Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBLIJF WEG. De klantenservice van Alternate is momenteel compleet niet bereikbaar. Ik heb slechts 2 vd 4 items uit m'n order ontvangen.
Toetsenbord in prima staat, maar de upgradekit die een AMD 3600, 16 GB geheugen en een ASUS B450 bordje moesten bevatten, is incompleet geleverd. Alleen het moederbord zat in de doos.
Los van de problemen die momenteel bij PostNL spelen, was het pakket opvallend leeg en kon het geheel lekker rondschudden in de doos.
Bijna alsof er nog een aantal items in hadden gemoeten.
De klantenservice is momenteel compleet onbereikbaar. Ik heb in eerste instantie geprobeerd telefonisch contact te leggen op 3 juni, maar je krijgt alleen een bandje met de boodschap "het is nu heel druk, sorry, we gaan de verbinding verbreken".
Op facebook heb ik nu blijkbaar een nietszeggend ticketnummer via een bot. Op e-mail krijg ik geen reactie. Ik ben Alternate gewend als een prima zaak, en hoewel ik snap dat er problemen spelen door de lockdown is dit toch wel een heel erg slechte ervaring.
edit: ik zie dat ik afgelopen dinsdag van een medewerker op Facebook nu een reactie heb ontvangen met excuses en het bericht dat men navraag gaat doen.
Beste,
Het is momenteel ongekend druk waardoor onze telefonische wachtrij is ingekort zodat onze klanten niet te lang in de wacht hoeven te staan, helaas zal hierdoor de verbinding bij te veel wachters automatisch verbroken worden. De inbox op Facebook als e-mail stroomt ontzettend vol waardoor het tot onze spijt langer duurt voordat je een reactie van ons ontvangt dan normaliter, onze excuses hiervoor. Wij zullen dit uiteraard zo snel als mogelijk voor je oplossen.
AlgemeenBestelling was veel te laat (1 week,) niet compleet (7 van de 10 items) en geen communicatie, moest er zelf telkens achteraan.
VerzendingTe laat, 1 week na order kwam pas deel van mijn order binnen
KlantenserviceToen ik de 1ste keer klaagde dat order nog niet had (3 dagen) vertelde ze dat order niet compleet was, er miste 1 item van de 10. Dus ik vroeg verstuur aub wat je wel hebt, kan ik alvast beginnen. Na 6 dgn nog niets. Dus weer mailen, bleek dat ze nu nog maar 7 van de 10 items hebben..... Ik heb gevraagd die 7 op te sturen en rest te crediteren. Dat ging vervolgens wel goed.
Beste,
Helaas lopen bestellingen momenteel wegens ongekende drukte vertraging bij zowel ons als de bezorgdienst op. Wij betreuren het dan ook ten zeerste dat dit bij jou ook het geval is geweest waardoor je uiteindelijk een deel hebt moeten annuleren. Wij hopen je in ieder geval in de toekomst nog van dienst te mogen zijn.
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
Algemeenkreeg alternate niet aan de telefoon. maar ze hebben na mijn review vrijwel alles heel snel gedaan. nog steeds betrouwbaar bedrijf gewoon!!!
KlantenserviceVia de telefoon onbereikbaar, maar via support online en emails reviews etc. heel goed bereikbaar.
AlgemeenBestelling geplaatst voor een volledig systeem. Binnen een dag werd de behuizing, koeler en grafische kaart geleverd. Vanuit twee verschillende locaties en bezorgdiensten.
Echter, de rest van de bestelling is nog steeds niet geleverd. Dit is nu al meer dan een week geleden.
Alternate geeft weinig thuis. Een excuses kan er niet vanaf. Je krijgt een koud bericht dat er een onderzoek is gestart en dat ze daarop wachten.
KlantenserviceDe klantenservice is beneden alle standaarden die er tegenwoordig zijn. Er wordt niet gedacht aan een andere oplossing.
Hi,
Erg vervelend te moeten vernemen dat het probleem niet verholpen lijkt te zijn waar een excuus absoluut op zijn plaats had geweest. Helaas is het wel de procedure die wij in acht dienen te nemen voordat wij je verder kunnen helpen wat wij dan ook zo snel als mogelijk zullen doen.
Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenMaken gebruik van verzenddienst die eerst zegt dat ze komen in een bepaald tijdsblok, en blijken dan gewoon niet op te komen dagen. Ga je dan kijken bij de track en trace dan geven ze aan dat de levering 1 of 2 dagen vertraagd is. Alternate reageert niet op mail met vraag daarover.
VerzendingDe verzenddienst (DHL) die Alternate gebruikt geeft aan te zullen komen in een bepaald tijdsblok, waarna er niemand voor de deur verschijnt. De Track & Trace zegt dan ineens dat de zending 1 á 2 dagen vertraagd is, zonder reden op te geven. Waardeloos als je op je spullen zit te wachten en Alternate belooft de volgende dag te leveren.
KlantenserviceIk heb geprobeerd contact te krijgen met Alternate over deze vertraagde levering, en die mail wordt gewoon straal genegeerd. Geen enkele reactie.
Beste,
Helaas kunnen wij geen invloed uitoefenen op de bezorgdatum en tijd van onze bezorgdienst. Zoals aangegeven op onze website kunnen zowel bij ons als de bezorgdienst, wegens ongekende drukte, bestellingen vertraging oplopen en kan er geen garantie gegeven worden voor het aflevermoment. Wij doen ons uiterste best om je e-mail zo snel als mogelijk in behandeling te nemen.
AlgemeenIk heb een probleem met mijn bestelling en probeer contact op te nemen. Ze geven aan dat het langer duurt voordat je een reactie ontvangt door drukte. Prima, maar twee weken wachten op een e-mail is niet iets langer, dat is gewoon onacceptabel.
Pas overigens op, Alternate geeft prijzen weg aan reviewers en daarom vindt je hier, ondanks de enorm slechte klantenservice toch veel positieve reviews.
In 2020 verwacht je van een webshop dat ze e-mail binnen een halve dag beantwoorden en als het druk is, binnen een dag. Dat mag geen twee weken duren.
Hi,
Wegens ongekende drukte stroomt onze mailbox ontzettend vol en werken wij met man en macht om iedereen zo snel als mogelijk verder te kunnen helpen. Tot onze spijt duurt dit momenteel langer dan normaliter waarvoor onze oprechte excuses.
AlgemeenMoederbord, kast, RAM en een SSD besteld. Op tijd geleverd en producten voldoen aan verwachting! Goede prijzen op de website!
AlgemeenSinds 2012 bestel ik regelmatig bij Alternate.
Veel producten zijn direct leverbaar en de volgende werkdag in huis.
Een bestelling kan bij diverse afhaalpunten bezorgt laten worden.
Producten worden netjes verzonden. Meestal in een doos opgevuld met plastic luchtkussentjes.
Op dit moment kan ik maar een kleine voldoende geven voor de klantenservice.
De klantenservice kan de enorme piek niet aan op dit moment.
Via de mail niet bereikbaar en na meerdere bel pogingen pas een week later contact weten te krijgen. Als je in de wachtrij kunt komen telefonisch, dan duurt het nog +- 45 minuten voordat je iemand aan de lijn krijgt.
Het gesprek duurde nog geen 5 minuten. Een bel mij terug optie zou fijn geweest.
Van de upgrade kit had ik het werkgeheugen en de processor + stock cooler niet ontvangen. Uit de productnaam Asus TUF B450-PLUS GAMING 3600 UK is het lastig op te maken dat het om een upgrade kit gaat. Daardoor had ik alleen het moederbord ontvangen. Waarschijnlijk is deze informatie gelijk voor diegene die de orders klaar zet.
Na het telefonische contact met de klantenservice de volgende dag de ontbrekende werkgeheugen en processor ontvangen.
AlgemeenVaker besteld bij deze website en ging vaak goed. Helaas heb ik voor nu alweer last gehad van het probleem dat als je meerdere producten in je mandje hebt, dat alles bij de afhandeling van de bestelling op voorraad is maar dat het bedrijf niet de aantallen in voorraad heeft. Zeer vervelend aangezien ik na 2 dagen de status handmatig moest controleren en tot mijn verbazing zag “enkel producten zijn niet leverbaar”. Uiteindelijk bleek na het klikken op 3 producten dat daarvan de levertijd als “onbekend” werd opgegeven, één (1) artikel was zelfs van de website afgehaald.
Helaas kan je in deze tijd de klantenservice telefonisch niet bereiken dus om over je bestelling te overleggen. Vandaar de order geannuleerd en bij ander(e) webshop(s) besteld waarbij ik ook nog eens velen malen goedkoper uit was.
Klantenservice is niet telefonisch te benaderen, dit 2 dagen geprobeerd om het uur. Steeds krijg ik het corona bandje en word de verbinding verbroken na 20 sec.
Ik heb binnen 10 minuten na het annuleren van me bestelling een bevestigingsmail gehad dat de order geannuleerd is. De volgende dag kreeg ik een bevestiging dat het geld teruggeboekt word en enkele dagen kan duren.
Volgende keer zal ik nogmaals nadenken on bij deze winkel te bestellen wanneer ik meerdere artikelen nodig heb.
Beste Jordy,
Wegens ongekende drukte kunnen wij momenteel niet de service bieden die je van ons gewend bent. Wij vinden dit minstens net zo vervelend al jij en doen ons uiterste best om iedereen zo snel als mogelijk verder te kunnen helpen. De annulering zal automatisch in ons systeem worden doorgevoerd en de terugstorting hebben wij aangemaakt voor je. Wij hopen je in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn, onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenNa de reviews over Alternate te hebben gelezen leek hier bestellen me een goed idee. Tot aan de betaling nog geen spijt, echter...
Verzending...waar stond aangegeven dat mijn producten 'direct leverbaar' waren (één van de redenen deze onderedelen bij Alternate te bestellen ik heb mijn onderdelen snel nodig) wacht ik nu al een week op een zending die, zonder duidelijke communicatie in 3 delen is verzonden (dadelijk meer hierover) en als klapper aan mijn vrienden van DHL is meegegeven. DHL Is een verschrikking en één pakket is nu weer vertraagd, het ander tóch bezorgd op een moment dat ik niet thuis was dus dat stond in het halletje van mijn flat te wachten (bedankt, het gaat om apparatuur) etc.etc. etc. Niet meer bestellen bij Alternate dus, want toen ik meermaals de klantenservice wilde contacteren...
Klantenservice...kreeg ik nul op rekest. Het was me niet duidelijk wat er met mijn bestelling was gebeurd. Ik kreeg verschillende aankoopfacturen zonder vermelding dat de zending was opgesplitst (dus twijfel of ikzelf een fout had gemaakt of zijwellicht wat waren vergeten), wanneer er verpakt of verzonden zou worden en ik kon alleen maar gefrustreerd wachten omdat de klantenservice de hele week telefonisch niet bereikbaar is en op mails wordt niet gereageerd. Ik kan nu dus alleen maar wachten en hopen dat ik snel kan gaan bouwen. Alternate, zorg voor een bemensde klantenservice en wees eerlijk over de staat van bestellingen en leverbaarheid van producten, dan beb ik geduld. Nu geef ik jullie een waardeloze recensie.
Beste,
Wij betreuren het te moeten vernemen dat je deze ervaring hebt opgedaan wat uiteraard niet de bedoeling kan zijn. Omdat deze order uit meerdere exemplaren bestaat zullen wij deze in verschillende pakketten naar je toesturen. Wij willen je graag verder helpen met het nakijken van de status van het ontbrekende pakket en zullen je per e-mail hier zo snel als mogelijk mee verder helpen. Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenAl jaren lang klant bij alternate, jammer dat ze nu onbereikbaar zijn. dit had ik nooit verwacht van het bedrijf.
graag wil ik mijn order annuleren omdat ik een andere systeem wil opbouwen.
ordernummer 256957545
Hi,
Vanuit ons systeem hebben wij vernomen dat je inmiddels contact met ons gehad hebt en deze bestelling geannuleerd is. Hier hebben wij een terugstorting voor aangemaakt, dit bedrag zal binnen enkele werkdagen terug op jouw rekening staan.
AlgemeenIk heb de pricewatch links gebruikt om de producten te vinden, de filters op de webshop zijn slecht en incompleet.
VerzendingOp de website staat op de voorpagina postnl, maar ze versturen met DHL, ze hadden in 2 delen gesplitst, waarvan 1 al een week in huis is en de ander al 2x uitgesteld is. Dit is ook de rede dat ik webshops met DHL vermijd.
KlantenserviceIk heb contact gehad met de DHL klantenservice, ze zeggen dat er iets mis is met het pakketje, en dat alternate een onderzoek moet laten starten. Dus dit per mail naar de klantenservice gestuurd, geen reactie. Probeer te bellen 24 uur later, niet te bereiken.
Als ze van DHL af stappen, is het rustiger bij de klanten service en besparen ze geld, omdat er minder mensen bezig zijn met de zoek geraakte pakketjes. Dat geld kun je weer gebruiken om de pakketjes iets duurder te verzenden.
Beste,
Vanwege de ongekende drukte hebben wij ervoor gekozen om met meerdere bezorgdiensten te gaan verzenden zodat wij onze klanten sneller van hun bestellingen kunnen voorzien. Erg vervelend te moeten vernemen dat je bestelling met deze bezorgdienst niet naar verwachting verlopen is, wij zullen ons uiterste best doen om je hier zo snel als mogelijk mee verder te helpen.
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenKruimeldief besteld met cashback via website, zou binnen enkele dagen leverbaar zijn. Na enkele weken niks ontvangen. Klantenservice benaderd, product werd later geleverd, natuurlijk kan ik wachten. Via de website was deze nog altijd te bestellen met een levertijd van enkele dagen. Klantenservice hierop gewezen de website aan te passen, maar werd maar niet gedaan. Er werd een duurder alternatief voor gesteld met mindere specificaties, nee dank je. Geen enkel begrip van de klantenservice. Toen werd het stil. Meerdere malen contact gezocht levertijd werd telkens uitgesteld maar was besteld bij de leverancier. Na meer dan 6 maand, ja 6 maanden het bericht: niet meer leverbaar, u mag alternatief uitzoeken, prima maar die zijn €40 duurder met gelijke specs. Owja en het zelfde product nog altijd te bestellen via de website. Levertijd 6 dagen.
Klantenservice liegt de boel bij elkaar en is niet behulpzaam. Ben je kritisch of gefrustreerd dan ontwijken ze dat vakkundig. Owja Corona werd aangehaald als oorzaak, maar de bestelling was al eind 2019 gedaan. Voor mij never nooit meer Alternate. Beloftes worden vakkundig om zeep geholpen.
Meer dan 6 maanden gewacht uiteindelijk is het product nooit gekomen. Zeer slecht.
KlantenserviceVragen, klachten worden niet goed afgehandeld. Klant is helemaal.geen koning en blijkbaar kan het de klantenservice ook helemaal niets schelen.
Beste,
Wat ontzettend vervelend dat dit proces ongekend lang heeft moeten duren. Helaas zijn wij hierbij afhankelijk van onze leveranciers, waarbij sommige momenteel lastig leveren wegens het COVID-19. Wij vinden het ontzettend jammer dat je deze ervaring hebt opgedaan, onze oprechte excuses hiervoor.
AlgemeenAl twee keer problemen gehad met mijn computer in twee maanden. Van de 2 maanden dat ik die PC gekocht heb, heb ik hem in totaal 4 dagen in huis gehad en voor de rest staat hij te verstoffen bij hun. Afspraken worden niet nagekomen en telkens dat corona smoesje komt m'n strot uit, de concurrenten antwoorden binnen 24 uur en dan zit ik bij Alternate een week te wachten op reactie en nu al 3 weken tot ik mijn computer voor reparatie heb opgestuurd terwijl hij met spoed behandeld zou worden, geen communicatie of excuus dat het wat langer duurt!
Mij zie je niks meer kopen bij Alternate
Enorm slechte klantenservice. Je kan je niet verschuilen achter het corona smoesje!!! Dit is al 8 weken aan de gang en nog steeds geen oplossing. Een week wachten op reactie en een telefoonnummer wat niet te bereiken is, is niet van deze tijd!! Andere bedrijven reageren ook gewoon binnen een dag op e-mails tijdens corona en zijn telefonisch altijd bereikbaar dus dat smoesje werkt na 8 weken het zelfde liedje niet meer! Dit had allang opgelost moeten zijn en de klant hoort hier niet voor zo'n lange tijd de dupe van te zijn.
Hi,
Erg vervelend te moeten vernemen dat je nog geen plezier van deze PC hebt kunnen ervaren. Wij doen ons uiterste best om dit zo snel als mogelijk op te lossen voor je zodat je alsnog plezier van deze PC kunt hebben. Helaas is het momenteel zo ongekend druk, dat wij momenteel niet de service kunnen bieden die je van ons gewend bent. Wij vinden dit minstens net zo vervelend als jij. Wij werken dan ook met man en macht, een driedubbele bezetting en verschillende shifts om iedere klant zo snel en goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Helaas helpen zelfs deze maatregelen niet om de drukte aan te kunnen.
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenIk gebruik Alternate al sinds mijn 18e (ik ben nu 32) en altijd tevreden met Alternate. Niet altijd even een snelle support maar wel altijd met resultaat.
Ik kan alleen maar zeggen ga zo door.
AlgemeenMijn Nas vertoont een defect en ik had daar een vraag over, aangezien het product binnen de 2 jaar was gekocht (toen nog in de shop te Ridderkerk)
Ze schuilen zich achter de Corona, en je krijgt nu een bandje te horen met de tekst dat de verbinding zal worden verbroken.
Ook op de mail (nu al meerdere verstuurd geen reactie, behalve een automatisch antwoord dat het zogenaamd erg druk zou zijn... Erg jammer dit)
Update:
Opmerking nav directe reactie van Alternate zelf...
"Gelukkig hebben jullie wel tijd om op deze klachten te reageren "
Beste,
Momenteel is het ongekend druk waardoor wij onze telefonische wachtrij hebben ingekort zodat onze klanten niet te lang in de wacht hoeven te staan, helaas zal de verbinding hierdoor automatisch verbroken worden bij te veel wachters. Wij werken met man en macht om onze mailbox zo snel als mogelijk bij te werken en alle e-mails in behandeling te nemen, tot onze spijt duurt dit momenteel ook langer dan normaliter. Wij zullen ons uiterste best doen op je zo snel als mogelijk verder te helpen.
AlgemeenTP-Link M5 mesh besteld, zou binnen 2 werkdagen geleverd worden. Geen enkele communicatie los van de orderbevestiging, ook niet na verstrijken van de originele leverdatum. Geen reactie op mails, contactformulier werkt niet en niet te bereiken per telefoon. Uiteindelijk ervoor gekozen om te annuleren en elders te bestellen.
KlantenserviceReageert niet op mails of contactformulier. Telefonisch niet te bereiken, verbinding wordt na bandje over coronadrukte verbroken. Minimaal 30 pogingen gewaagd. Uiteindelijk mijn order geannuleerd, dit is wel netjes afgehandeld
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenIk bestelde op 7 mei (meteen betaald ook) bij alternate.be een toetsenbord omdat ze deze daar als enige op voorraad hadden. Deze is vandaag (6 juni) biinnen gekomen, nadat die eerst naar Parijs is geweest. Dit kwam door een foutieve aanmelding van alternate aan bpost. Alternate kwam niet met een oplossing, en ik moest vaak zelf om updates vragen over de status van mijn product.
Zie:
https://imgur.com/6iklPbg en https://imgur.com/j3iTZ1Q voor de staat waarin het pakket aankwam.
Ik ga alternate zo veel mogelijk mijden in de toekomst. Betaal liever meer bij een ander.
Door een foutieve trace is mijn pakket bijna een maand onderweg geweest. Toen het aan kwam was de doos goed gedeukt. Het product is naar mijn merken nog niet kapot, maar wie weet kom ik daar nog achter
KlantenserviceWeinig zeggende antwoorden en constant naar beleidsregels verwijzen indien je doorvraagt. Klantvriendelijk is anders.
Beste,
Erg vervelend dat je deze ervaring hebt. De verschillende Alternate filialen zijn op zichzelfstaand waardoor wij bij Alternate NL geen zicht hebben op hun bestellingen. Wij adviseren je om dit verhaal neer te leggen bij onze Belgische collega's zodat zij dit intern op kunnen nemen.
AlgemeenBestelling geplaatst op 27-05-2020. Er is een ruim betaal gemak en het e-mail verkeer is goed.
VerzendingSnel geleverd zoals geatverteerd.
AlgemeenIk had 2 harde schijven besteld, ze waren te slecht verpakt. Graag zie ik om de doos met de sponzen binnenkant nog een laag of 2 bubbeltjes plastik. Telefoniesch zijn ze niet bereikbaar. Jongens ga gewoon naar Megekko.
VerzendingZending duurde langer dan verwacht. En ik werd niet op de hoogte gehouden van wanneer mijn restante artiek binnen kwam.
KlantenserviceOp 1 dag op 5 verschillende momenten gebeld en kreeg een vriendelijkge robot aan de lijn die zei dat de verbinding werd verbroken door de drukte. Geef dan ook geen optie om te bellen net als Megekko. Ik heb de harde schijven terug gestuurd omdat ik het verkeerde model besteld had. Fout aan mijn kant. Ik heb vandaag het bewijsje gekregen dat mijn geld binnenkort wordt terug zo snel mogelijk terug gestort wordt.
Beste,
Vervelend te moeten vernemen dat jouw bestelling niet goed verpakt was, onze excuses hiervoor. Wegens ongekende drukte hebben wij onze telefonische wachtrij ingekort zodat de wachtrij niet te lang zal worden, hierdoor zal de verbinding automatisch verbroken worden bij te veel wachters.