Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAltijd goeie service en een goed aanbod. Al jaren is het mijn go-to website voor computer onderdelen.
VerzendingBezorging was op tijd en werd netjes afgeleverd. Niks op aan te merken.
KlantenserviceSnelle afhandeling van vragen en je wordt altijd netjes te woord gestaan.
AlgemeenAltijd een betrouwbare site met een mega assortiment. Over het algemeen goed concurrerende prijzen.
Enige nadeel vind ik de verzendkosten. Deze waren er nog bij bestellingen van €100,-+, en staat als "lopende acties" bij een artikel wanneer er gratis verzending bij van toepassing is (videokaart van 900+ euro)
Goeie verzending, altijd op tijd verzonden met duidelijke informatie. Daadwerkelijke bezorging is natuurlijk afhankelijk van het postbedrijf
AlgemeenDe onderdelen waren makkelijk te vinden in de webshop.
De informatie over de onderdelen in de webshop waren duidelijk.
Duidelijk plaatjes per onderdeel.
Prijs per onderdeel was uitstekend.
Duidelijk voorraad vermelding per onderdeel.
Zal blijven bestellen bij Alternate ben alleen een gerichte koper dus ik bestel alleen waarneer het nodig is.
Snelle levering, bezorgd door DHL, onderdelen waren goed verpakt in de doos.
Heb wel het idee dat deze onderdelen ook via brievenpost bezorgt kon worden.
AlgemeenToshiba MG10AFA 22TB besteld.
Goede prijs, snelle levering.
Niet de goedkoopste maar op basis van reviews op Tweakers toch voor Alternate gekozen.
Netjes en veilig verpakt met bubbeltjesplastic, snelle levering
Geen verzendkosten
AlgemeenSnelle bezorging
Alles prima in orde , blij met de mooie tv
Goed verpakt ook
De levering was zeer snel, veel sneller dan ik had verwacht
AlgemeenTwee bestellingen geplaatst bij Alternate voor een nieuwe build, waarvan eentje foutief (mijn schuld).
Vlot verzonden, makkelijk ontvangen. Ondanks geklungel door DHL met de foutieve bestelling is het gewoon heel erg netjes door Alternate verzorgd om deze te retourneren. Verder gewoon puik.
Prima bedrijf, blijf er graag bestellen.
Prima levertijd, goed verpakt. Duidelijke communicatie. Niets op aan te merken.
KlantenserviceHulp via e-mail is wat traag, je moet wel bellen als je tijdig iets geregeld wilt hebben. Dat gezegd hebbende, is er wel echt ook voor de ervaring van de klant.
AlgemeenEen laptop waar ik serieus in geïnteresseerd was, een uitvoering van de Zephyrus G16, bleek een paar keer op zondag en maandag een significante korting te hebben gekregen. De financiën vroegen wat "transport" voorbereiding, maar de korting was al weer weg. Gebeld en de situatie uitgelegd. Geen uitspraak dat het een foutje was of "tsja, wachten op de volgende korting," maar ik kreeg de laptop alsnog voor de gekorte prijs! Helemaal blij.
Gratis game en een "weerstation" erbij, de een voor mijn gamende dochter en de ander... tsja, moet ik nog eens over nadenken, want die vraagt wat batterijen, maar zag er niet weersbestendig uit.
"Een doos in een doos" met flink wat extra ruimte vanwege het extra weerstationnetje. Of het DHL was weet ik niet, maar een flink scheur in de buitendoos. Dankzij de beschermende laag papier en bubbelplastic was de laptop-doos onbeschadigd.
AlgemeenBijna alle onderdelen voor mijn nieuwe pc build bij Alternate kunnen bestellen voor een lage prijs. En alles was de volgende dag op zaterdag bezorgd. Helemaal top!
VerzendingSneller leveling, alles was op voorraad en goed en fijn gecommuniceerd.
AlgemeenIk heb 16 gb ddr4 laptop ram gekocht
Dit was snel en wel verpakt aangekomen
Snelle levering was met twee dagen al binnen en goed verpakt
AlgemeenInformatie op de website van Alternate gaf mij alle inzicht in de specificaties van het product itt de websites van concurrenten die wat rommelig ogen of onvolledig waren.
VerzendingProduct is op tijd geleverd, volgens afspraak en stevig verpakt.
AlgemeenProduct was goed vindbaar op de website en bestelling werd snel verwerkt. Alternate heeft de bestelling op tijd overgedragen aan DHL voor verzending. Helaas heeft DHL vervolgens niet op het juiste adres afgeleverd, maar dat valt buiten de verantwoordelijkheid van Alternate. Voor hun eigen proces verdienden ze een goede beoordeling.
VerzendingBestelling werd binnen de verwachte tijd overgedragen aan DHL. Het probleem met de verkeerde afleveradres lag bij DHL, niet bij Alternate.
AlgemeenZoals altijd bij Alternate (ik bestel er vaker) is alles gewoon in orde en goed.
Duidelijk wat je aan het bestellen bent
Kwaliteitsproducten voor een eerlijke prijs en gewoon netjes en op tijd geleverd.
Voordeel van Alternate vind ik vooral ook de begeleide optie om zelf samen te stellen maar in dit geval een kant en klaar product besteld
Snel geleverd (meteen) en netjes / stevig verpakt Gewoon naar verwachting en geen onaangename verrassingen
AlgemeenHet was gemakkelijk om de laptop te vinden die ik wilde. Ik had ook geluk, want het was de laatste die ze op voorraad hadden en er was een grote korting. De laptop was het waard voor de prijs.
VerzendingDe levering was geweldig. De laptop kwam uren eerder dan verwacht omdat ik een levering rond 20:00 uur verwachtte, maar hij arriveerde voor 19:00 uur. De verpakking was stevig en de laptop was in perfecte staat.
KlantenserviceIk belde eerst de klantenservice om te informeren naar de staat van de laptop en de man met wie ik sprak was erg beleefd en professioneel. Hij hielp zelfs bevestigen dat de laptop inderdaad de laatste was die beschikbaar was en bevestigde ook dat de geweldige korting nog steeds beschikbaar was. Ik raad hem ten zeerste aan.
AlgemeenAlternate is een betrouwbare en overzichtelijke webshop met een ruim aanbod aan elektronica en computeronderdelen. Bestellen gaat vlot, levering is snel en de producten zijn goed verpakt. Ook de klantenservice reageert professioneel en behulpzaam. Zeker een aanrader voor techliefhebbers!
VerzendingDe verzending bij Alternate is doorgaans snel en goed geregeld. Bestellingen die op werkdagen voor een bepaalde tijd worden geplaatst (meestal rond 17:00), worden vaak de volgende dag al bezorgd. De producten worden stevig en veilig verpakt, wat de kans op beschadiging tijdens transport minimaliseert. Bovendien kun je de zending makkelijk volgen via een track & trace-link, waardoor je precies weet wanneer je pakket aankomt. Dit alles zorgt voor een betrouwbare en zorgeloze bezorgervaring
KlantenserviceDe klantenservice van Alternate is over het algemeen goed bereikbaar en deskundig. Ze reageren snel op vragen via e-mail of telefoon en denken actief mee bij problemen of retourzendingen. Medewerkers zijn vriendelijk en leggen zaken duidelijk uit, wat vertrouwen wekt. Ook bij garantie- of reparatiegevallen wordt er netjes en eerlijk gehandeld. Deze klantgerichte aanpak zorgt ervoor dat je je als klant serieus genomen voelt.
AlgemeenZeer goede prijs kwaliteit.
Airco doet wat hij moet doen.
Levering was zeer snel en goede communicatie
---
Geen contact met klantenservice nodig gehad kan daar dus niets over zeggen.
Het was echt vandaag besteld en de volgende dag in huis, top.
AlgemeenHeb vaker bij Alternate computer spullen besteld; dit keer een powerbank van het merk Belkin.
Het bestel en betaalproces verliep makkelijk.
2 dagen later had ik de powerbank ( volledig opgeladen) al in huis en kon deze dan ook meteen gebruiken mede dankzij de duidelijke gebruiksaanwijzing welke werd meegeleverd.
Heb het prudukt savonds besteld en 2 dagen later werd deze al geleverd.
KlantenserviceIk kan de serviceafdeling niet beoordelen daar ik geen klacht heb ondervonden op dit uitstekende produkt noch over de verzending.
AlgemeenMakkelijk gevonden wat ik zocht en snel geleverd veel dank. Precies wat ik wilde hebben.
---
De klantenservice heb ik niet nodig gehad, omdat alles perfect was verlopen. Maar ik heb het idee dat als ik ze nodig had gehad geweest zouden zijn.
Het ging super soepel en snel, het pakketje was goed ingepakt alles heel aangekomen.
AlgemeenVoor een upgrade van mijn pc had ik nog een paar voedingskabels nodig. Deze kon ik snel vinden op de site. Het zoeken, bestellen en betalen was overzichtelijk en snel.
KlantenserviceHelaas waren de bestelde kabels niet geschikt voor mijn merk voeding en heb ik ze weer terug gestuurd.
Alternate ontzorgt hierin door een retourlabel van de vervoerder toe te sturen en deze verzendkosten te verrekenen met het terug te storten bedrag.
AlgemeenBeste tweakers en lezers,
Ik had een videokaart bij Alternate besteld en ik moet zeggen het was een fijne ervaring.
De website is overzichtelijk en het bestellen ging heel makkelijk. Ze hadden ook de beste prijs die ik kon vinden voor de kaart, dus dat was ook mooi.
Ik zou zo weer bij Alternate kopen, en ik had mijn nieuwe kaart ook wel bij ze willen kopen, maar de prijs van bij deze kaart was op dat moment wel 100 euro duurder dan bij sommige andere webshops.
Jammer want ik had graag weer bij hun gekocht, maar vond het prijsverschil te groot.
In ieder geval een goede ervaring en het is naar mijn mening een top webshop.
Levering was snel op de aangegeven tijd en kwam in goede staat aan ondanks dat de bezorger de doos liet vallen toen hij aankwam :0 (niet de schuld van alternate maar DHL bezorger), maar het viel echt wel mee en alles was intact.
KlantenserviceHelaas heb ik de kaart retour gestuurd omdat er problemen mee waren die andere gebruikers met dezelfde kaart ook hadden met precies dezelfde kaart. Heeft me toch 6 euro verzendkosten gekost, maar het retouren verliep soepel.
Klantenservice heeft snel gereageerd en alles goed geregeld.
AlgemeenIk heb op 23 juni 2025 mijn eigen computer samen gesteld.
Deze onderdelen besteld bij alternate.
Na het bestellen kreeg ik een mail van mijn bestelling.
Daarna een mail dat de bestelling is ontvangen en toen een mail dat ze het klaar gingen maken voor verzending.
Via de mail met de track en trace code zodat ik deze kon volgen.
Volgende werkdag in huis .
Alles keurig verpakt.
Kortom een Top Webshop!
Kreeg mail van Alternate met daarin de track en trace code.
Volgende werkdag al in huis
Heb nog geen klachten.
Dus geen gebruik hoeven maken van de klantenservice.