ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Alternate, altijd goed. Website overzichtelijk en veel producten ruim op voorraad. Goede prijzen en snelle leveringen.

Goed verpakt & binnen 24 uur geleverd

site is duidelijk en overzichtelijk. Punt van aandacht wanneer je zelf component uit gaat zoeken houd goed rekening met compatibiliteit van de componenten onderling dit wordt niet weer gegeven op de site dus zul je zelf lichtelijke onderzoek moeten doen.
Echter stel je een pc samen via de pc builder heb je gegarandeerd de juiste componenten die vlekkeloos samen gaan.

verzending is gegaan naar wens en zoals beloofd, avond ervoor volgende dag in huis.
doos was lichtbeschadigd maar dit kan ook door PostNL gebeurd zijn computer kast was verder volledig intakt

De bestelling is op de site natuurlijk makkelijk te vinden en te bestellen . Ik ben reeds 10 jaar een tevreden klant van Alternate. Betalingen doe ik altijd achteraf via AfterPay.

Helaas verliep de levering niet goed omdat de inhoud van het pakketje verdwenen was.

Nadat ik mijn bestelling op het Post NL afhaalpunt in Purmerend had afgehaald bleek de verpakking helaas open gemaakt en was mijn AMD Ryzen 9 3950X processor er uit gehaald helaas. Nadat ik dit had gemeld bij Alternate is dit zeer professioneel opgepakt en opgelost allemaal. Na onderzoek werd besloten om een nieuwe 3950X op te sturen n.l. :) Mijn dank is groot en nogmaals bedankt voor de perfecte service .

Al jaren vaste klant als ik niets nieuws nodig heb en ben ook al jaren zeer tevreden
Prima PoE switch met levenslange garantie voor een mooie prijs

Perfect verpakt en snel geleverd in deze tijd

Alternate heeft een heldere webshop. Het hele proces verloopt altijd vlekkeloos.
Ik zocht een adapter van mini-HDMI naar HDMI. Alternate heeft ook de goedkope versies, zodat ik niet meteen 30 euro hoef neer te tellen

Keurig binnen een dag geleverd.

Ik bestel wel vaker iets bij alternate en gaat altijd zonder problemen. Duidelijke communicatie over wanneer het pakket is verstuurd.
Enige minpuntje vind ik, bij een artikel met gratis verzending geld dit niet meer wanneer je een tweede artikel toevoegd zonder gratis verzending.

bestellen was zo gedaan kreeg gelijk een mail dat ik wat had bestelt dag er na binnen

kwam de dag er na thuis van me werk en het zat netjes in de brievenbus

geen klachten alleen 6 mails over dat me bestelling is verwerkt enzo vindt ik een beetje veel

Bestelling van moederbord, CPU en geheugen combinatie is prima verlopen bij Alternate. N.a.v. mijn vraag over welke BIOS versie het moederbord out of the box had, werd er aangegeven dat dit niet bekend was, maar dat deze kosteloos tot de laatste geupdated kon worden.

De kleine vertraging die dit met zich mee zou brengen heb ik voor lief genomen, en al met al vond ik de verzending niet merkbaar lang duren gezien de huidige omstandigheden.

Op deze manier is het voor mij een prima eerste ervaring geweest bij Alternate.

Helaas lukte het Duitse warehouse niet om mijn bestelling bij de Nederlandse tak van Alternate te leveren. Of het lag aan Corona, drukte of vermist pakket bij de vervoerder is mij niet duidelijk geworden.

Na één telefoontje naar de klantenservice, een paar e-mails en wat geduld is dit goed afgehandeld. Geld terug, en ergens anders besteld.

Zie mijn korte toelichting.

Harde schijf besteld, welke op voorraad zou zijn en de volgende dag geleverd worden. Dat is uiteindelijk 5 dagen geworden. Ik heb een paar keer geprobeerd de klantenservice te bellen, maar nooit iemand aan de lijn gekregen omdat "wegens drukte wordt de verbinding nu verbroken". Ik heb uiteindelijk mijn spullen gekregen, maar dit was meteen de laatste keer dat ik iets bij deze winkel bestel.

Product was direct leverbaar, en het pakket is snel aangemeld bij Post.NL, maar vervolgens duurde het een aantal dagen voordat ik het ook echt heb ontvangen.

Het is me niet gelukt om de klantenservice te bellen. Op meerdere momenten wordt de verbinding automatisch verbroken omdat het te druk zou zijn.

Hi!

Het is momenteel ongekend druk bij ons op de klantenservice.
We werken met verschillende shifts en collega's van andere afdelingen om onze mails zo snel mogelijk te beantwoorden, maar helaas mogen deze maatregelen niet baten. Daarnaast hebben we een maximaal aantal wachters ingesteld aan de telefoon, zodat onze klanten niet uren in de wacht hoeven staan.

We doen ons best om je zo snel mogelijk te woord te staan. Onze excuses voor het ongemak.

Alternate heeft een hele overzichtelijke en betrouwbare website. Momenteel bestel ik al misschien meer dan 10 jaren en nooit probleem ontstaan. Prijzen zijn altijd scherper dan elders. Favoriete webshop van me.

Altijd op tijd verzonden en geen probleem meegemaakt met het hele proces.

Altijd klaar om je te helpen. Dankje wel jongens.

Bestelling en betaling is gemakkelijk, website is duidelijk, maar daarna begint de ellende en krijg je geen contact.

Bestelling zou 4 mei verzonden zijn, maar de track en trace link geeft aan dat de zending wel is aangemeld maar nog niet ontvangen door DHL. Klantenservice is telefonisch onbereikbaar (verbinding wordt verbroken wegens drukte) en op e-mail wordt niet gereageerd.
Uiteindelijk na heel vaak proberen 13 mei iemand aan de lijn gekregen. Onduidelijk is wat er met mijn bestelling is gebeurd. Ze wilden een nieuwe order aanmaken, maar product is niet meer op voorraad nu, dus ik heb mijn geld teruggevraagd. Ik heb daarvan een bevestiging gekregen per e-mail, ik wacht het af.

Update 18-5-2020: Inmiddels heb ik mijn geld teruggekregen.

De klantenservice is onbereikbaar, verbinding wordt telkens verbroken wegens grote drukte. Uiteindelijk na heel vaak bellen en 30 minuten in de wacht gehangen te hebben kreeg ik iemand te spreken.

Hi!
Het is momenteel ongekend druk bij ons op de klantenservice. Hierdoor kunnen wij de mails niet binnen een aantal werkdagen beantwoorden.

Onze excuses voor het ongemak.

Bestelling ging goed, alleen 'after care' wanneer er problemen zijn zijn ze niet thuis, klantenservice is niet bereikbaar en op email geen reactie ! Ticket#202005043007704.
Product heeft beschadiging en ook is product omschrijving niet correct, ze hebben een oud model opgestuurd. de product omschrijving is van het laatste model !!!

Klantenservice is niet bereikbaar, het is momenteel erg druk en we sluiten de verbinding is absurd, ik vond alternate altijd prima bedrijf dit gaat nu enorm naar beneden. Ook op email geen reactie : Ticket#202005043007704

Hi!
Het spijt me te vernemen dat je product beschadigd is binnengekomen. Ik zie dat mijn collega dit ondertussen heeft opgepakt met je. Onze excuses voor het ongemak.

Ik moest een nieuw beeldscherm hebben en heb een scherm uit een duurdere categorie gekocht 38". Ik had enige twijfels i.v.m. langere levertijden maar alles is prima en snel verlopen. Mijn shop ervaring is dus positief.

Zending netjes en correct op tijd geleverd. Dus ondanks de schijnbaar mindere ervaringen kan het gewoon goed gaan

Bestelling geplaatst omdat product op voorraad was, op website duidelijk aangegeven dat producten proberen ze voor 22:00 met bezorgdienst mee te geven, ik heb product op 4-5 besteld geen info ontvangen!

product 4-5 besteld nog steeds bij DHL gemarkeerd als ZENDING IS AANGEMELD MAAR NOG NIET ONTVANGEN DOOR DHL

Hi!

Het spijt me te vernemen dat je bestelling nog niet is verzonden. Indien je een mail hebt gestuurd naar onze klantenservice, zullen wij ons best doen om deze zo snel mogelijk op te pakken.
Onze excuses voor het ongemak.

Aan de voorkant lijkt alles lekker te lopen en kan je zonder issues bestellen, echter zodra je besteld hebt, lijkt het bergafwaarts te gaan. Geen voortgang van de bestelling, geen mogelijkheid tot contact -> "Momenteel is het erg druk, de verbinding zal worden verbroken".

Binnen 1-3 werkdagen zou er verzonden worden, echter nog steeds niet gebeurd. Behalve kopie factuur niks te horen gekregen, geen track&trace oid.

"Momenteel is het erg druk, de verbinding zal worden verbroken" stoort mij gigantisch. De klant kan prima zelf bepalen of hij/zij aan de telefoon wil blijven wachten of het later nog eens wil proberen. Dat de keuze voor je gemaakt wordt slaat nergens op.

Hi!
Wij hebben momenteel een maximaal aantal wachters ingesteld, omdat de wachttijd anders oploopt tot uren. Dit willen wij niet voor onze klanten, vandaar dat we de verbinding verbreken wanneer het maximaal aantal wachters is bereikt.
Helaas is dit ongeveer elk moment van de dag.

We betreuren natuurlijk ook ten zeerste dat we niet iedereen snel te woord kunnen staan. We werken er met man en macht aan om de mails zo snel mogelijk te beantwoorden en iedereen aan de telefoon te woord te staan. Helaas mogen deze maatregelen niet baten en blijft het ontzettend druk op de klantenservice.

Je zal zo snel mogelijk geholpen worden. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.

Recent twee bestellingen geplaatst bij Alternate. Het toetsenbord wat ik had besteld werd met de verkeerde switches geleverd. Slordig, maar geen ramp aangezien ik hem heb kunnen omruilen.

Vervolgens een product besteld met een verwachtte levertijd van 4 werkdagen. Na bestellen schoot deze naar 20 werkdagen. Klantenservice gaf aan dat ze het binnen een week zouden verwachten. Weer een week verder bleek het toch 25 dagen te zijn en stelde ze zelf maar voor of ik het wilde annuleren.

Hoewel het uiteindelijk goed is gekomen vind ik het opmerkelijk dat ik voor twee bestellingen twee keer met de klantenservice contact op moet nemen.

Verzending met DHL was prima.

Reactietijd per mail van de klantenservice was voldoende (zelfs op de zondagochtend reactie). Voor het omruilen van producten werden ook geen kosten in rekening gebracht en werd netjes een retour label opgestuurd. Wel jammer dat je er zelf achteraan moet gaan om erachter te komen dat een product pas weken later op voorraad is dan aangegeven.

Is op zich prima, behalve de verzending. Maar er is verder ook niets waarom je voor Alternate zou kiezen....

Dan heb je een PostNL logo op je website, dus bestel je daar... krijg je vervolgens een mail dat DHL langs komt.
Lekker goedkoop natuurlijk, maar heel slecht natuurlijk.

Nog steeds geen antwoord, want “druk ivm Corona”. Op zich snap ik dat wel maar toch is het wat vreemd, bijna een week wachten.

Hi!
Het spijt me te vernemen dat de verzending niet is geweest wat je had verwacht. We hebben DHL in de hand genomen, omdat PostNL bij ons aangaf dat zij het ook erg druk hebben.
Hierdoor kunnen we de bestellingen zo snel mogelijk bezorgen, in plaats van dat onze klanten nog langer op hun bestelling moeten wachten.
Onze excuses voor het ongemak!

In het verleden veel en vaak besteld bij Alternate. Ik heb onlangs een monitor besteld en ontvangen. Deze bevat een productiefout dus zal ik retourneren, maar de klantenservice reageert in het geheel niet op email, en is telefonisch onbereikbaar.

Opvallend was dat geen omdoos aanwezig was, maar de monitor in de eigen doos werd verstuurd. Dat hoeft echter geen probleem te zijn, maar heb ik niet vaak meegemaakt voor hardware.

De geleverde monitor blijkt een productiefout te bevatten. De monitor heeft last van zeer ernstige image retention, het op kort termijn 'inbranden' van beeld.

Er wordt nu al 9 dagen niet gereageerd op mijn verzoek voor RMA en herhaaldelijke emails. Ook telefonisch in het geheel niet bereikbaar, de verbinding wordt verbroken.

Dit lijkt voor meerdere personen het geval, zie de andere recente review. Corona-crisis of niet, acht ik dat niet acceptabel.

Daarop heb ik vandaag besloten me te beroepen op de wet koop op afstand. Het zal mij benieuwen of daar wel op gereageerd wordt, anders zal ik hem denk ik gewoon moeten opsturen...

Edit: ongeveer 3 uur na posten van deze review kreeg ik ineens het retourlabel opgestuurd. Ik zal deze post aanvullen met eventueel vervolg...

Edit2: inmiddels, 26-5, is het bedrag terug op mijn rekening, na ontvangen pakket en contact opnemen op 30-4.

Een product dat "op voorraad, vandaag besteld, morgen in huis" op de website staat na bijna 2 weken niet binnen.
Geen verzendbericht, geen track en trace. Zelfs niet te zien in de "order history" van mijn account.
Dit heeft niet met PostNL te maken. Zij hebben het pakket nog niet eens bij PostNL aangeleverd.
Telefoon wordt niet opgenomen.
Op e-mail wordt niet gereageerd.
Voor mij de laatste keer dat ik iets bij Alternate bestel.
Annulering ingediend, nu maar hopen dat ze het geld terug storten..

Geen verzendbevestiging, geen track en trace, geen order te zien in de "order history".

Bijna 2 weken sinds bestelling.
Telefoon wordt niet aangenomen.
Op e-mail wordt niet gereageerd.

Edit 09-05-2020:

Paar dagen geleden bestelling, via de link in de originele bestelbevestiging, geannuleerd.
Ook hier heb ik geen bevestiging, bericht of e-mail over ontvangen. Totale radiostilte.
Ook wordt het aankoopbedrag niet geretourneerd.

Helaas blijk ik niet de enige te zijn. Op Klachtenkompas staan alleen al in april 7 anderen waar precies hetzelfde bij gebeurd.

Edit 12-05-2020:

Emotie uit mijn schrijven proberen te halen.
Inmiddels is er contact opgenomen, is de bestelling geannuleerd en wordt het aankoopbedrag teruggestort.

Hi!
Het spijt me te vernemen dat je je artikel nog niet hebt ontvangen. Dit betreuren wij ook ten zeerste. Het is op het moment zo ontzettend druk dat we niet in staat zijn om de mails op tijd op te pakken.

We werken met meerdere shifts en mensen van andere afdelingen, maar helaas mag dit niet baten. We zullen je mail zo snel mogelijk oppakken! Indien je via de link hebt geannuleerd, kan het zijn dat de annulering niet meer mogelijk was, omdat de bestelling al te ver in het proces was. Anders wordt dit zo snel mogelijk in orde gemaakt en ontvang je van ons een bevestiging van de annulering.

Daarnaast hebben we een maximaal aantal wachters ingesteld aan de telefoon, zodat mensen niet te lang hoeven te wachten. Helaas is ongeveer elk moment van de dag dit maximaal bereikt.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl