Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenIk heb 6x de Reverse fans van de Lian Li SL-INF besteld, Azerty was een van de weinige die ze op voorraad hadden. Bestelling is een dag later bezorgd, dus dat is erg goed.
Toch jammer dat ik nog steeds verzendkosten moest betalen ook al had ik een bestelling gedaan van bijna €180,00...
De producten die ik besteld heb zijn erg snel geleverd, en in een goede staat.
AlgemeenEigenlijk schrijf ik nooit reviews om kans te maken op een prijs maar heb eigenlijk goede woorden voor Azerty.
Ben jaren geleden klant geweest bij Azerty en toen was ik ook dik tevreden.
Nu heb ik mijn PC maar weer eens geüpgrade en zocht een Moederbord, iedereen concurreert eigenlijk met ongeveer dezelfde prijzen maar Azerty verkoopt ook zijn terug gestuurde producten. Heel fijn dat mijn keuze moederbord hier bij stond voor een paar tientjes minder dan nieuwprijs.
Naar mijn mening zouden meer webshops dit moeten doen (of duidelijker moet doen) Zo komt er minder Ewaste en kunnen consumenten toch een beetje geld besparen.
Moederbord dat binnenkwam was als nieuw en compleet zoals aangegeven.
Erg blij mee, zo heb ik ook een nieuwe GPU besteld die vandaag aan zal komen!
Je krijgt direct een mail met de bestelling en kort daarna een mail dat die verzonden was met de track and trace erin.
Erg fijn de 'voor 23:00 besteld morgen in huis' , Zo kun je toch in de avond na je werk op je gemak even kijken en bestellen.
Product was goed verpakt in een prima doos met genoeg vulling.
Levering was ook op tijd in het aangegeven tijdvlak.
Ik heb nog geen contact hoeven hebben met Azerty dus ik kan hier niks over zeggen.
AlgemeenAccount hadden we al, want hier in het verleden meerdere keren tot tevredenheid computeronderdelen gekocht. Bestelproces duidelijk en snel.
VerzendingDe 2 bestelde smartphones zijn snel geleverd, maar helaas bleek bij beide de verzegeling verbroken te zijn geweest en weer dichtgeplakt met een doorzichtige sticker
KlantenserviceEerst werd door de klantenservice gezegd dat we ze gewoon in gebruik konden nemen. Daar gingen wij niet mee akkoord. Vervolgens werd ons verzocht foto's op te sturen van de telefoonverpakkingen. Toen konden wij ze gratis terugsturen en werd ons toegezegd dat er nieuwe telefoons opgestuurd zouden worden. Maar in plaats daarvan kregen we ons geld teruggestort. Ook goed, we hebben ze inmiddels elders gekocht want in opnieuw bestellen bij Azerty hadden we geen vertrouwen meer.
Bedankt voor je review.
Onze excuses dat je een vervelende koopervaring bij ons hebt gehad.
Wij begrijpen dat wij het vertrouwen om deze reden is verminderd. Wij hebben hebben hier intern contact over gehad met onze leveranciers, omdat dit geen nette gang van zaken is. Ook is hier intern een melding van gemaakt om te voorkomen dat een soortgelijke situatie als dit zich niet nogmaals voor kan doen.
Wij hopen dat wij jullie in de toekomst weer van een prettigere koopervaring kunnen voorzien!
Azerty Klantenservice
AlgemeenDeze keer de Asus rog Strix II 96 wireless toetsenbord besteld.
Beste toetsenbord dat ik tot heden heb gebruikt.
Erg tevreden , mooi product! Snel bezorgd en netjes aangekomen.
Ik raad dit product aan.
KlantenserviceNiet van toepassing. Ik heb een goede beoordeling gegeven dus zou niet weten wat hier ingevult moet worden
AlgemeenAzerty heeft een zeer breed assortiment waar ik regelmatig een en ander in op zoek. Wat me erg goed bevalt zijn de filters aan linkerkant van het scherm. Voor verreweg de meeste zaken ruim voldoende om geschikte componenten te vinden.
De prijzen zijn over het algemeen behoorlijk scherp.
Kwa garantie en retourneren heb ik nog geen ervaring, alles wat ik tot dus toe heb gekocht bij Azerty werkte gewoon.
Pluspuntje is ook nog de levertijd; als artikelen op voorraad zijn (meestal) dan heb je ze in 1 dag in huis. Super!
Levering is goed te volgen middels een track&trace code. Na verzending ontvang je meteen de email daarover. Goed geregeld.
AlgemeenDe (online) winkel met heel veel componenten, die uitstekend zijn beschreven, met de daarbij horende specificaties en prijzen. Daardoor kon ik goed de componenten uitzoeken, die ik tot een goede PC bij hun kon laten assembleren. Zelf heb ik daar geen ervaring mee.
Vooraf had ik een paar vragen gesteld over het benodigde vermogen en welke type RAM geheugen met het gekozen moederbord aanbevelingswaardig was. Daar kreeg ik snel een goede reactie op.
Na bestelling werden de componenten nog een keer gecontroleerd op comptabiliteit. Ik had wel een kortere levertijd verwacht, dan ik uiteindelijk gekregen heb. Dit doordat de voorraad bij 2 leveranciers (2-3 dagen) gelijktijdig met mijn bestelling op 10+ dagen werd gezet. Maar daar kan Azerty zelf weinig aan doen. Één van deze onderdelen kwam weer na 2 weken op voorraad. Daarna wilde ik niet meer op het andere component wachten en is in overleg met Azerty geswitcht naar een ander gelijkwaardig component die op voorraad lag. 3 dagen later was de PC geassembleerd en kon ik hem komen ophalen.
O, ja de PC wordt voor uitlevering getest, daarbij bleek dat 1 HDD defect was, deze is na tel. overleg direct vervangen door een ander exemplaar van een ander merk.
Kortom een iets langere levertijd voor de maatwerk PC, maar compleet gecontroleerd en getest afgeleverd.
Over daadwerkelijke verzending heb ik geen oordeel. Je kon de PC bestellen en ook afhalen. Voor deze laatste mogelijkheid heb ik persoonlijk gekozen, omdat ik geen vertrouwen heb in Post.nl. De bezorging van deze dure en kwetsbare systemen vind ik te risicovol. Bij afhalen stond de PC keurig gereed. Met een karretje en de lege dozen kon ik deze naar de auto rijden. Die netjes voor de deur geparkeerd kon worden.
KlantenserviceNog geen klachten gehad. Levertijd was voor mijn gevoel iets te lang, omdat onderdelen bij de leverancier gelijktijdig met mijn bestelling uit voorraad liepen.
Werd na de bestelling, iedere week netjes per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang. De bestelling en binnenkomen v/d componenten was ook online te volgen.
Netjes te woord gestaan bij advies en bij switchen naar andere componenten om de levertijd niet geheel uit de hand te laten lopen.
De switch naar een ietsje duurdere processor moest ik bijbetalen, maar voor de switch naar een ietsje goedkopere HDD zou ik een klein bedrag op mijn Visa teruggestort krijgen. Dat is nog niet gebeurd. Een kleinigheidje op het hele bedrag, maar het kan wezen dat dat nog in behandeling is.
Kortom ben als klant netjes behandeld en hoop dat, dat zo blijft als er problemen optreden. (Liever niet) Vooralsnog heb ik er vertrouwen in.
AlgemeenAzerty heeft een overzichtelijke website. Je vindt eenvoudig wat je zoekt met een goede prijs prestatie verhouding. Je kan componenten eenvoudig met elkaar vergelijken.
VerzendingDe hardeschijf voor mijn NAS was ruim in bubbelplastic verpakt. In een ruime kartonnendoos. Kortom zeer tevreden met de verpakking. Daarnaast klopte was ze adverteren het was op voorraad en de volgende (werk)dag in huis.
AlgemeenDeze keer de AMD Ryzen 7 7800X3D besteld.
Tot nu toe nog geen slechte ervaring met Azerty gehad en al meerdere producten daar besteld.
Ook weer snelle levering, tot nu toe altijd op tijd geweest en geen enkele problemen mee gehad. Mooi goed ingepakt.
AlgemeenDeze keer de SSD m.2 besteld.
AlgemeenDeze keer het moederbord besteld.
AlgemeenGraphische kaart gekocht en net aan gekomen, wat een prachtig ding. Zoals altijd ging het erg goed met Azerty, alles makkelijk te vinden en het bestellen ook zeer makkelijk.
Verzending is altijd erg snel en de producten zijn top ingepakt. Goed beschermd tegen stoten, etc.
Enige wat ik wel wat jammer vind, is dat ik nog steeds verzend kosten moet betalen als de prijs van het product al zo hoog is (€1249).
AlgemeenIk ben al even bekend met Azerty, als ik iets bestellen moet bekijk ik dit eerst bij hen wat ze aanbieden en wat de prijs hiervan is, en meestal is het altijd wat ik zoek en bespaar ik door bij Azerty aan te kopen. Ik ben momenteel bezig aan een Gaming PC build voor mijn petekind aan een budget and...
precies gevonden wat ik zocht binnen mijn budget.
De ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI - Moederbord is 1 van de vele uitstekende ASUS producten waar ik graag mee samen werk. mooi design, stevig moederbord en vooral een te vertrouwen product! (Asus sponsor me please 😂)
ik hou van hun sleek design, Asus software neemt wel lang om te downloaden maar je hebt alles wat je nodig hebt binnen hun software! en die is ook makkelijk te bedienen. dubbele dikke duim voor ASUS
Verzending was goed, pakje heeft geen schade opgelopen in het algemeen is het wel een oke ervaring bij Azerty voor leveringen. wel jammer dat POSTNL waar ze mee samen werken het pakje altijd voor je deur plaatst zonder aan te bellen.
Klantenserviceklantenservice is een leuke ervaring, ze zijn vriendelijk (via chat) en proberen zo snel mogelijk te antwoorden
AlgemeenBij Azerty een nieuwe basis voor de PC besteld; moederbord processor en geheugen. Gezien ik het doen van BIOS-updates altijd een vervelend ge-emmer vind daarbij gekozen dit voor €12,50 aan Azerty uit te besteden wat 2-3 werkdagen kon duren.
Tot mijn verbazing kreeg ik dezelfde dag al een mail dat het product verzonden was, en na het de volgende dag in huis ontvangen stond er inderdaad de netjes de laatste BIOS op en hadden ze de processor ook alvast in het moederbord geplaatst.
Het de volgende (werk)dag leveren van producten vind ik anno 2024 niet zo bijzonder meer ansich, maar bij het afnemen van een dienst waarbij het product uitgepakt, gebruikt en weer ingepakt moet worden vind ik het toch wel vermeldenswaardig en een Thumbsup waard.
Verzending was stevig verpakt en keurig geleverd zoals in de mailing aangegeven geleverd.
Wel voel ik me genoodzaakt één ster af te trekken omdat de doos waarin de bestelling is geleverd wel héél groot was. Ongeveer driekwart van de doos was lucht/opvulling. Nu kan me voorstellen dat het op voorraad hebben van verschillende formaat dozen lastig is als je een kleine speler bent of de klant enkele hele specifieke producten besteld qua formaat; maar dat is hier niet van toepassing. Azerty is een van de grotere zaken in Nederland voor computercomponenten en de combinatie Moederbord, proccesor + RAM is behoorlijk courant. Moederborddozen zijn bovendien vaak allemaal ongeveer hetzelfde formaat dus een iets geschiktere omdoos zou met de volumes van Azerty prima te doen moeten zijn omtrent omtrent verspilling/milleu.
Voorafgaand aan de bestelling contact gehad met de klantenservice aangaande een vraag over lopende cashbackacties. Binnen 45 minuten netjes reactie gekregen dus niks te klagen 😇
AlgemeenWanneer ik iets bestel voor mijn PC is het altijd bij Azerty, een van de betere Webshops denk ik, deze is duidelijk, snel, overzichtelijk goed gesorteerd en de ruime keuze is reuze.
VerzendingErg snelle verzending, op Zondag besteld en zelfs al op Maandag onderweg via PostNL, helaas moet ik het pakket nog steeds ontvangen waarschijnlijk kon de koerier van PostNL nog wel een M2 module gebruiken en dacht deze, "leuk voor thuis'
Gelijk de melding bij PostNL en Azerty gemaakt, nu maar weer even afwachten hoe het een en ander wordt opgelost.
De service en bereikbaarheid is in dit geval bij azerty een stuk beter dan bij PostNL.
De klantenservice is snel en prima bereikbaar ze gaan ook serieus om met je probleem of klacht, nu maar hopen dat PostNL dit ook doet.
AlgemeenIk bestel met reden vaker via Azerty. Zeer te spreken over de informatievoorziening op de website, de prijzen, het aanbod en hun voorraad. Het is gewoon tof om te zien dat je helemaal kan slagen in alle prijsklassen om vervolgens alles de volgende dag in huis te hebben. Voorraad management, aanbod keuze en prijzen zullen hier duidelijke factoren zijn en Azerty doet dit goed, dus fan!
VerzendingVerzending was uitzonderlijk. Alles (alle onderdelen van een nieuwe zelf te bouwen pc) om negen uur s avonds op een weekdag besteld en kreeg twee uur later een mailtje dat het al ingepakt en naar PostNL verstuurd was. Doos was goed ingepakt en voorzien van opvulling waar gaten waren. Helemaal tevreden!
