ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Slimme stekker gekocht via alternate, website is overzichtelijk, duidelijk en hanteert concurrende prijzen. Bestellen ging vlot, alleen verzendkosten aan de hoge kant, verder zeer tevreden over product (hombli smart socket) en gemak en prijzen van alternate. Snelle levering

Na bestelling product volgende dag al in huis. Goed geïnformeerd middels emails en track en trace

Het was heel makkelijk om een bestelling te plaatsen, en de prijs was ook uitstekend - leuke actie voor MSI moederborden. Altijd een goede ervaring met Alternate!

Post NL track&trace was duidelijk en levertijd was op tijd. De producten waren goed beschermd en netjes ingepakt.

Normaal prima om bij Alternate te bestellen. Prima service en leuke acties.
Echter deze keer ging er in mijn ogen iets mis. Na afronden van de bestelling bleek 1 item niet op voorraad waardoor de hele bestelling op de plank bleef liggen. Na contact opnemen met de klantenservice en zo'n 2,5 maand geduldig wachten is er toch maar gekozen voor een deellevering en is het nu afwachten wanneer de rest op voorraad komt.

Producten goed verpakt in een opgevulde omdoos. Vrijdags verzonden, zaterdag netjes in huis met PostNL.

Ondanks dat mijn order niet compleet was wat ik nog altijd gek vindt dat ik het item kon bestellen, na contact steeds de optie gekregen om de order aan te passen. Jammer dat er pas later aangeboden wordt om een deelverzending te doen.

Beste,

Bedankt voor je review. Het spijt me te vernemen dat je niet eerder bent geïnformeerd over de leverstatus. Op dit moment hebben we helaas nog steeds te maken met leveringsproblemen bij bepaalde fabrikanten. Leverdata worden hierdoor vaak opgeschoven. Je kan het beste onze website in de gaten houden voor de meest actuele leverindicatie.

Betrouwbaar bedrijf. Goede service. Altijd op voorraad en betaal opties zijn ook beschikbaar wat het makkelijk maakt. Ik ben ITer en houd van nieuwe ding uitproberen en jaar later weer wat nieuws

Snel verzenden. En snel ontvangen alleen soms verpesten DHL maar afgelopen tijd ging wel goed nadat ik die bezorger heb aangesproken

Altijd klaar voor de klant en help mij graag. Dus tot nu toe niets te klachten

Eerste keer dat ik goederen bestelde bij Alternate. Artikel waar ik naar op zoek was, was niet op voorraad op alle andere bezochte websites. Alternate beweerde voorraad te hebben. Ik was sceptisch maar heb het toch besteld. Er werd beweerd dat de levering de volgende dag zou zijn.. (wat in het weekend zou vallen) ... nou ja, afwachten maar.
Item arriveerde de volgende dag zoals beloofd (zaterdag) .. goede e-mailcommunicatie over levering .. Ik ben net een alternatieve fan geworden. Ga er vaker shoppen! Sterk aanbevolen.

Zoals ik al zei, bezorging in het weekend.. sceptisch. Post NL liet me niet in de steek.

Vervelend juridisch indekken, veel (onnodige) mails en prima levering en verzending. In totaal zes mails ontvangen voor één bestelling, dat is mij te veel. Hiernaast nog twee van PostNL. Van de zes Alternate mails is er één voor deze winactie (kans is maandelijks 5x 50€ waardebon voor een Tweakers review, in mei zag ik er 23 dus de kans is aanzienlijk (5:23) met gemiddeld 10,80€ per review(!)). Je krijgt een bestelbevestiging met "De koopovereenkomst is bereikt als je de orderbevestiging van ons hebt ontvangen." saillant detail dat in de andere mails nergens iets over 'orderbevestiging' wordt geroepen, is er dan überhaupt geen koopovereenkomst bereikt en mag ik mijn geld (terug)vorderen omdat ik geen producten heb ontvangen naar aanleiding van de koopovereenkomst? Exact dezelfde minuut komt er ook nog een mail met 'Verwerking van uw bestelling' waar voor de consument inhoudelijk niets interessants in staat. Dan later die avond krijg ik een 'Verzendbevestiging' en 's nachts komt er nog een 'Kopie factuur' binnen met de factuur als bijlage (factuur als bijlage is voor mij een pluspunt overigens). En na drie dagen de uitnodiging voor de winactie.

Wat zou ik willen zien: a) registratiemail apart, dit is logisch, b) bestelbevestiging en verwerking van bestelling in één mail, c) verzendbevestiging en factuur als bijlage in één mail. Tevens schermen met juridische taal als 'koopovereenkomst is bereikt als je de orderbevestiging van ons hebt ontvangen' werkt voor mij direct wantrouwend. De Nederlandse wet is ook wel van toepassing zonder die tekst en als je überhaupt in je proces niet eens die orderbevestiging stuurt slaat dit als een tang op een varken.

Resumé: mails opschonen, geen juridische tekst gebruiken wat kant nog wal raakt gebruiken en dan is er niets te klagen. Zal ik om dit alles Alternate de volgende keer mijden? Zeker niet, bij een scherpe prijs zal ik zeker weer terugkomen.

Product in een passende kleine doos ontvangen met de nodige en minimale edoch voldoende opvulling van kartonpapier.

Beste,

Bedankt voor je review. We zullen de feedback over de ontvangen e-mails intern bespreken. Veel plezier met je aankoop toegewenst!

Prima service gehad en goed afgehandeld probleem die ik wil toelichten en hier wil delen

---

In januari 2023 2 desktop systemen zelf samengesteld en laten bouwen door Alternate.
Waarde +_ €5800,00 euro.
Binnen 1 week waren ze geassembleerd en heb ik zelf opgehaald in Tholen vanuit Zandvoort waar ik woon.
Na een kleine 3 maanden gaat er 1 stuk ! ,gebeld met Alternate en kreeg de optie om op te sturen…dat doe ik dus liever niet omdat ik totaal geen vertrouwen in DHL en of Post.nl heb , ruim €2500,00 waarde…. Dus zelf naar Tholen gebracht ( eigen keuze ) ruim 4 uur in de auto en 300 KM.
2 weken later computer klaar moederboard was stuk.
Zelf weer de pc opgehaald…….en wat denk je een dag of 5 later gaat het andere systeem ook stuk ???…….pff weer naar Tholen.
Toen had ik geen vertrouwen meer in het gekozen merk.. na wat bellen en via mail een voorstel gedaan of er een ander merk moederboard in kon en het wachten op de gerepareerde PC begon “opnieuw “ 😉
Toen de computer op de werkbank stond bij Alternate begon het andere systeem ( gerepareerde) rare dingen te doen spontane reboots en er traag, en ook de waterkoeler begon veel geluid te maken en ik dus weer bellen en nu helemaal klaar met het gekozen merk.
Wederom een mail gestuurd met weer het voorstel te mogen kiezen voor een ander merk en een ander merk waterkoeler.
Ik werd door de leidinggevende van de afdeling teruggebeld die mijn mail had gelezen.
Maike heeft het top voor me geregeld !! in beide systemen zit nu een ander merk moederbord en in 1 van de 2 systemen zit een nieuwe CPU en Ram geheugen de CPU was stuk en het geheugen preventief vervangen en een andere betere waterkoeling ( iets meer capaciteit )
Ik heb er niks voor hoeven bij te betalen….
Wel heb ik een keer of 5 die rit van Zandvoort naar Tholen moeten doen maar dat is en was mijn eigen keuze.
Maike van de TD nogmaals reuze bedankt voor het begrip en de super goede service die je hebt aangeboden en uitgevoerd !
Ron.

Waarde +_ €5800,00 euro.
2 weken later computer klaar moederboard was stuk.
Ik heb er niks voor hoeven bij te betalen….
Ron.

Had een prima prijs (aantoonbaar goedkoop) en ontvangen conform hedendaagse verwachtingen (snel en en degelijk).

