ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Gewoon geen problemen, bestelproces in orde. Binnen enkele minuten had ik mijn bestelling geplaatst en bevestiging ontvangen per email

Via mail steeds keurig geïnformeerd betreffende de status van mijn bestelling en product is keurig verpakt en zonder schade geleverd binnen de beloofde tijd.

Medio april 2018 heb ik een ASUS laptop bij Alternate gekocht. Een ASUS, prima ding, tot deze maand, er blijven verschillende toetsen 'hangen Bij het proberen een toets los te halen breekt deze af. Ik bel met ASUS, leg mijn probleem voor en vertel dat ik op basis van mijn garantie graag verwacht dat zij het probleem oplossen. Geen probleem wordt gezegd, ik krijg een mailtje met een opstuur etiket en ik stuur de laptop op. Tot zover geen problemen, maar als reactie op mijn opsturen van de laptop krijg ik het bericht dat Alternate zelf niet naar de laptop kijkt maar voornemens is de laptop door te sturen naar ASUS, als deze het mankement onder 'user-abuse' vind vallen moet ik 80 euro onderzoekskosten betalen....

En daar zit voor mij de crux. De afgebroken toets zal ASUS m.i. onder 'user-abuse' gaan scharen om maar onder de garantieclaim uit te komen en ik krijg er een nota van 80 euro achteraan... Ik vind dat Alternate zelf moet vaststellen dat mijn toetsenbord niet werkt en het probleem oplossen en zich niet moet ' verschuilen' achter ASUS. Ik heb dat geprobeerd via de mail en telefonisch uit te leggen maar Alternate blijft bij haar standpunt. Op geen enkel punt bemerk ik meedenken oid. Volgende keer gewoon maar weer bij BOL bestellen, daar zijn mijn ervaringen wel goed op dit punt....

Ik denk dat ik mijn mening over de webwinkel al wel voldoende verwoord heb.

Hi ericuitpeize,

Wij ontvangen graag je ordernummer of klantnummer in een privé bericht. Dan nemen wij de case nog even door en zullen voor je nagaan of er iets mogelijk is hierin.

Ik had hier een Gammix S11 SSD gekocht, na installatie bleek er toch het een en ander niet te kloppen. De snelheid was op 2/3e dan wat er geadverteerd was (getest met CrystalDiskMark). ik begrijp dat dit altijd in optimale omstandigheden zijn, en er altijd een marge moet zijn, maar een derde van je snelheid verliezen klopt niet. Ook gaf de sensor aan dat de temperatuur over de 65000 graden was. Duidelijk was er wat mis met de schijf. Ik besloot de schijf terug te sturen, en vroeg om dezelfde (als in een nieuwe) terug te sturen.

Helaas begrepen ze bij Alternate dat met 'dezelfde', ze EXACT dezelfde terugstuurden (want ik stuur dingen op om het terug te laten sturen). Dit was natuurlijk niet de bedoeling. Na wat telefonisch contact was ik welkom om langs te komen. In een begeleide mail gaven ze aan dat ze de schijf in zouden nemen.

En hier is de echte kicker. Nadat ik in een lege winkel lang moest wachten, had ik eindelijk een medewerker te pakken, ik leg de situatie voor, en de medewerker moest met de technische dienst bellen. Ik kreeg eerst te horen dat de M.2 schijf in een ander slot moest (lees: de klant weet niet wat hij doet), daarna kreeg ik te horen dat de temperatuur een fout in het moederbord was, en mijn gemaakte foto's van de temperatuur en benchmarking waren niet voldoende bewijs. Ik vroeg om zelf met de technische dienst te spreken, maar dit was niet toegestaan (lees: we willen niet met de klant lastig gevallen worden). Na een lange discussie wilden ze eerst testen, toen ik het mailtje tevoorschijn haalden dat ze hem zouden innemen, had IK het verkeerd, want ze wilden hem innemen om te testen. Uiteindelijk op mijn strepen gaan staan, en mijn rechten van koop op afstand ingezet om zo tegen een schijf van een ander merk te kunnen ruilen.
Uiteindelijk ben ik er nog goed vanaf gekomen, maar dit moet niet de bedoeling zijn hoe je je klanten behandeld, helemaal niet degenen die weten wat analyse en benchmarking zijn.

Hi Razelim,

Wat een vervelende situatie! Wil je ons via een privébericht je klant- of ordernummer doorgeven? We kijken graag met je mee om te beoordelen of we nog iets voor je kunnen betekenen.

Ik heb hier een Alienware AW3418DW gekocht. Toen ik de doos openmaakte, was een beschemhoes van de stand los in de doos gekreukeld naast de stand. Tevens lag de plastic wikkel van de elektriciteitsstekker los in de grote doos en lag de stekker zelf in de accessoiredoos los zonder plastic wikkel. Daarnaast was de overclock mode van de monitor ook al aan en stond die op 120. Deze factoren bij elkaar geeft aan dat deze monitor eerder is gebruikt door iemand, maar uiteindelijk toch terecht is gekomen bij mij. Terwijl ik bij Alternate denkte een nieuw product te kopen, want op de productpagina stond nergens dat het om een retour-product ging.

De monitor werd "as is" verzonde, betekende dat iedereen tijdens het verzendproces van PostNL kon zien dat het om deze monitor ging. Tevens was de doos van de monitor best kapot met scheuren aan randen.

Aangegeven bij de klantenservice dat ik het niet oké vind dat zij mij een product verkopen zonder op de productpagina aan te geven dat het om een retour-product gaat (wat bijvoorbeeld, bol.com wel doet met retourdeals). Ik heb om coulance gevraagd, Alternate gaf aan dat ze het product wel wilde omruilen, maar wel eerst moeste checken als die binnenkwam. Tevens gaven ze aan dat die echt niet al eerder verkocht was. Terwijl alle factoren bij elkaar die ik eerder uitlegde dit echt wel aan geven.

Ik heb zelf aangegeven dat ik het zo wel prima vind, omdat de monitor er prima uit ziet en werkt, ook is er bijna geen tot nihil ips-bleed. Tevens vond ik het een te groot risico om deze monitor te retourneren en de kans de hebben dat er iets mis gaat tijdens het verzendproces. Ik doe zelf in ieder geval waarschijnlijk geen zaken meer met Alternate behalve als ik in de aankomende 24 maanden mijn garantierecht van de monitor wil gebruiken.

Hi, Wesley.

Wat vervelend om te vernemend dat jouw bestelling niet naar wens is geweest. Wil jij ons een pb sturen met daarin jouw bestelgegevens? Wij lopen dit graag nog voor je na om te zien wat wij hierin kunnen betekenen.

Inmiddels een aantal bestellingen gedaan bij Alternate. Leveringen zijn goed verpakt en op tijd. Helaas de laatste keer een defect product ontvangen, maar dit is prima opgelost door Alternate. Goede klantenservice, reageren snel.

Stuurde op Maandag een G933 headset van Logitech met kapotte microfoon op met nog een maandje garantie.Op woensdag mail gekregen dat ik een nieuwe kreeg. En nu op vrijdag inderdaad een gloednieuwe headset in huis. Top service.

Nieuwe behuizing en een extra casefan besteld. Ben al jaren klant bij Alternate en ik kom er steeds weer terug. Ik ben tot op heden nog niet teleurgesteld in ze. Vlotte levering, duidelijk website en goede prijzen.

De behuizing is gestuurd in de originele doos zonder 'omdoos'. Dat is prima. De casefan werd apart verstuurd in een omdoos met vooral lucht en extra opvulkarton. Dat had misschien beter gekund, deze had prima bij de behuizing in de doos er bij gekund. Aan de andere kant snap ik dat het niet altijd logistiek mogelijk is om dat goed te regelen maar nu voelde het toch een beetje als verspilling: twee pakjes en veel extra karton terwijl dat allemaal niet had gehoeven.

Alternate is een redelijk standaard webshop, en werkt ook net zo makkelijk of moeilijk als de anderen. Enige punt is wanneer je iets uit de outlet wil hebben, dan lijkt er een magische timer te gaan lopen waarna het product niet meer bestelbaar is tot het weer is "vrijgegeven". Hierover bij een bestelling een opmerking gemaakt, nooit meer iets over teruggehoord

Alternate verstuurd via PostNL, Ze zijn redelijk snel met verzenden. PostNL weet de aflevering echter iedere keer buiten hun levertijden voor elkaar te krijgen.

Ik heb de pech gehad bij Alternate een case te bestellen die slecht verpakt bleek. Hierdoor zijn er lelijke krassen ontstaan. Jammer maar gebeurt. De vervolg afhandeling was echter bijzonder jammer, 5 euro korting (wat te weinig is voor een door hunzelf verzonnen reparatie), of terugsturen. Dus ik ging voor deze laatste optie. Nu wilen ze enkel de verzendkosten terugbetalen wanneer je de volledige bestelling retourneert, dus ook de ene losse fan die ik had besteld. En dat terwijl ik een dag later een andere case besteld heb via hun. Dus mag ik alsnog die fan terugsturen omdat er een aantal protocolzombies werken en ze niet een redelijke afhandeling daar hanteren met een menselijke en redelijke insteek. Ik be er in iedergeval zeer geirriteerd over!

En gezien deze ervaring, raad ik mensen ook sterk af om zaken te doen bij Alternate!

Hi, Galuni.

Wat jammer om te vernemen dat jouw ervaring bij ons te wensen heeft overgelaten. Zou jij ons een pb willen sturen met jouw bestelgegevens? Wij lopen dit graag na om te zien wat we voor je kunnen betekenen.

Om 10 uur s'avonds besteld, de volgende middag rond 2 uur bezorgd.
Communicatie perfect verlopen.

Ik heb bij Alternate een Medion laptop gekocht. Na een aantal weken hoorde ik echter een raar geluid (ik denk dat de ventilator aanliep ofzoiets). Het was niet heel erg, maar duidelijk genoeg dat het niet helemaal de bedoeling was. Omdat de laptop nog zo goed als nieuw was, besloot ik om gebruik te maken van de garantie. Dat had ik nooit moeten doen!
Ik mocht de laptop opsturen waarna zij het zouden beoordelen. Na een week bleek inderdaad dat er 'iets' mis was (dan weet je dus nog niets) en dat het naar de fabrikant moest. Inmiddels ben ik al bijna anderhalve maand verder, zonder dat ze iets laten horen. Na herhaaldelijk mailen zeggen ze alleen dat het nog wel 2 weken duurt. Dat betekent dat ik de laptop dus zo'n 2 maanden kwijt ben voor een kleine reparatie. Daarbij komt nog dat ze vrijwel niets laten horen. Als je iets vraagt krijg je een antwoord waar je precies niets mee kan.
Achteraf had ik naar een lokale reparateur moeten gaan, ook al kostte me dat een paar centen....

Zie voor de toelichting de reactie bij de algemene beoordeling

Hi MrGreen1950,

Zou je ons kunnen voorzien van je klantnummer, ordernummer of retournummer in een privé bericht? Wij kijken graag met je mee.

Scherp geprijsd, snel verstuurd en goed verpakt. Knap dat Alternate nog steeds een van de grootste webshops van Nederland is. De videokaart is eerder geopend geweest, er zat een nieuwe seal op de verpakking en vingerafdrukken op de kaart. Maar hij doet het gewoon. Beter dan de prullenbak in met retouren ;)

Ze hebben een ruim aanbod en goede prijzen. Alleen de klantenservice is nu wat minder dan voorheen. Ook vind ik de layout van de website wat minder. Het kan wat overzichtelijker.

Nooit problemen mee gehad.

