ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Product in de winkelwagen geplaatst, en bij afrekenen is plots de prijs verhoogd met 50,- ( !) Lekker dan!

contant gezocht met klantenservice, en die delen me doodleuk mee dat ze dagprijzen hanteren en dit zomaar kan gebeuren. Lekker dan! Nooit meer!

Nieuwe Sharkoon mechanische toetsenbord gekocht voor de laagste prijs.
Helaas werd het in een 'gewone' doos verstuurd met plastic erin en met beetje ruimte. Maar de inhoud is voldoende.

Verzendtijd ging snel, alleen de verzenddoos mag beter met een Alternate doos

Ik heb een processor gekocht bij alternate maar die kwam kapot aan en ze beweren dat dit niet onder garantie valt...

Ze zeggen dat het ongeveer 5 dagen zou duren tot het product aan komt vind ik opzichzelf al erg lang maarja.. inmiddels is dat ook al 7 dagen geleden dat ze die zouden verzenden...

Ik heb een processor gekocht bij alternate de ryzen 5 3600 maar die komt kapot aan met gebogen pinnetjes en er ontbrak zelfs 1 pin dus ik heb hem terug gestuur maar ze beweren dat ik die schade zelf heb aan gericht en dat het dus niet onder garantie valt... weg 200,- ook duurde het ongeveer 4-5 dagen tot ik eindelijk iets terug hoorde nadat ik het product terug stuurde inmiddels al een maand verder na het hele gebeuren en nog geen oplossing.

Hi TechGames,

Daar de processor verkeerdom is teruggeplaatst in de verpakking, zijn er verschillende processorpinnen verbogen en zelfs afgebroken. Hierdoor is het product onherstelbaar beschadigd en kunnen we deze niet verder in behandeling nemen. Indien gewenst kunnen we het product retour sturen, we horen graag van je.

Het geleverde had ergens anders wel een lagere prijs maar door eerdere goede ervaringen, toch maar bij deze zaak besteld.

zending goed verpakt en op aangegeven dag binnen gekregen.

Een 2e product van het zelfde merk, heb ik per telefoon afgemeld met reden. De vrouw aan de telefoon gaf aan het product te annuleren en het bedrag terug te storten. Dit is nog niet gebeurd.

Bestelling geplaats, zeggen dat ze het hebben opgestuurd maar bij post.nl stond zending nog niet ontvangen. Ik heb ze hierover een email gestuurd krijg je 1 dag later een reactie dat ze het aan het magazijn moeten vragen of ze het ook daadwerkelijk hebben meegegeven aan post.nl. 2 dagen later nog steeds geen reactie, ik weer een mail gestuurd maar nog steeds hadden ze geen antwoord van het magazijn. Heb dus de bestelling geannuleerd want vind het beetje raar verhaal dat je 3 dagen moet wachten voor een antwoord van je eigen magazijn.

Klanten service is uitermate traag. Zeker met emailen duurt het in mijn mening veel te lang voordat je een antwoord krijgt.

Hi Brocius,

Wat vervelend dat je al zo lang op je bestelling wacht! Omdat de bestelling wel een Track & Trace heeft gekregen, lijkt het er op dat deze gewoon bij ons de deur uit is gegaan.
Omdat de vervoerder het tegenovergestelde beweert, moeten wij inderdaad nagaan waar dit mis gaat. Wellicht begrijp je dat dit door de decemberdrukte wat meer tijd in beslag neemt, maar ik kan me voorstellen dat je geduld intussen op raakt. Onze klantenservice zal daarom zo snel mogelijk contact met je opnemen om een oplossing aan te bieden.

Goede prijzen, veel producten voorradig. Soms lange levertijd. Verzending via PostNL. Retouren snel afgehandeld. Herroepingsrecht wordt nageleefd.

Directe levering bij producten op voorraad, bij niet op voorraad soms een week moeten wachten. Verzending via PostNL.

Retouren snel afgehandeld. Herroepingsrecht wordt nageleefd.

Voordelig en vlot geleverd.
Alleen jammer dat de verzendkosten (te) hoog zijn voor een klein pakketje.

Goede prijs en voorraad indicatie klopte keurig.

Overzichtelijke website waardoor producten makkelijk te vinden zijn.

Vlotte levering en prima verpakt. (vrijdag besteld, zaterdag in huis)

3900x gekocht via backorder, was laagste prijs 559,- binnen 9 dagen geleverd. Alles verliep zeer vlot. Duidelijke communicatie

3900x gekocht via backorder, was laagste prijs 559,- binnen 9 dagen geleverd. Alles top

Prima webshop, heb de afgelopen 3 jaar wat dingen bij Alternate besteld, nergens een probleem gehad. Retouren goed afgehandeld, prima service.

De website is overzichtelijk, maar ik gebruik meestal tweakers om producten uit te zoeken en dan te bestellen. Het kan zijn dat ik bepaalde zaken dus mis. De prijzen zijn accuraat, Maar jammer genoeg was een van de producten door black friday uitverkocht.

Snel geleverd inclusief track and trace. Super fijn.

Product de maandag na Black Friday besteld. Ik ontving meerdere emails met de status van mijn bestelling, van bevestiging van mijn bestelling tot de levering. Ontving het product meteen de volgende dag al.

Met Black Friday wat dingen besteld met een mooie korting, kreeg het netjes de volgende dag geleverd.

Alles goed verpakt en snelle verzending, zelfs in een drukke periode, top!

Op Black Friday had Alternate twee aanbiedingen die ik toch al van plan was te kopen. Een Corsair RM650 voeding en een Gigabyte Aorus X570 ULTRA moederbord voor de prijs van een Pro.
Betaling ging soepel, site werkte prima terwijl het toch een high traffic dag was. Ik zie dat andere Tweakers niet altijd geluk hebben gehad, maar heb wel het gevoel dat er op zo'n dag veel mis kan gaan. Voor mij pakte alles goed uit.

Dezelfde dag nog verzonden en de volgende dag geleverd. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het pas op zaterdag ingepakt en verzonden zou worden, dus een meevaller. Netjes en stevig ingepakt.

Kado voor twee kinderen voor sinterklaas besteld bij alternate. Op voorraad en ruim tijd voor de levertijd. Nooit opgestuurd, geen melding, geen reden. Bellen, wordt dan 7 dagen te laat opgestuurd. Kids hebben dus geen kado. Klantenservice doet er niks aan. Bij bellen (20 minuten in de wacht) kan je nieteens een klacht achterlaten. Je kan beter je geld in de vijver gooien, dan zie je nog kringetjes. Vroeger was alternate nog OK. Ik denk op faillissement na dood, totale chaos.

Een week te laat. Kan je net zo goed het kruipend zelf op gaan halen.

Lame wachttijd, kunnen en doen niks, kan niet eens een klacht achterlaten.

Website is erg traag en hapert continue. Betaling stagneert en je weet dan niet zeker of er betaald is.

uiteindelijk was een gedeelte van mijn PC build niet op vooraad, en kreeg ik een mail dat ik een ander moederbord moest nemen ... wat vervolgens niet voldeed aan mijn systeem eisen maar wel 90 euro duurder is. Toen ik vroeg of er dan compensatie mogelijk was (betreft toch een systeem van bijna 2k) was niet het mogelijk, de componenten zijn zo geprijsd .. het resulteert dus een een annulering want ze kunnen niet voldoen aan mijn verzoek.

De klantenservice moet nog opzoek gaan naar service, ik heb zeker 6x gebeld met vragen over mijn pc build ik heb 2x iemand gesproken die echt verstand van zaken hadden. Maar vaak werd ik afgescheept met "u moet maar een mailtje sturen .." keer op keer "u moet maar een mail sturen" erg irritant en onbereidwillig. laatste gesprek duurde 1uur en 6minuten ... je staat in ieder geval eerst 15min in de wacht met minimaal 10 wachtende voor je

Zonde ik vond het altijd een fijne winkel met mensen die er echt verstand van hadden. Je kan nu beter bij een andere webwinkel gaan bestellen waar je wel kundig geholpen word.

Tijdens Black Friday de Corsair RM750x besteld bij Alternate via iDeal. Dit ging allemaal vlekkeloos.

De volgende dag zag ik dat de productpagina niet meer beschikbaar was en met mijn bestelling was nog niks gedaan. Op zondag had ik nog steeds geen update over mijn bestelling ontvangen, dus heb ik contact opgenomen met Alternate via Twitter (zie hieronder).

Het zou netter zijn als hier over wordt geïnformeerd in de toekomst.

De bestelling werd maandag verzonden en werd vandaag netjes afgeleverd om opgepikt te worden. De doos was goed verpakt en het product werd goed beschermd.

Ik heb via Twitter contact gehad met Alternate over m'n bestelling. Ik kreeg hier te horen dat er door Black Friday veel mensen dit product hadden besteld en er geen voorraad meer was.

De medewerker die me hielp was vriendelijk en hielp me met vragen die ik had. De reactietijd zou iets sneller mogen zijn. Op zondag zijn ze niet actief op social media.

Bestelling geplaatst voor 2 970 Evo Plus 500 GB SSD's, productpagina geopend vanuit de Tweakers Pricewatch. Betaling via iDeal.

Bestelling niet compleet geleverd, van de 2 bestelde SSD's slechts 1 ontvangen. Alternate geeft aan dat er 2 zijn verstuurd, echter past in de envelop waarin de SSD is verzonden maar 1 SSD in.

Klantenservice gebeld, 1e keer werd er verteld dat er maar 1 SSD is gescand door het magazijn en dat ik diezelfde dag teruggebeld zou worden voor een oplossing. Dit is niet gebeurt en vervolgens zelf nog maar eens gebeld, deze keer werd er verteld dat ze aan het gewicht van het pakket konden zien dat er 2 SSD's zijn verstuurd.

Track & Trace informatie van PostNL m.b.t. gewicht en afmeting komt totaal niet overeen met hetgeen wat is ontvangen.

Tot op heden geen reactie meer van de klantenservice ontvangen.

Daarnaast is het complete product ineens van de webshop verdwenen.

Update: Inmiddels teruggebeld geworden door Alternate dat er inderdaad een fout is gemaakt aan hun kant en dat de 2e SSD wordt opgestuurd. Nu is het afwachten wanneer deze wordt verstuurd.

Hi djberry,

Wat vervelend dat de situatie tot op heden niet is opgelost. Kun je ons je klant- of ordergegevens toesturen via een DM? Dan zoeken we dit graag verder voor je uit!

Met de link van Tweakers was het item natuurlijk makkelijk te vinden. Ook de prijs was aantrekkelijk (Black Friday?).

Ondanks bestelling tijdens Black Friday was de levering de volgende dag binnen

Bestelling was makkelijk, via de Pricewatch van Tweakers natuurlijk ;) Moederbord besteld met wat geheugen (CPU en wat andere zaken waren elders goedkoper).

Veel mailtjes met updates van het process en goed geleverd.

Bleek dat het moederbord nog een update nodig had (ik had verwacht dat een half jaar na release de moederborden wel de goede bios hadden gekregen vanuit de fabriek). Mocht het moederbord terugsturen en het is kostenloos geupdate. Enige minpuntje was dat het wat lang duurde. Zaterdag opgestuurd, dinsdag mail dat het bord klaar was, vrijdag verzendbevestiging, zaterdag in huis. Maar verder prima dus!

Scorekaart voor ALTERNATE.nl