Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenEen kind kan de was doen, heel eenvoudig en is het op voorraad dan heb je het de volgende dag in huis
Verzendingom 15u00 besteld en de volgende ochtend om 11u00 in huis, heel goed verpakt, ook de binnenkant van de computer
KlantenserviceJe krijgt altijd bericht in welk stadium je order is, dus bestelling geplaatst, orderverwerking, track en trace code en kopie factuur.
AlgemeenMijn order (ordernr 257994714) werd snel geleverd met de juiste producten. Alles was goed en veilig verpakt, fijn bij de kwetsbare producten.
VerzendingDe bestelling was goed verpakt en werd via een bezorgpartner snel geleverd. Updates over de bestelling werden snel gegeven via e-mail.
AlgemeenEen aardige Lego bestelling gedaan bij Alternate.
Is snel verzonden en goed verpakt.
Hierdoor zijn alle Lego dozen onbeschadigd.
Alleen jammer van de Alternate artikel stickers op de Lego dozen.
Verzending is snel en goed verpakt.
Alleen jammer van de Alternate artikel stickers op de Lego dozen.
AlgemeenGemakkelijk en snel besteld. Pakketje was volgende dag al in huis. Top. 1 van de goedkoopste.
VerzendingSnel aan huis geleverd. Savonds besteld en de volgende dag had ik mijn pakketje al in huis.
KlantenserviceDe klanten service heb ik niet nodig gehad en dat is in mijn ogen altijd een goed iets.
AlgemeenIk heb met ordernummer 258010687 een prachtige robotstofzuiger gekocht. Dreams L10 ultra werkt heel goed en ik ben er blij mee. Geweldige dweil functie het huis is nog nooit zo schoon geweest. Wel erg duur maar dat is logisch. En nadeel dat hij nog steeds niet alle hoekjes goed pakt.
VerzendingDag erna al binnen dit was heel snel aangezien het savonds was besteld. Dit hadden we niet verwacht.
KlantenserviceGeweldig geregeld allemaal goed kwaliteit. Snel bezorgd pakketje was niet beschadigd en product was goed geprijsd ookal is het duur.
AlgemeenIk bestelde bij Alternate mijn nieuwe NAS, de Synology D224+ (ordernummer 258007578)
Niet alleen was deze bij alternate goedkoper dan elders, ook werd hij nog eens de volgende dag geleverd. Al jaren bestel ik mijn computerbenodigdheden bij Alternate en nog nooit hebben ze me teleur gesteld.
De zending goed verpakt in een omdoos. waar het product eigelijk al in een verzeng geschikte doos zit.
Extra bescherming en dat is met de meeste verzenddiensten tegenwoordig ook wel nodig. Goed geregeld!
AlgemeenProducten netjes ontvangen, alles werkte zoals je zou verwachten.
Ecter ging na 3 weken het moederbord kapot. Na 1,5 week had Alternate het eigen onderzoek pas afgerond, en daarna was het weer 3 weken stil.
Maar ondertussen heb ik het nieuws dat het moederbord wordt vervangen voor een nieuw exemplaar. Uiteindelijk dus toch een goede service.
Goed en stevig verzonden. Hierdoor alles heel aangekomen. Alles was optijd geleverd. Dus helemaal goed,
KlantenserviceAltijd vriendelijk geholpen. Ondanks dat ze niet altijd (goed) nieuws hadden. En uiteindelijk een heel goede oplossing.
AlgemeenGeen bijzonderheden voor een webshop anno 2023. Website en prijzen zijn overzichtelijk maar (zakelijke) klantenservice is star.
KlantenserviceLaptop zakelijk gekocht en gedurende de week ging de touchpad steeds losser zitten. Vanwege andere prioriteiten na 7 werkdagen contact opgenomen maar Alternate weigert een vervangend product te sturen. In plaats daarvan worden wij aan het werk gezet om het maar uit te zoeken met de fabrikant.
AlgemeenBij offline kopen is het simpel: je weet wat je koopt. Je betaalt en krijgt het meteen mee. Online is het lastig: de vraag blijft of je krijgt wat je hebt besteld en of het op het afgesproken moment afgeleverd wordt. Heb een slimme bel gekocht die werd afgeleverd op het afgesproken moment. Niets bijzonders eigenlijk. Gebeurt bij de Hema elke dag. Bijzonder was dat de bel goedkoper was dan elders. Of Alternate een goede zaak is blijkt pas echt als er iets fout gaat en hoe dat dan wordt opgelost. Vooralsnog doet mijn bel het nog, en dat is niet direct een verdienste van Alternate ;-)
VerzendingGewoon zoals afgesproken. Hiervoor heb ik geen 15 woorden nodig om dit te beschrijven, toch?
AlgemeenAlternate zo snel als lightspeed travelling True wormwholes ports π€ͺ. Hyperspeed in a far away galaxy π . Ik heb betaald via de optie afterpay riverty en dit verliep vlekkeloos en zeer vlot op jullie site. Voor een ps5 dit keer en vorige keren een samsung 4k odyssey 7 144hz , ook een grafische 3dkaart voor pc. Een toetsenbord en gaming muis. Alles Steeds snel en gemakkelijk kunnen aankopen op jullie site en zonder een heel gedoe of ingewikkelde langdradige traagheidπ heel tevreden over het gebruiksservice die jullie site bied. Topie , ook direct na bevestiging aankoop direct een mail van alternate ontvangen. Goede informatie kreeg ik van mijn bestelling en verzending. Jazeker niks op aan te merken eigenlijk. Ook mijn voormalige bestellingen gingen vlot zoals nu. Dus goede klantservice en makkelijk te gebruiken site. simpel en effectief. Heb veel slechtere ervaringen bij soortgelijke sites. Jullie aanbod onderdelen en producten gewoon het beste wat ik kon vinden online. Hardware en software computers bedoel ik vooral. Ook de levering was meestal de dag nadien rond de middag aangekomen bij mij. Zeer snel ook. Perfect en top πππππ€π«΅π grazie, tnx, bedankt. Groeten van esport man π π€£ ordernummer AC3FMQPLAR-gaf ps5 alternate is the best man...
VerzendingEasy to buy and apply on the site. Snelle reactie alternate via mail en dus goed op de hoogte en dan verzending zo snel mogelijk als jullie kunnen. Snel genoeg vind ik.. groeten Elia Van Havere
KlantenserviceGeen oordeel heb ik van dit, dus dat is zeer positief en ik heb zelfs nog geen klachten gehad hier enz π heb zelfs is geretourneerd naar alternate en ook al bestellingen geannuleerd, dit was direct geregeld zonder enige moeite. Perfect. Alee nu maar hopen ik eens een prijs win.. haha wish me Luck π arrividecie ciao ciao
AlgemeenVia een zoekopdracht kwam ik bij Alternate. Iets meer produkt-info op de site zou wenselijk zijn.
VerzendingWas benieuwd of ze hun belofte konden waarmaken: voor 22.00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden. Maar inderdaad, de volgende dag al in huis.
AlgemeenIk heb de iFixit Mako Precision Bit Set besteld en kreeg een gratis iFixit Magnetic Project Mat. De toolset zijn origineel en van hoge kwaliteit. Alternate had de beste prijs voor die toolset, erg blij met mijn aankoop. o
Order nummer: 257971519
Ik bestelde het 's avonds en kreeg het de volgende ochtend om 10.00 uur... .
AlgemeenAlles verliep soepel toen ik de onderdelen voor mijn nieuwe gaming pc heb gekocht via de PC builder tool.
VerzendingNacht van vrijdag op zaterdag besteld en op zondag alles al correct binnen gekregen terwijl ik het allemaal niet verwacht had voor maandag. Top
AlgemeenAlternate komt afspraken na. De website is overzichtelijk, met een goede zoekfunctie. De prijzen zijn goed. De productbeschrijving is voldoende duidelijk om een keuze te maken. Ik bestel er niet vaak, maar kom er wel steeds vaker terug.
VerzendingOm 19 uur besteld. De dag erna geleverd. Via DHL, waardoor ik de mogelijkheid heb via de app van DHL zelf te bepalen hoe het pakje geleverd wordt.
AlgemeenAlternate heeft mij gevraagd om een review te schrijven, waarmee ik in aanmerking kom voor een winactie.
In november heb ik een bestelling geplaatst bij Alternate voor een Samsung Galaxy Book 3 Pro. Ik koos voor Alternate vanwege de aantrekkelijke prijs en het feit dat er ook een cashbackactie beschikbaar was.
Ik heb deze bestelling onder het volgende order nummer gedaan: 257992208
De dag nadat ik mijn bestelling had geplaatst, verwachtte ik dat deze direct zou arriveren. Helaas heb ik de bezorger die dag gemist, omdat ik tijdens het geplande bezorgmoment niet thuis was.
Ook heb ik de daaropvolgende bezorgafspraak gemist, wat te wijten was aan mijn eigen onoplettendheid bij het opnieuw plannen van de levering. Hierdoor werd het pakket teruggestuurd naar de afzender. Na enige tijd te hebben gewacht zonder informatie over de status van mijn pakket, besloot ik contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf.
Tijdens mijn gesprek met de klantenservice van Alternate werd ik op een zeer behulpzame manier bijgestaan. In mijn beoordeling van de klantenservice zal ik nader ingaan op hoe dit proces verliep.
Toen ik de bezorging van mijn bestelling twee keer had gemist en deze daarom was teruggestuurd naar Alternate, begon ik me na ongeveer twee dagen af te vragen wanneer ze het pakket zouden ontvangen.
Ik nam contact op met de klantenservice en vroeg wanneer ze de bestelling zouden terugkrijgen. De medewerker gaf aan dat deze de volgende dag bij Alternate zou arriveren. Vriendelijk stelde de medewerker voor om een nieuwe bestelling op te sturen, zodat ik deze de volgende dag zou ontvangen. Hiermee stemde ik in, en er werd een nieuwe bestelling verzonden. De volgende dag ontving ik mijn bestelling.
Ik waardeer het zeer dat de klantenservicemedewerker zo attent was om een nieuwe bestelling te regelen, zodat ik mijn aankoop zo snel mogelijk kon ontvangen, ondanks dat ik zelf twee keer de bezorging had gemist.
AlgemeenOnder order 258010486 twee RAM modules besteld, na kort overleg hebben gehad via de mail met de klantenservice. EΓ©n van de twee modules bleek uiteindelijk defect. Na telefonisch contact heb ik beide modules retour heb gestuurd. De wachtrij aan de telefoon was langer dan wenselijk in mijn optiek.
Ook het reviewen van het product op defecten duurde ook wat lang: zeker een week. Tijdens het retourproces heb ik geen updates ontvangen van de status, bij navragen kreeg ik daar ook geen reactie op.
Al met al tevreden over mijn bestelling; er werd niet moeilijk gedaan over het defect, product is vervangen, maar duurde wat langer dan gehoopt.
Bestelling kwam op tijd binnen en was goed verpakt. Retourzending was eenvoudig middels een toegestuurd barcode, te scannen bij het afleverpunt.
KlantenserviceDe wachtrij om de klantenservice te spreken te komen was vrij lang. Daarnaast ontbrak de communicatie over de status van mijn retourzending.
De vraag die ik voorafgaand aan mijn bestelling via de mail stelde aan de klantenservice werd echter erg snel beantwoord (binnen twee uur).
AlgemeenTer toevoeging aan deze review wil ik graag benoemen dat ik door deze review te plaatsen (ongeacht de uiteindelijke review en het aanstal sterren) kans maak op een van een drietal prijzen die Alternate verloot. Mijn Alternate ordernummer is 258008011.
Ik heb 2 jaar geleden een draadloze headset besteld via Alternate ter aanvulling vna mijn PC setup. Vlak voor de 2 jaar durende fabrieksgarantei verliep (om en nabij eind oktober 2023) brak een component van deze draadloze headset af. Ik heb deze toen via een garantie aanvraag teruggestuurd aan Alternate en heb binnen 8 weken tijd een adequate verwerking van mijn product tegemoet gezien en heb daarnaast een vervangend product in uitstekende staat gekregen.
De verzending van mijn product voor een fabrieksgarantie aanvraag werd vergoed door Alternate met een gratis PostNL verzendlabel. Het verzenden van mijn pakket richting het pakketcentrum van Alternate verliep zoals verwacht van een algemene post- en pakketdienst binnen Nederland.
Na ongeveer 8 weken heb ik van Alternate een vervangend product mogen ontvangen en deze werd wederom op kosten van Alternate naar mij verzonden. Dit verliep over het algeheel erg goed. Werkelijkwaar niks bij op te merken.
Vanaf het moment dat ik problemen ervaarde met het product van mijn oorspronkelijke bestelling bij Alternate werd hier door het ondersteuningsteam van Alternate uitstekend op gereageerd. Op alle fronten werd ik voorzien van antwoorden op een vriendelijke manier en met een glimlach.
Over het verloop van mijn garantie aanvraag heb ik regelmatig contatc gehad met het team van Alternate om een status update over mijn garantie aanvraag te krijgen en hier werd altijd uitstekend, vriendelijk en met passie op gereageerd door een behulpzaam en hecht team van mensen.
Uiteindelijk heeft het team van Alternate mij via de telefoon geholpen mijn bestelling succesvol af te ronden en op de post te krijgen. Een aantal uur na het afronden van mijn bestelling aan de telefoon is mijn bestelling ook verzonden dus dit gaat razend snel.
AlgemeenIk koop zo nu en dan wat bij Alternate. Ik ken de shop al sinds dat ik begon met PCs bouwen wat nog voor 2010 is. Ze zijn niet altijd de goedkoopste maar wanneer ze dat wel zijn dan heb je ook wat. Helaas hebben ze geen showroom meer in Ridderkerk, wat voor mij niet ver was, maar de online verzending gaat altijd prima.
VerzendingNooit problemen gehad met de verzending. Pakketten komen altijd aan en zijn goed verpakt. Niks op aan te merken!
AlgemeenWe bestellen wel vaker bij Alternate en elke keer weer tevreden. Ook dit keer was de prijs gunstig voor de iiyama Prolite monitor die we gekocht hebben. Makkelijk besteld en snel thuis. Helaas kwamen we er een dag later achter dat de prijs met 50 euro gezakt was. Direct een mail gestuurd in de hoop dat we dit op de makkelijke manier op konden lossen, door het geld teruggestort te krijgen i.p.v. dat we het scherm eerst weer terug moesten sturen. Daar heb ik tot nu toe, nog geen antwoord op. Dus over de klantenservice kan ik nog niks zeggen.
VerzendingDe producten werden snel geleverd na de bestelling, waren goed verpakt en kwamen heelhuids aan.
AlgemeenBestelling ging vlot, producten toch al via hier bekeken dus veel ervaring met de site zelf niet. Levering was verder prima, snelle verzending en genoeg tracktrace mailtjes.