Ik heb eerder altijd goed contact gehad met Alternate, en daarom heb ik er ook veel besteld. Maar nu is het toch wat minder. Beide van mijn producten zijn afgewezen voor garantie, ondanks dat alles er gewoon netjes onder valt. Ook was de vriendelijke toon waarmee ik voorheen ben aangesproken nu afwezig. Het klant contact is minder, en dat gewoon heel erg zonde.

Ik ben heel erg goed geholpen door een zeer positieve en onverwachte oplossing van Alternate

Ik had bij Alternate een tweetal casefans besteld en geïnstalleerd. Aangezien deze goed werkten, had ik de verpakking weggegooid. Echter viel daarna op dat de casefans wel erg veel herrie maakten. Dit heb ik ook op die manier aan Alternate uitgelegd, met de vraag of ik zonder verpakking nog mocht ruilen (nee heb je, ja kun je krijgen).
Tot mijn grote verrassing werd geantwoord dat het aankoopbedrag wordt teruggestort (inmiddels ontvangen) en dat ik de casefans mocht houden. Dit vind ik wel heel erg sportief van Alternate. Superklantenservice!

Het is duidelijk dat de klant niet op nummer één staat.

Vorige maand heb ik hier een bestelling gedaan. Toen ik deze op ging halen was ik vanwege een file 2 minuten te laat. Ik heb nog tijdig gebeld met de klantenservice om dit aan te geven, zodat ze de boel niet zouden sluiten. Ze gaf aan niets met zekerheid te kunnen zeggen, maar dit wel te zullen doorgeven aan de afdeling. Toen we aankwamen was de deur net dicht. De medewerkers zagen mij staan en drukten op de knop om de rolluiken dicht te doen.

Jammer..... wat een enorme domper na twee uur rijden!

Hi Baggio,

Tot onze spijt sluiten wij inderdaad om 18.00 uur en kunnen wij hier geen uitzondering in maken. Onze oprechte excuses dat je zo'n tijd hebt gereden om vervolgens niet meer naar binnen kon, maar wij kunnen hier echter geen uitzondering in maken.

Na lang twijfelen een andere pc besteld en kwam na ervaring van familie bij alternate terecht. Duidelijke en overzichtelijke site. Een aantal vergeleken maar door de prijs en aanbod hier gekocht.

Sneller en goede levering, netjes en stevig verpakt.

Vlotte levering, matig verpakt en ietwat trage klantenservice. Na een korte zoektocht in de pricewatch op Alternate als leverancier uitgekomen voor de bestelling van een Logitech X-56 hotas. Alternate had de laagse prijs, is een bekende (grote) naam en ze leveren de nieuwe, grijze uitvoering. De site is overzichtelijk, werkt vlot en de bestelling was snel geplaatst. De stick is netjes binnen 1 werkdag opgestuurd en een dag later kon ik los in Elite:Dangerous.

Ik vind het jammer dat er zo enorm veel verpakkingsmateriaal wordt gebruikt en Alternate doet daar vrolijk aan mee. De Logitech doos zat zelf in een doos waar deze precies in past. Die doos zat vervolgens weer in een grotere doos die was opgevuld met luchtzakjes. Prima verpakt natuurlijk, maar niet heel milieubewust.

Op de site stond aangegeven dat de X-56 binnen één werkdag geleverd kon worden, maar in de bevestigingsmail stond dat deze niet op voorraad was. Het kan natuurlijk zijn dat Alternate rechstreeks vanaf de leverancier levert, maar daar heb ik meteen na de bestelling een vraag over gesteld. De reactie kwam nadat ik het paket in onvangst had genomen. De opgegeven reden was drukte. In mijn optiek is dat zelden een goede reden, maar is het gevolg van onvoldoende personeel.

De bestelling werd, zoals hierboven aangegeven netjes binnen één werkdag verzonden.

Met het retournIn mei heeft een jongen een MSI GTX 1060 GAMING X 6GB gekocht. Hij had hem kort daarna op marktplaats gezet. Waarna ik die kaart op marktplaats tegen kwam en we na kort overhandelen tot een overeenkomst waren gekomen mijn playstation voor zijn kaart. Na het overnemen had ik hem in mijn pc gezet en er ongeveer anderhalf jaar plezier mee gehad. Totdat hij sinds kort mankementen vertoonde (Het beeld viel in één keer weg) en ik dus de kaart voorzichtig uit mijn pc haalde om hem te bekijken. Na het bekijken van de kaart en er niks raars aan te hebben gezien deed ik hem terug in de pc en kreeg ik nog steeds geen beeld. Toen bedacht ik me hey er is echt iets mis met de kaart. Dus ik contacteerde gelijk de klantenservice van Alternate en kreeg een vriendelijke man aan de telefoon. Die mij vertelde dat er nog een jaar garantie op de kaart zit. Ik kreeg tijdens het telefoontje gelijk een retourformulier opgestuurd via de mail. Kort daarna heb ik de kaart gelijk op de post gedaan. Na ongeveer een week nog steeds geen update over de behandeling. Ik daarna weer bellen naar de klantenservice en kreeg te horen dat er één van drie Displaypoorten kapot was. Wat niet mogelijk was omdat ik alleen de HDMI en de DVI poorten gebruikte en thuis geen DisplayPoort kabel heb omdat mijn 2 monitoren die ook niet ondersteunen. Maar neehoor dat was allemaal mijn schuld. Na een lang gesprek werd de schuld nog steeds op mij afgeschoven en konden ze niks meer voor mij doen. Terwijl er gewoon nog garantie op de kaart zit. Eerst dacht ik ik plaats geen review totdat ik veel mede-tweakers sprak die hetzelfde probleem ondervonden van het retourneren van producten.
eren van producten proberen ze je de mond te snoeren.

Verzending was perfect al was ik er natuurlijk niet blij mee

Klantenservice was wel oke. Ik was natuurlijk niet in een te blije bui....

Hi TheBossOlow,

Wij ontvangen graag je retournummer of ordernummer in een privé bericht zodat we het een en ander voor je na kunnen gaan.

Op 15 januari 2018 heb ik een Alternate Thunderstorm laptop van €1249,- gekocht op de Alternate. Ik was er erg blij mee aangezien deze een 1060 videokaart had inplaats van mijn oude 960..

maar alfijn. eerste week al gelijk terug naar Alternate.. Harde schijf was niet geïnstalleerd en heb ik het zelf moeten doen. Driver van het toestenbord voor RGB niet geïnstalleerd, moest ik zelf doen... Jammer..

Maar dat is nog niet het eerste..

Een maand later in Maart, krijg ik een Blue Screen of Death.
eerste keer. kan gebeuren dacht ik. neenee, dit werd al gauw 3 tot 4 keer per week..Met Alternate gebeld: Wat is de error? dat weet ik niet want binnen 2 seconden is hij opnieuw opgestart,, uiteindelijk toch terug gegaan in Maart naar de winkel in Ridderkerk. na 2 weken, kreeg ik te horen dat ze niks konden vinden en dus hebben ze hem gewhipt voor een "out of the box experience".

ik opnieuw alles geïnstalleerd. Windows opnieuw aangeschaft want de licentie werkte niet mee.

15 mei 2018. weer moeten bellen met Alternate omdat de bluescreen nogsteeds voorkomen, ik heb foto's en video's ervan omdat dit keer het 5 a 10 min duurde voordat hij zichzelf opstartte. opnieuw terug naar de winkel en weer 2/3 weken kwijt met het nieuws: we kunnen niks vinden, dus we hebben hem gewhipt voor de out of the box eperience..

vervolgens op vakantie tijdens juli/augustus. ik heb zelfs wegens het warme weer een laptop koeler gekocht. misschien hielp dat, maar nee.

Augustus beginnen de blue screens gewoon weeer. 28 augustus WEER terug naar de zaak. 3/4 weken kwijt. in tussen gebeld. we kunnen niks vinden en op mijn aanvraag toch nogmaals laten testen!

13 September weer bericht. niks kunnen vinden, gewhipt en weer opnieuw beginnen..

tot en met 22 oktober geen bluescreens. tot die dag. 15 min lang bluescreen. nieuwe fout code. vervolgens gebeld en gemaild naar Alternate. video's, foto's gestuurd... Krijg ik als antwoord. miischien moet u de Drivers updaten. hier is een programmatje die er 13 uur over duurt voordat 1 driver geupdate is van de 70,,,(drivereasy)

Nadat ik alle driver geupdate had was het 31 oktober toen de bluescreen met de zelfde code terug kwam.

ik ben in November even in het buitenland geweest maar nadat ik terug kwam was ik schijnbaar niet de enige met dit probleem volgens een recentie op de alternate site: https://www.alternate.nl/...ings/1463936?#showRatings

Vervolgens heb ik mijn laptop op 1 december weer opnieuw bij de winkel afgeleverd en heb tot heden (26 januari 2019( EEN JAAR LATER) nog niks vernomen nadat op 13 december Alternate de Alternate Thunderstorm laptop naar de fabrikant gestuurd hadden, mits ik minimaal €80,- moet betalen mocht er niks aan de hand zijn...

Ik heb keer op keer een andere opgevraagd. een ander model, goedkoper of duurder maar ik wil best meer betalen dan, Maar Alternate weigert dat omdat zij niks kunnen vinden!

Ik heb minimaal van de 52 weken in een jaar ruim 20 weken niet mijn NIEUWE laptop kunnen gebruiken. Dit is ronduit schandalig en afpersing van jullie klant!

Nogmaals, ik snap niet dat als een klant 4-5 keer met het probleem komt, Alternate durft te zeggen dat er niks is en het product maar whipt zodat het niet meer aan te tonnen is...

Een kapot product dat niet toegeven wilt worden ondanks het vele bewijs!

€1249,- en niet eens kwaliteit leveren!

Schandalig!

Ze kunnen niks voor je doen, je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. HUN eigen producten kunnen ze geen garantie of kwaliteit over leveren!

Telefonisch kan niemand iets voor je betekenen en ook in de winkel mag niemand een beslissing maken!

Hi alockhorst,

Wat ontzettend vervelend dat je laptop zo vaak teruggestuurd is en het probleem tot op heden nog niet is opgelost. In een privé bericht ontvangen wij graag je klantnummer of ordernummer zodat we met je mee kunnen kijken wat er mogelijk is.

computer componenten kon ik eenvoudig selecteren en werden gechecked op compatibiliteit. Het zou fijn zijn als ook deel-systemen door de bouwservice ondersteunt werden.

In het magazijn is een fout gemaakt waardoor de door mij bestelde case bij een ander terrecht gekomen is.

Bij het oplossen van het probleem van de niet- en verkeer geleverde kast werd het probleem bij mij neergelegd. Dit terwijl het een fout van Alternate was. De case was ook niet voorradig en het kon weken of maanden duren voor hij er weer was. Pas na veel praten kon ik een (onbekende) compensatie krijgen voor dit ongemak. Daar moest Alternate even over na denken, want ik werd hiervoor erg lang in de wacht gezet. Klantenservice bij gemaakte fouten heeft Alternate niet op orde. Net als hun assortiment schijnbaar niet.

Hi nytki,

Onze oprechte excuses voor het ongemak. Wij ontvangen graag je ordernummer of klantnummer in een privé bericht, zodat we met je mee kunnen kijken of we verder nog iets voor je kunnen betekenen.

Gratis product promoties worden niet waargemaakt. En zelfs na het emailen van het probleem de promotie pas verwijderen als ik ze erop aanspreek. Hun retour of RMA procedures is gebonbden aan super strenge regels en stappen dat iedere medewerker moet volgen.

Soms word er niet gecommuniceert als het wat langer duurt je moet er zelf achteraan. Maar over het algemeen is het goed en komen ze de levertijden na. Producten worden soms niet goed verpakt verzonden (2x een defect gehad door verzending). Verzondkosten en retour verzendkosten als een product defect is ook al bestel je 2000 euro aan producten je moet betalen voor de verzending en retour als het defect is.

Na 8 jaar klant te zijn geweest toch besloten om nooit meer wat van Alternate te bestellen. Alles gaat goed totdat je een defect hebt. Mijn eerste PC had ik door hun laten bouwen en ook hier waren ze de cooler dat ik besteld had vergeten erop te plaatsen. Hiervoor had ik ook voor betaald (betalen en niet assembleren en of leveren). Enkel na het openen van de kast kwam ik erzelf pas achter en hun erop aangesproken te hebben willen ze alles eraan doen om uit te zoeken of het probleem niet bij mij lag (klant liegt). Dit duurde 4 a 5 weken! Voor een oplossing en als ik de kast zelf nooit heb opengedaan dan hadden ze mijn geld zonder een product te leveren.

Dit kan gebeuren ondanks dit toch blijven bestellen bij hun en dan had ik een probleem met mijn muis het retour process is schandalig dus ik maar hopen dat het beter gaat als ik zelf langskom. Ieder detail word opgeschreven wat het probleem is zelfs als er vingerafdrukken zijn op de muis word gedocumenteerd. En dan nog hardop doorgeven ik zie lichte vingerafdrukken en dus lichte gebruikersporen. Oke leuk en fijn dat ze alles goed documenteren maar moet dat nou zo extreem? Ze moesten de muis testen door de medewerkers achterin dat de test doen dit duurde super lang omdat iedereen bezig was achter. Mijn muis moest je enkel in de usb poort te steken je kan het probleem al horen (coil whine in een muis wat bekend is bij de fabrikant Zowie).

Uiteindelijk een nieuwe muis ontvangen dat super lang duurde aangezien het uit hun magazijn moest komen. Direct de muis getest in het filiaal zelf en exact hetzelfde probleem. Naar dezelfde medewerker gegaan en exact hetzelfde procedure waaronder lichte vingerafdrukken.....Dus blijkbaar was hij vergeten dat ik 40 min geleden bij hem was (zo lang duurde het voordat ik mijn nieuwe muis kreeg).

En nu komen ze hun gratis product promotie niet na voor een bestelling dat totaal 2080 euro kost. Gratis product met een waarde van 100 euro, 60 euro als de product promotie codes op zijn voor het eerste product. Oplossing 20 dollar steam code....ja dollar inderdaad je leest het goed. (ongeveer 17 euro en dan nog de eigen steam wisselkoers niet bijgerekend). Uiteindelijk 2 x 20 dollar steam code kunnen krijgen maar als je daarvoor al enkel 20 dollar aanbied? Ter compensatie voor een prduct dat 100 euro is? Aan een klant dat al 8 jaar bij jullie bestel. Dus bij deze zijn ze een klant kwijt en betaal ik liever 10 a 20 euro meer bij een ander dan bij Alternate. (moet de steam codes nog krijgen mochten ze besluiten om ervoor te zorgen dat ik dit review verwijder en dan de codes krijg dan mogen ze de codes houden). Edit: Zojuist de steam codes ontvangen ben eindelijk helemaal klaar met Alternate!

De retour/RMA procedure zijn super streng en iedere medewerker moet werken volgens de stappen en procedures werken. Alsof ik mijn retour of RMA met een robot doe....Elke keer hetzelfde procedure en antwoord aan de hand van hun controles. En dan nog het retour zenden dat je zelf moet betalen. Dit is al bij velen webshops veranderd dat ze zelfs het retour zending voor je dekken.

Geld terug storten op je rekening? 6 tot 8 weken.... want ze moeten volgens een procedure werken. Ik heb vaker geld terug mogen ontvangen van andere webshops zoals V-nix dat duurde 2 werkdagen, CoolBlue 3 werkdagen, Bol.com 4 werkdagen als het hun ook lukt om het zo snel terug te storten waarom niet bij alternate? (strenge procedures dat alle medewerker verplicht om zich eraan te houden).

Scorekaart voor ALTERNATE.nl