AlgemeenSuper betrouwbare zaak , goede uitleg van vriendelijke medewerkers makkelijk te vinden wat je zoekt en de prijs is duidelijk te zien betalen is goed en duidelijk mail verkeer van begin tot aflevering
VerzendingBestelling werd super snel verzonden goed verpakt en goed via de mail te volgen
Duidelijk als iets besteld moet worden en je weet precies hoe het word afgehandeld
Super vriendelijke mensen met veel kennis van zaken echt er goed
Was niet meer opde hoogte wat er te koop was maar ze hebben het duidelijk uitleg aan me zonder enige wan klank
AlgemeenAl lange tijd bekend met Azerty, vooral assortiment, prijs en bestelgemak via de website en de ervaren betrouwbaarheid, maakt dat ik nog steeds spullen bij ze koop. Ditmaal Aruba AP22 accesspoints, tegen een perfecte prijs. Volgende dag al in huis. Dat is fijn zakendoen!
VerzendingGoed en veilig verpakt in een juiste, qua maat, doos met voldoende luchtkussentjes. Volgende dag al in huis via afhaalpunt. Ik heb geen klachten!
AlgemeenJe kijkt op hun site voor het EAN van het product en dat komt precies overeen met een promo actie van Samsung. Echter blijkt uit navraag dat ze niet kunnen garanderen dat ze ook daadwerkelijk dit product kunnen leveren met deze EAN code.
Je doet alsof je appels verkoopt, maar het zouden ook zomaar peren kunnen zijn, omdat peren nu eenmaal goedkoper zijn. Dat komt op mij over als zeer misleidend.
Nu mijn order maar cancellen en wachten tot ik mijn geld terugkrijg.
Waarom zou je uberhaupt een EAN code van een artikel plaatsen als je deze waarschijnlijk niet levert?
Balen!
Bedankt voor je review.
Wat vervelend dat er werd aangegeven dat je bestelling onder promo actie van Samsung behoorde.
Dit probleem is helaas niet bij ons direct bekend, maar dit is uiteraard niet juist. Wij willen dit voor jou en anderen klanten graag voorkomen. Zou je daarvoor een mail willen sturen naar review@azerty.nl? Dan gaan wij zo snel mogelijk kijken waar dit fout heeft kunnen gaan.
Azerty Klantenservice
AlgemeenEnige goede is dat de verzending snel is. De klantenservice is een regelrechte ramp, alsof ze totaal niet begrijpen wat er mis is, en totaal niet meedenken. Zijn ook langzaam. Lig al ruim twee weken in de clinch met ze.
KlantenserviceIk heb een moederbord besteld waar volgens de specs en plaatjes op hun site argb headers op zitten. Ze hebben me een versie gestuurd waar deze headers niet op zitten. Helaas zag ik dat pas toen alles al in elkaar zat en ik de argb kabels aan wou sluiten. Schijnbaar heeft een van de revisies van dit moederbord de headers niet.
Omdat de boel al in elkaar zat en ik geen zin had alles weer uit elkaar te halen, heb ik ze gevraagd of ze niet een losse argb controller konden opsturen. Leek me een win-win: ik kan mijn rgb aansluiten, zij zitten niet met een geretourneerd moederbord wat al eens geinstalleerd is.
Alleen, dit snappen ze dus niet. Bij mailen zeggen ze steeds "we adviseren een argb controller erbij te nemen. Die kun je bij ons kopen, dit is de link". Bellen werkt ook niet, dan verwijzen ze door naar de serviceafdeling als ik vraag of ze die controller gewoon willen opsturen. En de service is alleen per mail bereikbaar. En na meerdere mails snapt die serviceafdeling het probleem nog steeds niet. Daarnaast reageren ze extreem traag (zo 5 dagen ertussen).
Hoe moeilijk kan het zijn? Zij sturen mij een product wat niet overeenkomt met wat op hun site staat, maar dat negeren ze totaal. Allemaal zeer frustrerend.
Dan wellicht toch maar ergens anders een ander moederbord kopen, de pc weer helemaal uit elkaar halen, en dit ding aan ze retourneren. Zal vast nog een gedoe worden om de retourkosten vergoed te krijgen, of anders zit ik vast al buiten hun retourtermijn dankzij hun enorm langzame antwoorden... We gaan zien.
Bedankt voor je review.
Wij willen ons allereerst verontschuldigen voor het moeizame verloop in jouw bestelling.
Dit is aan onze kant verkeerd gegaan en dat moeten wij dan ook op een goede manier voor jou oplossen. Helaas blijkt dit niet het geval te zijn geweest.
Op basis van jouw review kan ik helaas niet de juiste bestelgegevens herleiden. Wij willen jullie namelijk toch zo goed mogelijk helpen. Als wij nog iets voor je kunnen betekenen wil ik je vragen om een mail te sturen naar review@azerty.nl, dan pakken wij dit zo snel mogelijk voor je op!