is.
Waarom blijkt pas dat componenten niet meer leverbaar zijn als ik zelf ga vragen ? Dit is nu precies de primaire taak van de leverancier om de klant te informeren.
Wij komen er in december achter dat ons project al bijna een maand stil ligt ivm componenten die wel bij Azerty online staan, maar al in november niet leverbaar bleken te zijn.
De order wordt opgesplitst in een leverbaar en niet leverbaar gedeelte. Geantidateerd op dag 1 van de aankoop.
Terug naar de tekentafel om vervangende componenten uit te zoeken die samenwerken (geen assistentie ontvangen of niets).
Ergens half december vervangende onderdelen uitgekozen en proberen door te geven.
Bleek 47.25 Euro duurder te zijn. Wij wachten op een credit/debit factuur. Kwam niet.
Dan maar een nieuwe order geplaatst met deze 2 componenten in de hoop dat dat sneller zou gaan.
Ergens begin januari hadden we alle componenten binnen om de 3 systemen te kunnen gaan bouwen.
Terugbetaling van teveelbetaalde gedeelte van de 1e order gaat fout (in ons voordeel).
Betalingsherrineringen van Azerty blijven komen.
Een volledig overzicht debit/credit van hoe deze order gelopen is kwa betalingen en leveringen kan/wil Azerty niet leveren.
Zelf maar een avond in geinvesteerd om het overzicht op te stellen hoe dit nu precies gelopen is.
Componenten zijn adequaat verpakt denk ik. Niet individueel dmv bubble wrap beschermd, maar gewoon samen in de doos gedaan.
KlantenserviceZoals bij algemeen uitgelegd zit er een FIFO delay van zo'n 3 werkdagen tussen elke vraag / antwoord.
Telefonisch onbereikbaar.
Geen financieel overzicht.
Geen pro-actieve houding ivm niet leverbare producten.
Beste,
Bedankt voor jouw review.
Wij vinden het dan ook jammer om te lezen dat wij jou niet naar tevredenheid hebben geholpen. Waarvoor onze excuses.
In de periode van Black Friday en de feestdagen was het bij ons enorm druk. Waardoor wij niet de klantvragen konden beantwoorden binnen de tijd, die klanten normaliter wel van ons gewend zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat dit erg vervelend kan zijn.
Echter klopt het niet dat klanten automatisch na drie dagen pas een reactie van ons ontvangen. Normaliter reageren reageren wij binnen 24 uur. Op het moment is dit zelfs enkele uren. Helaas is dat niet haalbaar in de periode van Black Friday tot aan de feestdagen.
Daarnaast klopt het dat wij ten alle tijden orders standaard pas verzenden, zodra de order in zijn volledigheid bij ons op voorraad is. Het is mogelijk om dan te switchen, maar voor veel van onze klanten is dit geen wens. Daarom acteren wij hier ook niet pro actief naar.
Mocht je toch nog vragen hebben, naar aanleiding van onze reactie, dan vernemen wij dit graag. Je kan dan een mail sturen naar review@azerty.nl. Dan pakken wij dit zo snel mogelijk voor je op.
Azerty Klantenservice
AlgemeenIk had een aantal ventilatoren van Lian li nodig voor een nieuwe build. Duidelijke webshop waarbij het online shoppen zichzelf wijst.
VerzendingDe producten waren netjes verpakt. Van PostNL kreeg ik de melding dat het product op het afhaalpunt zou zijn, die bleek volgens de medewerkers van het afhaalpunt daar niet te liggen. Twee dagen later bleek deze er pas te zijn. Ik heb het vermoeden dat er niet goed gekeken werd door de medewerkers.
KlantenserviceIk heb toch gebeld naar de klantenservice van Azerty om te achterhalen waar het pakketje gebleven was. Ik werd vriendelijk te woord gestaan. Het advies was om toch nog een keer langs te gaan de volgende dag en als het er dan niet lag, gelijk contact op te nemen met de klantenservice van Azerty waarna zij een onderzoek zouden starten. Achteraf was dit niet nodig maar ik vond het advies meer dan redelijk.
AlgemeenBesteld op 15 December
op 27 december geleverd op een gesloten werkadres en zending is zoek.
Helaas dus niks geleverd en wordt ook maar niks gedaan want postnl zegt afgeleverd
Postnl beweert afgeleverd te hebben.
Aflveradres was gesloten die dag dus weet niet waar er is afgeleverd.