Goede site, snel verzonden, beste prijs van iedereen. Motivatie om dit the schrijven mag een win actie zijn, maar ze verdienen het ook gewoon :)

Verpakt met bubbel plastic, originele verpakking ongeopend. Geen krasjes op verpakking oid. Op tijd in huis

Ik wilde weten welk moederbord er in de MSI Infinity x2 zat. Er werd me verteld dat ik contact met MSI moest opnemen. Ik wilde weten hoeveel m.2 er geplaatst kunnen worden. De 1e video op youtube en de 1e zoekactie op de website van MSI gaf me al het antwoord. Zelfs toen ik zei dat ik hem zonder uitsluitsel hem niet zou kopen zette de medewerker er niet toe aan om beter zijn best te doen. Dit is slecht voorbereid door Alternate en gewoonweg lui van de medewerker. Ik heb hem toch gekocht, maar niet omdat Alternate zo goed is. Levering was wel erg snel.

Dag later in huis, dus prima. Ik moet meer schrijven zegt ie. Ik moet nog meer woorden schrijven.

Zie bovenstaand. Zie bovenstaand. Zie bovenstaand Zie bovenstaand. Zie bovenstaand. Zie bovenstaand. Zie bovenstaand. Zie bovenstaand. Zie bovenstaand.

Bedankt voor je review.
Omdat de MSI Infinity x2 een pre-build computer van MSI is weten wij helaas niet welke specifieke onderdelen er worden gebruikt. In het geval van moederborden ontwikkelt de fabrikant vaak een specifiek moederbord voor een productserie. Wel zullen we dit intern bespreken. Onze excuses voor het ongemak.

Ik heb een mechanisch toetsenbord, een nieuwe muis en muispad bestelt. Ik heb ontvangen wat ik heb besteld en ook netjes de eerst volgende werkdag geleverd.

Omdat ik binnenkort weer een eigen woning heb wou ik graag nieuwe spullen omdat op mijn huidige verblijf wordt gerookt (en ik rook zelf niet) ik moet nu alleen nog een scherm zodat ik straks weer thuis kan werken.

Het zou de eerstvolgende werkdag geleverd worden en dat is ook zo. Zo maken hun verwachtingen dan ook waar.

Betaling ging zoals verwacht. Verder geen idee wat ik neer moet zetten dus dan typ ik dit maar.

Helaas het verkeerde artikel geleverd. Ipv de arm mount voor de Unifi AC pro werd die voor de lite geleverd.

Bij retour melden stond er iets over het verminderen van het bedrag met 5,95 ivm iets met een label. Ik heb bij de opmerkingen geplaatst om het artikel om te ruilen dus ik ben benieuwd.

Voor relatief weinig € + een bijna 3j oude defecte 1660S, een GigaByte 12GB RX 6700 XT Eagle 12G met 3j garantie, vind ik een prima deal

Bedankt Michelle (Klantenservice)

Tja wat je mag verwachten van een internetbestelling , produkt goed verpakt met factuur in doos.

Mijn bijna 3 jaar oude 1660S moest helaas voor de derde keer terug.
Waar ze eerder 2 keer gerepareerd was, heb ik deze keer verzocht kontakt op te nemen met andere opties anders dan gelijk weer repareren.

Na constatering defect door TD is mij gevraagd wat ik graag zou zien/verwachten.

Beargumenteerd dat ik graag een vervangend produkt zag, maar als ze akkoord konden gaan met de huidige winkelprijs van een 1660S + bij betaling van mijn kant, ik liever een upgrade naar GigaByte 12GB RX 6700 XT Eagle 12G maak.

Hier krijg ik al snel akkoord op gevolgd door een betaallink.

Verdere afhandeling verliep als een gewone webshop bestelling.
Dus ook weer 3j garantie.

Bij Alternate besteld voor een Keychron keyboard als een van de weinig leveranciers in NL. Bestel proces soepel en voor een redelijke prijs.

Alternate gebruikt voor sommige producten unieke titels en aparte pagina's voor verschillende configuraties van hetzelfde type keyboard (H2, B2 etc). Dit maakt het wat onduidelijk wat de verschillen zijn.

In de avond besteld en volgende dag in zonder schade aan de verpakking binnen. Tegenvaller dat verzendkosten niet worden vergoedt voor grotere bedragen zoals gewoonlijk.

Ik bestel al jaren hardware via Alternate. Want: Scherpe prijzen, ruim assortiment, achteraf betalen via Riverty, snelle levering, verzending via Postnl, degelijk verpakt, duidelijke communicatie.

Levering altijd op tijd. Artikelen met zorg verpakt. Aflevering in uitstekende staat. Communicatie over verzending duidelijk en compleet.

Ik heb Alternate gebruikt om een nieuw PC te bouwen, en de prijzen die ik op Tweakers heb gevonden zijn goed. De producten die ik wilde waren op voorrad en worden op dezelfde dag verzonden. De bestellingsprocess was makkelijk en met goede opties voor betalen. Verzendkosten is de gewone PostNL prijs.

De producten wordt op de zelfde dag verstuurt, dus de volgende dag door PostNL verzonden.

Ik was op zoek naar een bladblazer, Alternate heeft een makkelijke website, veel keuze en een goede prijs

Goed verpakt en snel geleverd.
Wat moet ik hier verder nog over vertellen maar men wil dat ik 15 woorden invul

Ben al jaren bekend met Alternate en ik beschouw deze winkel dan ook als een van de meest betrouwbare en professionele hardware winkels die er zijn.

Is dan ook vanzelfsprekend dat ik gewoon lekker bij Alternate blijf bestellen.

Heb laatst een M2 SSD bij ze besteld en kreeg die keurig verpakt de volgende dag geleverd via postnl.

Ik werd keurig op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling dmv een track and trace code. Eigenlijk verder niets aan toe te voegen.

Ik koop al een aantal jaar bij Alternate nederland en zo ver ben ik goed geholpen als er al iets was. Het aanbod is best groot en niet alleen voor de meer geharde PC gebruiker, al koop ik zelf alleen PC componenten.

Ik hoop dat ze goed blijven met de klant en niet zoals sommige

Als laatst een 4070 besteld en tja wat kan ik zeggen de kaart is goed maar dat reflecteerd meer op nvidia dan alternate. Het was de volgende dag in huis dus verzending ging prima en betaling ook. Was goed verpakt.

De keren dat ik met de klanten service contact heb moeten opnemen is waarschijnlijk op 1 hand te tellen door alle jaren heen maar altijd goed en netjes, reactie tijd was altijd prima voor mij en de oplossingen tot dusver ook.

Ik wilde mijn PC bestellen inclusief een 4T harddisk die erin moest worden gezet.
Eerst met Alternate gebeld en klantenservice gaf aan dat ik dit verzoek kon toevoegen aan "mededeling" bij betaling.
Het bestellen van de hardware op de site ging heel eenvoudig, betalen was ook goed geregeld en zoals beloofd kreeg ik dezelfde dag nog een track & trace bericht dat mijn bestelling verzonden was. Helaas waren dit 2 pakketten waar ik er maar 1 verwachtte.
Volgende dag gebeld met klantenservice en de HD bleek inderdaad gewoon verzonden te zijn, dus niet in de PC gezet.
Ik moest de bestelling maar weigeren aan de deur dan zou de hele boel weer retour gaan en zou de HD wel in de PC worden gemonteerd.
Dit is inderdaad netjes zo gegaan, maar kostte helaas wel 3 extra dagen zonder PC.
Positief is dat ik wel kennis kon maken met klantenservice die vriendelijk, efficient en goed geïnformeerd is.

Levering was snel, maar helaas waren artikelen los verzonden en niet, zoals ik had aangegeven, gemonteerd in de bestelde PC.
Dit kostte extra dagen wachten op levering.

Klantenservice doen hun best alles zo netjes mogelijk op te lossen, daarbij staan ze je vriendelijk te woord.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl