ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Bestelling via website van Grafische kaart was makkelijk, werd goed op de hoogte van levering en correcte factuur .. en grafische kaart loopt als een zonnetje zoals verwacht..

verpakking goed absoluut geen mogelijkheid dat product kan beschadigen..

Bestelling gedaan. Toetsenbord + 2 kabeltjes. Na het afrekenen bleken de kabels 1 dag extra levertijd te hebben, ik dacht dat ik voor 'volgende dag' levering was. Goed, kan gebeuren, snap ik. Maar vervolgens gebeurt er niks. Helemaal niks. Geen update over de mogelijke vertraging. Ook niet na 1, 2 of 3 dagen. Terwijl ik artikelen bestel die binnen max 24 uur geleverd zouden worden. Uiteindelijk heb ik op de 7e dag de bestelling geannuleerd. Dan duurt het nog een tijdje voordat je hierover een bevestiging krijgt. Snap ik, moet iemand naar kijken. Maar waarom wordt er niet gecommuniceerd?

De prijzen bij Alternate zijn goed. De website-structuur is fijn. Ik snap dat de winkel een goede dozenschuiver is en zo de prijzen laag kan houden. Maar beste mensen van Alternate. Jullie reageren steeds op deze site op reviews, hierbij een tip die je als sociale media-team maar eens naar het management moet doorsturen: zorg ervoor dat er genoeg geld/mankracht is om een mail te sturen als de bestelling vertraagd is. Stuur een mail dat het annuleringsverzoek in behandeling is genomen. Maak contact met je klant, laat weten wat er gebeurt. Kortom, wees een beetje transparanter. En als dit nog niet genoeg is, google dan eens op reviews 'alternate' Blijkbaar ben ik niet de enige ..

Ik verwacht bij een klantenservice dat ze bij verhindering of nalevering een al dan niet geautomatiseerde mail versturen met een update over het proces.

Dankjewel voor je review!
Wij hebben de afgelopen tijd te maken gehad met een enorm toegenomen drukte. Wij hebben in deze periode uiteraard ons best gedaan om zoveel mogelijk klanten op de hoogte te brengen van de statussen van hun bestelling. Helaas is het niet gelukt om alle klanten hiervan op de hoogte te brengen.

Onze excuses voor het ongemak.

Op moment van bestellen stond op de site vermeld dat van het gewenste product (Das Keyboard Professional 4 for Mac (Cherry Brown) de levertermijn onbekend was. Ik heb toch de besteling doorgezet aangezien Alternate de enige officiele Das Keyboard reseller is in Nederland en het toetsenbord in het buitenland, bijvoorbeeld bij Amazon.de duurder was. Ik heb na het plaatsen van de bestelling een paar keer gekeken of de levertermijn inmiddels bekend was en zag op een gegeven moment (na een dag of 5) een vermelding op de site staan dat de levertermijn x dagen was. Iets later kreeg ik ook een e-mail van Alternate met deze melding hiervan. Uiteindelijk is het product 13 dagen later bezorgd bij het door mij gekozen PostNL afhaalpunt.

Het toetsenbord zit zelf al in een goed beschermde doos. Hier omheen zat een doos van Alternate met luchtkussentjes. De luchtkussentjes lagen alleen bovenop de doos van het toetsenbord. Onder en boven zou nog beter geweest zijn.

Soms is een ervaring zo goed dat je de tijd wilt nemen om dit gevoel te delen. Helaas kan een ervaring ook zo slécht zijn dat je dit wilt doen. Dat laatste is helaas nu het geval.

Mijn algemene beoordeling is dat ze bij Alternate zich echt eens achter de oren moeten krabben v.w.b. hun klachten-/probleemafhandeling. Dat proces lijkt maar één ding centraal te zetten: de klant demotiveren de koop te ontbinden. Het proces is zeer klantONvriendelijk en ook na herhaaldelijk aangeven dat je zeer ontevreden bent over de gang van zaken geven ze geen duimbreed toe.

Extreem teleurstellend. Dit was mijn eerste en laatste aankoop bij Alternate.

Op 1e Pinksterdag (zondag) TV besteld. Levering was woensdagmiddag. Verzending was in orde, via PostNL. De TV werd binnen de gestelde tijd geleverd. Het ging om de originele verpakking/doos van de TV, verder geen extra verpakking er omheen. Ok.

Woensdagmiddag nadat de TV geleverd is, heb ik 'm opgehangen. Twee dagen later, op vrijdagochtend, ging de televisie niet meer aan. Alsof deze geen voeding meer kreeg. Diezelfde middag een aantal keer gebeld met Alternate.

Hun conclusie: hij moest naar de reparateur (CE Repair). Dat kon op twee manieren: opsturen naar Alternate zodat zij 'm naar de reparateur door kunnen sturen, of zelf opsturen naar de reparateur. Dat laatste zou de snelste optie zijn dus dat was het advies. Inmiddels was het vrijdagavond en omdat ik ook aan het werk was heb ik 'm die dag niet meer kunnen verzenden.

Zaterdag de TV toch nog maar even opnieuw geprobeerd en wat schetst mijn verbazing: hij ging weer aan. Ditmaal echter bleef hij in een zgn. "bootloop" hangen: de TV start zichzelf voortdurend opnieuw op, zonder dat je er iets mee kunt doen. Gezocht op internet en wat dingen geprobeerd en ik kwam er zowaar weer uit. Alles top, behalve dat zodra ik 4K video ging kijken, de TV na drie seconden opnieuw in de "bootloop" sprong. Dat ging dus ook niet. Diezelfde avond was de TV opnieuw dood, om daarna nooit meer aan te (kunnen) gaan.

Maandag dus opnieuw gebeld en aangegeven dat ik ontevreden ben over de TV, en evenmin over het advies deze ter reparatie aan te bieden. Ik heb veel geld betaald voor een werkende TV, en dat deze binnen twee dagen defect is is simpelweg onacceptabel.

Ruilen voor een werkend exemplaar was onbespreekbaar, met als motivatie "dat ze eerst zélf moeten constateren dat er een probleem is voordat er geruild kan worden". Dit vind ik erg raar en wantrouwend jegens de klant, en daarmee zeer klantonvriendelijk. De TV deed 't nog steeds niet en Alternate hield z'n klantonvriendelijke poot stijf, dus dan toch maar opsturen.

Dinsdag naar een PostNL punt om 'm op te sturen naar CE Repair, aangezien ze niet bepaald om de hoek zitten bij mij. Bleek dat ik die verzending uit eigen zak moest betalen. Hier heeft Alternate nooit iets over vermeld en ik was dan ook opnieuw zeer onaangenaam verrast.

Opnieuw gebeld met Alternate vanuit het PostNL punt. Half uur in de wacht gestaan. Na de situatie uitgelegd te hebben kon ik de verzendkosten terug ontvangen, mits ik bewijs van verzending plus bewijs van de aankomst bij CE Repair kon aanleveren.

Inmiddels weer een week verder (16 dagen na bestelling) en mijn TV staat nu bijna een week bij CE Repair. Ze zijn nog niet aan de diagnose of reparatie begonnen, dus er zit nu niks anders op dan wachten. Heb vandaag met CE Repair gebeld om te vragen of er iets gezegd kon worden over een verwachtte doorlooptijd. Hierover word ik nog teruggebeld, maar daar wacht ik inmiddels ook alweer uren op.

Ik hoef denk ik aan niemand uit te leggen hoe ontevreden ik over deze hele gang van zaken ben, zowel Alternate als CE Repair.

Goedemiddag,
Vriendelijk bedankt voor je review! Spijtig om te vernemen dat je dit gehele proces als vervelend heeft ervaren. Uiteraard is het niet onze bedoeling om dit zo op je over te laten komen.

Wanneer een product defect is, moet deze eerst daadwerkelijk defect getest worden voordat wij over kunnen gaan tot een omruiling. Dit is de procedure waar wij ons aan dienen te houden. Het kan soms voorkomen dat wij klanten adviseren om contact op te nemen met de fabrikant voor een snellere afhandeling. Dit is voor de klant vaak prettiger.

Dat het vervelend is dat je TV defect is, begrijpen wij dan ook uiteraard van alle kanten.

Graag zouden wij je willen vragen of je ons kunt voorzien van je ordernummer in een privé bericht. Wij zullen de case dan nogmaals met je doornemen en je voorzien van een reactie in een apart bericht.

De dag voor hemelvaartsdag een computer, 4K monitor en een toetsenbord "besteld". Het geheugen van de computer wilde ik upgraden van 16 (2x8) naar 32 GB (2x16). Dit kon, maar de oorspronkelijke 16 GB moest ik dan ook gewoon betalen. Dit kon ik nog begrijpen. Toen ik het toetsenbord van 40 euro toevoegde aan de bestelling van 1400 euro, moest ik ineens verzendkosten betalen. Over bovenstaande zaken met de klantenservice gesproken en ja die verzendkosten werden per item bepaald, dus ja ik zou dat moeten betalen. Dan maar ophalen dacht ik, de vrijdag na hemelvaatsdag had ik toch vrij. Helaas het klaarzetten van de bestelling heeft alternate 48u gekost (exclusief hemelvaartsdag). Uiteindelijk op zaterdag de computer op kunnen halen. Omdat de computer best goed en niet te duur was en de jonge dame bij de uitlevering erg vriendelijk toch nog 3 sterren.

Goedemiddag!
Vriendelijk bedankt voor je review.

Uiteraard willen wij voor je nakijken wat er precies is gebeurd met jouw bestelling. Om deze reden zou ik je willen vragen om een privé bericht naar ons te sturen met hierin je ordernummer. Wanneer ik deze informatie ontvangen heb zal ik de case nogmaals uitgebreid voor je doornemen en je zo snel mogelijk voorzien van een reactie.

Grasmaaier na 3x gebruikt te hebben retour gezonden. Klacht dat machine zijn werk niet verricht doordat het gras niet in de opvangbak komt. Nu heeft men bij alternate een mogelijk probleem gevonden ( gedeukte kabel) en wil niet de primaire klacht onderzoeken alvorens dit verholpen is. Kosten a 80 euro komen voor rekening van koper. Dat is bijna de helft van de aanschafwaarde.
Dr kabel staat ook volledig los van het eigenlijke probleem.
De wijze waarop klantenservice hierin de procedures opvolgt zijn verre van gericht op verhelpen. Men verwerpt aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid.
Ondanks de beste pogingen van de medewerker vriendelijk te blijven een waardeloze service

Goedemiddag!
Vervelend om te vernemen dat je dit zo hebt ervaren. Het is uiteraard niet onze bedoeling om deze indruk bij je achter te laten.

Zou je ons in een privé bericht willen voorzien van je ordernummer, zodat wij de case nogmaals voor je door kunnen nemen?

Ik had een usb stick en externe ssd besteld voor mijn led tv. Naderhand kwam ik erachter dat dit geen slimme keus was vanwege een bepaalde instabiliteit van mijn tv. Dat had niks met Alternate te maken, ligt gewoon aan mijn toestel. Gelukkig waren de artikelen nog niet geleverd dus de bestelling maar geannuleerd.
Formuliertje ingevuld, bevestiging gekregen en toen het geld was teruggestort ook nog een melding gehad dat het onderweg was. Top service.

Verjaardagscadeau voor dochter op vrijdagavond besteld (voor 22.00), volgens de informatie bij het product zou het de volgende dag bezorgd worden. Dit is niet gebeurd, ook geen mail met uitleg en verwachte bezorgdatum. Maandagochtend gebeld, blijkt het product op zijn vroegst (dus zonder zekerheid) dinsdag bezorgd te worden.

Medewerker die ik aan te telefoon had draait alleen een standaard riedeltje af, luisterd amper en denkt niet met me mee. Kortom, waardeloze webshop, waardeloze klantenservice.

Update:
Heb om er zeker van te zijn dat ik een cadeau had het produkt ook besteld bij Wehkamp, deze werd gelukkig keurig op tijd bezorgd. In DM Alternate gevraagd om het product terug te nemen, krijg het standaard formulier en process toegestuurd wat niet blijkt te voldoen omdat het product te groot is voor een standaard terugzending. Het moet opgehaald worden en daar rekenen ze 35 euro voor. De constatering dat ze iets goed kunnen maken door dat voor eigen rekening te nemen is aan dovemans oren gericht.

Niet geleverd op beloofde datum, annulering kan ook niet meteen geregeld worden.

Medewerken die ik aan te telefoon had draait alleen een standaard riedeltje af, luisterde amper en dacht niet met me mee. Kortom, waardeloze webshop, waardeloze klantenservice.

Goedemorgen,

Vervelend om te vernemen dat je deze ervaring hebt gehad. Uiteraard willen wij niet zo'n indruk bij je achterlaten.

Ik zou je graag willen vragen of je ons wilt voorzien van een ordernummer in een privé bericht. Wanneer ik deze heb ontvangen zal ik uiteraard de case nogmaals voor je nakijken.

Heldere website, uitgebreide informatie en bovendien beste prijs (Garmin horloge). Bestellen ging makkelijk en er waren veel betaal- en bezorgopties.

Aan het einde van de middag besteld en de volgende dag aan het einde van de ochtend al bij het ophaalpunt. Bovendien goed op de hoogte gehouden door Alternate en PostNL. Dit alles dus voor de al ambitieuze 'volgende dag vanaf 15h ophalen'. Bestelling was goed ingepakt en zag er allemaal tiptop in orde uit.

Simpel weg teleurgesteld in de service die ze bieden. Ik had meer verwacht met hun Tweakers beoordeling. Als het aankomt op garantie is het gewoon jouw woord tegen die van hun en is de service ver te zoeken.

EDIT 1:
Uiteindelijk is de service verbeterd en is het probleem opgelost.

Product is op tijd aangekomen in een standaard verpakking met extra verzending doos. Extra lucht verpakking aan drie zijdes in de doos (dus 3 andere zijde vrij onbeschermd).

Als het aankomt op garantie lijkt het dat ze gewoon een zo genaamde handleiding volgen. Als de servicemogelijkheid daar niet in staat dan kunnen ze je niet helpen...

Het defect van de grafische kaart gaat om zowel 2D als 3D grafische kaart artifacts. Het komt voor in elk programma zoals ik met vele screenshots kan aantonen. De grafische kaart artifacts ontstaan zeer willekeurig en zijn niet zomaar handmatig te herhalen en daarom leg ik zo ook vast. Het is duidelijk een herhalend probleem en ontstaat niet bij het gebruik van een andere grafische kaart in mijn systeem.

Ik heb geen ingebouwde grafische kaart en wil liever niet twee weken mijn pc buiten werking stellen. Daarom vroeg ik of het misschien mogelijk is om op afstand het defect aan te tonen, omdat zij zelf het probleem moeten constateren. Maar zij zijn niet bereid om je op afstand te helpen om te voorkomen dat je het product weer voor zo'n twee weken minimaal kwijt bent aan hun technische dienst voor onderzoek (dat betekend dat het niet zeker is of ze je kunnen helpen).

Om dan de gehele pc te laten onderzoeken en zo de kans van het probleem zelf te kunnen constateren te vegroten. Vragen ze ook nog €50 + (€25 per kwartier met een totaal maximum van €175) omdat alleen mijn videokaart bij Alternate gekocht is (alleen het gekochte product onderzoeken is kosteloos). Ligt het aan mij of is dat belachelijk duur? Aangezien de videokaart €453 was.

EDIT 1:
Na contact te hebben met Alternate door deze review verliep het laatste onderzoek bij de technische dient beter. Ik had een video gemaakt van het probleem, om het nog meer te verduidelijken.
Vervolgens na het opsturen kreeg ik berichten over het verloop van de serviceopdracht, met de service omschrijving. Op deze manier was ik op de hoogte van hoe het verliep wat ik zeer op prijs stel. Na ongeveer een week heeft de technische dienst het GPU defect vast gesteld en werd mij aangeboden om de videokaart om te ruilen voor een ander aangezien het model niet meer gemaakt werd.

Hi Squirner,

Wat ontzettend vervelend dat je problemen ervaart met betrekking tot de videokaart. Het is inderdaad zo dat wij helaas geen service op afstand hebben en wij de producten daarom zelf testen. Zou je ons alsjeblieft kunnen voorzien van je ordernummer of klantnummer in een privé bericht? Dan zullen we met je mee kijken wat we in dit geval voor je kunnen betekenen.

Site heeft goedkope, goede producten. Productvoorraad mag actueler op de website om geen vervelende situaties te hebben waar het product achteraf toch niet voorradig blijkt (edit: Ik noemde de stie goedkoop, ik bedoelde de prijzen)

"Direct leverbaar" niet waargemaakt. Zaterdagmiddag besteld, maandag op de site ineens de leverdatum naar 4 dagen gezet, en vervolgens een incompetente bezorgservice gebruikt. Het is nu 7 dagen later, en het pakket is nog niet gearriveerd.
(Edit: na communicatie met Alternate is het gros van de problemen bij de bezorgdienst die zij gebruiken)

Er word serieus gereageerd op klachten

Hi Wulan,

Wat een vervelende situatie schets je hier! Zou je ons alsjeblieft een ordernummer of klantnummer kunnen sturen in een privé bericht? Wij kijken graag mee wat er fout is gegaan en hoe we dit kunnen rechtzetten.

ik heb een giveaway gewonnen van alternate een hele vette gtx 1660 . erg goeie service gehad en steeds netjes reageren en achter dingen aan gaan. voor mij word het de volgende keer gewoon weer alternate om wat te bestellen. Bedankt!

toen het verzonden was, was het volgende dag in huis en netjes verpakt. zelfs op de factuur stond een leuke felicitatie ;)

erg goeie communicatie via instagram!

op de 23'ste van mei een bestelling geplaatst voor een geassembleerd systeem met randapparatuur. in totaal zon 4000 euro aan hardware. Bleek na een week dat niet alles wat in voorraad was ook daadwerkelijk in voorraad is. prima, kan gebeuren maar vervolgens word er weer een week uitgesteld omdat de hardware niet op de juiste locatie is. vervolgens gebeld om door te geven dat ik dat dan zelf wel assembleer en dat alles gewoon los opgestuurd moet worden. dit was ook moeilijk en kon ook niet. Bij dezen mijn bestelling geannuleerd.

Niets ontvangen. 2,5 week met alternate aan de telefoon gezeten, geen goed woord voor over. je word niet op de hoogte gehouden en alles moet maar op de gok.

Naar mijn idee kon het de medewerkers niets schelen dat ik al 2/3 weken wacht op mijn computer / hardware. en elke actie aan mijn kant om hier wat vooruitgang in te krijgen werd afgeslagen en ik moest maar afwachten.

Nooit meer.

Hi KatanaNL,

Wat ontzettend vervelend dat de levertijd langer is dan je had verwacht. Wanneer daadwerkelijk alle producten op voorraad zouden zijn, houden wij gemiddeld 5 werkdagen aan voor een assemblage systeem klaar is. Op dit moment is het helaas wel wat drukker dan normaal.

Zou je ons misschien kunnen voorzien van je ordernummer of klantnummer in een privé bericht? Dan kijken we meteen mee wat we voor je kunnen betekenen.

Als je bestelling goed gaat is er niks aan de hand. Op de website staat dat ze bij een onterechte garantie-aanvraag onderzoekskosten rekenen waardoor ik een product wat na 1 keer gebruik kapot gegaan was toch maar niet aangeboden heb voor garantie. Het ging hierbij om een badthermometer waar na 1 keer gebruik water in gekomen was. Aangezien ik door alle drukte erg lang heb gewacht met de garantie-bepalingen bekijken en het ging om waterschade (wat bij de meeste bedrijven gelijk een afgekeurde garantiebepaling oplevert) heb ik er maar van af gezien. [edit] Er is heel netjes op deze review gereageerd en alles is opgelost.

[edit] Afgezien van het feit dat er op de site staat dat er mogelijk onderzoekskosten gerekend worden werd op deze review heel netjes gereageerd! Vanwege het contact met Alternate is de review dus ook aangepast en de service naar goed veranderd.
Service is dus toppie!

Hi h3ndr1k,

Zou je ons misschien kunnen voorzien van je klantnummer of ordernummer in een privé bericht? Dan kijken we graag met je mee of we iets voor je kunnen betekenen met betrekking tot de garantie.

Ik heb een gebruikt product ontvangen, doosje zat al een scheurtje in.! getest audio valt weg af en toe, beeld komt wel over!
Ik wil me geld terug! Ik

Track and trace code was in orde.

Ik heb uiteindelijk netjes me geld terug gehad inclusief de verzendkosten goed opgelost zo !

Hi Pas_PC,

Wat ontzettend vervelend dat je product niet in de juiste staat is geleverd. Zou je ons alsjeblieft van je ordernummer of klantnummer kunnen voorzien in een privé bericht? Wij zullen dan met je meekijken wat we voor je kunnen betekenen.

Heb een server rack bij hun besteld met nog een aantal extra onderdelen hiervoor. Op hun site stond dat alles direct leverbaar zou zijn. En dat betekend volgens hun zelf dat die items de volgende dag bezorgd zullen worden. Dit was op dinsdag 28-5 voor 15:00. Nu moest ik er zelf op de vrij genomen woensdag achter komen dat bestelling niet geleverd zou worden. Na half uur aan telefoon blijkt dat 1 extra onderdeel niet op voorraad is en dus hele zending tegenhoud. Item laten verwijderen en werd toegezegd dat bestelling vrijdag geleverd zou worden ivm hemelvaart. Bezorgd tijd tussen 08:00 en 18:00. Weer dag vrij genomen. Moet er zelf achter komen dat levering wederom niet doorgaat. Door probleem bij transportbedrijf (DHL). Reactie Alternate is dat het niet hun probleem is en zij ook geen partij zijn in deze late levering.

Twee keer beloofd dat levering zou plaats vinden en beide keren zelf moeten ontdekken dat levering niet zou plaatsvinden zoals beloofd, geen melding vanuit Alternate of DHL.

Alle oplossingen die Alternate aandroeg waren dat ik maar extra vrij moest nemen om levering op een ander moment in ontvangst te nemen ergens tussen maandag en vrijdag tussen 08:00 en 18:00.

Goedemorgen,
Spijtig om te vernemen dat je een vervelende ervaring hebt gehad met het bezorgen van jouw bestelling.

Graag zou ik je willen vragen of je ons kunt voorzien van je ordernummer in een privé bericht, zodat wij de case nogmaals voor je kunnen nakijken.

Eerste bestelling bij deze webshop voor mij, heb hier een upgrade sett (zelf samengesteld) voor een uitstekende prijs samen kunnen stellen, het uitgebreide
aanbod is simpel te doorzoeken d,m,v tabs als prijs, beschikbaarheid of merk!

Gisteren besteld, rond 10 uur s'avonds verzendbevestiging met track en trace gehad.
Vanmiddag rond een uur of twee de KPN aan de deur met de bestelde goederen,
Top!

Duidelijke website waar alles makkelijk te vinden is, soepel bestelproces en goede communicatie na je bestelling.

Hier kan ik kort over zijn, dit was uitmuntend! Een half uur na bestelling werd ik al gebeld door Alternate om de aflevering te bespreken. Dit kon diezelfde middag al!

Er was iemand thuis, dus helemaal prima.
Alles netjes afgeleverd en geïnstalleerd, tevens oude apparaat retour.

Makkelijk besteld en betaald. Alleen afterpay werkte (voor mij) niet. Dus dan maar via Ideal. Dat werkt altijd goed. Betaling snel voltooid en meteen een bevestiging binnen.

Binnen 1 werkdag in huis.

Al eerder contact meegehad. Netjes geholpen en zoekend naar een oplossing.

Bestelling gedaan voor JBL bluetooth headset , ondanks dat er actie voor bepaalde producten gekozen voor een andere kleur welke ook nog goedkoper was na verzending

volgende dag in huis

Scorekaart voor ALTERNATE.nl