Azerty stuurt niks nieuws of cancelt bestelling niet want postnl heeft het afgeleverd.
Blijven bij hun standpunt dat het is afgeleverd. wordt verder niks mee gedaan.
dit is slecht
Beste,
Wat vervelend om te lezen dat je jouw pakket nog niet hebt ontvangen.
Graag kijk ik met je mee, om te achterhalen waar dit pakket zich bevind. Wil je een mail sturen review@azerty.nl? Dan pak ik dit zo snel mogelijk voor je op!
Azerty Klantenservice
AlgemeenOverlaatst combiset van MBO (X670 Elite AX) en CPU (Ryzen 7 7800x3D) besteld + een voeding apart nog bijbesteld. Alles vlot gegaan en zeker geen klachten. Zal er zeker nog bestellen.
VerzendingVlotte levertijd + alles mooi ingepakt met voldoende folie dat de producten voldoende vast zitten.
AlgemeenEnige tijd geleden bestelde ik een switch en DAC kabel voor mijn homelab. Na een week kreeg ik een eerste update dat het kabeltje helaas niet direct geleverd kon worden, helaas was bij de leverancier ook geen levertijd bekend. Daarna kreeg ik mooi elke week een update met de status van mijn bestelling, maar na 4 weken wou ik echt wel mijn bestelling toegestuurd krijgen, dus besloot ik Azerty te contacteren om het kabeltje dan maar van de bestelling te schrappen.
Dit ging zonder problemen: De dag erna lag de switch in de brievenbus, en nog eens enkele dagen later stond het geld voor het kabeltje alweer mooi teruggestort op mijn rekening.
Snel en correct afgehandeld dus!
Product was goed verpakt met de nodige versteviging en zakjes lucht. Kan me geen betere manier bedenken (zonder een hoop materiaal te verspillen)
KlantenserviceZoals eerder aangegeven snel antwoord op mijn aanvraag om het kabeltje te schrappen, waarna de switch een dag later al bij mij thuis aankwam, en het geld enkele dagen later al terug op mijn rekening stond. Echt super service als je het mij vraagt!
AlgemeenWebsite is duidelijk, makkelijk te bestellen en een voorraad indicatie die ook daadwerkelijk klopt. Klantenservice reageert snel en duidelijk. Eerst ervaring met azerty was tijdens de grafische kaarten crisis van 2020 en toen ook fantastisch geholpen en geinformeerd sinds dien 1 van de 2 leveranciers voor mijn pc hardware.
VerzendingVerzending door azerty was eerder dan verwacht. Duidelijke informatie over de verzending. De levering was ook gewoon in orde maar dat zal per regio/bezorger varieren.
KlantenserviceOmdat het om een pre-order ging regelmatig contact gehad met de klantenservice die mij netjes en duidelijk geholpen heeft over de te verwachten leverdatum voor zowel bij hun door de fabrikant als de levering naar mij.
AlgemeenKrijg een beschadigd beeldscherm binnen. Hier kwam ik pas 9 dagen na ontvangst achter, omdat ik het beeldscherm niet eerder heb opengemaakt, maar Azerty wil niks vergoeden, want: "Om schade te kunnen verhalen dient de aanvraag binnen 48 uur bij ons gemeld te worden."
Echt een slechte zaak.
Tijdens de verzending is het product beschadigd geraakt. Azerty wil niks vergoeden, omdat ik de schade te laat heb gemeld.
KlantenserviceKrijg een beschadigd beeldscherm binnen. Hier kwam ik pas 9 dagen na ontvangst achter, omdat ik het beeldscherm niet eerder heb opengemaakt, maar Azerty wil niks vergoeden, want: "Om schade te kunnen verhalen dient de aanvraag binnen 48 uur bij ons gemeld te worden."
En dan nog iets. Ik bel 's middags de klantenservice over het retourlabel. Er wordt gezegd dat ik deze zelf aan moet schaffen en dat deze daarna verekend wordt. Ik heb netjes een label aangeschaft, maar daarna krijg ik een email dat er niks vergoed wordt, omdat het zogenaamd mijn schuld is dat het beeldscherm kapot is. Dus beeldscherm kapot van €200 en dan ook nog een retourlabel gekocht van €10.
Vaak genoeg wat bij Azerty gekocht waarbij alles goed ging, maar dan gaat er een keer iets fout en dan willen ze je niet helpen.
Slechte zaak
AlgemeenGoede service, ze denken echt met je mee, zelfs met mijn defecte product dat ik niet bij hun had aangeschaft. Dat beetje extra en de goede webshop maakt dat ik ze aan zou raden.
---
Opgehaald, in de winkel besteld, even wachten op de verwerking en kon het product meteen meenemen.
Deskundige reactie gekregen op mijn vragen, ik wist niet welk onderdeel defect was maar gelukkig konden ze helpen.
AlgemeenGoede wijn behoeft geen krans, dat geldt eigenlijk ook voor Azerty.
Altijd gewoon meer dan goed, en altijd net dat dingentje extra waardoor je blijft hangen!
---
Overtuigd dat de aftersale net zo goed is als de sale zelf, dus Azerty is een perfecte druif die optimaal gerijpt is ;-)
Snel geleverd zonder zorgen, hoe fijn is dat. Netjes de track en trace.
Even laten acclimatiseren en gaan!
Misschien als tip!, inpakken met pakpapier omdat mijn buren of koerier niet persé hoeft te weten wat ik heb gekocht.
AlgemeenGeloof me. er is geen betere. Zelf zeggen ze "Azerty only the best" en dat is geen loze kreet. Ik ben een lastige consument, (en ik heb ze het lastig gemaakt), maar ze waren niet van het padje te krijgen, ze bleven vriendelijk, opbouwend en niets was een probleem. En let op! Niet tevreden, geld teruggestort binnen 2 dagen.
Ik wilde een nieuwe game-computer en dacht die bestel ik even. Mijn oude PC was inmiddels 10 jaar oud (destijds gekocht bij Azerty). Alleen zat ik nog met de vraag zelf samenstellen of een kant en klare Xenith Game PC van Azerty.
Nadat Melanie, Sybren, Thijs, Tess, Max, Kamillo, Melle, Anouk en Niek (vergeet er vast nog paar: sorry) mij hielpen met samenstellen en opnieuw samenstellen en opnieuw..... Besloot ik: ik wil een Xenith extreme, maar wat een klap geld. Toch maar weer gebeld voor iets goedkopers. Geen probleem hoor we bestellen hem af en ruilen hem om voor een Xenith Expert. Nee, ik wacht even ik weet het niet doe maar geld terug. Binnen 2 dagen retour. Toen toch maar de Expert besteld. En die werd een dag later geleverd keurig ingepakt alle doosjes van de hardware er bij. Prima!
Maar (nee hè) ik was toch niet tevreden over het moederbord en de processor : Dus retour; echt ja echt. Binnen 2 dagen geld terug en verder met de queeste.
Toch maar zelf samenstellen dan. Ja hoor geen probleem voor Melanie, Sybren......
Gaat heel simpel, je maakt een lijstje met welke hardware je wilt laten samenstellen en de assemblageafdeling controleert of dat mogelijk is. Gelukkig, want het bleek ik was geheugen vergeten. Keurige mail, of ik wellicht zelf het geheugen ging installeren, nee dus gelukkig letten jullie wel op. De assemblage duurde langer dan gebruikelijk door de feestdagen en dan ga ik toch kijken. Is het nu wel goed even bellen voor een andere waterkoeler; geen probleem hoor meneer. Wil je nog wat extra opslag installeren; ja hoor geen probleem. Ik kom de PC toch niet zelf halen wil je hem toch maar opsturen; ja hoor geen probleem.
Ze moeten toch echt wel eens gedacht hebben daar istie weer. Maar nooit heb ik ook maar iets van negativiteit gemerkt, altijd vriendelijk en behulpzaam. Chapeau!! Azerty.
Na dus een lang verhaal van keuzes maken en opnieuw keuzes maken is het allemaal toch nog goed gekomen. Er staat hier een op maat gebouwde game computer tegen een zeer scherpe prijs. Hij werd weer keurig ingepakt afgeleverd door Post.nl. Alle hardware verpakkingsdozen meegeleverd. Vrijwel geruisloze PC en zeer snel. De bouw is zichtbaar professioneel, draden uit zicht weggewerkt een lust voor het oog.
KlantenserviceEen aantal van de genoemde dames en heren, maken deel uit van het telefoonteam. Ze zijn de eerste opvang- en verkoopservice. Als je het over een drukke baan hebt moet je is in Raalte gaan kijken. Ze werken denk ik in shifts van 4 of 5 man/vrouw. De telefoon staat werkelijk roodgloeiend. Zodra een gesprek is afgehandeld, hup de volgende en de volgende en iedere keer weer iets anders, boze klanten, onmogelijke klanten (present!) alles komt langs, maar altijd even vriendelijk.
Tot slot. 10 jaar geleden kocht ik mijn PC ook bij Azerty. Ze zaten toen in een klein pandje in Raalte maar stonden toen ook al goed bekend bij diverse computerclubs. Inmiddels zijn ze groter gegroeid en zitten nu in een groter pand met veel meer personeel. Als je de reviews bekijkt zie je dat ze het heel goed doen, Trustpilot 82% 5 sterren 8% 4, Tweakers 9+ .
Kort om, met Azerty gaat het heel goed en daar heb je als consument baat bij.
AlgemeenWaterkoeling gekocht en door eigen fout brak een schroefje af tijdens het monteren van de koel unit op het moederbord.
Azerty gemaild voor een oplossing. Binnen een week stuurde ze (geheel kostenloos) een vervangende schroefje op. Helaas was het de verkeerde schroef.
Weer gemaild en ja hoor, binnen een aantal dagen kreeg ik weer een vervangend setje. Helaas weer verkeerd.
Opnieuw gemaild en tot mijn grote verbazing was weer een nieuw setje, dit maal wel de juiste schroef, onderweg!
Dit allemaal geheel kostenloos.
Levering altijd op tijd. Alle spullen zijn altijd super goed en veilig ingepakt. Erg teverend
KlantenserviceEnthousiaste mensen die altijd vol energie meedenken aan een oplossing. Erg fijne communicatie via mail of telefoon!
AlgemeenMijn videokaart had een probleem dat de fans op 100% gingen op random momenten wat erg vervelend was op het moment dat ik geen koptelefoon op had. Contact gezocht met Azerty en via een retour aanvraag mijn videokaart ter beoordeling opgestuurd.
Kreeg na een paar dagen een mail van de service dat mijn videokaart defect was en dat ik een nieuw exemplaar toegestuurd kreeg. Had verwacht dat ik de kaart wekenlang kwijt was maar dit viel uiteindelijk reuze mee.
Verzending was zoals verwacht. Deze was goed ingepakt en er zat extra opvul materiaal in.
KlantenserviceDe persoon die ik aan de telefoon sprak was duidelijk wat de stappen waren en wat ik kon verwachten. De daaropvolgende mail was ook duidelijk met wat hun bevindingen waren en dat mijn klacht klopte.
AlgemeenDe laptop die ik wou was helaas uitverkocht, maar ik kon een andere krijgen die een groter beeldscherm had, tegen een kleine meer prijs. Product toevoegen aan winkelmandje en daarna was de betaling eenvoudig uit te voeren. (gelijkend aan hoe je op veel sites ook moet betalen). Verder ook goed op de hoogte gehouden van de status van de levering. Was ook goed ingepakt zodat de kans op beschadigingen klein is
Al met al dus zeker aan te raden hier iets te kopen.
AlgemeenBestelling van losse onderdelen voor nieuw systeem uitgevoerd. betaald en voldaan via Pinpas.
Bestelling status veranderd op de site naar 'kredietcheck' wat achteraf bleek, en zoveel wou betekenen als dat er iemand moet controleren of betaling wel degelijk is voldaan.
Die heeft 3 dagen moeten duren! na aandringen, mail, Messenger en uiteindelijk na een telefoontje hebben ze de bestelling verzonden.
Producten waren allen op voorraad en zouden oorspronkelijk de dag erop al verzonden moeten worden.
sterk mijn twijfel of ik hier nog bestel!
Alles was op voorraad 3 dagen i.p.v. 'voor 23h besteld, dag nadien geleverd!'
zogezegd bereikbaar via mail, Messenger, whatsapp en telefoon.
Mail: na 3 dagen geen respons
Messenger: idem
uiteindelijk via telefoon: Na 20 min eindelijk iemand aan de lijn, die een "mailtje" zou sturen naar de betalingsdienst., dus nog geen antwoord en bang afwachten.
Beste.
Allereerst bedankt voor jouw review.
Wat vervelend om te lezen dat de bestelling zo lang op zich heeft laten wachten.
Ik wil graag met je meekijken wat hier fout is gegaan. Zodat we dit in de toekomst voor jou en anderen kunnen voorkomen. Graag ontvangen wij jouw bestelgegevens via de mail: review@contact.azerty.nl. Dan gaan wij dit zo snel mogelijk voor je uitzoeken!
Azerty Klantenservice
AlgemeenLaat je niet verleiden door dit clubje. Ze zijn niet te vertrouwen als je na de aankoop iets van ze nodig hebt.
Ik had een monitor gekocht. Toen hij binnen was ons toch bedacht. We wilden een grotere (en duurdere) gaming monitor.
Vervolgens retour gemeld (ongeopende doos) en een bericht gestuurd of het goed was deze te ruilen voor een duurder model (in Raalte).
Dit was geen probleem. Vervolgens order geplaatst voor de nieuwe monitor en ongewisseld in Raalte. Daar werd me verteld dat ik de eerste monitor op naam van mijn bedrijf gekocht had. Helaas is dat in mijn profiel de standaard leveringskeuze. De tweede monitor had ik wel aangepast tijdens bestellen.
Maar desondanks vond Azerty het nodig om een deel van de aankoopprijs in te houden. Hier was zowel per e-mail vantevoren als in de winkel in Raalte niets over gezegd.
Het gaat niet om het bedrag, maar ze doen gewoon niet wat ze zeggen (of ze doen wat ze niet zeggen).
in reactie op Azerty's reply:
natuurlijk zijn wij op de hoogte van de wet kopen op afstand. Dat is niet waar het om gaat. Azerty doet net of er niets aan de hand is op voorhand en laat je gewoon naar Raalte rijden, zegt zelfs niets in de winkel.
Daarnaast ging het hier om een prive-aankoop (wat ook blijkt uit de tweede geplaatste order). Maar daar heeft Azerty geen boodschap aan.
Het standpunt is duidelijk
Ondanks dat het om omruilen van een monitor ging voor een duurder model, werd een eel van de aankoopprijs ingehouden. Hier is in de mail en tijdens het bezoek aan de winkel nooit iets over gezegd.
Er is ook geen creditfactuur verstrekt.
Ze zeggen liever niets dan dat ze durven te zeggen wat ze gaan doen
Beste Henri,
Bedankt voor jouw review.
Vervelend dat je niet voldoende bent geïnformeerd over de eventuele restockingskosten. Het zichttermijn is geregeld in de consumentenwet onder ‘’de wet koop op afstand’’. Voor zakelijke aankopen is deze niet van toepassing en is er dus geen wettelijke retourtermijn voor zakelijke orders.
Azerty wil je als klant daar waar mogelijk toch een optie geven om producten retour te sturen. Omdat veel producten geen standaard voorraad van Azerty zijn, wordt er dan gewerkt met restockingskosten. Deze kosten worden bepaald aan de hand van de doorloopsnelheid van deze producten en de waarde.
Ook hebben wij het hier op onze site vermeld staan: https://azerty.nl/klanten...rwaarden/herroepingsrecht
Mocht je nog vragen hebben, dan kan je ons ten alle tijden een mail sturen. Deze mag naar review@contact.azerty.nl.
Azerty Klantenservice
AlgemeenZeer overzichtelijke website met goede prijzen, alles rap gevonden en besteld. Raad Azerty zeker aan!
VerzendingVerzending was met post nl en verliep goed was vrij rap geleverd ook al was het tijdens de feestdagen.
KlantenserviceHad een arctic freeze 2 besteld maar deze paste niet door dat deze te dik was, heb deze retour mogen sturen en was snel afgeleverd. Klantenservice heeft me daarmee ook goed verder geholpen.
AlgemeenIk heb een msi b650 tomahawk en een deepcool zero dark ak400 besteld. Ik Zag dat het nog een week ging duren voor de deepcool toekwam dus stuurde ik een mail om de bestelling te laten splitsen zodat ik mijn moederbord sneller kreeg en ze hebben mij stap voor stap geholpen de dag zelf nog.Heel goede service !!
Zeer tevreden!
Goed ingepakt geen beschadiging verzending was op tijd.
Niets op aan te merken de leveringsstatus werkt perfect.
Wanneer ik een mail stuur kreeg ik de dag zelf nog een antwoord en hulp.
Uitstekende klantenservice!
AlgemeenGoede overzichtelijke website en met name een zeer soepel bestel proces met keurig alle bevestigingen per mail. Leveringen op tijd en kloppend volgens wat je beloofd word.
Sommige producten mogen wat uitgebreidere beschrijvingen hebben. Vooral bij vergelijken is dat handig. Dan wil het nog wel eens gebeuren dat niet alle informatie beschikbaar is bij elk product, of dat het ergens anders staat. Kwestie van consequent vullen van de database lijkt me.
Ondanks dat ene dingetje, dik tevreden.