ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Service van alternate was enorm goed. Eerste keer hier besteld en meteen blij dat ik voor hun heb gekozen. Echt een top site met top service. Zowel de moederboard die ik heb besteld (ASUS ROG STRIX B650E-f GAMING W ) tot aan de videokaart (Rtx 5070TÎ) zijn top!

Savonds 9 uur savonds besteld en volgende dag half 11 in huis. Kortom top service!

Klanten service is ook super. Ze pakken het professioneel op en zijn erg duidelijk.

Bestelling plaatsen is erg makkelijk en de website overzichtelijk. Daarnaast geen enkel probleem met het betalingsproces. Altijd het gevoel dat ik bij een degelijke webshop bestel als ik bij Alternate terecht kom. Als de prijs niet teveel verschilt hebben Alternate en een paar andere webshops meestal de voorkeur.

Op zich ging er niet veel mis bij de bezorging. Het pakket was snel verzonden en er was voldoende informatie vanuit Alternate. Het is alleen jammer dat ze verzenden via DHL. Ik had voor de zoveelste keer een bezorger die het vertikte om aan te bellen. Die heeft in het systeem aangegeven dat ik niet thuis was, terwijl ik juist met smart op het pakket zat te wachten. DHL is waardeloos. Ik zou Alternate aanraden een andere partij te laten bezorgen.

DDR5 RAM besteld, aangezien Alternate nog een van de weinige winkels was waar de prijs niet 2 tot 4 keer gestegen was. Werkt uitstekend.

Snelle levering met track & trace. De volgende werkdag al geleverd, ondanks dat ik pas later op de dag bestelde.

Heel simpel mijn producten in de winkelwagen gezet. Geen hinder gehad hierbij. Makkelijke betaling via barcode en mijn bankapp. Dit ging heel makkelijk en snel.

De levering was al gelijk volgende dag binnen. Hele snelle service en heel erg blij ermee!

Aardige medewerker. Ben goed geholpen en heb goede advies gekregen over de producten die ik nodig had.

Mijn nieuwe Synology diskstation bij Alternate besteld omdat we al ervaring hebben met deze leverancier .

De bestelling was goed verpakt in een stevige doos waarin de originele verkalking zat. De dag erna door DNL in de avond geleverd door een vriendelijke bezorger.

Bij deze bestelling geen contact gehad; enkel via de website de bestelling geplaatst.

Tja, ik ben tevreden en heb daarom geen reden om iop het toetsenbord te klimmen. Ik bestel geregeld bij Alternate en er is nooit gezeur.

Ale het bestelde komt snel ..Wat wil je nog meer?

In eerste instantie had ik een PC configuratie gekocht bij Alternate, die mijn zwager voor me in elkaar zou zetten. Maar door zijn gepruts brak er een onderdeel van de koeling af. Daarop heb ik besloten om de hele configuratie alsnog door Alternate uit te laten voeren, inclusief een dubbelcheck op alle elementen die wel waren gelukt om in te bouwen. Uiteraard moest er ook een nieuwe koeler worden besteld, en de hele configuratie moest worden getest op correcte werking. Dat is helemaal gelukt en daar ben ik goed mee geholpen!

Ik heb de configuratie zowel zelf aangeleverd als opgehaald bij Alternate in Tholen, om eventuele transportschade te voorkomen. Omdat ik kort voor het ophaalmoment een medische operatie heb gehad, mocht ik de dozen niet zelf optillen. Gelukkig heeft een service medewerker me geholpen om de twee grote dozen in mijn auto te zetten.

De klantenservice is vriendelijk, snel van begrip, geduldig en erg behulpzaam geweest gedurende het hele proces. Ook was ik blij met de reactiesnelheid op mijn mailberichten. Het is fijn om gehoord te worden als positief kritische consument.

Alternate had een goede black Friday deal voor een ASUS 5070TI grafische kaart. Via de pricewatch kwam Alternate er als goedkoopste uit en eerdere ervaringen zijn ook altijd positief geweest.

De site oogt zakelijk, overzichtelijk en geeft duidelijke informatie over betaalmogelijkheden, levertijden en ook de productinformatie zelf is goed.

De kaart zou binnen twee werkdagen geleverd worden. Echter vernam ik na bestelling geen enkel bericht meer van Alternate.

Toen me in de pricewatch opviel dat de bestelde kaart niet meer bij Alternate verkrijgbaar was, besloot ik op m’n Alternate account in te loggen. Hier stond opeens vermeld “geen voorraad, levering niet mogelijk” bij m’n order. De hele bestelde kaart bleek ook opeens van de Alternate website te zijn verdwenen.

Uiteindelijk de kaart geannuleerd en elders besteld voor gelukkig nog dezelfde prijs.

Communicatie naar de klant toe kan m.i. echt veel beter.
Een voorraadprobleem of problemen met toelevering kunnen altijd voorkomen, maar communiceer hier over naar de klant.

Nu kom ik er zelf achter dat de kaart niet meer leverbaar is en ik heb gelukkig nog op tijd actie kunnen ondernemen zodat ik de kaart elders voor dezelfde prijs kon kopen.

Maar een order status wijzigen naar niet leverbaar, het desbetreffende product van de site halen zonder ook maar enige terugkoppeling naar de klant vind ik echt niet netjes.

Ging over het algemeen allemaal wel prima. Heb door actie keer geld uitgegeven dan gepland.

Is snel verzonden maar wel jammer dat er zelfs verzendkosten zijn bij hoge bedragen.

Makelijk te berijken en de medewerker verleent vriendelijk hulp. Geeft ook goed informatie.

Ik bestel vaker bij Alternate, altijd tevreden. De enige keer dat ik contact opnam met de klantenservice werd ik snel vriendelijk te woord gestaan. Ik heb nog nooit problemen gehad met de producten zelf dus ik kan geen oordeel geven over aftersales.
Bestellingen worden snel geleverd en de website werkt fijn en heeft veel betalingsmogelijkheden.

Verzending prima in orde, wordt op tijd verzonden. Zou liever geen DHL gebruiken maar dat heb je niet voor het kiezen.

Bij een vorige bestelling had ik een vraag over een product en mijn vraag werd snel en vriendelijk beantwoord.

Gaat over een bestelling van een rtx5080. Je kunt begrijpen dat het niet zomaar een aanschaf is en dat er goed over is nagedacht. Zag dat ze voor Black Friday een goede prijs hadden dus hier besteld.

De bestelling geplaatst op dinsdag en kreeg netjes een bevestiging per e-mail. De volgende dag keek ik zelf op hun website of de order goed is verwerkt, kreeg ik de status "niet leverbaar", terwijl de avond daarvoor nog wel was. Voor de zekerheid maar even contact opgenomen met de klantenservice. De medewerker heeft dit bekeken en aangegeven dat er niets aan de hand is en dat de levering vrijdag zal zijn. Ik zag geen enkele reden om anders te denken dan wat de klantenservicemedewerker heeft aangegeven, sterker nog, de medewerker gaf aan dat ze het zal "laten weten" als het anders zal lopen.

Het is inmiddels vrijdagavond, denk niet dat ze vandaag nog leveren. Status is nog steeds "niet leverbaar", klantenservice of Alternate niets van zich laten horen.

Als ze woensdag gewoon hadden gezegd dat ze niet kunnen leveren was het in ieder geval een eerlijk verhaal geweest.

Update 25 nov:
Blijkt dat het vandaag pas is geleverd bij hen (een week later). Zou zeggen, pas dat lekker aan op de website dat het een week later is en geen beloftes maken. Succes verder, ben inmiddels bij Megekko goed geholpen.

zij beloven iets maar komt het niet na. Zit wel een groot verschil tussen "vrijdag verzonden" en "status niet leverbaar".

Ik ben via de pricewatch bij Alternate uitgekomen. Aangezien ik hier vaker wat heb besteld had ik al een account. Hierdoor kon ik de bestelling makkelijk en snel voltooien. Via email werd ik op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling. Zoals beloofd is mijn bestelling de volgende dag geleverd.

Het beeldscherm werd in de doos van het product verstuurd, wat verpakkingsmateriaal bespaart.

Zolang je geen problemen met de producten hebt is het een prima winkel. Totdat je net buiten de garantie periode een probleem hebt.
Ja, de klantenservice is heel vriendelijk. Maar....

Let op! deze winkel lapt de non-conformiteits wetgeving aan de laars.

Een laptop die na 2,5 jaar defect touchpad heeft, krijg je 65% van de reparatie rekening voor de kiezen omdat alernate vindt dat de laptop 65% opgebruikt is. Zelfs als aangetoond is dat dit euvel al binnen de garantie periode opgetreden is.

En de reparatie kosten zijn vooraf niet bekend. Vind je de reparatie rekening te hoog na onderzoek. Mag je onderzoeks kosten betalen.

Laat je ook nooit naar de fabrikant sturen als je een defect aankaart. Winkel geeft garantie en dient dat zelf af te handelen!

Nee dank je. Hier ga ik niet meer winkelen.

Een RTX 5080 voor 1029 is natuurlijk een supergoede deal. Alternate is altijd goedkoop en heeft een hele prettige klantenservice.

Alternate is al jaren mijn go-to voor alles wat met computers te maken heeft. De website is overzichtelijk, ze hebben veel keuze en doordat ik kan filteren op zo ongeveer alles wat ik wil kan je ook makkelijk het juiste product uitkiezen.

Dit jaar heb ik een nieuwe PC (Lenovo ThinkCentre), een nieuw beeldscherm (Iijama Gmaster GC3482WQSU) en een externe harde schijf (WD 6tb) gekocht. Zoals ik van ze gewend ben vandaag besteld morgen in huis.

Voor de harde schijf had ik per abuis een postbus als adres opgegeven waardoor de klantenservice contact met me opnam, en dat contact verliep soepel en vriendelijk.

Snel geleverd. Monitor en PC zijn verzonden zonder extra doos, maar wel alles heel en volledig ontvangen.

De klantenservice reageerde vlot op mijn mails en de toon was vriendelijk. Was ook mijn eigen fout dat ze me nodig hadden, op de site was aangegeven dat een postbusadres niet was toegestaan.

Super vlot en duidelijk proces! Alles was vanaf het begin tot de betaling heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De stappen werden goed uitgelegd, er waren geen verrassingen en de betaling ging razendsnel en veilig. Echt een top ervaring, ik kom zeker terug!

Binnen 24 uur bezorgd, perfect verpakt en supersnel! Dankuwel. Goedgedaan

Nog geen contact nodig gehad, maar de chat en reactiesnelheid zien er super betrouwbaar uit!

Via de PC-Builder op de website - hele handige tool - een PC samengesteld en geassembleerd besteld, samen met wat randapparatuur. De PC met de meeste toebehoren werd na ongeveer twee weken netjes verpakt afgeleverd, echter bleek de monitor - die wel op de pakbon stond - niet meegeleverd. Daarop contact gehad met de klantenservice maar werd het niet direct duidelijk wat er precies was mis gegaan; na wat heen en weer gebel en gemail is de monitor uiteindelijk na ongeveer een week nagestuurd. Enigszins vervelende vertraging, maar verder goed geholpen door een vriendelijke klantenservice.

Al met al werkt alles tot op heden naar behoren en is mijn eerste ervaring met Alternate goeddeels positief.

De verzending an sich was prima; goed en stevig verpakt en zonder schade geleverd. De verdwenen monitor bij de eerste levering is mij echter nog steeds een raadsel.

Vriendelijk en naar behoren geholpen met vragen, zowel voor als na verzending.

Pas een gaming monitor aangeschaft bij Alternate en ben zeer tevreden over het product en over de store snel besteld en bijna gelijk verzonden (eerder een grasmaaier gekocht bij Alternate en was ook bijna gelijk na bestelling verzonden en ook volgende dag netjes aangekomen.en de website is lekker overzichtelijk.En altijd mooie aanbiedingen .mijn nieuwe favoriete to go shop.

Zeer snelle verwerking en verzending. Bijna direct na bestelling was de gaming monitor verzonden zelfde ervaring als bij mn eerdere bestellingen bij Alternate snelste service die ik heb meegemaakt en altijd supersnel en netjes aangekomen. dikke pluim voor de bedrijfsvoering.

Alternate is een van de partijen in Nederland die Keychron keyboards verkoopt en vaak levert uit voorraad. Dit is de tweede keer dat ik een Keychron bij ze besteld heb. Prima website, oogt misschien wat “ouderwets”, maar snel en goede zoekfunctie.

Hele proces werkt prima bij ze.

De verzending is doorgaans vlot en het wordt goed verpakt. Nooit problemen bij Alternate ervaren op dit vlak.

De website van Alternate is heel aangenaam om te gebruiken , ze hebben veel goede deals en snelle verzending/bezorging.

Goede verzending. was goed verpakt, Ik had een ssd en een stroomkabel gekocht ze zaten samen in een doos met vulling zodat het niet te veel schud.

Goede klantenservice, ze bieden mij goed op de hoogte van de verzending wanneer het zou aankomen en wanneer ze het hadden verzonden

Scorekaart voor ALTERNATE.nl