Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBestelproces ging prima, de site is redelijk overzichtelijk. Na het bestellen kwam er netjes een orderbevestiging.
VerzendingDe verwachte levertijd was 2 werkdagen. Op zaterdag besteld en pas vrijdag in huis. Op woensdag een email gekregen met de verzendbevestiging maar volgens PostNL was hij vrijdag pas aangekomen bij het sorteercentrum.
AlgemeenEen iets meer dan 1 maand oude pc (via de builder geconfigureerd) tot twee maal toe moeten opsturen vanwege defecten componenten. In totaal de pc ruim 2 maanden kwijt geweest.
Nadat de pc terugkwam de eerste keer bleek direct na aansluiten het probleem niet opgelost. Terwijl naar mij toe is gecommuniceerd dat de pc "meerdere keren" opnieuw is opgestart om te controleren of het probleem was opgelost.
Na de pc wéér opgestuurd te hebben bleek het volgende: "De opgegeven klacht werd veroorzaakt door een defecte processor en moederbord. Deze defecte onderdelen hebben wij vervangen voor nieuwe exemplaren.
Tevens is bij het aftesten ons opgevallen dat het frontpanel kortsluiting maakt, waardoor het systeem uitvalt wanneer de behuizing word aangeraakt."
Dan vraag ik me toch sterk af waarom dit de eerste keer niet aan het licht is gekomen.
In de toekomst denk ik wel twee keer na voor ik hier iets ga bestellen na deze zeer slechte ervaring.
Update:
De pc inmiddels terug mogen ontvangen en deze werkt voor zo ver ik kan beoordelen naar behoren. Wat ik vooraf al vermoedde bleek helaas te kloppen. Omdat mijn hardware is verwisseld is uiteraard de windows licentie niet meer geldig. Ze hebben doodleuk het oude stickertje op de kast op de nieuwe geplakt. Maar na de pc te hebben opgestart werd ik begroet met de melding dat windows op dit moment niet geactiveerd is.. lekker dan! Ook hier laat Alternate steken vallen. Ik kan me in ieder geval geen rede meer bedenken waarom ik ooit nog iets bij deze shop zou kopen en zou het iedereen ook afraden, wat een gepruts.
Zeer traag, medewerkers aan de lijn moeten altijd navraag doen bij technische dienst en kunnen je geen direct antwoord geven.
Hi amst3l,
Wat een vervelende situatie! Kun je ons voorzien van je klantgegevens via een DM? We duiken hier graag nog eens in om na te gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren.
AlgemeenIk was heel wispelturig met het kiezen van een mechanisch toetsenbord, de eerste had ik meteen gecanceld dus die werd automatisch terug geschreven op mijn rekening. De tweede die binnenkwam was goed maar ik zag dat er nog andere switches van die toetsenbord was die ik compleet over het hoofd had gezien op zo'n lange internetpagina dus ik retourneerde hem. De nieuwe typ ik nu op dit moment mee en voldoet perfect aan mijn wensen.
Conclusie: Alternate is heel snel met antwoorden en doordat ik misschien de retour zending alles precies zo terug in de doos deed als het aan kwam, kreeg ik ook vrij snel het geld terug gestort op mijn rekening. Normaal ben ik niet zo'n wispelturige consument maar Alternate ging hier heel goed mee om. Zij hebben ook een gigantisch mechanisch toetsenbord aanbod dat andere online retailers niet hebben. Thanks!
De verzending is goed, er zat wel alleen een enkel luchtzakje tussen in een iets te grote doos om schuiven te voorkomen. Maarja, elk product heeft een andere grootte en daar zijn niet altijd perfecte verpakkingsdozen van te vinden. Voor de rest goed uiteraard!
KlantenserviceKlantenservice is grotendeels geautomatiseerd, de retourzendingsaanvraag wordt gecheckt en de daadwerkelijke retourzending bij de firma zelf. Ik kreeg verder geen vragen en als je de doos van Alternate ook open doet geven ze al heel goed aan wat te doen als je het pakketje niet bevalt. Heel goed Alternate!
AlgemeenHelaas een issue met mijn systeem.
Na wat heen en weer mailen over wat tips, was de conclusie dat ik het e.a. diende aan te leveren voor verder onderzoek.
Had bewust eerder dit jaar het e.a. bij een bedrijf met fysieke winkel gekocht.
Echter heeft Alternate de winkel opgedoekt dus kon niet meer langs op afspraak voor een check (en waarschijnlijk swap).
Het e.a. moest dus worden opgestuurd. Ben ik geen fan van met tegen de €1000 aan CPU, RAM en Mobo.
Telefonisch nog gevraagd of ik de CPU & RAM van het bord moest halen, nee was prima.
14 okt pakket aangeboden bij PostNL.
Blijkbaar duurde het 2 dagen om dat af te leveren.
De 16 netjes bevestiging gehad dat het e.a. ontvangen was.
De 17e kreeg ik echter een mail met een 'disclaimer' van Alternate waarin ze de aansprakelijkheid voor het geleverde spul afwijzen.
Dit omdat de CPU en RAM nog op het bord zaten. Erg dubieus, omdat ik dit nog expliciet heb gevraagd of dit noodzakelijk was (negatief beantwoord), er is met geen woord gerept over die disclaimer en ook in de mails over de producten die ik terug zou sturen is er niets over aangegeven.
De policy luid als volgt:
U heeft ons een moederbord met processor en geheugen aangeboden ter diagnose en/of reparatie. Aangezien de processor en het geheugen geïnstalleerd zijn op het moederbord, willen wij u vragen de volgende disclaimer door te lezen:
Alternate wijst nadrukkelijk elke aansprakelijkheid af voor enige schade aan eigendommen van de klant of derden, welke het gevolg zijn van defecten die reeds aanwezig waren op het moment van aanbieden het product. Het feit dat een product ter test wordt aangesloten door een medewerker van Alternate doet hieraan niets af. Dit geldt ook voor enig defect welke wordt aangetroffen en zijn oorzaak vindt in het ondeskundig handelen van anderen dan Alternate medewerkers. Over het algemeen gevat onder de term ‘user abuse’ (gebruikersschade).
Het veiligstellen van eventuele data, is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het product. Alternate wijst dan ook alle aansprakelijkheid af waar het gaat om eventueel verlies van data.
Wij behouden ons het recht voor, zonder opgaaf van reden en op elk willekeurig moment, aangeboden PC’s, Notebooks of andere producten, waarop geen reguliere garantie geldt via Alternate, te weigeren voor diagnose of reparatie.
Vanzelfsprekend zullen wij uw producten met de grootste zorg behandelen en u op de hoogte stellen van onze bevindingen.
Een onaangename verrassing, enige manier om onder die disclaimer uit te komen was dat ze het e.a. zouden retourneren en dat ik het dan zelf zou verwijderen en nogmaals zou opsturen. Ik heb onder protest deze disclaimer moeten accepteren omdat het planningstechnisch al totaal niet uitkwam dat ik dit systeem een aantal dagen niet kon gebruiken.
Ze moeten dit echt veel beter en duidelijker vooraf communiceren en zich niet gaan verstoppen achter Amerikaanse praktijken...
De disclaimer is gelukkig niet ingezet door Alternate, want het bord was defect bevonden op 21ste en zou worden omgeruild voor een nieuwe, hetzelfde type/merk. Fijn.
Nog gevraagd of dan gelijk de nieuwste BIOS er op zou staan of niet. Die zouden ze er op flashen voor me.
Op de 23ste maar eens gevraagd hoe het nu verder zat en wanneer ik het e.a. retour mocht verwachten.
Blijkbaar zit de TD niet bij de voorraad en moest er gewacht worden op levering van het nieuwe bord voordat het e.a. naar mij retour gezonden kon worden.
De 24ste kreeg ik een melding dat het BIOS was geupdate op het nieuwe bord. Ik zou een track & trace krijgen zodra het verzonden was.
De 25ste geen track & trace, geen pakket. Even gebeld, het e.a. was helaas nog niet verstuurd maar dat zou dezelfde dag nog geregeld worden.
De 26ste zelfde verhaal.
De 28ste zelfde verhaal, maar uiteindelijk kreeg ik dan toch een track & trace en inderdaad een melding van PostNL dat het onderweg was. Gelijk pakket naar het ophaal punt laten sturen.
De 29ste kon ik dan eindelijk mijn pakket afhalen bij het postkantoor.
Helaas bleek dat de schroefjes van de M2 sloten (waar je de SSD mee vast schroeft) niet te zijn overgezet van het oude bord naar het nieuwe.
Had er niet bij stil gestaan dat die er los bijzaten toen ik het kocht. Heb ze ook niet zelf op voorraad. Alternate zou ze na sturen.
Gezien hun beloftes daarin en de snelheid waarmee dat gebeurd, het vertrouwen volledig verloren en ze maar bij de lokale computer boer op de 30ste voor nop mee gekregen.
Fijn hoor dat het e.a. onder garantie is omgeruild (zoals het hoort), maar het gooien met disclaimers en de snelheid waarop dit is gebeurd duurde allemaal veel te lang. Exact de reden dat ik liever bij fysieke winkels spullen koop. Dan kun je tenminste nog afspraken maken en 'klaar terwijl u wacht' afhandelingen doen. Klant sneller geholpen en niet zo'n 2 weken zonder een systeem waar je inkomsten deels afhankelijk van zijn.
Heb uiteraard een backup/alternatief (laptop, maar dat werkt net even minder efficient, voor 2 weken is dat gewoon te onhandig als je bijna fulltime op je desktop werkt).
Communicatie is écht een punt waarin Alternate te kort schiet.
Helaas zal ik in de toekomst op basis van deze ervaring niet nog eens iets kopen bij Alternate en hoop ik dat ik niet nogmaals garantie nodig heb. 't was ondertussen voordeliger / gunstiger voor mij geweest om zelf wat nieuws te kopen en het geretourneerde dan maar later via V&A te verkopen...
-update 19/11
Helaas is het issue niet opgelost na de moederbord wissel.
Ze vroegen me het gehele systeem op eigen kosten + onderzoekskosten te gaan opsturen.
Gezien mijn bovenstaande ervaring en het feit dat het allemaal in een 'big tower' zit waar ik geen verpakking voor heb, gaat dat écht niet gebeuren.
Langskomen (of afgeven/ophalen) is ook niet mogelijk.
Alternate reageert slechts alleen nog met:
Erg spijtig dat uw vertrouwen in onze retourenafdeling en technische dienst dusdanig laag is dat u het systeem niet durft op te sturen.
Wanneer u echter van gedachten verandert horen wij dat graag.
Kortom een dikke /care vanuit hen dus.
Ik neig er nu maar naar om het e.a. te gaan verkopen en elders een nieuw systeem aan te gaan schaffen om van het gedoe af te zijn.
Nooooit meer Alternate voor mij (of wie dan ook in mijn omgeving die ik adviseer met aanschaffen van hardware, etc).
Hi Derice,
Wat vervelend dat de serviceafhandeling zo onnodig veel tijd in beslag genomen heeft.
De locatie in Ridderkerk kan niet meer voorzien in onze wensen, daarom zijn de deuren van onze showroom helaas gesloten. Dit betekent wel dat wij ons nu beter kunnen richten op verdere uitbreiding vanuit ons duurzame pand in Tholen. Momenteel word dit pand gereedgemaakt om de verschillende afdelingen onder te brengen, echter moet onder andere onze technische dienst nog overkomen vanuit Ridderkerk. De voorraad is wel al opgeslagen in ons distributiecentrum en dit kan soms wat vertraging opleveren. We vinden het ontzettend vervelend dat je de dupe bent geworden van deze situatie, onze excuses voor het ongemak!
Wat betreft de disclaimer welke je van ons hebt ontvangen; dit is inderdaad een standaardprocedure. Natuurlijk is het geen enkel probleem om producten bij ons in te leveren welke reeds gemonteerd zijn, we willen echter niet aansprakelijk worden gesteld voor defecten en of schade welke reeds aanwezig waren voordat de artikelen bij ons binnenkwamen. Om deze reden stellen we je hier vooraf van op de hoogte. Normaliter ontvangt u deze informatie voorafgaand aan de retourzending, maar ik begrijp dat mijn collega dit vooraf is vergeten te melden. Dit zal intern worden opgepakt.
We nemen je feedback mee ten behoeve van onze dienstverlening en hopen je in de toekomst toch weer te mogen begroeten in onze webshop.
AlgemeenHeb op 2 oktober een pc besteld. Deze werd geleverd met een defect en ik heb hem retour gestuurd met de vraag of ze hem willen repareren. Ik wacht ondertussen al bijna een maand tot ik een werkende pc heb. Al meerdere keren contact gehad met de klantenservice en elke keer wordt mij beloofd dat de pc "deze vrijdag" of "maandag als eerste" zal worden gerepareerd en telkens hoor ik op die beloofde dag van de klantenservice dat het later gedaan wordt.
Verzendingde verzending van het product leverde mij een niet goed werkend product en vervolgens duurt het bijna een hele maand om enkel de pc onderdelen in een nieuwe case te zetten. Nu willen ze ook nog eens geen duidelijk antwoord geven wanneer het product verzonden wordt.
KlantenserviceDe klantenservice is telkens aardig en ze beloven steeds dat de reparatie snel wordt afgehandeld. Uiteindelijk wordt dit niet gedaan en ondertussen heb ik nog steeds niks.
Vrijdag is verteld dat alles klaar is en dat ze alleen nog de pc in elkaar hoeven te zetten en te versturen. In elkaar zetten zou binnen een uur moeten lukken maar ondertussen is er nog steeds niks gedaan en als ik de klantenservice bel krijg ik het antwoord "ik weet dat de technische dienst er mee bezig is maar ik weet niet wanneer ze het verzenden". Voor mijn gevoel zijn ze helemaal nergens mee bezig als het drie dagen duurt om een pc in elkaar te zetten (geen custom waterkoeling oid)
De mensen van de klantenservice taan je wel steeds aardig te woord en bieden ook een compensatie aan voor de vertraging dus dat is el weer fijn
Hi Simbaleo,
Wat een vervelende situatie! Kun je ons via een DM van je klantgegevens voorzien? Dan zullen we uitzoeken waar dit mis gaat.
AlgemeenSnel geleverd, betaling liep goed. Redelijk snelle beantwoording klantenservice. Maar de verpakking van een van de producten was echt :(((
Naar aanleiding van deze review nam Alternate nog contact op om aan te geven dat ze dit op logistieke afdeling besproken hebben. Dat contact vind ik heel netjes (want gebeurt echt niet altijd).
Ik had een behuizing en een beeldscherm besteld. Behuizing kwam in de eigen nieuwe verpakking. Het beeldscherm was slecht en te los verpakt in een eigenlijk te grote doos van een kookplaat of iets dergelijks, met de piepschuim verpakking van 't beeldscherm in stukken maar met veel tape en bubbelpapier bij elkaar gehouden. Wonder boven wonder was 't scherm nog heel .Verder ontbrak handleiding/garantiebewijs (op zich digitaal natuurlijk te vinden maar echt heel heel slordig allemaal) . Volgens de reactie van de klantenservice kwam dit omdat het een "outlet" artikel was, waar geen originele verpakking meer bij wordt geleverd. Maar dan heb je verpakken en verpakken...
KlantenserviceDe reactie was niet echt hoopgevend voor verbetering. Nog wel empathisch van vervelend dat het zo geleverd is. Maar niet van: "we spreken onze mensen erop aan". Of "dit is niet de bedoeling". Dat vond ik wel jammer.
Klantenservice heeft nadien dus nog contact opgenomen, daarom van drie naar vier sterren gezet.
Hi ataristadept,
Kun je ons via een DM je ordergegevens toesturen? We zoeken graag uit wat er hier is gebeurd, want je hebt helemaal gelijk. Dit is absoluut niet de bedoeling!
AlgemeenHet kiezen van producten en deze in de bestelling plaatsen gingen prima. Bij het invoeren van mijn gegevens was de ervaring iets minder. Bij verschillende muisklikken kwam ik op een, naar mijn idee, willekeurige productpagina terecht, bijvoorbeeld bij het kiezen van een bank voor de iDealbetaling. Omdat mij dat tijdens het bestelproces toch wel enigszins frustreerde, is de algemene beoordeling lager geworden.
Na het bestellen kreeg ik netjes een mail over het bestelde en de leverdatum.
Bij het afronden van het bestelproces werd duidelijk dat het de volgende dag al geleverd kon worden. Omdat dat niet goed uitkwam, heb ik gekozen voor aflevering op een andere moment. Een dag voor levering ontving ik een mail met werkende track&trace code. Op de zelfgekozen dag werd het pakket netjes afgeleverd.
Over de levering heb ik dan ook niets te klagen. Zowel de levering als het informatieproces daarover vond ik prima.
Het enige verbeterpunt dat ik kan verzinnen is om een beter passende doos te gebruiken. Omdat de producten vrij laag waren en de leverdoos hoger, werden er aardig wat plastic luchtkussentjes gebruikt.
AlgemeenSelecteren en bestellen gaat eenvoudig en snel. Alternate heeft echter een probleem met beveiliging van gegevens. Bij mij werd er "vanzelf" een mij onbekend maar wel bestaand verzend-adres ingevuld bij de laatste bestelling. Dat had ik niet in de gaten omdat ik eerder in mijn instellingen had ingesteld dat het verzendadres hetzelfde was als het factuuradres, waardoor ik niet oplette. Bij een eerdere bestelling ging het ook gewoon goed. Nu niet, ik was mijn bestelling gewoon kwijt en Alternate doet alsof ik gek ben antwoord alleen dat het verzendadres volgens de database is ingevuld bij de bestelling.
VerzendingHet invullen van een bug/hack adres kan tijdens de bestelling zijn gebeurd, maar niet door mij. Dit is m.i. een bug/hack maar in ieder geval een security issue waarvoor ik geen verantwoording wil nemen. Alternate helaas ook niet. De ontvanger belde mij op en was uiteindelijk bereid de bestelling door te sturen. Alternate was zelfs niet bereid de vezendkosten te dekken. Ze verliest liever een klant en haar gezicht.
KlantenserviceDe vorm is uitstekend, ze blijven beleefd en netjes, Inhoudelijk blijven ze echter steken op het niveau van "computer says no". Oftewel het perspectief van de klant speelt geen rol bij de beoordeling van klachten.
AlgemeenBestelling plaatsen op de website was makkelijk, verschilde wel van dag tot dag welke onderdelen er op de site aanwezig waren voor het samenstellen van een eigen pc. pc werd snel geleverd maar de IO achterop zat scheef waardoor deze onbruikbaar was. Reparatie duurt een hele week. Ik bestel in het vervolg liever iets met een langere levertijd en een goed product dan een snel geleverd niet goed werkend product waarbij ik dan minstens een week moet wachten tot het gerepareerd wordt.
VerzendingProduct werd precies op het vermelde tijdstip geleverd. Goed verpakt in stevig beschermingsmateriaal. Jammer dat de IO achterop scheef zat. Ik weet niet of dit slecht gemonteerd is of dat dit tijdens de levering is gebeurd.
KlantenserviceWerd snel geholpen bij het melden van mijn probleem. Kreeg te horen dat het met "spoed" zou worden afgehandeld. Vervolgens blijkt dat er een hele rij met "spoed" artikelen is waardoor het minstens 5 werkdagen duurt tot ik een testrapport krijg waarin staat wat er mis is met de pc. Heb maandag de pc verstuurd, dinsdag kregen ze het binnen en ik wacht nog steeds op het testrapport waarna het ik weet niet hoe lang duurt tot ik de pc terug heb.
AlgemeenGeforce gt1030 low profile passive kaart. Voldoende voor 4k monitor voor windows en 4k films. Lage prijs, snel geleverd, afhaalpunt zelf te kiezen
AlgemeenIk koop al 10 jaar mijn spullen bij alternate.
Altijd goed geholpen.
snelle service
als het product niet op voorraad is wordt ik netjes gebeld.
In de 10 jaar dat ik er besteld,
Heb ik een keer,een product retour moeten zenden.
Was geen probleem,binnen 3 dagen was het opgelost.
Netjes verpakt.
e-mail voor dat het verzonden wordt.
AlgemeenWeb site keurig, goed gedocumenteerd met voldoende informatie.
Er is ook voldoende keus voor ieder.
Verzending was goed en op tijd info ontvangen over leveringsdatum
KlantenserviceUpgradekit besteld, voldoet boven verwachting.
Bij telefonisch contact werd ik keurig en serieus te woord gestaan.
AlgemeenEen van de grote drie van computerwinkels in Nederland. De website kan denk ik duidelijker, maar dat lijkt meer een Europees probleem omdat het een Europese keten is die dezelfde website hanteert in alle landen waar ze actief zijn.
VerzendingVerzonden zoals je verwacht. Simpele doos vol met logo's en aardig vol met plastic stootkussentjes. Verzendtijd klopte ook gewoon.
KlantenserviceHet ging om een RX5700XT, het Gigabyte Gaming OC model. Helaas blijkt dit model aardig wat problemen te hebben met hoge junction temperaturen en onnodige extra geluidsproductie. Die van mij had er helaas ook last van. Na iets meer dan twee weken was het voor mij klaar en heb ik een retour aangevraagd.
Dit kon nog omdat Alternate een langere afkoeltermijn hanteert na levering. De 30 dagen i.p.v 14 dagen kwamen hier dan ook zeer goed van pas. Ik heb het probleem uitgelegd, kaart teruggestuurd en na testen is de videokaart inderdaad verklaard als "niet naar behoren te functioneren" waarna de videokaart gecrediteerd zal worden. Op de hoogte gehouden tijdens de stappen en gewoon een goede ervaring met de klantenservice.
Algemeen6TB WD Red schijf gaf geen kuren bij plaatsing in nieuwe NAS. Getest in een dock met tooltje fabrikant: irrepairable bad sectors. Terugbrengen kon niet, zo meldde de service desk. Dan maar opsturen in een gewatteerde envelop. De schijf bleek door tante post niet zachtzinnig te zijn behandeld: flinke externe beschadigingen. User abuse, volgens Alternate. Begripvol en toch enigszins schuldbewust bericht gestuurd: ok, duidelijk, jammer, want de schijf was al kapotstuk maar allez - my bad. Kreeg na paar dagen belletje: Alternate had de situatie bekeken en stuurde een nieuwe schijf. TOP opgelost!
VerzendingBestelling bestaande uit Synology 918+ en 2 x 6TB WD Red schijven opgehaald in Ridderkerk. Keurig geholpen door de enige zichtbare medewerker, maar naast de geblindeerde en ooit zo mooie showroom is het een beetje een vage plek nu.
De nieuwe schijf ter vervanging per post ontvangen in een doos met bubbeltjes plastic en een soort luchtzak er bovenop - die lek was. Schijf lijkt het goed te doen gelukkig.
Onverwacht coulant opgelost. Alternate had feitelijk ook in haar recht gestaan wanneer ze geen nieuwe schijf hadden geleverd. TOP.
AlgemeenBestellen ging makelijk.
Kreeg een email dat de order verwerkt was en wanneer het verstuurd werd.
Product makelijk gevonden.
Goed verpakt
Op tijd gebracht
Geen beschadegingen of ander gezeik
AlgemeenOp Woensdagavond om 21:29 uur een headset besteld wat op voorraad was én waarbij vermeld stond: Vóór 22:00 uur besteld, morgen in huis, met als bedoeling deze te gebruiken tijdens een LAN party dat aanstaande weekend.
Alternate heeft het headset echter pas op Donderdag verstuurd, waardoor deze in principe Vrijdag geleverd zou worden. PostNL gaf echter aan dat de zending vertraagd was, waardoor het headset pas op Zaterdag geleverd zou worden. Hierop heb ik op Vrijdag een mail gestuurd naar Alternate, welke pas op Maandag beantwoord werd i.p.v. 'binnen 24 uur (ook in het weekend)' . In hun auto-reply gaven ze aan het 'érg druk te hebben op dit moment'. Zo druk dat hun fysieke winkel moest sluiten zeker....
Kers op de taart was de opmerking in hun reactie; veel plezier met uw headset. Dan heb je het gewoon écht niet begrepen.
Update: Klantenservice heeft n.a.v. deze review contact met me gezocht en een tegoedbon aangeboden om tegemoet te komen in het ontstane ongemak. De gemaakte verzendkosten zijn zo in ieder geval gedekt.
Zie hierboven; Beloofde levertijd werd niet gehaald, geen communicatie vanuit Alternate. Zelf achteraan moeten zitten.
KlantenserviceBeloofde response tijd werd niet gehaald. Klantenservice leest maar half.
Hi Freekers,
Wat vervelend dat je bestelling niet op tijd is geleverd, excuses voor het ongemak! Kun je je ordergegevens doorsturen in een DM? Dan kijken we graag wat er mis is gegaan om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.
Algemeenkoop niet veel bij Alternate maar als ik wat koop gaat het altijd top! snelle bestelling! volgend dag echt geleverd
Verzendingpostnl, snel in huis en app is super makkelijk.
AlgemeenZe hebben misschien niet altijd de laagste prijzen. Maar soms hebben ze net die artikelen die andere webshops niet in het assortiment hebben.
Ik snap niet waarom Alternate maar 3.5 ster heeft op Tweakers, want ik heb hier al meerdere malen besteld en nog nooit problemen ervaren.
Snelle verzending. Goed verpakt. Niets op aan te merken.
AlgemeenIk heb via de PC builder een systeem samengesteld. Dit ging prima. Bij het bestellen heb ik aangegeven dat ik het systeem in losse onderdelen geleverd wilde krijgen. De bestelling werd netjes afgehandeld. Aangezien ik een Ryzen 3000 CPU had besteld en een moederbord met een B450 chipset moest de BIOS waarschijnlijk worden geupdate. Dit heb ik in de opmerkingen aangegeven (zoals de klantenservice mij had bevolen) en werd door Alternate goed overgenomen. Enige minpuntje zou kunnen zijn dat de PC builder eigenlijk behoort te weten dat er een BIOS update nodig zodat ik dit niet zelf aan hoef te geven.
VerzendingOmdat de BIOS geupdate moest worden had ik wel verwacht dat mijn bestelling niet de volgende werkdag geleverd zou worden. Omdat ik mijn bestelling op maandagavond plaatste was mijn verwachting dat men dinsdag de update uit zou voeren en de bestelling zou verzenden. Toen ik donderdagmiddag nog geen verzendbevestiging had ontvangen heb ik een supportticket aangemaakt. Vrijdagmorgen kreeg ik te horen dat mijn bestelling in de wachtrij van de assemblageafdeling stond. Gelijk maar gebeld want mijn systeem moest niet geassembleerd worden. De dame aan de telefoon vertelde me dat er maar 1 wachtrij was voor de TD en dat BIOS updates dus in dezelfde wachtrij kwamen. Nog geen uur later werd ik gebeld met de melding dat mijn systeem per ongeluk toch geassembleerd was. Ok, foutje kan gebeuren en dit was geen ramp zolang het voor mij kosteloos was. Ik hoefde daar uiteraard niets voor te betalen. Omdat ik er nu vanuit ging dat mijn systeem al klaar was hoopte ik toch spoedig een verzendbevestiging te krijgen. Deze kwam helaas pas op maandagavond, ruim een week nadat ik de bestelling had geplaatst.
Waar ik me het meest aan stoor is dat er zo'n wachtrij is voor het updaten van een BIOS. Als je orders snel wilt leveren en er is alleen maar een BIOS update nodig dan kan dat toch wel ergens tussendoor? Zo niet, dan had dit beter gecommuniceerd kunnen worden. Ik had nu geen idee waarom mijn order zo vertraagd werd. Dat er vervolgens een fout werd gemaakt door mijn systeem alsnog te assembleren bevestigd alleen maar dat een BIOS update niet in dezelfde wachtrij thuis hoort.
Mijn vragen aan de klantenservice werden snel beantwoord. Ook mijn vraag over de comptabiliteit van CPU en moederbord voorafgaand aan de bestelling werd zeer netjes beantwoord. Dat mijn systeem ongevraagd geassembleerd werd was niet zo'n probleem aangezien dit uiteraard kosteloos ging. Bovendien kreeg ik hierdoor ook alle extra garanties op de assemblage zelf.
AlgemeenVier componenten besteld bij Alternate. Samengesteld via hun eigen PC-Builder. Nadat wij alle componenten hadden ingebouwd, bleek dat het moederbord niet in orde was. Achteraf bleek het, dat het moederbord al eens eerder verstuurd was naar een klant. Deze klant had het moederbord teruggestuurd, waarna wij deze als "nieuw" hebben ontvangen. Na het bellen van de klantenservice, konden wij het moederbord omruilen voor een echt "nieuwe". De toelichting die wij op het retoursformulier kregen was. Klacht: Klant merkt aan alles dat het product eerder verkocht is geweest en wenst omruiling voor een nieuw exemplaar welke een BIOS Update heeft gehad.
Ook bleek de cpu niet compatibel met het moederbord te zijn, het moederbord moet eerst een BIOS-update krijgen voordat deze compatibel is met de CPU.Dit werd overigens niet aangegeven bij hun PC-Builder of bij de specificaties van het moederbord.
Verzending is gewoon goed, het product wordt direct verstuurd en zelfs op een zaterdag bezorgd. Ook ziet de doos er netjes uit (verpakking).
KlantenserviceNa het bellen met Alternate, hebben ze aangegeven dat het moederbord inderdaad al eens naar een andere klant verstuurd is geweest. De vraag werd gesteld of wij het in de Outletsectie hebben gekocht en dit was absoluut niet het geval. Na dit aangegeven te hebben, deden ze er niet moeilijk over om een nieuw moederbord toe te sturen en een BIOS-update te geven.
**Update 23-09-2019**
De gemaakte belofte van zaterdag is in de prullenbak gegooid en er werd gezegd dat wij het eerst moesten opsturen en dan wachten totdat het moederbord binnen is. Dan pas zullen ze alles regelen. Tja, want een klant mag natuurlijk geen twee moederborden hebben? Dus, ontevreden. Eerst een tweedehandse moederbord toesturen met gebreken (missende m.2 slots kapjes, geen stickers, geen boekje) en het probleem met de PCI-E slot. Teleurgesteld, echt. Nu hopen dat ik mijn geld terug krijg!
***25-09-2019**
Bericht gekregen van Alternate dat ze het oude moederbord goed hebben ontvangen en ik mijn geld terug krijg.
Jammer dat het op deze manier gelopen is.
Om eerlijk te zijn had het mijn weekend verpest. Ik had eindelijk het budget om een upgrade te kopen voor mijn desktop en dan moet het op deze manier gaan. Jammer! Ik heb wel netjes mijn geld terug gekregen.