Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
Algemeenvoor 10 uur besteld vrijdag avond toch zaterdag middag de spullen netjes ontvangen en kon het die zelfde middag noch installeren
Verzendinggoed vepakt netjes aangekomen
Beste Pam,
Vriendelijk bedankt voor je review. Wat fijn om te mogen lezen dat je zo tevreden bent over onze service. Wij hopen je in de toekomst nogmaals van dienst te mogen zijn! 😀
AlgemeenPrima informatie over mijn bestelling gekregen via de mail. Bij de verzending zijn nog enige verbeteringen mogelijk.
VerzendingDoos was beschadigd, het product gelukkig niet. Leveringstijd zoals aangegeven.
AlgemeenPrima webshop, meerdere keren hardware bij besteld en altijd op tijd geleverd.
Wel één keer een redelijk kapotte doos gekregen, alsof er mee gegooid was.
Nu neem ik aan dat DHL hier schuldig aan is want het zou niet de eerste keer zijn.
De PSU die er in zat was verder niet beschadigd en werkte prima.
Later een microfoon bij besteld, die was wel gewoon goed ingepakt.
Zoals hierboven aangegeven, één keer een beschadigde doos gekregen.
Ik nam aan dat DHL de schuldige is want het zal niet de eerste keer zijn dat ze zoiets flikken. PSU uit de beschadidgde doos was verder niks mis mee.
Alle andere bestellingen bij alternate waren wel prima overigens.
Omdat het component verder niet beschadigd was ben ik er niet achteraan gegaan, te veel moeite.
Algemeenheb al vaker bij alternate besteld en altijd prima geleverd en goede service
niks mis mee
AlgemeenNieuwe klant bij Alternate. Prima webshop en alles netjes geregeld. De volgende dag de spullen in huis en netjes verpakt.
Algemeen10 jaar geleden ook bij alternate besteld en nu opnieuw, hun website is duidelijk, helder, veel informatie over het component. het fijnste wat ik vind aan de website is de pc-builder. ik shop bewust, heb niet alles besteld bij alternate, heb je vragen kan je altijd met een goede klantenservice bellen. ik ben er tevreden over en blijf een trouwe klant van alternate. Wat ik waarder is dat ze thuiswinkel waarborg terug hebben. oorah!
Verzendingnetjes verpakt, snelle verzending
Klantenserviceals je met ze belt krijg je altijd een duidelijk en goed antwoord, dat is niet bij alle webshops zo het geval
Vriendelijk bedankt voor je bericht. Wat fijn om te mogen lezen dat je zo te spreken bent over Alternate en onze service, dit waarderen wij enorm! Wij hopen je in de toekomst nogmaals terug te zien.😀
Algemeenik was op zoek naar een printer met foto en cd/dvd print mogelijkheden.
de site is overzichtelijk en de producten worden goed beschreven. Heb de canon pixma ts705 gekozen. Alternate was niet de duurste en boden snelle levering aan.
Alternate bood snelle levering aan...klopt...ik had de printer keurig verpakt binnen 24 uur thuis. Top!
Vriendelijk bedankt voor je positieve review! Wij hopen je nogmaals in de toekomst van dienst te mogen zijn. 😁
AlgemeenSnel geleverd en super service. Duidelijk en overzichtelijk. Goede en juiste info op de website, lekker uitgebreid wat nodig is voor hardware liefhebbers
VerzendingAlles geleverd volgens de voorwaarden op de website
KlantenserviceGelukkig niets met de klantenservice te maken gehad omdat het netjes is geleverd
AlgemeenVorig jaar heel slechte ervaring gehad met Alternate, dit jaar opnieuw iets gekocht en had een veel betere ervaring.
VerzendingDe volgende middag al in huis
AlgemeenVals adverteren van Alternate...
Alternate adverteert met een gratis game bundel bij een processor van 550 euro. Alternate zegt deze via de mail te sturen maar stuurt niks op. Ik heb vervolgens contact opgenomen met Alternate en zij zeggen alleen maar "op = op" Dit staat echter niet op de website. Tot nu 8 dagen na mijn aankoop staat er nog steeds dat er gamebundels zijn... Alternate weigert enige tegemoetkoming en laat de valse reclame gewoon op de website staan.
Ik koop nooit meer iets bij Alternate...
Verzending via DHL dus niet uitstekend.
KlantenserviceIk krijg gewoon "nee meneer, we helpen je niet verder" te horen. De klantenservice komt je geen stap verder mee.
Vriendelijk bedankt voor je bericht.
Wij vinden het natuurlijk erg vervelend om te mogen vernemen dat je niet tevreden bent over onze service, dit kan uiteraard niet bedoeling zijn geweest. Zou je ons een e-mail willen sturen naar feedback@alternate.nl, dan kijken wij het graag voor je na.
Algemeenvia de site was het wel even zoeken naar twee gelijke sata hdd's via contact toch gevonden
Verzendingsnele levering dus niet lang behoeven te wachten
Klantenservicevia de site contact gehad met een medewerker omtrent twee sata hdd's voor een nas zij heeft mij uitsteken geholpen en ik heb nu de juiste sata hdd's in mijn nas en deze werken prima
AlgemeenDuidelijk en overzichtelijk en over het algemeen zeer snel met afhandeling van een bestelling. Voor mij 1 van de beste webshops in dit genre !
VerzendingZeer snel en op tijd bezorgd zoals ik van Alternate gewend ben !
AlgemeenWerkt zoals je verwacht dat het zou werken. Niks meer aan doen. Site is erg duidelijk
VerzendingProducten komen aan op de afgesproken datum en tijd
AlgemeenWaardeloze webshop, die niet doet wat het beloofd en vervolgens zeer slechte service bied en in gebreke blijft.
VerzendingWaardeloze webshop en service bij Alternate. Heb op vrijdag 15 oktober een bestelling geplaatst (1x RAM, 2x voeding,, 2x, SSD, 9x fans) die de volgende dag vervolgens geleverd zou worden. Heb vervolgens op dinsdag 19 oktober telefonisch contact gehad om te vragen waarom de bestelling niet geleverd is. De reden hiervoor was dat 1 SSD niet op voorraad was en ze maar 5 fans i.p.v. 9 fans konden leveren. Daarop heb ik aangegeven dat ze moeten leveren wat ze wel hebben en dat ik de rest van de producten ergens anders bestel. Vervolgens is mij toegezegd, dat de producten dan sowieso op woensdag 20 oktober geleverd zouden worden. Vervolgens heb ik op woensdag ochtend geen email gekregen met track en tracé code. Ik opnieuw contact gezocht om 10:02 waarom mijn spullen niet geleverd worden, aangezien ik donderdag ochtend de spullen moet installeren bij een klant. Waarop Alternate vervolgens antwoord, dat ook de andere SSD niet op voorraad is en de bestelling dan donderdag 21 oktober verzonden wordt. Vraag ik of ze de bestelling in de avond kunnen leveren waarop Alternate zegt: Dat ze dat niet kunnen doen omdat het 10:02 en dit voor 10:00 aangegeven moet worden. Door Alternate moet ik vervolgens nee verkopen aan mijn klant waardoor ik zelf klanten verlies door de falende service bij Alternate. Als je de keuze hebt kan je beter een paar euro meer uitgeven bij een andere webshop zoals Megekko, Azerty of Coolblue die wel doen wat ze beloven en service gericht zijn. Want Alternate is een waardeloos bedrijf
KlantenserviceZie boven staand bericht over mijn algehele ervaring met Alternate.
Beste David,
Vriendelijk bedankt voor je bericht. Wat vervelend om te mogen vernemen dat je niet tevreden bent over onze service... Zou je ons een mail willen sturen naar feedback@alternate.nl, dan kijken we graag wat wij voor je kunnen betekenen!
AlgemeenProducten worden goed omschreven en duidelijke fotos. ook als je belt voor vragen wat verkeerd staat vermeld op de site word je goed geholpen.
VerzendingBinnen 24uur had ik mijn product.
KlantenserviceJe koopt nu een laptop van webwinkel en tijdens de installatie kies je voor Windows 11. Aangezien je tegenwoordig de optie krijgt Windows 10 gebruiken of Windows 11.
Zelfde dag terug gestuurd omdat de product niet bevalt na verwachtingen. Retour afhandeling duurde ook erg lang. Moest na aantal dagen elke dag bellen. Uiteindelijk krijg je de melding vanuit Alternate
Veel bellen en uitleg geven hoe zij dit zelf ook terug kunnen draaien. Ik moest hun nog een instructie sturen hoe zij windows 11 ongedaan kan maken. zelfs met de linkGeachte heer/mevrouw,
Naar aanleiding van uw retourzending mail ik u.
Helaas heeft onze technische dienst geconstateerd dat er Windows 11 is geïnstalleerd op de desbetreffende notebook. Dit valt helaas niet door onze technische dienst terug te zetten naar Windows 10. Aangezien de notebook onherstelbaar is veranderd kunnen wij helaas niet het volledige bedrag terugstorten.
Mijn collega's hebben het probleem nagekeken en bepaald dat er een 30% waarde vermindering op het aankoopbedrag zal plaats vinden voor de desbetreffende software schade aan de notebook. 30% betreft €539,70 van het aankoopbedrag. €1799 - €539,70 = €1259,30 wat wij zullen crediteren voor deze retourzending.
Graag vernemen wij of u akkoord gaat met de waarde vermindering. Mocht u hier niet mee akkoord gaan dan zullen wij de notebook retoursturen naar het factuur adres van het desbetreffende account, mits anders aangegeven.
In afwachting van uw reactie.
Uiteindelijk krijg je te horen dat zij er niks meer mee doen en product terug sturen.
Meer dan 15 jaar vaste klant bijna elkaar jaar een nieuwe pc gekocht bij hun. Maar nu zijn ze wel een klant kwijt.
Beste,
Bedankt voor je review.
Wat jammer te moeten vernemen dat deze service niet aan jouw verwachtingen voldaan heeft. Zoals staat toegelicht in de retourvoorwaarden dient dit in originele staat geretourneerd te worden waar wij hierbij jammer genoeg een waardevermindering toe hebben moeten passen.
AlgemeenAls je voor meer dan 130€ besteld, komen er ook nog verzendkosten bij 😱
Verder is de voorraad grafische kaarten droevig, maar dat ligt niet bij alternate.
Als de winkel op zondag (afhalen bestellingen) geopend zou zijn, dan zou de beoordeling “uitstekend” zijn geweest.
AlgemeenBestelling ging makkelijk, bezorging binnen een dag, en het product perfect in orde. Bovendien was Alternate veruit het goedkoopste.
VerzendingLevering op tijd, goed verpakt, bezorging binnen doorgegeven tijdslot.
AlgemeenIk heb afgelopen week de Ryzen 5600X en een Corsair TX550M besteld bij Alternate. Het product stond als 'op voorraad' op de site en in tegenstelling tot bij sommige andere webshops, was het ook op voorraad en netjes nog dezelfde dag ingepakt en verzonden. Oftewel, ik stond de volgende dag een nieuwe processor en voeding in mijn PC te sleutelen.
Top communicatie, doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen, snel geleverd en voor een scherpe prijs.
Voor verzending geef ik 4 sterren i.p.v. 5. De verzending verliep via DHL en dat is bij ons toch altijd 'hit or miss'. Ondanks dat het deze keer 'hit' was en het dus allemaal netjes verliep, heb ik tot het moment van aflevering met argwaan naar de track&trace zitten kijken.
AlgemeenHarde schijf besteld en de volgende dag op tijd bezord.
En ook de prijs was goed. Wat wil je nog meer?
AlgemeenMijn toetsenbord was stuk en ik werd heel vriendelijk en fijn geholpen toetsenbord was ook weer snel binnen