Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenEen msi gaming x rtx 4070ti gekocht . Prima levering helaas had dit ding nogal last van coilwhine dus heb ik deze teruggestuurd. Geld had ik een paar dagen later op mijn rekening staan minus een paar euro voor de terugzend kosten (zucht).
Paar dagen terug de lg ultragear 27gr95qe-b oled 27 inch refurbished met 100 euro korting gekocht. Tja nog steeds 1000 euro. Deze monitor is echt bloedsnel met mooi oled beeld op custom c2 modus. Helder genoeg voor mij aangezien ik toch de rolgordijntjes naar beneden doe.
Deze teruggestuurd aangezien ik 1000 euro toch gewoon teveel geld vond voor een 27 inch 240hz 1440p monitor.
Ik wacht nog op mijn geld maar dat komt ongetwijfeld goed, minus de verzend kosten uiteraard (zucht) !
Op tijd en zeer snel, meer valt er niet over te zeggen.
AlgemeenVoor mij NAS had ik per ongeluk de verkeerde hardeschijven besteld. Na terugsturen hebben ze meegedacht om de juiste compatible hardeschijven te selecteren. Echt super snel afgehandeld. Echt goeie service en heel goed bereikbaar.
VerzendingGoed en degelijk verpakt.
KlantenserviceSuper vriendelijk
AlgemeenDe 4070 besteld op de release dag, goede prijs + gratis verzendkosten dus de keuze was snel gemaakt.
Verzending24 uur later was het binnen, zoals beloofd. En belangrijkste, Alternate pakt het goed in, een van de beste webshops als het komt op opvullen van de doos en bescherming van het product, kunnen Amazon's, BCC's en MM heel veel van leren.
AlgemeenDuidelijke website, en vaak ook door gelinked met tweakers Je weet wat je koopt, dankzij de interactie met tweakers, je betaalt niet belachelijk te veel
VerzendingGewoon normale verpakking niet overdreven maar wel stootvast en degelijk. De verzending verloopt netjes, maar om daar Alternate de credits voor te geven?
KlantenserviceEn ik dacht te weten wat ik kocht, nee dus. Maar prima afgehandeld netjes en binnen een redelijk termijn, geld terug. Gewoon zoals je mag verwachten, geen overdreven gedoe.
AlgemeenBeeldscherm besteld, volgens de site is het product is na bestellen binnen 7 of 8 dagen op voorraad en kan het dan verstuurd worden.
Direct bij de bestelling staat "niet leverbaar", met klantenservice contact opgenomen, dit betekend dat het niet bij hun op voorraad is, niet de woordkeuze die ik zou gebruiken. Maar daarna krijg ik meerdere mailtjes dat het niet is binnengekomen en weer een week is uitgesteld, hierdoor word het i.p.v. 7 a 8 dagen al bijna een maand. Uiteindelijk de order gecanceld.
Krijg wekelijks een update over mijn levering, dat hij weer niet verzonden kan worden. Ook over het annuleren werd niet moeilijk gedaan en had het geld snel terug op mijn rekening.
Beste,
Bedankt voor je review.
We vinden het erg vervelend dat de levering van de monitor is uitgesteld. Helaas zijn veel monitoren op dit moment slecht leverbaar. Door supply chain issues kampen veel leveranciers met backorders. Wij krijgen dit tot onze spijt pas vlak voor de verwachte levering te horen. Onze excuses voor het ongemak.
AlgemeenDeel van de bestelling bleek uit Duitsland te komen met wat langere levertijd. Onverwachts maar door paasweekend duurde het allemaal wat langer.
Daarnaast netjes te woord gestaan via de chat over een game key die niet was aangekomen.
Algemeenik heb meerdere keren iets besteld bij Alternate en ECHT ! een top site
en gisteren nog contact gehad over een usb stick die echt dood was
even gebeld en er word gelijk een nieuwe gestuurd !
erg goede service niks op aan te merken .
en erg snel geleverd
in een woord gezegd TOP-TENT
zoals ik al had gezegd ik heb meerdere keren wat besteld nooit maar dan ook nooit
een probleem gehad met de klantenservice
zelfs niet als er iets niet goed is .(product)
gelijk de vraag wilt u het zelde product of iet vervangend !
en volgende dag binnen !
Alternate is echt geweldig !
AlgemeenAlles ging eigenlijk helemaal gesmeerd. Ik heb gewinkeld vanuit de PriceWatch. Vele producten bleken bij Alternate op vooraad en direct leverbaar. Dus besteld vanuit de Wensenlijst en betaald met Ideal. Volgende ochtend had ik alles al in huis. (Alle producten stonden op levering binnen 24 uur.)
VerzendingVoor het bedrag wat ik heb besteld mocht de verzending best gratis zijn, vond ik, maar goed. Alles was er zeer snel en in prima staat. Ik kreeg er een heel goed gevoel bij.
AlgemeenPrima winkel, website navigatie is soms een beetje onhandig maar dat ben ik vooral zelf. Voor de rest is ie wel nice. 257828764
VerzendingSata kabel, gewoon prima ja, 2TB m.2 ssd, nog geen tijd gehand om em erin te zetten, maar ik verwacht dat daar niets mee is. Mooi in originele doos. 3,5 naar 2,5 externe schijf frame, kan ook niet veel mis mee gebeuren maar een verkeerde gok voor mijn desktop (ik heb extra ruimte door quickswitch slots). Maar waar ik nog nerveus over ben is de 4tb externe hdd, goedkoop en de verpakking is twijfelachtig. Het maakt geluidjes maar dat is bekend, hdd kunnen niet zo snel beoordeeld woorden sowieso.
KlantenserviceMisschien kom ik terug vanwege de hdd, maar van wat ik gehoord heb komt het goed, ook als het mis gaat. Algemene positieve opvatting.
AlgemeenHad een nieuwe GPU gekocht. Hij kwam op tijd aan maar helaas was de inbegrepen gamekey niet (automatisch) meegeleverd. Na contact met de klantenservice heb ik de key alsnog gekregen.
KlantenserviceVrij snelle reactie en ben snel geholpen om het probleem op te lossen.
Algemeen7 april 2023 (goede vrijdag) rond 19:00 een bestelling geplaatst op de website van alternate. Ik kreeg binnen een uur bevestiging dat mijn order al klaar was voor verzending. 8 april om 11:20 was mijn bestelling al binnen. Ben erg tevreden met hoe alternate tewerk gaat met verzendingen en zou zeker vaker hier bestellen.
VerzendingZelfs bij feestdagen worden orders verwerkt
KlantenserviceKrijg duidelijk door hoever ze zijn met verwerking van je order en krijg een formulier in je mail voor opmerkingen en/of retourneren
AlgemeenBetrouwbaar webwinkel and altijd makkelijk te betalen tot slot beste service via telefoon of mail.
VerzendingAlleen heb liever dat ze geen DHL gebruiken want die geven aan we hebben elkaar gemist altijd ook al ben je thuis. Verzenden gaat super snel maar nogmaals DHL
Beste service via telefoon of mail tot nu toe en ben er echt blij mee
AlgemeenBestelling doen was makkelijk, betalen ook. Goede verzendmogelijkheden, en ook afgifte bij een pakketpunt in de buurt was mogelijk. Kreeg updates bij elke statuswijziging.
VerzendingLevering was perfect op tijd, volgende dag bij het pakketpunt, zoals aangegeven.
AlgemeenWebshop is overzichtelijk en het assortiment is groot. Veel producten zijn goed uitvoorraad leverbaar. Er zijn uitgebreide filters beschikbaar waardoor je snel een overzicht van producten waar je naar opzoek bent.
VerzendingLevering is prima in orde. Alleen merk dat als de levering met DHL gebeurd dat het standaard langer duurt voordat je je product binnen hebt. Hier kan Alternate niets aan doen. Veel meer webwinkels hebben problemen met DHL.
KlantenserviceIk heb in het verleden 1 keer contact gehad voor een defect WD red schijf. Dit werd netjes door Alternate opgelost.
AlgemeenKwam een goede aanbieding tegen op pepper en aangezien ik voor mijn zoon hiernaar op zoek was deze dus bij Alternate besteld. Bestel hier zowel zakelijk als prive wel vaker en altijd prima prijzen en supersnelle levering.
VerzendingBestelde binnen een dag in huis, dus verzending was wederom uitstekend.
AlgemeenProduct was wel makkelijk te bestellen, maar bezorgservice DHL was een hoop gedoe.
Pakket vertraagd, daarna niet bezorgd, dan procedure opgestart.
Uiteindelijk opnieuw bezorgt en dat ging wel snel.
Alternate reageerde netjes op elke mail
Dat was eerste ronde klote, tweede ronde deden ze wel hun best
KlantenserviceDie was gewoon goed
AlgemeenHeb een ssd op goede vrijdag besteld, het kwam zaterdag binnen terwijl op de site was aangegeven dat het pas dinsdag zou komen dus dat was een prettige verrassing!
VerzendingNetjes verpakt zoals het hoort.
AlgemeenAfhandeling is geheel vlekkenloos verlopen artikel volgens verwachting en onbeschadigd ontvangen en op tijd geleverd
VerzendingAfhandeling is geheel vlekkenloos verlopen artikel volgens verwachting en onbeschadigd ontvangen
KlantenserviceNiets te klagen over het geheel
AlgemeenIk had een laptop besteld bij alternate de MSI GP66. Na wat prijzen te vergelijken toch besloten om bij alternate te bestellen (bestel hier al 20 jaar).
Verzending ging snel en de laptop werkte erg goed.
Op een vrijdag avond wilde de laptop ineens niet meer aan, voeding aangesloten en opnieuw geprobeerd. Vervolgens kwam er rook uit de computer (na nog geen maand in gebruik). Ik ben er mee naar buiten gelopen voor het geval het helemaal verkeerd ging.
Online was het erg lastig iets terug te sturen voor garantie.
Maandag ochtend gebeld en werd toen vriendelijk geholpen, na ontvangst van me laptop kreeg ik netjes een bevestiging. Daarna werd het stil, erg stil. Ik besloot zelf te bellen om te vragen hoe het ermee stond. Het zou nog een week duren voordat ze eraan toe kwamen. De totale tijd zou wel 5 tot 10 weken kunnen duren. Ik vroeg naar een tijdelijke vervanging dit werd niet gedaan. Lekkere klantenservice.. geen geld en geen laptop.
Na een 5 tal weken gelukkig me laptop terug maar ik zal hierna niet meer bij alternate bestellen.
Het was/is erg frustrerend, MSI zijn product is kapot gegaan maar Alternate verkoopt het, of verkoop het niet of kom met een goede oplossing!
De laptop was netjes verpakt en snel geleverd.
Niks op aan te merken
Zie het verhaal hierboven bij korte toelichting.
Wanneer er problemen zijn komen ze niet met een oplossing dus geen geld en geen product.
AlgemeenEen aantal LEGO artikelen besteld tijdens een actieweek, waarbij de prijzen erg scherp waren en er zelfs een product wat al uit de handel is, voor een mooie prijs nog beschikbaar was.
VerzendingAltijd goed verpakt, en ook de items zelf vertonen (in mijn ervaring) bijna geen (schuif)schade aan de dozen wat je soms hebt als het item uit een winkel komt waar mensen veel met hun handen aan mogen zitten.