Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenvele malen met plezier spullen via alternate gekocht en verder prima winkel, maar af en toe maken ze echt blunders:
vandaag een Xbox one controller binnen gekregen die ik besteld had. eerst was ik dolblij met de snelle levering maar wat blijkt? oude oplage waar niet-oplaadbare batterijen bij geleverd zijn in plaats van een charge pack die bij menig winkel gauw €20 euro kost. dit terwijl deze informatie niet op de productpagina vermeld staat, de prijs voor de controller even veel is als de versie die met charge pack geleverd wordt.
Ik probeer al de hele avond een recensie van 2 sterren + batterij verhaal op hun site neer te zetten maar die komt maar niet tevoorschijn.... tijd voor het zoeken naar alle review sites die we kunnen vinden.
na ontdekking heb ik ze opgebeld, maar enige oplossing is dat ik de controller retourneer voor me geld. Dat geintje ken ik van Alternate want dan ben ik de dubbele verzendkosten alsnog kwijt wat dus neerkomt op het bedrag van een charge pack. erg jammer...
Het gemak van de website ! alles makkelijk te vinden !.
Zou als toevoeging nog een goede kabel sectie moeten krijgen dat we plaatjes bij de kabels zien
Doen wat ze beloven ! en alles word super goed verpakt en verstuurd !
Alles is super bij Alternate, heb hier mijn complete computer samengesteld en gekocht en alles voor een prima prijs.
VerzendingDe zending bij Alternate is zeer snel en meestal de dag erna in huis.
KlantenserviceHeb een keer een I3 bij hun besteld die tijdelijk niet meer leverbaar bleek te zijn. toen met de klantenservice gebeld en zij waren heel aardig en begripvol en door een snelle service had ik een week later de processor binnen.
Konden snel en goedkoop leveren. Eigenlijk de enige reden waarom ik Alternate gekozen heb voor deze bestelling.
Anders zou ik een andere winkel nemen en niet Alternate.
Vind persoonlijk de site on-overzichtelijk en vol gedauwd.. .
Goed en snel via PostNL
HIER NIET KOPEN!!!. Klantenservice is waardeloos. Je wordt niet serieus genomen. Duidelijk videokaart kapot. Zij zeggen dat er niks aan de hand is. Zonder er eerst over te communiceren sturen ze hem terug terwijl mij was verteld dat ze de kaart terug naar de fabrikant zouden sturen.
Met vrienden al eerder besloten hier niet meer te kopen vanwege ook een klantenservice probleem. Ga het liefst bij Azerty of Afuture kopen.
Nu 4 onderdelen bij Alternate.nl gekocht. Telkens netjes de volgende dag geleverd zonder enig probleem. Klantenservice dus niet nodig gehad. Klein verbeterpuntje: misschien boven een bepaald bedrag verzending gratis?
KOOP HIER NIET.
Verschrikkelijke winkel die het alleen moet hebben van hun website.
Situatie 1: Hardeschijf was kapot, gebeld en medewerker zei dat als ik langs kwam rijden ze de hdd direct omwisselen. Daarheen gereden, werd mij verteld dat ze nooit direct omwisselen maar moest altijd opgestuurd worden. Lekker dan, voor niets op en neer gereden.
Situatie 2: Broertje had een laptop besteld van €950, voor hem was het zijn duurste aankoop ooit. Binnen een week 3x Blue screen. Alternate doet niet aan DOA en zijn laptop was hij, terwijl hij de laptop nog geen week i'n bezit had, 2 maanden kwijt voor reparatie. Daarnaast klantenservice medewerkers zonder empathie.
Situatie 3: Een vriendin computer door Alternate laten bouwen. Nu 3x binnen 2 maanden ter reparatie geweest en loopt nog steeds niet goed.
Situatie 4: Laatst voor een vriend wat onderdelen in zijn computer vervangen die door Alternate gebouwd is. Kom ik erachter dat Alternate zoveel koelpasta over zijn CPU heeft gedaan dan het over zijn CPU heen was gelopen! Zat zelfs deels op het moederbord. Een wonder dat de computer nog zoveel jaar heeft gewerkt.
Computers bouwen moet deze winkel direct mee stoppen, duidelijk heeft Alternate niemand met ervaring in dienst.
Nog nooit zo'n slechte klantenservice meegemaakt.
Dit bedrijf moet het alleen hebben van de overzichtelijke website, veerder zie ik geen reden hier ooit producten te kopen.
Deze reviews had ik gescheiden per bestelling kunnen invoeren. Het leek mij eerlijker en overzichtelijker dit nu in 1 review te noteren.
Verzending is snel.
KlantenserviceZie algemene omschrijving.
Klantenservice maakt beloften die zij niet nakomen. Medewerkers zijn bod en onvriendelijk.
Zocht specifiek Define R5 pc behuizing. Zoek functie van de site werkt perfect: snel gevonden, goede prijs. Bestelling & betaling makkelijk.
VerzendingZondag avond laat besteld. Keurig dinsdag geleverd.
Functionele maar lelijke site. Alles werkte goed, prijzen werden correct weergegeven en redelijk lage prijzen.
VerzendingErg goed verpakt, op vrijdag rond 22.00 besteld en op zaterdag rond 13.00 afgeleverd.
Zeer helder snel en duidelijk. Product afgehaald op locatie. Proces verliep snel en beleefd personeel.
KlantenserviceHier echt een dikke pluim voor hoe ze omgingen met een kapotte dvd-cdrom speler, het retour proces en terugstorting liep gewoon goed, prima.
Maar de dikke pluim is omdat ik per abuis een cd-rom er in heb laten zitten. En deze ontving netjes verpakt binnen enkele dagen thuis! (Groet verassing want ik was al helemaal vergeten dat ik die er in had laten zitten.)
Geweldige service zeer klantgericht
Gebeld om bestelling klaar te laten zetten en dezelfde dag nog opgehaald.
Ook meerdere items thuis laten bezorgen ook dit ging altijd goed
een keer een akracing stoel hier gekocht vervolgens miste er een bout aan de stoel. Bout werd uiteindelijk binnen 2 dagen geleverd en vervolgens ook nog een kadobon gekregen ter compensatie.
Duidelijke website met leuke acties. Had goedkope pre-build PC gekocht. Verzenden ook prima. Ik zal meer kijken op Alternate dan voor heen
VerzendingVerzonden via PostNL met track & Trace en op tijd!
Deze winkel had in mijn geval de snelste levertijd en beste prijs combinatie dus het zat helemaal goed. 2 rode LED fan's besteld en kwamen keurig verpakt aan. Persoonlijk vind ik de looks van de site niet geweldig, maar het voldoet.
VerzendingVoor 22:00 besteld is volgende dag in huis stond er, nou dat klopt. Het was een redelijk grote doos voor een niet zo groot pakje, maar er zat veel beschermingsmateriaal in. De factuur bestond uit 1 A4'tje, dat gekreukeld was. Dat was dan weer jammer. Mooie doos trouwens, Alternate!
arrogant, zeggen niet op de hoogte te zijn van fouten van defecte processors. schuiven schuld af bij de fabrikant en je kan fluiten naar je geld dan. Word niet serieus genomen, totaal niet klantvriendelijk. NIET KOPEN BIJ ALTERNATE
VerzendingWe hadden zelf verkeerd afleveradres doorgegeven, dit gelijk de volgende morgen aan alternate doorgebeld. Hun reactie: ja dat is dom he, eigen schuld niet ons probleem.
Servicelevel knap laag
Klacht wordt hopelijk nog opgelost. Erg arrogant en geen begrip voor ons probleem. En blijjkt dat de klacht die wij hebben doorgegeven niet genoteerd was
Heb zelf al meerdere malen verschillende producten besteld via deze winkel. De website is duidelijk en overzichtelijk. Producten zijn makkelijk te vinden en levertijden zijn over het algemeen correct. Bestellen is zeer gemakkelijk en je wordt goed op de hoogte gehouden over de gang van zaken over o.a. betalingen en verzending.
Groot voordeel is het ruime assortiment en daarnaast zijn vaak veel producten op voorraad en is de prijs soms zeer scherp vergeleken met andere winkels.
Kortom ik bestel graag bij Alternate.
Producten zijn altijd goed en stevig verpakt.
Verzending gaat via PostNL. Gaat altijd helemaal prima, maar dat kan tevens aan de pakketbezorger liggen.
Klantenservice reageert niet altijd snel, maar wel duidelijk. Telefonisch of per e-mail te bereiken.
Al meer dan 20 jaar koop ik geregeld nieuwe PC onderdelen, en soms ook voor mijn baas. Service is altijd uitstekend. 1 keer had ik een blu ray speler die ik al een jaar gebruikte en er toen pas achter kwam dat deze geen BD kon branden, terwijl ik wel een RW (lees en brand) speler had gekocht. Het scheelde 1 letter in de code van de Speler. Maar toch kon ik hem omruilen voor de juiste zonder kosten. Ze hadden de verkeerde meegegeven maar na een jaar pas reclameren daar geven de meeste zaken dan geen gehoor aan. - Als je eerlijk bent belonen ze dat ook. Ik had mijn moederbord socket stuk gemaakt (paar pinnetjes verbogen) dat kon gerepareerd worden voor 25 tot 50€. Ik heb direct maar een nieuw gekocht (kon niet wachten) en de kapotte ter reparatie aangeboden. En wat gebeurd er ik krijg de kapotte MB gratis met nieuwe socket thuisgestuurd. Een sinterklaas kadootje van Alternate. Nou dat vindt ik pas service. Ook al is Alternate gigantisch groot geworden sinds ze uit de (ex)garage vertrokken zijn naar hun grote pand maar ze letten nog steeds heel goed op de kleintjes/klantjes
Ze hebben altijd de meest gangbare en niet gangbare artikelen. Ook de award winnaars zijn meestal wel voorradig. Voor mij altijd voldoende assortiment om elke 3 jaar mijn PC een upgrade te kunnen geven.
Tja ik haal de spullen meestal zelf op, maar heb ook via internet besteld enm dat gaat altijd goed. Snelheid vindt ik niet zo belangrijk dus daar let ik niet op.
KlantenserviceService is uitstekend zoals ik al heb aangegeven in het kopje algemeen.
Je moet soms wat extra communiceren om aan te tonen dat je oprecht bent. Dat is logisch want er is veel ervaring met klanten die misbruik van hun vertrouwen willen maken. Ben je niet tevreden met de service en is het redelijk wat je verwacht dan moet je dat alsnog duidelijk proberen te maken. Bij Alternate werkt dat dus wel :-)
Overzichtelijke website, makkelijk bestellen, uitgebreid assortiment, goed ondergebracht onder categorien, veel betaalmogelijkheden, Afterpay mogelijk emt ene hoog bedrag.
VerzendingWord zeer goed op de hoogte gehouden over verzending
Klantenserviceword snel en vriendelijk geholpen, zowel over de telefoon als via de mail, complimenten.
Werd te laat verzonden. Ik kreeg geen berichtje van hoe of wat dus ik heb er heen gebeld en kreeg te horen dat ze een "Storing" hadden gehad. Slecht van Alternate dat ze me niet hebben geinformeerd.
VerzendingWerd een dag te laat verzonden. Er stond bij voor 22.00 besteld is morgen in huis maar het kwam nog een dag later.
KlantenserviceDe klantenservice is waardeloos. Je maakt afspraken met ze maar ze komen het gewoon niet na. Erg behulpzaam zijn ze niet. er was een reparatietijd afgesproken van 3 weken maar heeft 7.5 weken geduurd. Voor meer informatie kijk hier: https://www.klacht.nl/alt...-week-duurende-reparatie/
Voor de zoveelste keer wat besteld en voor de zoveelste keer geen problemen, al jaren haal ik hier mijn hardware vandaan.
VerzendingSnel, op tijd (hangt altijd af van de bezorger), stevig ingepakt.
KlantenserviceWat meer "vrolijkheid" mag wel Ik kom niet vaak in de fysieke store, maar mocht het eens voorkomen dan; zie bovenstaande.
Zeer goede webshop, met een snelle verzending. En de prijzen zijn zeer aangenaam voor als je niet veel te besteden hebt. Veel betaalopties en een overzichtelijke website.
VerzendingBinnen enkele dagen kon ik genieten van mijn aankoop!
KlantenserviceHeb gebeld met de klantenservice en die melden dat ze mijn bestelde product in de middag binnen kregen in hun magazijn. Volgende dag 9 uur bij mij thuis. Perfect werk!