ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Een 8TB sata harddisk WD Red plus gekocht. Prima kwaliteit en snel geleverd. Ik ben er heel tevreden mee.

Goed en heel snel geleverd en tevreden over de levering

Ik heb bij Alternate een GIGABYTE B650 EAGLE AX Moederbord & een Fractal Design North Tower behuizing gekocht.

Ik kon online heel makkelijk bestellen en het is ook snel verzonden richting mijn huis. De bestelling is op tijd aangekomen en was ook over het algemeen in goede staat. Alleen de verpakking van de Fractal North behuizing was aan de onderkant een beetje kapot, maar dat is hoogstwaarschijnlijk een probleem dat niet door Alternate maar door DHL is ontstaan.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden en is alles ook goed gegaan behalve de kapotte verpakking.

Ik zou zeker aanbevelen om wat te bestellen bij Alternate!

De verpakking van de Fractal Design North Tower behuizing wass aan de onderkant een beetje kap[ot en zat een gat in bij ontvangst

Alternate is al met al een top bedrijf in mijn ervaring, meerdere keren besteld en nooit onzin ervaren.

Ik heb een steelseries toetsenbord gekocht.
Nette en onbeschadigde levering.
Product is netjes en naar wens.
Geen op of aanmerkingen verder.

Ik heb ook contact gehad met de klantenservice en laat me je vertellen, 5 van de 5.
Ze dachten echt met mij mee en kwamen me ook fijn en vriendelijk tegemoet.
Dit is de derde keer dat ik echt van hun op aan kan.
Ga ZEKER klant blijven, heel heel blij met hun.

Vlotte levering van 2HDD Seagate 4 TB iron wolf in gesealde verpakking. Geleverd via DhL.

Werkt naar behoren, zijn stil en snel genoeg voor Synology Nas

Vlotte site, beste prijs, geen verzendkosten 😀, duidelijk. Kon aangeven wanneer en hoe snel ik het verzonden wilde hebben.

Goed verpakt, vlotte verzending, duidelijke communicatie
Zo goed dat er geen woorden voor zijn (moest nog 6 woorden🫢)

De prijzen zijn erg redelijk, ongeveer gemiddeld. Groot aanbod maakt Alternate vaak een eerste winkel om te kopen. Gemakkelijke webshop met veel product informatie. Verder niets op aan te merken.

Bestelling kwam als beloofd de volgende dag aan. Product in een omdoos, was goed verpakt.

AMD Ryzen 9 9950X3D CPU en GigaByte X870E A ELITE WIFI7 moederboard besteld bij Alternate. Ik heb voor Alternate gekozen omdat het de goedkoopste was, en ook voorraad had.

Wat ik wel zag is dat de prijs van een product, 1 dag later 10,- duurder was.

Ondanks dat zal ik nog steeds bij Alternate bestellen.

Netjes ingepakt. Wegens de waarde moest er een QR code gezien laten worden aan de bezorger.

Heb contact gehad met de klantenservice voor het aanpassen van mijn order. Dit is netjes en op tijd gedaan zonder problemen.

Ik heb een Asus RTX 5070 Ti PRIME GAMING besteld omdat met 999 euro Alternate de goedkoopste was op de pricewatch.

Ondanks de hogere MSRP prijs is dit voor mij nog acceptable en er was ook een 60 euro kortingscode, die het aantrekkelijker maakte. Ik bestel al jaren bij alternate en er is een persoonlijke, goede helpdesk en de verzending en informatie in de mail is altijd uitstekend.

Het pakket was goed verpakt en ik heb geen verbeterpunten.

Levering via DHL met veel karton maar geen extra plastic, verzending was nog gedaan ondanks dat ik in de avond had besteld.

Voor de 60 euro kortingscode had ik contact opgenomen en zeer vriendelijk geholpen met hoe ik dit bij ASUS in kon dienen.

Ik heb een I9 computer, bij Alternate samen gesteld en laten bouwen. Zelfs met de kosten van het samenbouwen kwam ik gunstiger uit dan een kant en klare computer te kopen van b.v. een Lenovo, Hp of een ander merk (met dezelfde specificatie). Voor het samenstellen moet je wel even rustig de tijd nemen om de verschillende onderdelen te bestuderen, maar Alternate geeft in de keuze heel goed aan welke onderdelen samen met je andere keuzes werken.

Het bouwen van de computer door Alternate heeft 5 werkdagen gekost, en werd keurig beschermd bij me afgeleverd, met alle extra spullen die met de onderdelen mee worden geleverd (boekjes, schroefjes, kabels en etc...). Verder was de computer zeer netjes in elkaar gebouwd, op een manier zoals ik zelf ook gedaan zal hebben. Ik werk en game al enige dagen op deze computer en ik ben er erg blij en tevreden mee.

Het samenstellen en laten bouwen door Alternate is me prima bevallen (Top).

De grafische kaart en zware onderdelen van de computer waren heel goed ondersteunt in de kast, zodat deze geen belasting op het moederbord en kast geven tijdens het vervoer. Je moet niet vergeten deze ondersteuning weg te halen.

Ik hebt twee keer wat besteld bij mijn eerste keer moest ik 3 maanden wachter voor dat het product er kwam het gaat om een case. Heb paar gebeld waarbij ik niet wijzer werd. Op de website stond er ook een datum waar niet aangehouden werd, na twee maanden had ik iets klein verwacht vanwege de moeite. Dat bieden ze ook niet aan maar dat is logisch maar wel een extra service wat jammer is.

