ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Ik was op zoek naar een Xiaomi robotstofzuiger en wilde deze graag bij een Nederlandse webshop komen zodat ik eenvoudig aanspraak kon maken op garantie mocht er iets defect raken.

Helaas heeft Alternate bewezen dat je beter af bent met een Chinese webshop, die doen ook niks voor je maar vragen daar een stuk minder geld voor.

Mijn Xiaomi robotstofzuiger was na anderhalf jaar defect geraakt. De laser werkt niet meer goed, schijnt vaker voor te komen als ik internet mag geloven. Ik hem hem aangemeld bij Alternate voor garantie en het product opgestuurd.

06-05-2020 een bevestiging ontvangen dat het product is aangekomen bij Alternate.
25-05-2020 vraag ik om een update van Alternate.
04-06-2020 krijg ik een reactie dat het product op 13 mei naar de leverancier is verzonden.
03-07-2020 nog steeds wachtend op reactie, ik verwacht niet dat mijn robotstofzuiger ooit nog terug komt.

Tot op heden verder geen enkele reactie ontvangen. Alternate krijgt het kennelijk niet voor elkaar om een snel garantieproces op te zetten. Ik snap dat het ivm Corona momenteel wat drukker is maar geen enkele ander bedrijf lijkt daar zo veel last van te hebben als Alternate.

Ruim een week wachten op een reactie per mail, dat is toch ongelooflijk? En ik wacht nu al bijna anderhalve maand en heb nog geen enkele update gekregen zonder dat ik daar om vroeg. Vanuit Alternate wordt geen enkele moeite gedaan om een klant tevreden te houden als hij niks meer doet dan aanspraak maken op de garantie zoals hem beloofd is.

Voor mij de laatste keer dat ik bij Alternate wat bestel. Ze besteden liever tijd aan winacties om wat goede reviews te krijgen dan dat ze bestaande klanten helpen.

Het is ook typerend dat je een half uur na het plaatsen van een slechte review een reactie krijgt maar het een week duurt voor ze per mail reageren. Prioriteiten liggen duidelijk niet bij bestaande klanten.

Beste,
Wij betreuren het te moeten vernemen dat je dit zo ervaren hebt. Helaas is het momenteel ongekend druk waardoor wij deze e-mail niet eerder in behandeling hebben kunnen nemen. Voor deze garantie zijn wij afhankelijk van onze leverancier waar dit product dan ook naar toegestuurd is en kunnen wij je verder helpen zodra wij terugkoppeling vanuit hen hebben ontvangen.

Onze oprechte excuses voor het ongemak en de vertraging.

Inmiddels is op 16 juli de stofzuiger weer in mijn bezig gekomen nadat ik hem ruim twee maanden kwijt was. Echter wilde ik hem vandaag voor de tweede keer aan zetten en hij weigerde direct dienst met weer dezelfde foutmelding.

Ik wilde de klantenservice bellen maar volgens mij is die inmiddels opgegeven want het gesprek werd direct afgebroken wegens drukte, ik kreeg niet eens de keuze om in de wacht te staan.

Ik heb ze nu via mail verzocht een vervangend product te leveren omdat ik niet weer ruim twee maanden mijn robotstofzuiger kwijt wil zijn in de hoop dat er nu wel wat gebeurt.

Het blijft frappant dat de klantenservice ontzettend slecht bereikbaar is maar een negatieve review binnen een uur al een reactie heeft ontvangen.

In plaats van wat aan de absurd slechte klantenservice en levering te doen organiseren ze een winactie op Tweakers en Trustpilot om de slechte reviews een beetje te verbergen... Al mijn respect verloren voor dit bedrijf. Klantenservice is geheel onbereikbaar en levering duurt veels te lang.

Klantenservice is al de gehele coronaperiode geheel onbereikbaar via de telefoon en op mails kan je lekker 2 weken wachten op een ractie

Hi,
Wij betreuren het te moeten vernemen dat je dit zo ervaren hebt. Wegens ongekende drukte kunnen wij momenteel niet de service bieden die je van ons gewend bent. Wij werken met man en macht om iedereen zo snel als mogelijk te woord te kunnen staan en verder te kunnen helpen Onze marketing afdeling gaan door met hun eigen werkzaamheden, zo ook deze actie. Veel van deze acties worden ruim van te voren gepland waardoor deze actie nu gepost is en dit helaas een verkeerde indruk gewekt heeft. Acties als deze voeren wij meermaals per jaar.

Winactie om de slechte reviews te maskeren.? Wacht al sinds 25 mei op een product, staat sinds die tijd 'in behandeling' geen klantenservice bereikbaar, geen antwoord op mail of aangemaakte ticket. En nu zie ik plotseling winactie reviews langskomen? Hoe kun je daar nu tijd voor hebben? Handel eerst je klanten netjes af! Als je als bedrijf tijd vrijgemaakt hebt voor winactie reviews dan heb je zeker tijd voor een klant tocht? Of wil je slechte reviews wegpoetsen? Los eerst je klachten op.

Het product heeft na zeker 3 weken nog steeds de status 'in behandeling''

Compleet onbereikbaar via telefoon, mail, aangemaakte ticket. Om 18:00 is de klantenservice gesloten. Als je zo achter loopt met bestellingen en bezorging en dan zorg je voor ruimere bereikbaarheid

Bedankt voor je review.
Wat ontzettend jammer dat je er zo over denkt! Het is momenteel zo gigantisch druk dat wij met man en macht, een driedubbele bezetting en verschillende shifts werken om iedere klant zo snel en goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Helaas helpen zelfs deze maatregelen niet om de drukte aan te kunnen. Onze afdeling marketing zal dan ook gewoon doorgaan met hun werkzaamheden. Veel acties worden ruim van te voren gepland, we hebben dus zeker geen dubbele agenda. Acties als deze voeren wij meermaals per jaar.

Complete pc besteld. zelfde dag zijn alle onderdelen nog verstuur. Ziet er allemaal netjes uit. Aanrader!!

super levering. volgende dag alles al in huis

De producten besteld, dezelfde dag werden ze nog verzonden en de volgende dag waren ze in huis. Zoals beloofd!

Prima doosje voor de verzending, producten zelf waren al goed verpakt

In het verleden altijd goede service gehad. Vandaar ook besloten om voor een nieuwe pc hier weer de onderdelen te bestellen. Helaas na meer dan 10 dagen nog steeds geen producten ontvangen en krijg geen contact met de winkel.

Producten worden niet geleverd, ook op het verzoek een indicatie te geven van de levering wordt niet gereageerd.

Geen contact mogelijk. Helpdesk is niet te bereiken en op mails wordt niet gereageerd. WAARDELOOS!

Beste,
Wat vervelend dat deze bestelling vertraagd lijkt te zijn wij kijken de status natuurlijk graag na voor je. Het is momenteel ongekend druk waardoor onze mailbox behoorlijk volgestroomd is en werken met man en macht om iedereen zo snel als mogelijk te woord te kunnen staan en verder te kunnen helpen zo jou dus ook.

Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Eens geen computerspullen besteld maar onderdelen van Hozelock. Ben druk bezig mijn tuin "zomerklaar" te maken door een automatisch sproeisysteem aan te leggen. Alternate hanteert erg scherpe prijzen en ze hebben elk onderdeel wat hiervoor benodigd is. Top!

De levering gebeurde snel en was erg goed verpakt.

Ik waardeerde traditioneel de no-nonsense karakter van de winkel, maar de herhaaldelijk spam na aflevering met verzoeken over beoordelingen zijn echt irritant, en een "unsubscribe" is nodeloos omslachtig. Ik snap dat aparte transportkosten meer opties geven, maar maakt ook de echte aankoopkosten van producten minder transparant.

De verpakking was voldoende.

Gemakkelijk bestellen en vergelijken, zeer goede filtermogelijkheden, ruim assortiment. Snelle levering. Goede informatie per e-mail.

Degelijk verpakt, snel geleverd.

Na een jaar een probleem met de hoofdtelefoon waarbij er geen geluid kwam uit de linker oorschelp. Product gratis retour kunnen sturen en binnen twee dagen vervangen door een nieuwe hoofdtelefoon. Super!

Bestellen ging erg gemakkelijk. Betalen gaat ook erg gemakkelijk. Makkelijk te vinden. Overzichtelijk en geen verzendkosten.

Super snelle levering. Binnen 1 dag. Geweldig. De volgende dag al in huis.

Ik koop af en toe spulletjes voor mijn pc als ik voldoende gespaard heb, je heb veel shops online maar voor veilig en kwaliteit ga ik toch meestal liever bij alternate winkelen.

Nooit een probleem gehad met de verzending.

I've been buying at Alternate since I moved to NL and it has been always a great service, safe, fast, and reliable. You can't go wrong if you choose Alternate!

fast and reliable

customer service always ready to help you with your needs

Ik ben tevreden met mijn bestelling. Ik was opzoek naar een headset voor tijdens het gamen. Natuurlijk kijk ik dan even op Tweakers of ik hem ergens voor een mooie prijs kan krijgen. Toevallig stond alternate bovenaan het lijstje bij de prijs vergelijker (goedkoopste optie) waarbij er ook nog gratis verzenring aangeboden was. Altijd al goede ervaring met Alternate gehad dus hier ook besteld. Ondanks de Corona tijd was het de volgende dag in huis. Keurig verpakt en ik ben continue op de hoogte gehouden via mails van Alternate.

Hier een noeuwe ssd en processor besteld en snelle levering gehad alles goed ingepakt vriendelijke klanten service en goede prijsen zeker een aanrader

Vriendelijke klanten service en helpen je graag zelden in de wacht gestaand.

Very good service, this is second time i am buying hardware form alternate. Good price fast delivery. I recommend Alternate who want to build self or assembled PC.

Super snel levering.

eerlij zeggen ik heb geen contact opgenomen. Alles via internet geregeld.

Prima winkel, goede informatievoorziening en snelle verzending. Goede prijzen ook in vergelijking met andere webshops.

Snel verzonden

Zeer overzichtelijke site waar je jou onderdelen zo kunt vinden via de zoek optie. Vloeidende overgang naar de betaalopties.

past precies. Goede prijs kwaliteits verhouding

Had op moment van aankoop de beste prijs voor een 3600 dus dit was een simpele keuze. Navigatie werkt gewoon goed en vind het fijn dat ze een outlet afdeling hebben

Levering was op tijd en prima verpakt met karton (ipv plastic binnenin).

Het is Corona, tijd maar ik heb twee systemen gekocht van 3000 euro. De eerste was a computer die bij aankomst niet werkte. Toen had ik binnen 3 weken een nieuwe computer die werkte ook niet. Toen hebben ze me met hun technische afdeling in contact gebracht en ik heb thuis met zijn aanwijzingen alles uit elkaar gehaald en toen bleek dat 1 geheugen module kapot was. Ok, duurde 2 maanden, maar klantensercvice heeft zijn best gedaan. Daarom kochte ik HTC pro eye vive systeem (1400 euro)bij Alternate (De computer was hiervoor aangeschaft. Binnen een paar dagen laadde 1 van de controllers niet meer op. Dagen geprobeert, maar geen geluk. In de tussentijd Alternate gebeld, maar een bandje zegt dat het druk is en verbreekt de verbindig. Na dagen bellen, toch maar een email gestuurd. Weer druk door corona, maar na zo'n 2 weken toch een klacht ingediend. De volgende dag een reactie en ik kreeg een retour formulier. Toen gingen ze testen en na 1 week hadden ze een test rapport opgestuurd dat hij kapot was en dat ze me een nieuwe gingen sturen. Toen niks meer. Ik 3 emails geen reactie. Proberen te bellen binnen 20 seconde hangen ze op. Toen vandaag na 3 keer bellen. Ja ik ben de 5de wachtende. Toen duurde het nog 35 minuten. De persoon was aardig. Hij zocht het op en vertelde dat het defecte apparaat naar de fabrikant was gestuurd en hij wist niet hoe lang het ging duren. Toen zei ik dat een onderdeel van nieuw apparaat kapot is en dat ik dan maanden moest wachten en dat ze dit niet aan mij terug meldde. Toen zei hij dat het pas een paar weken was, maar later gaf hij toe dat de eerste melding veel eerder was. Hij verlegde de verantwoordelijkheid naar de fabrikant en kon niets eraan doen als zei niet reageren. Ik zei dat ik de controller nu op hun site zo kan kopen, waarom sturen ze niet een controller op, Alternate heeft ze op voorraad. Echter regels zijn regels en als je een nieuw systeem koopt moet je maar een paar maanden wachten voordat je het kan gebruiken. Ik vertelde dat ik een betaal service heb voor HTC vive, daar kon hij ook niets aan doen. Dat bij Corona alles langzamer loopt is begrijpelijk, maar dat een klant tientallen emails moet sturen en 40 keer moet bellen voordat hij hoort dat het nieuwe product teruggestuurd is naar de fabrikant en dat jij gewoon moet wachten totdat de fabrikant terug gaat sturen zonder dat ze dit tegen je zeggen en met de wetenschap dat ze voldoende controllers in voorraad hebben is niet klant vriendelijk.

Hieronder zie je mijn laatste email. Deze email was naar de klachten gegaan, maar daar nog steeeds geen antwoord op gerkregen:
Zoals vorige keer toen ik aangaf dat ik al weken probeert door te dringen bij de klantenservice, is dit uiteindelijk gelukt. Ik kon eindelijk terugsturen. Kreeg bericht dat het vervangen zal worden, maar daarna radiostilte en geen reactie op mijn email en bellen wordt gelijk afgesloten. Kunt u regelen dat ik wel een werkend apparaat teruggestuurd krijg.

Mijn vorige email
Beste Klantenservice,

Uit testen bleek dat het product niet goed werkt. Ik zag nog geen verzend bericht. De reden waarom ik nu een bericht stuur, is dat de afgelopen maanden ik een product van 3.000 en een product van 1.400 euro bij jullie gekocht heb. Het eerste systeem, was defect en duurde ook al gauw 7 weken voordat hij werkte. Hier zit ik ook alweer een maand te wachten. Ik begrijp dat Corona tijdperk lastig is en dat ik twee keer heel veel pech heb, maar ik hoop wel dat ik het vervangende product zo snel mogelijk kan ontvangen. Voor de HTC vive heb ik een abonnement op infinity, echter die kan ik al een maand nu niet gebruiken.

Hoop zo snel mogelijk weer te kunnen genieten van HTC vive, want tot nu toe was dit nog maar een paar dagen.

Geen reactie, niet bereikbaar, doorlooptijd om een nieuw werkend systeem te krijgen kost maanden

Beste Eugene,
Erg vervelend te moeten vernemen dat deze procedure inmiddels al enige tijd lijkt te duren. Helaas zijn wij hierbij afhankelijk van onze leveranciers en de retourprocedure voordat wij je verder kunnen helpen aan een vervangend product. Wij zullen ons uiterste best doen om je hier zo snel als mogelijk mee verder te helpen zodat je alsnog plezier van jouw PC kunt ervaren.

Onze excuses voor het ongemak.

Uitstekende winkel, bijna 2 jaar na koop persoonlijk contact ivm garantiekwestie. Geen twijfel om er nog eens te kopen.

Er zijn 2 toetsen losgekomen van mijn Logitech G413. ESC en CTRL, na bijna 2 jaar en nog nét binnen de garantietermijn. Logitech vond dat garantie eerst bij winkel geregeld moet worden dus ik naar Alternate. Eerst een standaard RMA mail waarop ik heb gereageerd of ze konden bevestigen dat het versturen en RMA echt zin zou hebben. Persoonlijk antwoord gekregen en bevestiging dat het onder de garantie gaat vallen. Kijk, dat is aandacht en service en dat mag gezegd. Kudos!

Scorekaart voor ALTERNATE.nl