Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
Algemeen10:00 besteld, en om 19:30 gelevert, zonder extra kosten. Ook zeer gedetailleerde tracking informatie. Zeer goede service, ik ben al meer dan 30 jaar klant.
VerzendingExtreem snel
AlgemeenIk bestel al jaren af en toe wat bij Alternate. Altijd erg tevreden! Ik bestelde om 21:45 nog en volgende dag had ik het product in huis 👍🏻 Goed verpakt, zonder een overdaad aan plastic, top!
VerzendingAvond laat nog een product besteld, volgende dag in huis, super
KlantenserviceOké toch een minpunt gevonden. Mijn moederbord was niet verzegeld en zag eruit alsof die al een keer opengemaakt/gebruikt is. Ook de cashback actie geeft aan dat die al geclaimd is met dit serienummer. Contact gehad met de klantenservice, die eerst deed alsof dit normaal is, en later ook wel toegaven dat dit niet klopt. Ik kan het bord retour doen voor een nieuwe.
AlgemeenIk was op zoek naar een server rail kit en die was bij Alternate het goedkoopst.
volgende dag had ik de rails netjes binnen
spullen waren netjes en goed verpakt,
AlgemeenSnel te vinden op de zoeksite, duidelijke informatie en het goedkoopst ten opzichte van al de andere sites.
VerzendingGeleverd conform de informatie op de site. De volgende dag.
KlantenserviceVriendelijk, behulpzaam, duidelijk en de klacht werd naar tevredenheid afgehandeld.
AlgemeenDe bestelling en levering verliep probleemloos. De geleverde producten voldeden aan de verwachting. Alles ging precies zoals het hoort te gaan.
VerzendingDe producten waren correct verpakt.
AlgemeenDe prijs van de laptop die ik kocht was zeer goed en ik had hem de volgende dag al in huis!
AlgemeenWas op zoek naar de beste deal voor een nieuwe CPU en kwam bij Alternate uit, mede omdat ik daar het product dezelfde dag nog in huis kon hebben. Bestelproces is uiterst soepel doorlopen.
VerzendingQua logistiek was het handig om het product de dag van bestelling nog in huis te hebben. Daarvoor gekozen en betaald. Hoewel de bestelling ruim voor 10 uur ‘s ochtends is geplaatst, zag ik tot mijn verbazing een DHL-track & trace voor de werkdag erna binnenkomen. Zelf contact met Alternate opgenomen; ze hadden het pakketje niet meegegeven met de koerier. Dit gebeurde ook met een andere bestelling, dus er is helaas geen sprake van een eenmalige misser. Uiteindelijk is het pakket wel ik goede staat aangekomen, maar later dan waarvoor ik betaalde.
KlantenserviceHet contact met de klantenservice had betrekking op het latere leveren dan waarvoor ik extra had betaald. Vriendelijk te woord gestaan, maar het handelingsperspectief van de klantenservicemedewerker was beperkt. Mij kon alleen de belofte worden gedaan dat ik het extra betaalde geld voor de spoed levering gecrediteerd zou krijgen.
AlgemeenNieuwe MSI X570S Torpedo MAX moederbord bij Alternate aangeschaft die in de aanbieding was. Bestelling was makkelijk geplaatst en werd daarbij op de hoogte gehouden tijdens de verwerking van de bestelling.
VerzendingPrima verpakt en de volgende dag door DHL Parcel afgeleverd.
KlantenserviceMSI weigerde bios bugs op te lossen. Hierdoor voldeed het moederbord niet aan mijn verwachtingen. Daardoor heb ik retourverzoek ingediend, deze werd door de klantenservice van Alternate netjes afgehandeld.
AlgemeenOp zoek naar een nieuwe Homey omdat oude kuren kreeg. Snelheid was dus geboden.
Bij Alternate op voorraad en de goedkoopste dus de keuze was snel gemaakt.
Volgende dag geleverd volgens afspraak. Was belangrijk omdat hij oude Homey moest vervangen.
AlgemeenGoede overzichtelijke site met een goede klantenservice en snelle levering. Zeker mijn go to computerzaak.
VerzendingVerzending is snel, dag later in huis of soms zelfs 's avonds al.
KlantenserviceKlantenservice is goed en vriendelijk. Laatst een verkeerd product besteld en het werd ondanks dat die open was en het mijn eigen fout was probleemloos omgerolen.
Als er een terugbetaling moet gebeuren gaat dit ook sneller als bij de gemiddelde webshop.
AlgemeenIk heb bij Alternate een Grafische Kaart gekocht die ze niet willen leveren.
Het gaat hier om een aankoopbedrag van 653,95, waar via Asus nog een cashback van 120 euro vanaf gaat.
Er is mij een alternatief aangeboden, waarbij ik bij zou moeten betalen EN de cashback kwijt zou raken.
Zoals jullie wel begrijpen ga ik hier niet mee akkoord.
Ook een annulering ga ik niet mee akkoord want andere bedrijven kunnen deze kaart nog wel leveren, en jullie hebben zelf meerdere alternatieven op voorraad.
Ik ben van plan gebruik te gaan maken van mijn recht op een Dekkingsaankoop als Alternate niet met een passend alternatief komt.
Ze verwachten nu dat ik er 170 euro op achteruit gaat omdat ze een fout hebben gemaakt.
Alternate heeft zat grafische kaarten op voorraad die ze zouden kunnen sturen als alternatief, waarbij ze de cashback kunnen verrekenen (6800XT sturen) of het verschil voor hun rekening nemen (Hun fout.)
De geschillencommisie heeft een uitspraak gedaan over niet uit voorraad leverbaren artikelen indien er geen goed alternatief wordt geboden:
Referentiecode: 53735
Hierbij werd het verschil van prijs toegekend aan de consument.
Dit lijkt mij dus de volgende stap als Alternate niet met een alternatief komt.
Het valt me in ieder geval behoorlijk tegen van een grote winkel als Alternate met veel goede reviews.
Edit:
En wederom een nikszeggende reactie van Alternate.
Verrassend!
De klantenservice geeft steeds hetzelfde antwoord zonder daadwerkelijk in te gaan op mijn klachten.
Namelijk dat ik dan maar moet bij betalen.
Thuiswinkel.org en het juridisch loket zeggen beide dat ik kan overgaan op een dekkingsaankoop en dan via de geschillencommissie kan afdwingen dat alternate mij terug betaald, dus uiteindelijk krijg ik de kaart die ik bestel toch wel.
Het valt me alleen extreem tegen dat alternate fouten maakt en daar klanten voor laat opdraaien.
Ik ga het er niet bij laten zitten, ik ben direct na schriftelijke bevestiging dat ze niet gaan leveren het proces via thuiswinkel waarborg gestart.
Beste Laura,
Bedankt voor je review.
Wat ontzettend vervelend om te moeten vernemen dat deze afhandeling niet aan jouw verwachtingen voldaan heeft. Wij vinden dit uiteraard minstens net zo vervelend als jij en hebben daarbij gekeken wat een passende oplossing is die binnen onze macht ligt. Deze oplossing is dan ook aangeboden, helaas kunnen wij geen andere mogelijkheid bieden. Om een product uit te kunnen leveren hebben wij simpelweg ook voorraad nodig om dit te kunnen versturen.
Onze oprechte excuses voor het ongemak.
AlgemeenMakkelijk het product kunnen bestellen orders worden ook snel verwerkt en afgehandeld en goeie prijs.
VerzendingSnelle verzending en goed verpakt.
AlgemeenJe verwacht het niet, een zwembad in de collectie van Alternate... ze zijn echter de goedkoopste van Nederland hiermee. Alles netjes op tijd en volgens afspraak bezorgd. Top!
VerzendingPostnl, super netjes en op tijd.
AlgemeenHet proces om te bestellen is goed geregeld en de site is overzichtelijk. Geen problemen.
VerzendingIk bestelde op vrijdag en had m'n laptop zaterdag middag al binnen.
Algemeenik heb in de afgelopen 2 maanden 2 producten besteld
1 product zonder problemen kunnen retourneren
met vriendelijke mensen in de klantenservice
ook heb ik een ducky one 2 mecha mini gekocht en binnen 1 dag laten leveren
minpuntje was wel de verzendkosten op een product van 130+ euro
levering kwam snel en in perfecte staat aan!
Klantenservicezeer prima
mooi vriendelijk
AlgemeenProduct is duidelijk omschrijven en bestel proces en betalingsproces verliep vlekkeloos. Wel zou het fijn zijn om optioneel nog geheugen te kunnen toevoegen aan PC
VerzendingProduct is op tijd geleverd en zomder schade via DHL. PC was goed verpakt.
KlantenserviceLenovo heeft als actie een gamekit. Echter deze moet je zelf aanvragen. Op site Lenovo staat mijn PC niet vermeld en hierover klantenservice gebeld. Wist niet waar t over ging en was niet bereid eea uit te zoeken. Meneer moest maar bij Lenovo informeren. Jammer, want juist deze gamekit heeft me over de streep getrokken om een dure pc aan te schaffen.
AlgemeenKocht een grote kast. Zij waren de goedkoopste NL'se winkel. Werd snel geleverd met T&T code. Krijg altijd die mails voor winacties. Nja de case was snel geleverd, dacht why niet deze keer een review achter laten. Is vast veel te nonchalant voor deze site an sich.
AlgemeenVoorraadinformatie en beloofde levertijd klopten. Updates in de mail na bestelling. Product werd op de beloofde dag bezorgd. Product zelf lijkt klein mankement te hebben vanuit de fabriek, maar dat is voor mij geen reden om het te retourneren.
VerzendingDoen wat ze beloven en doen dat goed. Laatste jaar positief verrast door DHL. In het pre-corona tijdperk deed ik mijn best om die dienst te vermijden.
AlgemeenHet maken van een bestelling, verloopt enorm gemakkelijk. Tevens wordt je van elke stap netjes op de hoogte gehouden.
VerzendingDe laptop was goed verpakt, enn dezelfde dag nog verzonden.
AlgemeenTegenwoordig zit elke (grote) webshop goed in elkaar, is de productinformatie op iedere site duidelijk en is het orderproces natuurlijk zo makkelijk mogelijk gemaakt voor de klant.
VerzendingDe meeste producten die je tegenwoordig koopt zijn er vaak al binnen een week als het niet binnen een dag is. Dit geld natuurlijk ook allemaal voor Alternate
KlantenserviceWaar nog wel vaak een groot verschil in zit is de klantenservice. De klantenservice van Alternate is in ieder geval uitstekend! Ik had zelf een stomme fout gemaakt, iets verkeerd besteld en contact opgenomen met klantenservice, daar reageerden ze snel op mijn mail en kwamen met een hele nette oplossing. Ik ga hier zeker vaker bestellen en zou Alternate zeker aanraden.