Bestelling twee ging snel en soepel. Ik werd steeds op de hoogte gehouden via de mail. Er stond bij vandaag voor 22:00 besteld morgen bezorgd dat is echter niet het geval, er zaten 5 werkdagen tussen. Het is geen probleem voor mij want er zat geen haast achter en ik werd steeds via de mail op de hoogte gesteld.
Alhoewel een top website met top services alleen jammer dat de bestelling niet klopt.

Ik heb één product op 21-11-2024 besteld en kreeg het 30-01-2025 binnen, waarbij de leverdatum op de website niet correct is.
Product twee: stond vandaag besteld voor 22:00 morgen binnen. Er zaten 5 werkdagen tussen.

De klanten service is precies wat je verwacht, ze proberen je echt te helpen ze
kunnen dat helaas niet. Niet dat ze incapabel zijn het is dat ze geen toegang hebben tot bepaalde functies of ze niet kunnen inzien wat de grootverkoper/onder leverancier doet.

Goede klantenservice, snelle verzending en bij vragen altijd bereikbaar. Prijs is ook zeer netjes te noemen.

Kleine tip: bij retourzending de optie toevoegen om verzekerd terug te laten sturen. Ik had laatst een grafische kaart geretourneerd en dat werd zeer omslachtig omdat ik het graag verzekerd wilde versturen. Is uiteindelijk heel netjes opgelost, maar dat zou makkelijker moeten kunnen met dit soort relatief dure pakketten.

Snel verzonden, geen uitstekend, zie mijn tip bij algemeen over het verzekerd retoursturen.

Telefonisch nog wel eens even wachten, maar altijd keurig te woord gestaan. Per mail een super snelle responstijd!

Voor mijn nieuwe pc bij Alternate wat onderdelen besteld. Ik had de onderdelen de volgende dag al in huis.
Eigenlijk niets veranderd in al die jaren dat ik er kom.

Onderdelen besteld, op voorraad volgens de website. Waren de volgende dag in huis. Gewoon prima.

Onlangs bij Alternate een ASUS DUAL GeForce RTX 4070 EVO OC grafische kaart besteld. Via tweakers.net kwam ik bij Alternate uit vanwege de scherpe prijs en omdat ik er vaker naar tevredenheid besteld.
De volgende keer zal ik hier zeker weer bestellen

Je wordt via de mail op de hoogte gehouden van de voortgang en de bestelling was net zoals de voorgaande keren keurig op tijd

Deze keer niet nodig gehad maar eerder heb ik wel eens contact opgenomen en werd netijes geholpen

Bestelling ging makkelijk.
Prijs was €6,00 hoger dan een andere partij. Maar gelet op eerdere positieve ervaringen toch bij Alternate besteld

Bezorging was conform de afspraak. Werd ook op de hoogte gehouden gedurende het proces

Simpel en snel een bestelling kunnen plaatsen, ook keurig op tijd een factuur binnen gekregen. Bestelling was goed in gepakt, geen beschadigingen en precies ontvangen wat ik had besteld.

De winkel zelf verwerkt bestellingen netjes en op tijd, maar de bezorging via DHL laat in onze buurt te wensen over. Vaak krijgen we pas op het laatste moment een tijdsindicatie, die vervolgens niet altijd wordt gehaald. Daarnaast komt het voor dat bezorgers na één keer bellen direct vertrekken zonder te wachten. Dit maakt de levering minder betrouwbaar dan gewenst. Ook bij deze levering was dit het geval, het liefst had ik een optie gehad om een bezorgdienst te kunnen kiezen.

Disk was gecrashed, dus snel een replacement nodig. De goedkoopste leverancier in Pricewatch.van deze disk welke binnen 24 uur kon leveren was Alternate. Goede ervaringen in 't verleden, dus snel besteld.

Voor mijn sim rig had ik een klein draadloos toetsenbordje nog. Bij Alternate de Logitech K400 gevonden en gekocht.

De bestelling werd dezelfde dag nog verzonden en was de volgende dag in huis. Daarover valt niet te klagen.

Na mijn AM5 build te hebben gedowngesized naar een mATX-opstelling vanwege de Lian Li A3 behuizing, koos ik voor het ASUS TUF Gaming B850M-PLUS WIFI moederbord. Ik bestelde het bij Alternate (ordernummer: 258263067) voor €219, inclusief verzendkosten, wat op het moment van aanschaf de beste prijs was. Het werd de volgende dag netjes geleverd. Ik heb altijd positieve ervaringen gehad met Alternate, sinds ze nog in Ridderkerk gevestigd waren. Ik heb veel hardware voor familie en vrienden bij hen gekocht vanwege hun goede service en scherpe prijzen.

Het moederbord voldoet prima. Een klein puntje van aandacht is dat door de lage 1ste PCIe-slot mijn Sapphire Nitro+ 7900XTX grafische kaart net paste. Al met al ben ik erg positief over zowel de bestelling via Alternate als het moederbord zelf.

Na de bestelling ontving ik netjes een track & trace, zoals ik dat verwacht bij elke online aankoop.

Voor deze order geen gebruik gemaakt van de klantenservice, maar ervaring in verleden met RMA of vragen altijd goed geholpen.

Een van de beste enthusiast webshops in heel nederland. Het gehele proces ging heel erg soepel en de volgende dag in huis! Wat een service! Dit zal niet mijn laatste keer zijn dat ik hier koop.

Levering ging via DHL en ging vloeiend en soepel. Op 21 maart had ik alle computeronderdelen besteld en de volgende dag kon ik gelijk bouwen, mede dankzij Alternate

Ik heb een koeler gekocht bij Alternate omdat die destijds de best prijs aanboden. Ik heb de koeler netjes bezorgd gekregen.
Ordernummer: 258269780

Is snel bezorgd, op de verwachte tijd, en met track en trace.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl