Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenScherp prijzen voor de producten en alles was zeer snel geleverd. Zou de volgende dag pas bezorgd worden maar ik had alles dezelfde avond nog in huis.
VerzendingIn de ochtend besteld en dezelfde dag nog voor 20:00uur nog bezorgd via trunkrs.
AlgemeenIk had al eens eerder iets bij Alternate besteld en ik ben nog steeds tevreden
VerzendingAlles de volgende dag geleverd en milieuvriendelijk verpakt.
De producten waren op andere sites dezelfde prijs of iets duurder.
AlgemeenAlternate is een overzichtelijke webshop met vaak de betere prijzen in de markt, een super terugstuur regeling en lekker veel informatie. Ook is het filter systeem te gek.
VerzendingJe krijgt een mail zodra het product verstuurd is, een trackingcode om je bestelling te volgen en aftercare als je het product ontvangen hebt.
AlgemeenIk heb bij Alternate meerdere onderdelen voor een nieuwe PC besteld. Alles werd de volgende dag geleverd en was goed verpakt. Helaas heb ik de verkeerde maat fan besteld, maar deze kon ik moeiteloos retourneren.
AlgemeenWas weer een prima ervaring met Alternate zoals elke keer prima produkt gekocht en natuurlijk zoals aangegeven volgende dag in huis.
Verzendingzoals aangegeven op de site volgende dag in huis dus prima op tijd
AlgemeenSnelr levering binnen ik dag en goed verpakt zag er netjes uit. Goede prijzen op de website voor de producten ook.
VerzendingIk heb zelf computer onderdelen besteld en die zijn heel aangekomen met de verpakking aleen een klein deukje de n de cpu verpakje maar niks aan de hand
AlgemeenScherp geprijsd aanbod met een goede verpakking en snelle verzending.
Het enige minpunt is de prijs van verzenden voor een brievenbuspakje.
Daar betaal je 4,95 euro voor via PostNl, dat is te duur en klantonvriendelijk imho.
Met alle techniek en ervaring van Alternate moet dat voordeliger kunnen.
Het enige minpunt is de prijs van verzenden voor een brievenbuspakje.
Daar betaal je 4,95 euro voor via PostNl, dat is te duur en klantonvriendelijk.
Met alle techniek en ervaring van Alternate moet dat voordeliger kunnen.
Het was snel in huis en met TT maar wanneer ik als consument zo verzend dan betaal ik v.a. 4,10 euro. Op grote schaal verzenden zoals Alt doet moet nog veel voordeliger kunnen. Dus waarschijnlijk maakt Alt winst op deze verzendoptie.
AlgemeenIk heb meerdere malen besteld van Alternate. Nog nooit problemen mee gehad. Producten zijn ook aangekomen zoals het aangegeven is op de website.
VerzendingEen goede prijs met snelle levering. Zoals ik al aangaf ik heb meerdere keren producten besteld via www.alternate.nl en de volgende dag werd het thuis geleverd.
KlantenserviceKlantenservice is ook snel met reageren, mocht je vragen hebben kan je ze makkelijk bereiken.
AlgemeenNa een erg gewilde upgrade naar de 12th gen Intel vanaf een 4th gen Intel, had ik dezelfde dag al de meest wilde problemen met het geheugen. 1 van de 2 sticks bleek defect.
Deze bestelling ging via elders, dus niet via Alternate. Na het hele riedeltje van het RMA-proces, waarbij die winkel mij betichtte van het beschadigen van het geheugen (na 23 jaar ervaring met assemblage kan ik wel stellen dat dat belachelijk is, waarbij ik dus nooit meer iets als geheugen, cpu, mobo etc. bij de 'gekke' winkel zal bestellen), moest ik geheugen ergens anders bestellen.
Ik heb altijd een top 8 van winkels waar ik geregeld bestel, Alternate is daar één van. Het ligt er altijd maar een beetje aan waar je het voordeligst uit bent. Zo werkt het nu eenmaal.
Het geheugen was binnen een dag bezorgd. Dikke pluim voor Alternate.
5 sterren voor het proces van bestelling, op de hoogte houden en zorgen dat het pakket binnen no-time bij de bezorgende ligt. 4 sterren voor de verzending, lees de toelichting hieronder.
Ik heb op een vrijdag aan het begin van de avond geheugen besteld, deze werd netjes de volgende dag al bezorgd. Ik vind de verzending uitstekend, maar ik heb één kleine aanmerking. Namelijk, ik betaal voor een pakketzending, welke vervolgens in mijn brievenbus werd afgeleverd. Het zou fijn zijn als er onderscheid gemaakt kan worden (qua verzendkosten) tussen pakket- en brievenbuspost. Verder geen aanmerkingen bij deze bestelling.
AlgemeenEen eerlijke prijs met super snelle verzending. Erg blij mee, zou het iedereen aanrader en eerlijks halve moet ik bekennen, dat ik altijd een check doe of Alternate niet mijn beoogde aankoop ook aanbied omdat ik graag daar moet orders plaats.
AlgemeenProduct gevonden via Tweakers met wat goedkopere optie.
Bestellen verliep gemakkelijk en betaalprocedure geheel vlekkeloos.
Vrij snel bestelbevestiging en duidelijke informatie over verzending
AlgemeenBetter than cb i order and next day arrived )rx 6500 xt( for cheap and i get 2 key for free
---
Honestly i not use that option i know what i want and i get what i want
Just perfect i can check every step of my parcel i order monday and get the parcel next day
KlantenserviceHonestly i not use that option i know what i want and i get what i want
AlgemeenDoor toedoen van DHL ging het fout met mijn bestelling maar Alternate leek niets te ondernemen zonder dat ik er telkens naar moest vragen.
EDIT: inmiddels mijn bestelling geretourneerd. Doordat Alternate een wazig antwoord gaf over de levertijd heb ik een nieuwe bestelling geplaatst bij AZERTY.
Mijn bestelling werd door DHL geleverd in 3 delen. De bezorger had echter maar 2 van de 3 pakketten bij en vertelde mij dat dit alles was terwijl er op het moment van tekenen wel 3 pakketten werden aangegeven. De bezorger vertele mij dat dit niet anders kon en als ik niet ook voor het ontbrekende pakket wou tekenen hij alles retout zou moeten nemen. Dit is dan ook gebeurd.
KlantenserviceDoor het handelen van DHL is mijn bestelling retour gegaan maar zonder keer op keer te vragen naar de status van mijn support ticket leek de klantenservice van Alternate niets te ondernemen en de antwoorden die ik kreeg waren ontwijkend op mijn vraag en vaag betreft wanneer ze mijn order opnieuw zouden versturen.
Beste,
Vriendelijk bedankt voor je review.
Het spijt me te vernemen dat er iets verkeerd is gegaan met de levering van jouw product. Graag zou ik willen kijken wat er is gebeurd, en ook waar wij in tekort zijn geschoten. Zou jij een mail naar ons kunnen sturen naar feedback@alternate.nl? Dan zullen wij dit nader onderzoeken.
Wij wachten je mail af.
AlgemeenHet was hele goede kwaliteit en alles was optijd binnen. Alles zag er goed uit van de buitenkant en er was geen schade.
VerzendingHet zag er goed uit en er was niks kapot.
KlantenserviceDe klanten service reageerd best snel en er word netjes gepraat
AlgemeenHet product, een Asus All in One, is heel mooi-snel-en van zeer solide materiaal. Erg mooi en binnen 1 dag geleverd.
VerzendingBinnen 24 uur geleverd, meer dan uitstekend en zeer robuust verpakt.
KlantenserviceZeer kundige mensen die de tijd voor je nemen en de zaak ook echt voor je oplossen.
AlgemeenKapot product ontvangen, niet geloofd worden en vervolgens na 4(!?) maanden nog steeds geen werkend product.
VerzendingVerzending was bij bestelling prima, bij 1e retour echter geen communicatie.
KlantenserviceUpdate: zoals voorspeld, zonder enige communicatie de bezorger voor de deur. Wat een verrassing, drama bedrijf. Klantenservice 0.
Videokaart defect ontvangen, wegens problemen met de destijds huidige driver van AMD heb ik een aantal dagen gewacht aangezien er een major update aan zat te komen. Echter bleek na de update het probleem zich nog steeds voor te doen. Contact opgenomen met Alternate, ik was 3 dagen te laat dus hij moest gerepareerd worden (heel strikt maar prima).
Eenmaal aangekomen kreeg ik de melding dat er helemaal niks mis mee was. 2 dagen later stond de bezorger voor de deur met mijn (defecte) videokaart. Toen heb ik op 2 verschillende systemen met 3 andere videokaarten alles nagespeeld. Lichtere kaart, zwaardere kaart en ook een gelijkwaardige. Alles werkte naar behoren. Vervolgens de videokaart van Alternate geplaatst en kreeg direct na het installeren weer de fout.
Toen begon de ellende: bij Alternate was totale ontkenning. Ook na uitvoerig uitgelegd te hebben dat ik alles zoals hierboven geschreven had getest. Ik moest op eigen risico al mijn onderdelen (Ram, MOBO en processor) opsturen om te testen. Dit heb ik geweigerd omdat er geen twijfel was waar het defect lag en ik dan niet dat risico wou lopen op een ander defect.
Vervolgens heeft Alternate mijn 2e retour ontvangen en plots werd er wel een defect gevonden. Dus de videokaart moest opgestuurd worden ter reparatie waarna ik weer een dikke maand geen enkele update heb ontvangen. Vervolgens zelf maar weer contact opgenomen en aangegeven dat ik een klacht in wilde dienen.
Toen kwam ik bij de klachtenafdeling terecht en de teammanager heeft daar een reactie op gegeven. Waar ik direct al zag dat zij vluchtig de interne tickets gelezen had om vervolgens een werkelijk schandalig onsamenhangend verhaal naar mij te sturen (Het lijken wel robots daar, er zit werkelijk geen schrijntje sympathie in dit bedrijf). Ook Michelle vond dat ik mijn overige componenten dan maar op had moeten sturen. Dus ik kreeg weer de schuld naar mij toegeschoven. Oh en heel toevallig; De videokaart was net onderweg terug naar het depot van Alternate.
Na weer een week wachten zonder terugkoppeling heb ik besloten deze review te plaatsen.
De Klanten- en klachtenservice is oprecht van het laagste niveau wat ik ooit heb ervaren. Schaam jullie diep.
AlgemeenHeb bij Alternate een videokaart aangeschaft. Prijs was het goedkoopst. Besteld & de dag erna in huis. Product was zeer goed verpakt & kwam in perfecte staat aan. Ben op dit moment aan het genieten van de videokaart.
AlgemeenBestelling verliep simpel.
Videokaart besteld deze was het goedkoopste bij Alternate ook i.v.m. gratis verzending.
Zelfde avond nog geleverd gekregen voor 0,50 cent extra. geen klachten over
AlgemeenNieuw DDR5 geheugen, Samsung 980 pro en AIO koeler besteld afgelopen vrijdag om 18:00 waarbij alles op voorraad was. Dag later netjes geleverd
VerzendingOm 23:00 een mailtje gekregen met de Track & Trace van DHL. Netjes op zaterdag geleverd dus een tevreden klant.
AlgemeenWebsite heeft duidelijke productinformatie en een kloppende indicatie van de levertijden. Weinig op te merken over de shop verder; kan makkelijk en snel bestellen.
VerzendingHarde schijven besteld, dus altijd wat spannend. Maar keurig verpakt. Verzending zelf was gewoon op tijd.